Advertisement

Premium Beautiful | Di Mana Ada Kemahuan Di Situ Ada Jalan

"Saya percaya, esok sudah tidak boleh mengubah apa yang berlaku hari ini, tetapi hari ini masih boleh mengubah apa yang akan terjadi pada hari esok."


Setiap apa yang kita inginkan if kita ada kehendak or kemahuan InsyaAllah pasti ada jalan yang Allah akan lorongkan..macam my biz partner Syida, if difikirkan dengan mata kasar mampu ke nak buat macam-macam benda dalam satu masa..Tapi, Alhamdulillah Syida dah buktikan dalam bisnes Premium Beautiul ni, where there's a will, there's a way. 
premium beautiful
sessi atur strategi untuk diri sendiri & rakan kongsi

Uols boleh baca testimoni dari Syida sendiri from here..

Cuma apa yang nak Sha nak share kita selalu berdoa pada Allah agar dimurahkan rezeki, tapi sebenarnya tanpa kita sedari Allah turunkan rezeki dalam bentuk peluang, bukannya semudah ABC  bgn pagi2 buka pintu rumah ada duit 30k depan pintu..tak semudah itu, pasti ada ganjaran untuk setiap titik peluh yang mengalir. Betul tak?


Rezeki ada di mana-mana, kebiasaannya akan datang tanpa kita duga tetapi tepat pada masanya cuma apa yang penting ialah kita kena  USAHA & TAWAKKAL...mcm Sha sendiri, bila diingatkan mungkin masa Sha jumpa Hanis Haizi dulu mmg satu peluang Allah bagi untuk Sha ubah hidup..Alhamdulillah Sha grab peluang yang Hanis dah share.. bak kata pepatah :-

"Kesempatan yang kecil seringkali merupakan permulaan kepada usaha yang besar"
 
 

 

 



Tag : Premium Beautiful, Premium Beautiful Corset



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful | Di Mana Ada Kemahuan Di Situ Ada Jalan

Teluk Ramunia Beach Resort

Yeah sambungan dari entry wedding kat JB aritu..so after majlis tu. Sha & adik pon plan nak pegi tenangkan fikiran kat pantai sambil bawak mak bercuti..kira percutian ni disponsor oleh i la hehe..bila fikir balik lama tak spend masa dengan mak so ni lah masanya nak bermanja-manja dengan my mom..

P/S: If nak tau harga dan kebaikan Premium Beautiful Corset, klik pada link ni ye --> http://www.shakhalid.com/p/premium-beautiful.html

premium beautiful
3 kanak-kanak riang :)
 
premium beautiful
jantung hati saya :)
Nak ke teluk ramunia ni actually jauh gak la dari JB, dalam 2 hours ikot hiway from JB-Kota Tinggi..3 kali tido bangun tak sampai2 huhu..tp bila sampai mmg SANGAT puas hati!!Beach dia sangat canntekkkk & bersihhh...SANGAT ok!!!...Ya Allah rasa lamanya tak tgk pantai...mmg lega sangat rasa..teluk ramunia ni plak mmg jauh dr town so lagi la rasa jauh dari hiruk pikuk kota..ewaahhh

premium beautiful
View dpn chalet..mmg menenangkan

Syafi paling happy..

adik as usual suka buat hal sendiri ;) like dady yeah
First time sampai mmg rasa cam gerun k..sebab chalet dia cam takde org ..muahaha mak siap pk bukan-bukan lagi..tanya owner tu dia cakap kol 4-5 ptg baru orang start datang ..so fine la maybe betol kot ..sampai situ yang paling sakan sekali of cos la syafi, syakir & afif (my bro's son) tak sabo2 nak mandi..tp yg tak best about the chalet ialah basic things pon takde..i expect ada la towel kan..huhu tp takdek..so kenalaa cari brg2 basic kt pekan terdekat...pegi pekan rengit..ala2 pekan misteri je ..muahah.mak terpengaruh dgn movie uolss..

keke alien

like mommy like son
Bila dah petang tu mmg ramai org dtg..cam rasa pelik plak..org check in kol 5 ptg hihi.mmg meriah dah petang tu ..so ilang la rasa takut segala..mlm tu weols siap buat BBQ lagi, biasa la if jalan ada mak mmg takkan lapar punya, mak siap ckp hotel pon tak camni hehe mana taknya..breakfast pon meriah ..hehe..


Subhanallah ...


gedixx


premium beautiful
Masa utk pulang...insyaAllah we ols akan dtg lagi..sbb mmg sgt best!!!

Makanya aktiviti kitorg mmg sangat rileks masa kt sana...mandi & berendam di tepian pantai..merasalah tengok sunset & sunrise...syukur Ya Allah diberi peluang seindah ini..Alhamdulillahhh



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Teluk Ramunia Beach Resort

Ain & Firdaus Weds

01/10/2011, my cousin's wedding kat Johor Bahru. So, we ols satu family pergi la memeriahkan majlis..memang sangat happening pon.. Kalo teringat zaman kecit2 dulu seronok je berkumpul ramai2 kat umah arwah atuk tp semua tu tinggal kenangan, nak jumpe semua ramai2 mmg susah la..tapi Alhamdulillah..if ade majlis camni barulah dpt jumpe pacik, macik & sepupu sepapat.

premium beautiful
Me & Ain
premium beautiful corset
ini adalah aktiviti wajib bila jumpe kezen yg kamceng kikiki

