Ads

Advertisement

KUANTAN HERE I COME!!

Hi uolss

Sha akan berada di Kuantan esok (31/12/2011). Boleh call/sms me 012-2151541 for FREE TRIAL corset PREMIUM BEAUTIFUL & if uolss plan nak buat SIDE INCOME pon boleh..CONFIRM ur 1st BONUS RM4500 & FOC TRIP to VIETNAM!!!





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
KUANTAN HERE I COME!!

Contest Me Followww - Perfume & Lipstic Estee Lauder!! - DiTuTuP

This is a sticky post. Scroll down for the latest entry.

Hello uollsss.. Sebagai menghargai reader2 Sha ni, Sha nak buat contest yang pertama-tama sekalinya ni.. Contest ni senang je, just ikut step2 kat bawah:
  1. Klik pada button 'Like' untuk post ni.
  2. Jadi fan Sha kat FB dengan 'Like' page FB Sha kat tepi ni.
  3. Komen kat entry ni dengan masukkan id FB anda.
Itu saje...

Hadiah-hadiahnya adalah....

Lipstic Estee Lauder

Perfume Sensuous Estee Lauder

Perfume Beatiful Estee Lauder
Contest ni Sha buat selama dua minggu dari Isnin, 19 Dec 2011 sampai Ahad, 1 Jan 2012 dan pemenangnya Sha akan pilih ikut nombor secara random..

So, ape lagi, cepat2 'Like' entry ni dengan page FB Sha.. Gud luck...


Update (2 Januari 2012):

Contest ni dengan rasminya ditutup...

Yeayyy, sambutan amat menggalakkan atas contest ni.. Tenkiu guys (or gurls & ladies..). Setakat harini, list contestent adalah:
1. Azlieza Yasmien
2. Mikamusz
3. Alinac Lover
4. Siti Syuhada Salleh
5. Ummi Norseha
6. Fadzillah Kamarudin
7. Kak Yang (Mawar Biru)
8. Cheosliza Chemat
9. Yien Erin
10. Nur Hamizah Ayub
11. Azz (Azfarizan Jaafar)
12. Fai Ercheart
13. Zefa Ibu Maryam
14. Nurmujahidah Ismail
15. Fyqa Jalil
16. Rainbowlolypop
17. Pricess Feyqa (Pencinta.bear)
18. Jamalyah Abu Bakar
19. Fetty Aura
20. Farina Aljuhari
21. 'Ainun Qalbi
22. Nurul Hida Khamis
23. Elis Latif
24. Juwita Jue
25. Nadratul Syazwana
26. Cik Little S
27. Farzana Zulkifli
28. Cik Puan Muda Umi
29. Awazah Harun
30. Scha Meymiechi
31. Mohd Izad
32. Ctfaeza Suleiman
33. Annabella Adam



Kalau ada yang Sha tertinggal, bagitau ye..

Pada yang lain2 sempat lagi ni, tarikh tutup 1 Jan 2012 (sempena tahun baru gak la kan..)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Contest Me Followww - Perfume & Lipstic Estee Lauder!! - DiTuTuP

Finally ;-)

Alhamdulillahh...alhamdulillah....tu je mampu dilafazkan..ahakss poyo kan..tp betul lah tu ..syukurr sgt akhirnya dapat gak barang yang ku idam2kan sekian lama ni...lamaaa sgt ..seriously...tapi Alhamdulillah dengan buat biz ni akhirnya dapat jugak...

Idaman pertama..jeng jeng jeng..mmg tunggu lama sgt...kawan2 terdekat tau la since dari nak pegi trip Hong Kong nak beli..tp sebab nak shopping barang lain so hold dulu..but Alhamdulillah akhirnyaa dapat jugak digenggaman ;-)





My cute lil ukita marc by Marc Jacob in Berry Haze ...



Idaman kedua..yg dapat seminggu slps dapat my handbag..

complete set dengan car charger & casing

yehh...iPhone 4S, actually dah lama mengidam nak iPhone 4, masa keluar iPhone 4 mmg dah teringin tp masa tu baru je bli 3GS so pendam dulu...dalam hati just fikir takpe tunggu iPhone 5 je la..tapiii...bila dah keluar iPhone 4S ni mmg tamo tunggu dah ..mmg kena gak bli..Alhamdulillah dapat


So lengkaplaa for 2011 ape yang diidamkan dah dapat..puas hati...syukur sangat2...target for 2012 plak..Alhamdulillah dengan part time business ni memang boleh capai ape yg diidamkan selama ni..yg penting SABAR sebelum SYABAS !!!


