Ads

Advertisement

Aqeqah Syakir

Plan nak buat aqeqah ni dah lama since pas syakir 7 hari lagi..tp sebab nak buat ramai2 kan..so asik la tertunda..sampai anak teruna ku umur 2 tahun baru la buat qeqah..tapi takpe yang penting sangat puas hati..
So, disebabkan dah buat bulan 11 so celebrate la skali belated birthday syakir..

budak yang nak di aqeqahkan





 


Acara sembelih lembu tu buat kat kebun kelapa sawit.. knowing husband ku yang kaki redah tu, habis diredahnye latio masuk dlm kebun ngan segala lecak, lopak air bagai..haihhh sakit ati den..tp half way je stop sebab tak sanggup nak redah lain le kalo naik 4wd kan logik ar nak redah..huhu

sang lembu yang sudah rebah..

sudah selamat disembelih oleh tok imam tu..
 aku siap amik video masa sembelih lg..pestime tgk org qeqah/korban, cam syahdu jek...

Acara melapah..

ok dah selesai, so kena la menapak pegi kat keta...huhu

gotong royong ..

perot yang mau dicuci..tgk cam erkkkk..tak lalu je nak makan..tp setapnyee satay perot..

sup tulang..siap sedut ngan straw lagi..marbeless...

beday girl & boy..dua2 lahir lan 11..

adik yang teruja nak tiop lilin..cake adalah sgt setapp...

mamy yg over..muka dh berminyak gilee..sbb panass..

syafi pon sebok nak potong kek..adik tak puas ati je...

si kecit ni pon sebok gak....

so abis sudah cerita qeqah..Alhamdulillah semuanya berjln dengan lancar..selamat sudah..gambo makanan mak tak sempat nak snap..sebab penat + period pain..so keje mak adalah tido seblm berlangsungnye cake cutting...hehe..



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Aqeqah Syakir

busy..busy..busy



perghhh lama gile tak update blog...mmg bizis amatss...start dr minggu lepas busy...dengan keje..kena take over keje org lain..sbb 2 org kelik aku resign..besnyeee resign..muahha..

pastu tolong biznes partner coz closing week so kena bergerak pantas..

pastu plak mgg lepas ni buat aqiqah syakir kat segamat.. Alhamdulillah setel dah aqiqah syakir. so, hati leh tenang sket..kalo tak sure tak tenang selagi tak buat aqiqah dia..merasa la tumbang sekor lembu.. tp share 7 org la...macam nak kenduri kawen pon ye gak..tp sonok amatsss....sbb leh blk kg ...so nanti bebila free akan update pasal aqiqah...

Dan....amat bersyukur sebab Allah permudahkan rezeki dalam bisnez part time ku ini, kerana berjaya dapat naik pangkat SSM dlm masa sebulan syukur Alhamdulillah....mudah2 an Allah permudahkan lagi rezeki ku...Ameeennnn....


So, bersyukurla dengan nikmat kurniaan Allah :)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
busy..busy..busy

Promotion...

*Sticky Post*  Please scroll down for new updates..

Dengan gembira suka hati nya....saya ingin mengumumkan ...




Dengan setiap pembelian satu set Premium Beautiful sama ada bayar secara CASH/Credit Card/Installment anda akan dapat Eyeshadow MAC secara percuma...







Boleh visit here for color selection...Cepat!! Selagi stok masih ada.....


Call:  Sha 012-2151541



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Promotion...

Bussiness Partner - Fertility Doctor

Rakan kongsi saya dr JB,kak faridah doktor fertility di LPPKN. Bermula dengan hanya yakin dengan produk premium beautiful yang byk benefit dan kesan-kesan positif terus join business. Maklum lah kak faridah ni doktor fertility so patient dia semuanya yang tak boleh nak pregnant. Mana tau dengan izin Allah dia boleh membuka jalan untuk pesakit-pesakit dia merasai nikmat mempunyai anak sendiri secara normal kan. Allah knows best.
Yeeeyyy sudah berjaya conceive :)

Dengan pemakaian premium beautiful secara konsisten dan betol insyaAllah boleh membantu meningkatkan kesuburan.  InsyaAllah semua kuasa Allah, hanya perlu berusaha sahaja. Sebab sudah terbukti, dengan pemakaian PB sorg customer PB ni dah berjaya conceive. Dan sebab tu gak la k.faridah ni tak teragak2 nak join business sbb nak jual premium beautiful ni mmg terbukti BERKESAN dan TERBAIK.



So, ape tunggu lagi. Marilah beli PB beramai-ramai. Sebab PB ni 70% untuk KESIHATAN dan 30% untuk KECANTIKAN.

Do call/sms me for more info : SHA / 012-2151541



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Bussiness Partner - Fertility Doctor

Mau cari camera baru...

