Ads

Advertisement

Cara Pakai Premium Beautiful Corset

Hi uolss

Harini sha just nak share cara nak pakai Premium Beautiful corset..ada yang beli melalui pos nun jauh di luar negara nunnnn caner Sha nak tolong pakaikan ..so ni cara-cara nak pakai Premium Beautiful corset ni ye..


Step 1 - Pakai Long Girdle


pic google

ok ni cara nak pakai Long Girdle

  1. Lipat bahagian atas girdle & bahagian kaki bawah girdle. Bila dah lipat so process nak pakai tu senang sikit
  2. OK then boleh sarung kan girdle tersebut..kalo rasa susah boleh juga sarungkan girdle tersebut sambil kita duduk atas katil, first time pakai memang akan rasa susah sikit..kalo macam Sha pakaikan pada client suruh diorang joget-joget sikit masa pakai girdle ni..paham kan caner joget2 tu ;-) Jangan lupa tarik bahagian bawah tu betul-betul kemas kena celah ciktutt okk
  3. Bila dah pakai girdle tu, proses alihkan lemak bahagian punggong. Tarik lemak-lemak kat bahagian ni masuk ke atas bahagian belakang girdle yang berbentuk LOVE shape..so lelemak bila dah masuk dalam love shape so memang terus melentikss la pinggul..auwwww seksisss
  4. Kemaskan pulak bahagian depan perut. Perut boncet tu kemas-kemaskan sket bagi menaik ke atas. 


Step 2 - Pakai Long Bra

pic google

Ok cara nak pakai Long Bra 

  1. Nak pakai long bra ni actually ikut keselesaan orang, macam dalam pic ni dia tunjuk cara pakai cangkuk dari belakang. But, Sha pakai je cangkuk dari depan sangat senang coz material Premium Beautiful ni senang digerakkan 360 darjah.
  2. Then masukkan breast dalam cup. Bila dah masukkan breast dalam cup, kena tarik betul-betul bagi kemas. Pastikan rasa breast kita mantap tak kendur ye
  3. Lepas tu kena pastikan, tarik bahagian lemak belakang masukkan ke dalam cup bra ye..Kita akan rasa cup tu penuh. Biasanya siapa pakai cup B bila pakai long bra memang tukar ke cup C coz lemak belakang badan pon alihkan masuk ke dalam cup. Then boleh adjust tali bra tu ikot keselesaan
  4. Pastu boleh kemaskan bahagian bawah long bra tersebut.


Step 2 - Pakai Waist Nipper


pic google
Cara nak pakai Waist Nipper/Bengkung

  1. Just cangkukkan waist nipper ni dari depan
  2. Pastu pusingkan waist nipper & make sure diamond tu betul-betul selari dengan diamond long bra
  3. Tali waist nipper tu boleh diketatkan ikot keselesaan, if tali tu panjang boleh adjust bahagian belakang tali tersebut. 
  4. Then cangkukkan tali ke depan. Macam sha bila dah cangkuk ke depan tp still longgar. So ape sha buat, sha adjust bahagian belakang tu siap-siap means tarik tali bahagian belakang then ikat je blkg tu. So next time nak pakai senang.
  5. Bila dah siap just make sure keselesaan pemakaian waist nipper tersebut. Bila dah pakai waist nipper ni badan memang akan rasa sedap dipeluk ;-)

OK, Sha harap entry ni dapat membantu korang cemana nak pakai Premium Beautiful corset. Selamat memakai Premium Beautiful & if anyone nak FREE TRIAL can call/sms Sha 012-2151541 




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Cara Pakai Premium Beautiful Corset

Cabaran dan Impian

Siapa yang tidak hadapi cabaran dalam hidupnya? Ada, mereka yang tidak seperti manusia biasa (siuman) atau tiada roh (mati).



Selagi hidup, cabaran sentiasa mengusik kita.



Pada anda yang hadapi apa saja cabaran dalam hidup, 'rise to the occation', pasakkan kaki di bumi dan terus melangkah. Langit tidak selalunya cerah, tapi tidak selamanya mendung.



Cuba bayangkan pelayar di lautan, kadang-kadang dilanda ombak dan badai. Ada kalanya menggunung tinggi. Mestinya terasa begitu kerdil dikelilingi lautan yang amat luas. Ditambah lagi ombak yang memukul-mukul badan kapal. Tapi apa yang membuatkan pelayar terus menempuh rintangan itu? Dia tahu di hadapannya ada daratan yang ingin dituju. Dia tahu apa yang dingininya ada di hadapan.



