Ads

Advertisement

Premium Beautiful : Seminar Diamond Green Leaders Group!

Seminar ni dah lama...tapi tak sempat nak update & upload gambar sebab tersangat busy & terlepas pandang gambar masa seminar. ;-)

premium beautiful corset

Special thanks to my leader CDM Hanis Haizi & CDM Razali Zain sebab menganjurkan seminar yang sangat-sangat berprestij ni..
Seminar ni hanya untuk usahawan Premium Beautiful yang bergelar DIAMOND sahaja..
So ilmu yang dapat ni pon sangat-sangat HIGH LEVEL..tak mungkin dapat di mana-mana kecuali di Seminar Diamond GLG sahaja..

emcee : CDM Fazi

1st speaker : CDM Raz ajar cara kira duit ;-)

My mentor in this business CDM Hanis Haizi

Seminar ni diadakan di Sunway Resort Hotel dari pukul 9pagi hingga 9 malam...
tapi muka semua segar bugar je even 12 jam..
sebab penuh dengan pengisian masa seminar & TAK BORING..
dan ILMU yang dapat tu terus apply untuk buat business lagi kencang..

Sayang, Yong & Eija

Me & Eija
Jemputan istimewa malam tu, CDM Kak Ana & CDM Abg Lan

boleh menari & menyanyi lagi

Breakfast, lunch, tea & dinner semua sedaps!!

Me & my team with CDM Abg Lan & CDM Hanis Haizi

Us with CDM Idola, CDM Kak Ana

Group Photo!!!

Alhamdulillah seminar berakhir dengan jayanya, semua muka happy je..
Alhamdulilah dipertemukan dengan Green Leaders Group (GLG) sebab selama ni Sha just buat business consistently guna FACEBOOK & BLOG sahaja. 
Semua jadi mudah sebab dari A to Z di ajar & TEAMWORK!!

Let's JOIN US now under 
Green Leaders Group!! 
012-2151541





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful : Seminar Diamond Green Leaders Group!

PREMIUM BEAUTIFUL BUSINESS : JOHOR !!!


Esok Sha akan ke Johor Bahru meeting new biz partners. 
Anyone yg looking for side income & wanna be my biz partner boleh call 
012-2151541!!!

LONDON & PARIS waiting for U!!!!





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
PREMIUM BEAUTIFUL BUSINESS : JOHOR !!!

Sharing Session : Bisnes Dengan Blogging

Ramai yang tahu Sha buat business Premium Beautiful ni secara part time. My kerja hakiki ialah Software Engineer yang boleh dikatakan 8 jam kat office tu adalah mengadap lappy. Walaupun kerja mengadap notebook setiap hari & kadang-kadang tu sampai kena stayback kat office tapi Sha tak pernah rasa berminat nak create blog sendiri.. Pernah la dulu buat blog tahun 2006 ;-) Tapi Sha privatekan sebab malu nak buat entry kat blog & orang akan baca. But after jumpe CDM Hanis & dia share macamana dia buat business & boleh berjaya hanya dengan melalui blog, terus masa tu berkobar-kobar sebab terfikir sure senang tayah nak jual or jumpa orang secara manual.

Dan Alhamdulillah from day one Sha involve dalam business ni terus publickan blog yang dah ada tu. And tatau la  mana datangnya kreatif nak buat entry blog yang boleh dikatakan everyday pasti ada je entry baru.. Mungkin inilah namanya bila kita ada PASSION tentang apa yang kita buat semua akan jadi mudah. So, bila dah ada business partners ni tanggungjawab yang Sha perlu tunaikan ialah ajar business partners buat blog. Kebiasaannya yang ajar ialah my husband sebab dia lagi arif bab-bab technical ni. 

So last month untuk business partners baru & existing business partner yang ada Sha buat bengkel how to create an effective blog. Just buat in small group je so dorang boleh discuss & tanya anything yg technical to my husband. Bengkel ni Sha buat kat Armada Hotel, Petaling Jaya di samping belajar buat blog boleh juga kenal-kenal mesra sesama sidelines

Premium Beautiful testimonial
semua khusyuk & focus

Premium Beautiful business
Sessi ramah mesra ke?haha

Premium Beautiful testimoni
Serious dengar cikgu ajar

Premium Beautiful
bawak notebook so boleh terus apply je apa yang diajar

Premium Beautiful sha khalid
Ilmu dah penuh di dada..so tinggal nak apply je yee

Premium Beautiful testimonial
Group photo before balik!!

InsyaAllah Sha akan cuba bagi yang terbaik untuk semua business partners. Semoga Allah sentiasa permudahkan urusan business kita bersama-sama, sentiasa merahmati usaha kita untuk merubah kehidupan kepada yang lebih baik lagi untuk masa depan kita & keluarga. Dan semoga rezeki kita semua sentiasa berkat & mencurah-curah. Ameen.. 





