Ads

Advertisement

Farewell Mimie & Iftar di B32

wah dah last day kerja harini..mood nak kerja mmg kelaut dah ni...so kita update blog dulu ye..2 in 1 nye entry k..hehe mak mls uolss..
cerita pertama hehe..my beloved sister & friend Mimie buat LOA starting Sept, Mimie insyaAllah akan berhijrah ke Jeddah..so we ols pon celebrate la farewell mimie dgn membeli hadiah sahaja..taleh nak makan2 sebab puasa kan ;) sambil bg hadiah sambil photogedix skali

my ofismate yg sekepala ;)

geng mengular ..
Mimie..i'll miss u :(

uwaa sedih plak :( ..mimie ni mcm kakak2 i ..suka bg advise utk diriku yg tak berapa nak lurus ni :)


OK tamo sedih2..kita masuk plak cerita kedua..so mlm tu plak group cdm hanis punye turn bg talk kat kelas...so we ols beramai2 berbuka di B32.sgt meriah & happening..suka!!...one big happy family!!seriously i love this business & friendship..soooo muchhhh..semoga berkekalan..ameeennnn


premium beautiful breaking fast
mak-mak dara.. :)

PREMIUM BEAUTIFUL BREAKING FAST
borak-borak sebelum buka puasa...
hanis haizi
with CDM Hanis Haizi...
PREMIUM BEAUTIFUL VOGUE
vogue kee?
PREMIUM BEAUTIFUL GOSSIP
acara wajib... bergosip.. hikss
 
PREMIUM BEAUTIFUL PEACE
ade je topik nak gosip kenn..
PREMIUM BEAUTIFUL BIG FAMILY
BIG FAMILY!!!

OK ...di kesempatan ni sha nak ucapakan Selamat Hari Raya..Maaf Zahir & Batin..Kalo ade tersalah silap, termakan minum harap dapat halalkan ye. dan berhati2 memandu balik kampung...yeeyyy nak balik kampung!!!.jumpe lagi lepas raya...








If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Farewell Mimie & Iftar di B32

Matlamat & Impian


Morning uolss..semlm cuti Nuzul Quran & Alhamdulillah appointment business back to back from morning..bila diingat balik sha bukannya jenis yang mcm ni..mmg biase cuti dah set nak golek2 dgn anak2 or tak pon nak tawaf satu One Utama or The Curve..tp bila berbusiness ni sha rasa mmg byk dah berubah..dan perubahan tu pon sebab sha dah ade Matlamat & Impian yang dah sha set in mind..what ever it is aku mesti capai apa yang aku dah impikan..Alhamdulillah bila kita fokus pada impian & matlamat,  ALASAN mmg tak boleh nak lawan ..so sha nak share good info kat sini utk tatapan semua :)

Matlamat memberi motivasi dan motivasi memberi tenaga kepada kita semua, untuk :

1. Melakukan apa yang mesti kita lakukan

2. Melakukannya ketika ianya patut dilakukan

3. Melakukannya samada kita suka atau pun tidak

Tanpa matlamat yang jelas, tiada apa yang jelas akan berlaku.



Yakin dan percayalah bahawa kita sebenarnya boleh mencapai lebih daripada apa yang kita percaya kita boleh lakukan. Dengan menambahkan sedikit usaha lebih daripada kebiasaan kita akan mencapai hasil yang lebih dari kebiasaan.



Amat penting ialah mulakan usaha-usaha itu sekarang.



Yang membezakan orang yang berjaya dengan orang yang gagal bukanlah kerana yang berjaya meletakkan matlamat yang lebih tinggi berbanding dengan yang gagal. Semua orang ingin berjaya.





Mereka yang berjaya sebenarnya bersungguh-sungguh lebih lama berbanding dengan yang gagal. Mereka berjaya sebab mereka bersungguh-sungguh berusaha sehingga mereka dapat apa yang mereka mahu.

“The secret of getting ahead is getting started. The secret of getting started is breaking your complex overwhelming tasks into small manageable tasks, and then starting on the first one.”
-Mark Twain
*all pic google from here





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Matlamat & Impian

Congratss Ija - Bonus Besar !!!!