Kita juga begitu, bila ditimpa cabaran, ingatlah matlamat yang ingin dicapai. Cabaran ni cuma sementara, bayangkan riak wajah kepuasan apabila matlamat dalam genggaman. Dan masa tu, kita akan percaya cabaran hari ini adalah kecil kerana kepuasan yang bakal kita kecapi akan melenyapkan segala kepayahan ini.





Kerna itu, tabahkan hati dan terus maju ke hadapan.






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Cabaran dan Impian

Malaysia Social Media Week 2012

Kepada yang masih belum tahu, 13 - 17 February ni, akan diadakan Malaysia Social Media Week 2012. Basically this is a networking event, so everyone boleh meet up, connect and engage.

Dan ada Social Media Awards untuk bloggers.

premium beautiful


Ni actually first time masuk award2 ni. :D So, need your help my lovely readers..

Klik kat sini,  http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=15, look for my blog, http://www.shakhalid.com, pastu klik 'Vote'.. Tapi kena register dulu la ye.

Tenkiuuu...




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Malaysia Social Media Week 2012

Cuti-cuti Penang

Trip yang langsung tak dirancang..actually Sha pegi Penang masa cuti CNY haritu. Memang takde plan apa-apa tapi Ahad after business appointment kat Shah Alam terus rasa cam nak kena pegi somewhere la, tu yang terus terpikir Penang..hihi so pack2 baju then terus shoot ke Penang...kitaorg pegi sama-sama dengan my along's family..bertolak 6pm dari Rawang and sampai Penang around 10.30pm..Alhamdulillah jalan memang clear maybe sebab semua orang dah balik kampung kot..


Yeayy dah sampai..Sha memang suka pegi Penang !!

Actually before pegi tu memang dah cari apartment, ye la kalo nak selamba je pegi ada kena tido bawah jambatan..Alhamdulillah dapat service apartment..Golden View Apartment tak la 5 stars tapi memang sangat-sangat puas hati. Ada 3 bilik with attached bathroom, ade kitchen & hall..memang sangat-sangat selesa. Dah le dekat giless dengan Gurney Drive, harga pon baru RM360..


Kalo ikot situ murah je..maybe Sha pegi time peak so mahal sket..tp still worth it
So, esoknya keluar breakfast terus check out sebab malam dah nak balik kl..first stop cari mamak nak breakfast. Kitaorg makan kat Jalan Campbell so dah alang-alang kat area situ terus la pegi Chowrasta market cari jeruk

ini anak sedara saya nama dia Aisyah hihihi

Saya bli jeruk sedapss

Saya beli jeruk ni sedappp gilee...
Pastu terus pegi Penang Hill, tapi ramai giles orang sampai parking pon tak de..gile ramai orang nak naik ketapi so tukar plan pegi Batu Feringghi..

Adik takot2 hihi

syafi memang tak blh tgk air..huhu habis basah baju & seluar 

Saya sedang merenung masa depan..kikiki
Dah puas main air..perut pon lapar..my along teringin nak makan nasi kandar so ajak diorg pegi restoren Hameediyah, teror tu i cari jalan..terasa sangat pakar jalan di Penang sekarang hihi terima kasih kepada Papago..gambar lunch tiada ye sebab sangat kebuluran..tp memang sedapp!!!kalo nak makan beriani ke nasi kandar ke meh makan kat Hameediyah ni dah laa ade econ, sedap & yang penting bersih jika nak dibandingkan dengan restoren tuuuuutt hihi.

Solat kat sini, Masjid Kapitan Keling

Motif sangattt amik gambar ni heheh
Lepas solat, badan pon dah segar we ols pon nak mencuba nasib lagi sekali nak p naik Bukit Bendera..tapi Q sangat la panjang maka tak la tercapai nak naik keretapi baru tu..amik gambar je laa..Syafi adalah insan yang paling frust sekali. sian gak kat Syafi tapi takpe  next month kita pegi Penang lagi k sebab biz partners ramai kat Utara hehe ;-)


dapat amik gambar jee..kesiannn hihi

Sesapa yang tatau sejarah Bukit Bendera meh baca sini
Masa ni pon jam dah menunjukkan pukul 5, so malas nak buang masa kat sini terus la decide cari makan lg..hehe kalo p Penang ni rasanya memang tak puas kalo tak makan sesungguh hati ..