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Sharing Session : Bisnes Dengan Blogging

It's All About TEAMWORK!!!

 Alhamdullilah, syukur sangat-sangat kepada Allah SWT, berkat usaha yang berterusan dan syukur dapat rakan-rakan kongsi yang sama-sama turut serta committed in this business.

Alhamdulillah Sha bersyukur sangat-sangat dijodohkan dengan mentor & leader yang sangat-sangat hebat iaitu Founder of Green Leaders Group (GLG), CDM Hanis Haizi.  She is one of the TOP leader in our company. And I'm proud to be ONE of her CDM. 

The key to success is always TEAM WORK!! Tanpa TEAM WORK I don't think we can go this far!!!


premium beautiful hanis haizi
Dulu stranger now we all dah jadi sahabat..Alhamdulillah 

With my beloved Mentor CDM Hanis Haizi, mungkin ramai yang tau cerita bagaimana Sha & Hanis kenal & terus jadi business partner. Excerpt from blog CDM Hanis Haizi mengenai entry kumpulan Green Leaders Group:-



"Seterusnya kepda CDM Sha Khalid, bukan anak Dato Khalid Mohd Jiwa yeh.. :P We begin as a strangers... masa dia jumpa hanis , hanis baru je balik dari Swiss... she has been my silent reader for 3-4 years... lama tuh!! Dari before hanis buat business lagi.. hari demi hari..tahun demi tahun tak de pun perubahan. Lantas dia pun terus contact hanis.Rupa-rupa bila contact dia she is Software Engineer from IBM tempat husband I kerja dulu... and rupenya my husband punya Colleague pun kawannya.Alkisahnyee gituu... and She only takes about 1 year and a half to become a CDM. Not only that, dia dah la keja full time as engineer, mother of two, with no maid and duduk nun jauh di Rawang. Untuk berjaya mesti banyak melakukan pengorbanan. Takboleh la duduk depan computer harap-harap ada customer datang kat kita. :D
Anak Felda ni dari Johor, dulu pakai Viva je now sudah bergaya dengan Merc C Class Compressor. And before she joined the business, dia tak pernah ada PASSPORT. And alhamdullilah segala-galanya bermula dengan business Premium Beautiful under GLG!! And dia masih buat partime dan incomenya RM35k a month."


premium beautiful CDM hanis haizi
Every month antara agenda wajib ialah jumpa CDM Hanis untuk setting strategy kumpulan. Dari A to Z semua di ajar.  Antara tips nak berjaya dalam business ni juga ialah sentiasa rapat & bulat hati dengan leader.


CDM Hanis Haizi juga akan turun padang bagi motivasi, strategy & spend masa dengan my business partners. Belum ada lagi business yang orang berjaya share segala SECRET RECIPE untuk orang lain sama-sama berjaya dengannya, tapi dalam bisnes ni semua tips di beri PERCUMA
premium beautiful hanis haizi team
Dinner at Alexis Bangsar with my diamonds
premium beautiful hanis
Syukur sebab most of us bermula dari STRANGERS but now we become SAHABAT!
ILMU di curahkan di mana sahaja. Bestnya business ni leader akan sentiasa ingatkan apa yang perlu dibuat. 

premium beautiful sha khalid
Small O-Group for my team after class
premium beautiful hanis
Dengan my business partners yang sentiasa committed di dalam business

Sha juga telah dididik early of the month WAJIB ada Personal Touch, Personal Coaching or small discussion with all my leaders. Bila ada orang guide semua kerja jadi senang. Ini la hebatnya bisnes yang Sha pasti takkan jumpa di mana-mana iaitu TEAMWORK!! TRUST ME. You'll never WALK ALONE in this business, seriously!!! 
premium beautiful
Personal touch with Farah, new partner under DSM Refqah wings

premium beautiful cdm sha khalid
Setting target with DSM Mimie
premium beautiful sha
Setting target with DSM Yanti
premium beautiful
With DDM Eija & teams & DSM Mimie. Dinner together & we can talk or discuss about anything other than business
premium beautiful kurus
Personal coaching with my new protege SSM Ayuni. Muda lagi tapi sangat jelas impian & matlamat beliau. Sangat kagum dengan semangat beliau.
premium beautiful corset
Personal coaching with SSM Imah

premium beautiful harga
With my new protege iaitu SM Ambia. She's my silent reader for 1 year & finally we are business partners. Within 1 week she managed to sell 5 PB CASH!!!
premium beautiful team
With SSM Kak Mai, kerja di salah sebuah konglomerat terkemuka Malaysia. Eventho dah kukuh dengan kerja hakiki but still cari peluang in this business

premium beautiful
With DSM Iza & team
premium beautiful hanis haizi
IMPIAN & MATLAMAT kami sama, Semoga Allah permudahkan urusan Sha & semua business partners.



"TO BE THE BEST, FOLLOW THE BEST!!"