Dah jadi adat org johor plak mmg kena ada toll. Maka merana la pengantin lelaki nak sediakan ang pow utk kitaorg paw..kitaorg plak seberapa byk pintu ada semua kitaorg block..hehe mmg best!!

premium beautiful
muka taleh blah dah siap beratur

premium beautiful testimonials
ni pintu ke2 plak..hehe ade 4 pintu semua nya kena toll..siannn

After wedding, we ols pon tatau nak pegi mana, kl-jb dah la jauhkan so takkan nak balik kl terus cam tak berbaloi plak ;) makanyaa terjadilah perkara tanpa dirancang..so next entry sha cite ape dia kehh...till then daa.....

hah ni laa pengantin of the day ;) Congrat Ain & Firdaus !!



Ain & Firdaus semoga kekal smpi hujung nyawa yeah



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Ain & Firdaus Weds

Temasya Sukan

Wahh nama taleh blahh kan..hehe..last week (16/10/2011) tadika innovatif buat temasya sukan..tadika innovatif ni sekolah syafi yang baru..baru about 4 months la dia sekolah sini..compare tadika ni dgn Genius Aulad..mmg nmpk GA lagi best...tp kat sini pon ok ...cikgu pon baik2 & yang penting dekat je dgn umah :)

Syafi dalam Yellow team aka Tiger!!!wehuuu anak & mak semangat harimau...overall 3 out of 4 games Yellow team jadi juara!!mamy penyokong paling tegar..siap jerit2 lagi punye la nak anak nye menang hehe...Alhamdulillah Johan keseluruhan ..i loikeee... Ade acara utk Ayah, Ibu & Keluarga..yg bestnya mamy Naib Johan acara Ibu, dedy kalahh boooo & acara keluarga plak dapat no 4...ok la suka-suka memeriahkan majlis... so enjoy the pics..

premium beautiful corset
bapa kemerdekaan hihi hasil kerastangan mamy & dedy

premium beautiful
adik & mamy

premium beautiful testimonials
Yellow & Red Team..semua comey2

premium beautiful corset
tgk la kekreatifan parents

premium beautiful
ala lemah lembut nyee..last sekali belon ni pecah..ade budak marah kt dia terus kena penyepak..muahhaa

premium beautiful corset
dedy dpt no corot kekke

premium beautiful corset
johan manjang

premium beautiful corset
Mamy nye hadiah ;)

premium beautiful corset
PEACE!!!

premium beautiful murah
betapa khusyuknye mamy

premium beautiful
i love u sayang!!!

Alhamdulillah I'm blessed to have a very smart son, w/pon aktif tak ingat..bila pandang syafi pasti teringat kat arwah bak :( i misss u bak...semoga arwah sentiasa dicucuri rahmatNYA...aminn..



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Temasya Sukan

Premium Beautiful | Shopping while waiting for biz apppointment

In this beautiful Premium Beautiful business normally kitaorg akan jumpe client by appointment. So, appointment mmg biasenya kat shopping complex..makanya adalah sgt bahaya jika tidak kuat iman yee :) hehe

Ini lah hasil yang tak seberapa TER'beli' :)



premium beautiful sabo
di idamkan sekian lama..Alhamdulillah dapat gak :)
  


premium beautiful zara
Menambah koleksi baju
  


premium beautiful Dirs
Tudung kt Dirs ni sebiji Arzu ..hihi tp lg murahs
   


premium beautiful Arzu
Arzu tetap menjadi pilihan
   
Kita tutup dengan pic ni :)
I'm Proud to be JOHOREAN !!! tetiverrr

premium beatiful johor





Tag: Premium Beautiful, Premium Beautiful Corset



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful | Shopping while waiting for biz apppointment

FREE TICKET FOR JOZAN SHOW


Anyone peminat-peminat JOZAN out there yang berminat nak tgk this show  for FREE then let me know yaa..just ring me or sms 012-2151541..terhad for 20 peoples only. So cepat2 grab!!!





JOZAN!!
   



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
FREE TICKET FOR JOZAN SHOW

Cara Mengambil Ukuran Premium Beautiful

Acapkali apabila anda memesan Premium Beautiful, agen usahawan Premium Beautiful akan bertanyakan berat badan anda. Untuk lebih tepat, beberapa ukuran perlu diambil. Ukuran-ukuran ini akan menentukan saiz Long Brassiere, Long Girdle dan Waistnipper anda.

Penting : Ukuran yang anda ambil adalah dalam centimeter (cm)

premium-beautiful-brassieregirdlepremium-beautiful-waistnipper
Long Brassiere
Long GirdleWaistnipper


Ukuran 1 : Puncak Dada


premium-beautiful-dada


Gunakan measurement tape dengan membuat lilitan dari belakang ke bahagian depan payudara.


Ukuran 2 : Bawah Dada


premium-beautiful-bawah

Gunakan measurement tape dengan melilit dari belakang pada bahagian bawah payudara ke depan.


Ukuran 3 : Lilitan Pinggang


premium-beautiful-pinggang

Ambil ukuran pinggang dari belakang ke hadapan.


Ukuran 4 : Lilitan Punggung


premium-beautiful-punggung

Dengan menggunakan measurement tape ukur lilitan punggung dari belakang ke hadapan.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Cara Mengambil Ukuran Premium Beautiful