Zaim Syakir..gambar takde kaitan utk entry ini hihihi



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Finally ;-)

FOC Trip Holland & Belgium - Itinerary

Alhamdullillah dah dapat surat dari syarikat untuk FOC trip ke Holland & Belgium. Pergi selama 7 hari 4 malam. Sangat looking forward untuk trip ni, sebab ni la first time Sha akan jejakkan kaki ke Europe, mungkin tanpa business Premium Beautiful ni susah gak nak pegi Europe. Tapi dengan business ni Alhamdulillah semua tidak mustahil & semuanya FREE just bawak duit shopping sahaja ;-)

premium beatiful 1

InsyaAllah pergi nanti naik MAS, dari KLIA ke Amsterdam. Wahh masa kat sana nanti cuaca 14 celcius - 18 celcius sejuk gak nih.. nak kena cari jaket nihh.hehe dah sart berangan ni..

Ok meh sha share itinerary masa kt sana:

Hari Pertama : Kuala Lumpur - Amsterdam

premium beatiful 2

  
Hari Kedua : Tiba di Amsterdam ~ Maasmechelen Village Chic Outlet ~ Brussels

Yeayy Shopping!!! sampai2 terus shopping ni yang best..Kitaorg akan pergi ke Massmechelen Village Chic Outlet Shopping. So kena make sure dah start saving dari sekarang untuk shop till drop kt sana.. ;-)
 

premium beatiful 3

After shopping terus ke Ibu Kota Belgium - Brussels, masa ni blh melawat tempat2 menarik di Brussels.

premium beatiful 4

Then, sessi fotografi di Atomium dan byk lagi tmpt2 menariks

premium beatiful 5


Hari Ketiga : Brussels ~ Amsterdam
 
premium beatiful 6
Lawatan ke Diamond factory!!!Tax-Free okk

premium beatiful 7
Menyusuri terusan Amsterdam menaiki kapal 'glass-domed waterbus' wah mmg taleh imagine caner..
  
premium beatiful 8
Dam square - one of the best places to check out when in Amsterdam. It's a square surrounded by really good looking classic buildings.
 
Hari Keempat : Amsterdam ~ Zaanse Schans - Volendam

   
premium beatiful 9
Zaanse Schans - Wooden Shoe factory..nanti sha blikan uols souvenirs kt sini ;)
 
premium beatiful 10
Zaanse Schans - Cheese Farm, Holland memang terkenal dengan pembuat cheese terbesar di dunia

premium beatiful 11
Volendam -  sebuah bandar yg unik dgn perahu nelayan.

Hari Kelima : Amsterdam ~ Keukenhof

Ini la tempat yang paling Sha nantikan. Nak tengok berhektar-hektar bunga tulips yang berwarna-warni. Boleh tengok keindahan ciptaan Allah swt..Dah la pergi on April mmg masa ni Tulips sedang berkembang mekar..blh la feeling kuch kuch ho tak hang kann..hihi...Dapat tgk windmill sekali, kat sini la plg terkenal dengan windmills. Owhh teruja sangat...for sure seharian kitaorg kat sini sambil pose-pose cantek..terbaikkk


premium beatiful 13

premium beatiful 12

Hari Keenam : Amsterdam ~ Kuala Lumpur


OK masa untuk terbang pulangg dengan penuh kepuasan..InsyaAllah!!!


So far, ni itinerary yang Syarikat dah plan..nanti details sha share lepas balik dari Holland & Belgium la ye..semua gambar nanti real..now gambar google je ;). Syukur dengan adanya business ni jugak capai IMPIAN nak pegi Europe. Alhamdulillah dengan business Premium Beautiful Corset ni mmg tiada yang mustahil untuk kita capai yang penting sentiasa ade GUIDE & SUPPORT dari orang-orang yang telah berjaya.

If korang mmg ade IMPIAN yang terpendam selama ni, jom sama-sama kita usaha untuk capai IMPIAN kita..insyaAllah

IF U DREAM IT, U CAN ACHIEVE IT!!!

Call me:- 
Sha Khalid
012-2151541


* Korang boleh baca jugak pengalaman Sha masa pegi Hong Kong haritu. Pakej Hong Kong adalah pakej pertama yang Sha qualified.
* Sekarang ni tengah on pakej Vietnam. So, saper yang baru nak join team Sha pun sempat lagi untuk pakej ni. So, cepat, call/sms Sha untuk Sha share camne nak qualify Vietnam.. muahhss






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
FOC Trip Holland & Belgium - Itinerary

DREAM BIG!!!