Alhamdulillahhh..syukur kita masih bernyawa untuk sama-sama meraikan & berpuasa pada bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini. Kesan yang paling ketara sha dapat dari business di bulan ramadhan ni ialah kemurahan rezeki & kemudahan segala urusan biznes...masa b4 ramadhan aritu mmg risau..takot sales drop la..takut letih tak mampu nak biznes..tp Alhamdulillah..bila kemahuan tu ada mmg Allah dorongkan malahan masa bulan ramadhan ni permintaan corset Premium Beautiful sangat2 menggalakkan...some more we ols under team cdm hanis haizi mmg menggunakan internet iaitu Facebook & Blog so lagi la memudahkan proses bisnes ni berjalan...syukurr...

pic google
hah menyimpang sudah..actually entry ni nak congrats my biz partner Ija, yang baru je sebulan buat business premium beautiful tp bonus sebulan mengalahkan gaji team lead kat IBM ;) hehe

Ini semua berkat kesungguhan ija sendiri, sentiasa mencari ilmu utk berjaya dalam bisnes & sentiasa rujuk pada sha untuk setiap tindakan yang dia buat..really proud of u ija..mmg kental & bersemangat waja (bukan wira)

PREMIUM BEAUTIFUL BONUS
first bonus ija..mmg blh raya sakan ;)

Moral of the story, dalam business ni memang tiada yang mustahil utk kita kecapi as long as kita put some effort untuk capai impian kita. Impian nak pakai sport car, impian nak bawak parents pegi haji@umrah, impian nak pakai designer handbag, impian nak retire awal, impian nak saving juta2..InsyaAllah semua boleh..dah ramai yang buktikan..apa yang kita perlu buat just FOLLOW STEPS ORANG YANG DAH BERJAYA...

So, call me Sha : 012-2151541 @ email: kebayalabuh@gmail.com
I'll show you how to get this monthly side income ...

Shaliza Aziz




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Congratss Ija - Bonus Besar !!!!

Congrats to Syida

Alhamdulillah bulan July berlalu dgn begitu bermakna sekali..syukur my bizz partner Syida qualified jam tangan sebab achieved 100,000 sales in a month..mmg sgt2 membanggakan..dulu sha punye turn amik jam tangan..skrg my biz partner plak..how time flies..

PREMIUM BEAUTIFUL SYIDA
Syida dapat jam dari kak ana, top leader dalam our bizz
Syida sangat2 committed dalam bizz ni..w/pon tgh further study dalam bidang masters & bekerja di sebuah syarikat terkemuka tp still tak jadikan itu alasan utk beliau bersama-sama dgn rakan kongsi yang lain utk mengejar impian daripada bizz ni..sentiasa bulat hati dgn pemimpin & hadir ke majlis ilmu..

HANIS HAIZI PREMIUM BEAUTIFUL
dgn our beloved leader yg sentiasa back up we ols..hanis haizi
Untuk berjaya dalam bizz ni mmg tak susah ..just follow steps org yg dah berjaya..senang kan??if kita buat bizz konvensional ade ke  org nak nasihat/support kita utk sama-sama berjaya???belum tentu ada kan...but in this biz,leader akan sentiada guide & plan utk kejayaan kita...ape yg kita perlu buat just lapangkan dada & hati utk follow steps yg leader dah tunjuk..

PREMIUM BEAUTIFUL CDM ROHANA
dengan CDM Kak Ana yg semakin ramping
PREMIUM BEAUTIFUL JAM TANGAN
Pemenang2 jam tangan..hebat!!!

PREMIUM BEAUTIFUL SYIDA JAM
me & Syida
HOLLAND PREMIUM BEAUTIFUL
Holland!!Holland!!Holland!!! CONFIRM!!!

tahniah syida!!kekalkan momentum bizz..lepas ni target utk rakan kongsi pulak yee...


ILMU + BERTINDAK + RUJUK = KEJAYAAN


JUST FOLLOW THE LEADER!!!!




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Congrats to Syida

Premium Beautiful Testimonial & Promo!!

Harini nak share testimoni yang sangat2 berkesan dari my biz partner..testimoni yang sgt2 menakjubkan..hehe ayat mcm gempak kan...tp mmg pon..so blh baca dr blog  Wanie sendiri mcamana dia dulu & skrg ye..