Padang Kota Lama..ramai gile babas orang

Bestt makan angin pantai hehe

owhh tidakkk sedapnya pasemboq ni..teringat2 lagi

serious sangat2 sedap hokeii pasemboq ni minum plak coconut milkshake and ice cream..perghhh
syakir layan main belon ni

teruja sungguh anak den ni

Fort Cornwallis, semua orang dok pakat bergambaq kat meriam tu..
dah kenyang, dah menyedut udara nyaman so masanya untuk pulang ke kl..kitaorg plan nak naik ferry plak sampai butterworth sebab lepas tu nak p Bukit Mertajam..punye la ramai orang Q nak naik ferry..fuhhhh


ade 8 lane yang mcmni..pheww
Mamy & adik
15 minit naik ferry dah sampai Butterworth. Then pegi makan kat koey teow Alma..sedapsss tapi tengah-tengah sedaps makan ujan turun hahaa..makan laju-laju then terus bertolak balik kl...tu jelaa cerita Penang saya..hehe Alhamdulillah memang sangat seronots eventho sehari je..rasa tak puas gak..insyaAllah next month turun lagi nak o-group dengan my Premium Beautiful group Utara plak..anyone from Utara nak tau details about my biz jangan malu-malu tanya k..

Jangan lupe contact Sha 012-2151541 if nak cuti-cuti malaysia sambil berbusiness :-)


so penutup cerita dengan ini gambar budak ini ;-)
my laply baby



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Cuti-cuti Penang

My 2012 Wishlist

Punye la ketinggalan keretapi kan..hehe..saje update wishlist 2012 lambat sikit...sbb nak prioritize kan mana satu nak achieve untuk 2012. Kalo ikot hati memang macam-macam yang nak..So purpose letak wishlist kat blog ni as reminder untuk diri sendiri ape yang perlu & tak perlu untuk 2012 InsyaAllah..especially part shopping hehe..So here it goes ;-

1. Ditabalkan sebagai Crown Diamond Manager by May 2012.



2. Saving RM100k by end December, 2012



3. My Dream handbag from LV. Yang ni plan nak beli masa pegi Holland & Belgium April nanti InsyaAllah

Sistina GM

OR

Galliera PM

4. Mengerjakan Umrah

Semoga Allah murahkan rezeki Sha & hubby untuk mengerjakan umrah & menjejakkan kaki ke Tanah Suci..amennn!!


5. Bawak Syafi & Syakir bercuti ke Universal Studio Singapore.

Bestnyaa!!for sure dorang happy nanti!!

6. Bebas dari segala hutang piutang


YESS!!!DEBT FREE!!!

Alhamdulillah, so far ini target UTAMA yang perlu dilaksanakan dalam tahun 2012. Semoga Allah murahkan rezeki & permudahkan segala urusan Sha. InsyaAllah dengan adanya income dari My Part Time Premium Beautiful business semua wishlist 2012 PASTI terlaksana..insyaAllah.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
My 2012 Wishlist

~~ Memories L3 ~~

Today entry Sha nak mengimbas kenangan-kenangan di ofis.. sebab selama 2 tahun Sha kat IBM, under Team L3 QA, tapi sedihnya no more L3 starting 2012 semua dah buat haluan masing2. Sepanjang kat L3 mmg best sangat-sangat, teammates best! & manager pon best. Kitaorg ni plak semua jenis sekepala eventho ade gak selisih faham tapi jauh di sudut hati masing-masing memang rasa sedih bila L3 ni dah takde...So jomss kita mengimbas kenangan ;-)

L3-ians masa raya open house

Manager we ols sempoi tgh tgk pics kat my cubicle

Masa ni potluck party

Shah geng kamceng, tp Shah pon dah bawa diri :(

Masa potluck party jadi santarinas ;)

Ni Santa Claus nye ;-)

Joey, antara gang shopping ;-) 

Celebrate farewell utk Joyce, she migrated to Perth


Masa ni small farewell untuk Shah kat d'Tandoor

Farewell Shah kat Tony Romas

Me & Shah
So bila dah keluar IBM bolehlaa mengimbas kenangan baca entry ni ;(







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
~~ Memories L3 ~~