BE IN THE RIGHT 
GROUP BECAUSE IT IS ALL ABOUT TEAMWORK!!" 
premium beautiful

Let's join our Green Leaders Group, the new generation and educated!! Together we fly high. 

Call/SMS 
Sha : 012-2151541


I'll GUIDE U ALL THE WAY

Together Everyone Achieve More





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
It's All About TEAMWORK!!!

Bonding Time : Shopping at Dior !!

Salam jumaat semua!!! sekejap je masa berlalu kan..now dah masuk minggu ke-2 June..Bulan Rejab pun dah dipenghujung. Sha rasa memang masa sekarang ni sangat-sangat cepat berlalu...dah pertengahan tahun 2012..pejam celik je kan..

Harini meh kita cuci mata...sure hari jumaat semua orang takde mood nak kerja kan? 

Sha nak share my new experience ;-) actually event ni happened 2 hari yang lalu (13 June 2012/Rabu), my mentor CDM Hanis Haizi was invited by Dior Starhill untuk try their new collections. Special invitation just for Hanis sahaja and Hanis telah invite CDMs under her Premium Beautiful group together to this event. Event ni memang sangat-sangat special for me because kitaorang boleh try any of Dior collections regardless of their handbags, shoes, dress or anything yang we ols rasa nak try ;-)

premium beautiful shoes
Firstly Sha tried this one..ok laaa..tak sesuai sangat dengan kaki saya ;-)

premium beautiful macaroon
Then we ols dihidangkan dengan macaroons ;-)

Yang paling best sekali Sha rasa masa event ni ialah semua salesgirl entertain kitaorang je..siap tak muat size ni..nak size lain, tak nak color ni nak color lain..haha memang best!! duduk 3 jam kat situ tak rasa apa-apa. 


Rasa sangat-sangat bertuah dalam business sebab bukan sahaja FOCUS buat business tapi bonding session macamni. Kitaorang memang punya MINAT yang sama iaitu SHOPPING & DESIGNER HANDBAGS ;-) our leader plak as u all knows Hanis Haizi memang pakar bab-bab designer handbag ni so Hanis dah jadi consultant kitaorang..sangat-sangat seronok!!

premium beautiful CDMs
tak cukup korum. me, naa & mai..Hanis, Salha & Fazi tgh busy try handbag ;-)

So, masa ni Sha dah setting target handbag apa yang nak beli masa di Paris nanti ;-) bukan hanya handbag tapi dengan kasut sekali hihi


premium beautiful Dior handbag
Cantekkkk sangat!!!

premium beautiful Dior shoes
very comfortable!!!

premium beautiful high heels
i'm in LOVE!!!!

premium beautiful sha khalid
Cantek kan!!! Fuhhh tak sabar nak beli masa kat PARIS nanti!!

OK tu je cuci mata kali ni..seronokkan bila sesekali dapat spend masa mcmani..manisnya berbusiness Premium Beautiful ni sebab susah senang sama di rasa..Thankss Hanis for all these..Green Leaders Group rawkkkk!!! 
Proud to be one of the CDMs under GLG!!!

Lets join us under Green Leader Group NOW!!!!
Sha : 012-2151541





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Bonding Time : Shopping at Dior !!

Mamy merindui mu!!!!!

Rindunya kat Syafi & Syakir, dah 2 minggu dorang kat kampung...ffuhhhh rasa macam dah 2 tahun...maybe sebab tak pernah tinggal dorang lama-lama, disebabkan nak berpindah randah ni so terpaksa letak diorang kat kampung kalo tak confirm aku akan menjerit jeee...tapi dorang berdua seronok jerk tinggal kat kg, kalo call tu suara happy jek tapi still la tanya 'bila mamy nak balik kg' huhuuh...tapi takpe bagi dorang rasa hidup kat kampung plak macamana bermain2 dengan pasir, kejar ayam belakang rumah & main pondok2 kee..kikiki duduk kampung dorang dapat bebas ke sana sini compare kalo duduk kat kl ni kan...


Tapi tak pe kerinduan akan berakhir ..
esok Sha BALIK KAMPUNG!!!!! nak amik budak berdua ni laa, next week kan dah sekolah..
so sambil balik kampung sambil sharing biz opportunity kat my old frens..
nanti boleh menari-nari di EIFFEL TOWER ;-)


Alang-alang Sha dah berada kat Johor ni, orang-orang Johor meh kita gegar London & Paris semuanya FREE OF CHARGE

Call/SMS Sha okayy 
012-2151541

Jom kita tatap gambar wajah kesayanganku ini pula..pic taken using Canon 60D..potograpernya ialah dedy beliau ;-)


Zaim Syakir & cousin beliau

Seronoknyaa Zulfan Syafi main basikal yerkkk

tak sabar nak gigit muka dia!!!

Suka buat muka mengarot mcmni..ikot sapa tatau ;-)

Along yang penyayang..semoga sampai besar la terus mcmni..aminnn





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Mamy merindui mu!!!!!