PREMIUM BEAUTIFUL WANIE

Actually, sha dah kenal wanie b4 buat biznes lg coz dia kawan rapat lynn...masa sha kenal dia dulu penah ckp kt lynn..lebih kurang mcm ni la dialognye 'nyah,kawan nyah yg gemok2 tu pregnant ke?' hahah blh gitu? siap lynn sound 'nyahhh kalo dia dgr sure dia marah org ckp dia gemok" kekekek..tu duluuu..sethn yang laluu...skrg tidak lagi..wanie skrg lagi kurus dari dlm entry blog dia tu..ni gambar latest wanie masa SM/SSM award aritu...mommy of two ok...curlasttt kannn

PREMIUM BEAUTIFUL WANIE AND SHA
me & wanie masa anugerah sm/ssm
Alhamdulillah dgn pemakaian premium beautiful at least 8 jam sehari & skrg ade lactolite wanie dpt body figure macam tu..dah ade product yg hebat ni sha mmg nak share dgn suma org  tak payah tungguh2 lagi cepat2 book this miracle corset sementara masih ade rebate skrg ni..& blh dpt sample lacto lite + free gift

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET
Premium Beautiful Corset

LACTO LITE
Lacto lite

Free Gift - RM100 Voucher Parkson..blh shopping raya!!!!

and now ade REBATE korang boleh jimat sehingga

RM225
RM1000
RM1700
RM2500
RM4500

So, korang pilih which amount rebate yang korang nak..so blh la buat preparation for Open House plak ;)

Jangan malu2 call/sms sha : 012-2151541
or email : kebayalabuh@gmail.com



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Testimonial & Promo!!

Peluang ....

salam semua...rasanya x terlambat lg sha nak ucakan selamat berpuasa & moga kita sama2 dapat manfaat dlm bulan puasa ni..for me ni first time berbiznes dalam bulan puasa mmg pengalaman yang menarik la...hehe ye laa org nak raya kan so semua nak cantek makanya demand corset premium beautiful & lacto lite sgt2 menggalakann hehe..ye la bulan ramadhan kan bulan rahmat,for sure rezeki lg murah kan...Alhamdulillahhh...

so  sempena bulan ramadhan ni jom kita renungkan ayat di bawah ni:

"PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA. DATANG TIDAK MENENTU MASA. DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!” - Prof Dr Hamka

bila sha renung2 qoute ni teringat masa awal2 jumpa hanis & dia share this biz opp, Alhamdulillah sha amik peluang dalam biz ni coz mmg byk mengubah kehidupan hidup sha & family...

jom kita tgk plak situation kat bwh ni

1 - Masa banyak, duit kurang (Banyak buang masa)




2 - Duit OKlahh, Masa plak kurang (Selalu sibuk & tak tahu sampai bila)




3 - Masa banyak,duit pon banyak (Kualiti hidup bersama keluarga)


Ermmmm kalo mcm sha sendiri pernah rasa pada situasi 1 & 2..pernah rasa byk gile masa smpi tatau nak buat ape..tp duit ar plak kan tgh2 bulan sure bernafas dalam lumpur & bila duit dah ada tp masa plak xde...ye aarr kena stayback smpi kol 2 pagi siapkan project 'mara' hehe..
so skrg mmg sha sedang berusaha utk capai situasi yg no 3..nak byk masa dgn anak2..my target mmg by syafi masuk darjah 1 sha nak retire at least blh hantar & jemput syafi dari sekolah...weeee doakan sha nye target tercapai yeeee...sha ada masa 1 1/2 year lg utk saving at least blh retire young & rich (in terms of saving)  :) ade double income (makan gaji + side income ) mmg x mustahil utk saving byk every month..if harap duit gaji...mmg susah..ye laa dah kerja 8 thn tp saving tak cecah lg 80k dlm bank...huhu..tp bila top up dgn duit biz side income ni every month blh dpt at least 10k..insyaAllah if consistently saving by 8-10 months mmg blh dpt saving 80k -100k...insyaAllah bila ada usaha yg berterusan & matlamat yang jelas x de yang mustahil utk kita capai..betol tak???



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Peluang ....