Advertisement

hero lagi...

14/6/08 ritu aku ade appoitment cek up ngan doc fatima kt kjmc...monthly cek up la...everything ok..baby suma ok..n tiap kali cek up of cos la doc akan scan piyut...masa scan tu doc kata la mebbe tak nmpk lg jantina baby..tp dia saje2 ar tgk kt bhgn bwh2 tu ...yeahhhh....baby saje nk bg mamy dia tau...tup2 nmpk bird ok..kakkak..mmg jelas lg nyata gambaran bird ittew...tu 2d tu..aku rasa kalo scan 3d kompem lg jelas...kakkak..walau apa pun aku tak kisah asalkan baby n aku sehat..skrg ni pon dah rasa baby gerak2..doc kata kalo seken baby ni lg cepat rasa..lagi2 laa kalo baby boy...mmg pon..aku rasa cepat jek baru 4 bln ni..hehhe...sonokkknyee....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
hero lagi...

lawak la anak mamy ni...

hah amik ko pjg gile title..nampak sgt kan aku tgh mood rajin..siap 2 post arini..akkak...lg 1 jam nak 520 ape lg..layan arr tulis blog...kalo idak takde la deknon rajin nk menghapdatekan..aku tingat mlm td perangai anak aku sorg ni...besa nya kalo tgk tibi mlm2 kitaorg mmg akan tutup lampu kat ruang tamu tu..sbb mls nak bg dia panjat sana sini..kalo gelap dia behave sket..nak dijadikan cite..ade satu mlm ni hubby aku bukak la 104 tu tgk cite BOLOS..wakkak bley syafi lari pelok hubby aku sepjg2 cite tamo tgk..dia takot gamaknye tgk peserta2 tu pki baju ala2 berbungkus tu ...keke mmg behave gile lee...mana taknyee jeling sket2 jek tgk tv...badan dok melekap kt hubby aku...so mlm td..smbil2 iklan kt tv aku saje la tukar channel ke 104..kaka...bley dia tgk BOLOS tu terus p kat aku pelok..dah satu hal plak..elok2 leh duduk..dia nak dukung..keke mmg lawaklaa...aku rasa dia mmg takot la benda2 berbungkus ni..kalo tgk citer antu pon dgn syafi mmg layan laa..sesama penakot..dua2 tutup muka..tak tahan tu dia pon sama ckp momok2...kakaka..akak aku la ni tukang ajo...dia kdg2 kt umah syafi tatau duduk diam..dia takotkan jek momok..dah la mamat tu caya ade momok..laki aku dok keje marah aku takotkan dgn momok..kakka nk buat cemana kan...adehhh laa...lawak2...puas mlm td kitaorg ckp kt syafi..takde ape laa..mana ade momok..dia still melekap kt badan aku..last2 aku suh laki aku take over plak..penat mak ni...badan awak tu bkn ringan2 ok...last2 buat susu..smpi tetido kat atas bahu dedy...keke ciann anak mamy....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
lawak la anak mamy ni...

kebusanan

arini aku amatlaa busan sekali...uhuuhu...dh le lately ni takde keje..otak pon cam idle jek..hampes pon ade gak..adehhhh...cemana laa nk mantapkan blk IQ aku ni..dah le ngn koding pon byk aku dh lupa2...adehhh....arini hubby aku takde...blk ipoh amik keta satria kt umah MIL...so lunch td ...Jae aka korean tu nak banjer aku lunch...ekteli...dh lama dia ajak aku lunch..tp aku maleh...akkaka tak kena ngan selera aku laa...depa tu sket2 nak makan kat kopitiam laa..kat penang village laa...tp arini aku layan jeklaa..kang bila lg nak ikot...asik mengelak jek..takot lak dorg salah anggap...plan awalnye aku nak makan kat umah mer..kebetolan mer cuti arini..aku ingat nak tapau mcd n having lunch kt umah dia..tp dah dia beriya ajak aku..so aku p laa...lagipon orang nak belanja kan...rejeki jangan ditolak..kot mana tau aku dapat offer keje lain..so takde la terkilan sangat..hehe..so td aku makan Special Penang Village Fried Rice...gile byk ok portion dia..ngan telur mata kerbau..ngan ayam goreng..ngan udang sampai skrg aku rasa kenyang lagi..akkaka merana makkk ok nak abeskan makanan td..dah le dorg jenis makan laju n abes...aku ni dahla selalu makan pon sket2 jek amiknyee...arini layan arr makan sedebuk byk..smpi ke ptg perot aku ni rasa full lagi...ptg ni aku plan nak blk awal..tp tatau ar cemana...awal2 aku pon kol 520 gak..akakk tah ape2 lagi 10 menet jek pon nak ke kol 530 kan...berkira tol 10 menet pon...arini keje aku adelah menjelajah blog org...sungguh2 takde keje..ngn geng chating aku pon takde...uikss mati kutuk deknonnnn.....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
kebusanan

takdir penentu segalanya..

last week aku dpt call dari one of aku nye cousin..dia ckp cousin ipar aku masuk ICU..ade bleeding kt brain...tekejot gile aku..n lunch hour aritu aku n hubby pon pegi la melawat kt APSH..sian aku tgk...ye arr....sblm ni elok2 jek..gembira2 ..dh terlantar mcm tu kt ICU...ini la takdir tuhan kan..even sesaat pon kita tak blh nak mengelak..sian gak kat cousin aku tu..dia nmpk tabah..tp ati org kita mana la tau dalamannye mcm mana..tgk luaran tabah...ati di dalam sapa la yang tau...aku doakan moga Abg wan diberi kesihatan yang sempurna..n keluarga diaorg diberikan kekuatan utk hadapi suma dugaan ni..ye laa nasib masing2 kan...kita hanya mampu berdoa...moga sumanya diselamatkan dan dirahmati...skrg ni dia dah dimasukkan ke wad biase..cuma tgh buat intensive physio..insyaAllah sumanya akan selamat...aminn...doa ku agar segalanya selamat....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
takdir penentu segalanya..

dah bersawang....

hermm lama gile aku tak hapdate blog aku ni..dh naik bersawang..ekteli byk senarnya nak share..tp penyakit M aku ni telalu mengaburi kerajinan aku..wakkak..hermm byk gak yang jadi dlm masa 4 bln aku tak hapdate blog aku ni...Alhamdulillah sumanya biter yang agak menggembirakan diri ku ini...Alhamdulillah skrg aku preggy almost 4 months..n due insyaAllah 26.11.2008...moga2 semuanya dipermudahkan olehNya..aminn...syafi turn to be a big brother soon..dia pon skrg dah pandai bahasakan diri dia abg long..bila tanya dia la abg long..dia la baby..layan jeklaa...even perangai dia skrg menjadi2 manjanya...tau kot dlm piyut mamy ni ade baby...one more..keta satria kitaorg yang leh jd tukun tu dh selamat diwajah barukan..hehe..aku pilih kaler putih...so takde laa keta tu kopak sana sini dah...n dedy leh ar bwk keta tu kan ;)..lagi biter menggumbirakan aku...seken intebiu yang aku tunggu dari ****..aku dpt call for seken intebiu...yeahhhh...akhirnya...haha mcm dh dpt offer letter kan..tp ni mmg aku tunggu2 pon...mudah2an ade rezeki family kitaorg ...aminnn..i'll update later about it...hermm now aku in happy mood coz zaman uweek..uwekk ku sudah berkurang..so cargas laa sket..heehe..



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
dah bersawang....