Canon PowerShot A400
disebabkan camera canon ku yang dah berusia 5 thn ni, ye ar bli ketika masih dara lg kan..ala2 tak berapa nak boleh berkhidmat dah....batery pon pki 2 jam dah kong..jap2 out of batery la ..jap hang..jap black screen..so hajat dihati mau bertukar kepada camera baru...tp tgh diambang wati..nak tukar pada

Canon S95






OR
Canon G12

ermmmmmmm.....kalo ikot comel tu S95 cam just nice je..tak gabak..tgk review pon cam menarik je..kelik aku pakai S90 pon aku tgk gambo cam cantik kualiti nye..so mau meriki2 mana satu camera yang menawan hati..



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Mau cari camera baru...

Alhamdulillah



Alhamdulillah..dengan usaha, doa dan tawakkal..ianya sudah mendatangkan hasil..yang penting jangan berhenti berdoa..Allah takkan mengubah nasib sesorg itu melainkan dia yang mengubah nasibnye sendiri. Sementara masih ada tenaga dan tengah sihat ni la nak kena keja lebih sikit. Kerja kuat sekarang utk kesenangan di kemudian hari..insyaAllah.. :)




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Alhamdulillah

GA report card day

Sabtu lepas ade report card day kat Genius Aulad..Alhamdulilah overall tecer kata syafi jenis yg senang dpt tecer ajar..dah boleh tulis nama sendiri..iqra' pon dah nak abes buku satu..kat kelas mmg volunteer je nak jd imam ala2 imam muda gitu..tp mmg tecer selalu suh dia imam pon semayang sbb dia baca tak pelat..lancar jek Alhamdulillah beriman anak mamy.ahakss...cuma part agresif tu taleh nk kata ape la..anak ahkak mmg aktif la kan..takpe2 ..slowly nak jd berbudi bahasa & bersopan santun kan..dedy kata nama pon lelaki kena la ganazzz...huhu....so mamy sgt bersyukur dan gembira dpt anak mcm Syafi eventho kdg2 menyirap jugak..huhu..

tmtp makan + main

classroom - lessons beyond classroom katanyee...

mural...cantik..ade la zikir2 ...

:)

Good boy...

adik pon excited

computer class

lap u laaa...

yeahhhhh...

door gift..

GA Kota Damansara

ni la aktiviti syafi kalo wekeend..



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
GA report card day

Sukanyeee .....

Wajah-wajah excited syakir dapat bear as besday prezen...mamy pon sukaaa...bahagia jek rasa..syakir doa2 kan la mamy dpt bg lebih dari bear ye sayang  :) enjoiiiceee...

 
excited jee...

cayang cket....

lap u laa...muahhss

baby mamy...

khusyuk je menelek bear dia...

yang ni dedy yang paksa so baring atas bear...



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Sukanyeee .....

Hadiah utk bucuk mamy ... SYAKIR

Happy Birthday adik aka syakir yang ke 2thn...

 
Sure adik suka...sbb dia mmg ske bear ..kalo g mana2 soping complex mmg ske beno dia peluk2 bear nie..auuwwww suke nyee..tak sabo nak blkkkk...








from mamy, dedy & along wit LOVE



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Hadiah utk bucuk mamy ... SYAKIR

Pinau..

argghh ni yg tak ske ni..pagi2 la dah berpinar kepala..gara2 minum nescafe la ni...plan nk minum teh tarik..tp vending machine kat office ni rosak plak..hiishhhh...cemana nak buat keje ni....


haaaiiihhh alang2 taleh buat keje ni..baik la pegi OU...leh gak ilang stresss....moh OU moh....jumaat ni...yeeeaayyyy sok cuti....ade report card day kat skool syafi......



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Pinau..

Bersantap di Noodle Station Alamanda

Gile lapuk dah cite ni..tapi disebabkan di dalam mood nak update blog dan saya malas nak buat kerja..so marila kita sama2 layan gambar dan makanan...Sangat suka mkn kat sini ..sbb ai adelah penggemar mee ye...sama la dgn anakanda terchenta syafi..we ols makan mee je dah ok...


the place..
Mee Mamak (Spicy) - for syafi..tak pedas pon..setappp lg dari mamak k..

Springy Noodle With Tempura Prawn - for me..yg ni Soy Sauce

Springy Noodle With Tempura Prawn - for dedy..biase la dedy ikot je ape mamy order...ni original sauce..

Fried Chicken Dumplings - sedappp serius tak tipu aku makan 3/4 dr tu..

Suami solehah..ahha dedy melayan anak2 ..mamy melantak..

Pas mengenyangkan perot di alamanda terus blk umah..bley??sbb dah penat makan..actually menda ni happen lepas antar my nephew kat KLIA tu...kalo tak, takde nye nak sampai ke alamanda ni semata2 nak makan kat noodle station...



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Bersantap di Noodle Station Alamanda