Hi,

Korang suka berangan tak?rasanya semua org suka berangan kan ;-).. Yeh kita tak salah berangan pun sebab berangan itu FREE tak perlu bayar..Sha memang jenis orang yang kuat berangan..hehe berangan nak pakai designer handbag..berangan nak drive kereta mahal..berangan nak bli make up & make up cantek2..berangan nak jadi executive at MNC company..berangan nak ada rumah sendiri..berangan nak melancong oversea especially europe..mcm2 laa ..mmg kaki berangan sesapa yang kenal rapat dgn Sha tau la cemana perangai i ..hehe.


Sebenarnya kita tak perlu takut untuk berangan @ berimpian...



Alhamdulillah bertitik tolak dari berangan la sikit-sikit my dreams dah jadi KENYATAAN sekarang sebab Sha USAHA untuk jadikan angan-angan tersebut REALITI..bukan sekadar berangan kosong but disertakan dengan TINDAKAN & PERCAYA pada diri yang satu hari aku PASTI akan dapat semua yang diimpikan..Alhamdulillah :-)




Tahun 2011 bakal melabuhkan tirainya..Alhamdulillah most of my dreams dah achieved semuanya bermula dengan usaha tanpa jemu from my side income biz.

So now, Jom kita sama-sama set IMPIAN 2012 plak..just YAKIN pada diri insyaAllah semua impian 2012 pula akan tercapai..aminnn



*all pics googled
 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
DREAM BIG!!!

Seminar SM/SSM 2011

10/12/2011 bertempat di Eastin Hotel my great leader CDM Hanis Haizi & CDM Razali Zain telah mengadakan satu seminar yang sangat gilang-gemilang sebab lebih dari 300 orang yang menghadiri seminar ni all over malaysia. 



Event ni start seawal 7am for registration. Awal gile kan..yeh..kena awal bg bersemangat sket hihi...so my journey start seawal 615am ..haha bgn tido awal gile..takpe demi business & business partner kita kena commited bukan hanya dimulut tp dikotakan ;-)

Sebahagian dr speaker...My mentor CDM Hanis Haizi, Me & CDM Salha
After registration, majlis pon dimulakan dengan bacaan doa from my hubby & kata2 laluan dr emcee bakal CDM Faziha. Then CDM Razali Zain start dengan tajuk Takwim Syarikat pastu CDM Salha plak untuk tajuk peranan SM/SSM Part 1..ini la istimewanya my business, segala tips & guidelines diajar satu persatu tanpa batasan oleh orang2 yang sudah berjaya..so tinggal buat je tayah pening2.

so after that minum pagi...yang best kat Eastin Hotel ni sebab food sedap!! hehe i makan breakfast siap bykk gile ok..mmg lapar...

Dengan AJK of the day..kak ayu, ain & wati

After minum pagi turn CDM Maisarah plak dengan Peranan SM/SSM Part 2 plak..lepas tu lunch & solat..makan lagi kan hehe..tp time ni i tak selera nak makan..haha sbb after lunch break my turn plak utk sampaikan ilmu..i share tajuk BERDIKARI..



TQ to my mentor CDM Hanis Haizi sebab bagi peluang & kepercayaan utk Sha jadi speaker..bila diingat balik bulan 1 haritu seminar yang sama i still SSM masa tu sebagai AJK registration..sekejap je masa berlalu now Alhamdulillah byk dah Sha kecapi dari business ni dari segi income, melancong FOC, saving & kereta..syukurr sebab semua ni bermula dengan seminar yang sha pergi awal tahun haritu...



Lepas my turn then acara yang ditunggu2 my idola & my mentor CDM Hanis Haizi berkongsi tentang berkongsi semngat. Memang bersemangat betol after balik seminar nak pastikan all my business partners dapat capai impian masing-masing

Lepas tu kira minum petang plak..So masa minum petang ni berkesempatan la amik gambar

Mommy takde so kita posing2 dgn daddy je laa...Part of my biz partners
YESS!!!Vietnam CONFIRM!!!
Me & hubby ..org kuat dalam business sha
So aroungd 5.30 majlis pon selesai..last sekali photo session & gedix2 dengan semua org hehe..Alhamdulillah selesai seminar SM/SSM ni kita jumpe pula di Seminar Diamond

dengan rakan-rakan seperjuangan yang sangat2 supportive
Group Photo with CDM Raz & CDM Hanis Haizi



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Seminar SM/SSM 2011

Far Infrared Rays (FIR) dalam Premium Beautiful

Last week salah seorang doctor from our center B32, Doctor Jaa share mengenai FIR yang terkandung dalam corset Premium Beautiful, so now Sha nak share ape sebenarnya FIR yang terdapat dalam corset Premium Beautiful.

Far Infrared Rays are waves of energy, totally invisible to the eye, capable of penetrating deep into the human body, where they gently elevate the body's surface temperature and activate major bodily functions. FIR is commonly known as the "Light of Life" because has brought life to the Earth or "Invisible Light" because is an invisible part of the spectrum of sunlight.

OK bagaimana corset Premium Beautiful dapat mengeluarkan gelombang Far Infrared Rays??


JAWAPAN nya ialah daripada Bioceramic

Bio-Ceramic is a type of ceramic that emits/reflect Far Infrared Rays (FIR). This material is made up of a specific formula that in its raw form is created into a powder. The powder is transformed into a liquid mix that is then extruded into fibers. Bio-Ceramic fabric is woven with and then mixed with mineral oxides, like Silica Oxide (SiO2) and Aluminum Dioxide (Al2O3). 
This mixture also includes nano sized far infrared photocatalyst particles. These particles serve to emit far infrared Rays at temperatures that suit the human body. The nano sized far infrared and photocatalyst particles are mixed together with the fiber's raw materials during the production process. The fibres become more hydrophilic and comfortable to the skin. 
 

A natural effective treatment for swelling, pain and inflammation caused by bursitis or tendinitis is far infrared clothing.

So far ni je info yang blh Sha share bagaimana FIR blh terkandung dalam corset Premium Beautiful. Boleh click here utk more info. Info ni sha dapat drpd salah seorg doctor in our center..doc hafiz...credit to him



 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Far Infrared Rays (FIR) dalam Premium Beautiful

Technorati Code

E7GFYJ5DTRUT



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Technorati Code

Luahan Hati

Duit bukan la segala-galanya..tp segala-galanya memerlukan duit skrg ni...



..sebenarnya entry ni tercipta sbb Sha nak share perasaan ;)


Yang pastinya rasa sangat-sangat bersyukur dipertemukan dengan bisnes ni, mungkin Allah temukan Sha dgn biz ni utk membolehkan Sha bantu org2 yg memerlukan bcos saya bukan lahir dari family yang kaya raya..bukan nak ckp bantu puluh2 ribu...tp dengan pemberian tu boleh menyenangkan hati org yang menerima especially family kita...

...Seriously dah setahun Sha berkecimpung dalam biz ni so far rasa puas hati tapi belom betol2 puas hati selagi tak bwk Mak & my parents in law pergi Tanah Suci..itu IMPIAN saya..w/pon mak dah pon menunaikan haji dgn arwah bak tp ini dgn duit titik peluh saya sendiri. But still rasa puas sebab dapat tolong Mak & adik beradik yg memerlukan..actually Sha mmg tak focus pada org lain..just focus pada org yg banyak bantu Sha selama ni..lebih pada nak balas balik jasa dorg..maybe ape la sgt duit kita dibandingkan dengan bantuan yang mereka dah bg pada Sha..tp mmg sangat2 bersyukur dr duit business ni Sha blh kongsikan sama-sama dgn Mak & adik beradik sebabnya kalo dulu harap duit gaji mmg TAK BOLEH..seriously...



Duit untuk kita mungkin dah cukup, tp kita fikirkan org lain esp adik beradik or parents kita..mungkin mereka tak pernah nak mintak..tp hati akan rasa puas bila kita boleh bantu dengan RELA HATI..



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Luahan Hati

Bonding Moment

Backdated entry ni..sebab banyak gambar nak kena edit..
actually plan dah lama nak cuti-cuti dengan hubby & anak2 after closing package Holland & Belgium ..
so masa cuti raya haji aritu terus booked hotel kat sini



Yang paling happy of course la Syafi & Syakir, terkinja-kinja tak sabar nak tido hotel ..mamy & dedy pon 2x5 jugak happy ;) masa ni la we ols leh lepak2 tenangkan fikiran tayah nak fikir pasal kerja & etc. Tp mamy business mode tetap on di mana jua..siap dpt buyer Premium Beautiful lagi kt PD ..hhehe 


mmg sgt best dok avillion ni!!
Adik ni smpi2 je beryy


2 beds, so anak2 sila tido katil sendiri ye :)
tgk air
model
Sha sempat gak pegi Spa @Avi Spa..mmg sgt best sbb diurut satu badan..
aVi Signature rub price RM230 tp mmg sangat puas hati..
then ptg jln2 tgk pantai pastu pegi dinner then balik hotel zzZZzzZZZ



Then esok pagi, breakfast pastu layan budak berdua ni swimming kat pool & pantai...yg kat pantai mamy plg beriya hehe..tp still rasa tak puas..maybe kena pegi 3d2n kot ...


melayan budak 2  org nih
Sangat happy bila dpt spend masa camni dgn syafi & syakir..
w/pon penat nak layan kerenah dorg ni. Sesungguhnya rasa sangat2 bersyukur dengan apa yang Allah dah anugerahkan utk aku & family ..
syukur Alhamdulillah :)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Bonding Moment