Ads

Advertisement

Premium Beautiful Trip: 8 days to go & counting

Macam tak caya, selama ni dok menghitung hari je..now tengok calendar tinggal 8 hari je lagi before we fly off to my dream place !! LONDON & PARIS. Inilah antara first wishlist yang Sha buat masa nak start the business dulu. And masa tu memang gigih plan nak kumpul duit from side income untuk vacation kat London & Paris tapi Alhamdulillah this trip ALL sponsored with 5 stars treatment..syukur ya Allah


Travel for FREE antara drive yang buat Sha lagi bersungguh untuk buat business Premium Beautiful. Sebab masa first time pergi Hong Kong Disneyland with all partners memang sangat-sangat seronok. So, before sampai sana for REAL, jom kita amik feel dulu.


We all akan pergi London dulu. First day sure akan ada city tour, bestnya London ni sebab banyak building yang unique yang tak ada kat Malaysia. Buckingham Palace, Trafalgar Square, Big Ben, Westminster Abbey and madam-macam lagi kot.


If pergi Europe tak sah if tak pergi Outlet. Dari dulu lagi berangan nak pergi Bicester Village. If tengok orang pergi sini memang sangat-sangat teringin..Hopefully tak meroyan la nanti kat sana hehehe. Kat Paris we all plan nak pergi La Vallee Village.




One full day kat London for Free & Easy! So apa lagi kalo bukan SHOPPING!! Of course akan pergi Oxford Street, shopping heaven dari local brand sampai la ke high end brand. My target nak beli handbag, wallet, shoes, baju untuk hero2 and souvenirs for friends & business partners. Business partners dapat longchamp kot hihihi..wait & see ;-)




Dah puas menghabiskan Pound Sterling kat London we all akan naik Eurostar ke Paris. Naik eurostar ni pun antara experience yang nak rasa. Sure best nanti dengan semua business partners gelak-gelak sakan..oh myy tak sabar..masa taip ni pun dah rasa adrenalin rush!!

Can't wait for Paris, a City of Love. Bergambar sakan kat Eiffel Tower, dah anak 2 baru honeymoon kat sini hehe..Posing kat Champs Elysees, Arch De Triomphe, Place De La Concords, visit Fragonard Perfume factory and enjoy a cruise on the River Seine.




Ok tu je perkongsian kita untuk harini hehe..excited, nervous, tak sabar, happy, cuak semua ada..mix feelings now..semoga Allah berikan kesihatan untuk pergi ke London & Paris. For now mari kita mengimbas kenangan masa kat Holland & Belgium, which is my very first FOC trip to Europe.




OK, Ada announcement ;-) Sha also amik order for handbags from London & Paris. So anyone yang interested nak order handbag let me know kay. Nak order LV, Gucci, Prada, Burberry, TODS, Furla just name a few ;). Definitely the price is way cheaper than Malaysia.

Call/SMS : Sha - 012-2151541
Email : kebayalabuh@gmail.com










Tag : Premium Beautiful



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Trip: 8 days to go & counting

Ayuni Basir - My Shining Diamond

In business is not all about money. It goes beyond that - bonding, friendship and togetherness
Alhamdulilah from stranger now we become sisters. I'm grateful to know you Ayuni, baru 24 tahun tapi you have a very strong determination. You have BIG DREAMS Ayuni, so Just keep it up and Go for it and Turn your DREAMS into REALITY; YOU will be VICTORIOUS!!
 I always BELIEVE in YOU!

The entry below is from Ayuni:-

CDM Sha Khalid - My Great Sis, Leader, Mentor

Being in this business adalah 1 perkara yang tak pernah saya fikir sebelum ni. Belajar tinggi-tinggi, pegang duit sendiri, bekerja, fall in love, married, have kids and etc adalah perkara-perkara normal yang kite akan fikir in our life. 

So, what should I classified my situation in this business? Peluang? Hmm.. Yup, i think that's the best to describe it. And yang paling terbaik sekali adalah ketentuan dariNya.

I started to join this business since bulan 6, 2012. And orang yang bertanggungjawab memperkenalkan business ni, tak lain is sis Sha Khalid. I think I have shared how i meet this lovely pretty woman in this entry

Hp tu dalam kenangan.. huhu


FYI, i called her Kak Sha, and "Kak" dekat depan tu bukan hanya sebab die lagi tua dari saya. *well, of course! we are malaysian. we full of budi bahasa, sopan santun, hormat-menghormati* But for me, panggilan "kak sha" tu adalah sebab die dah memang macam my own sis. I do have my own sis. Just one and she will my sis forever & ever. And I also have my sis in law, one. But this year will become more.. hehe. Tapi dengan kak Sha, it's different. Sebab she always be with me in my business. *kirenye sis dalam business la*

To be honest, saya tak pernah rasa yang die ni adalah somebody in this business, sebab perwatakan Kak Sha yang sempoi, simple, funny, ceria, gila-gila ni la yang membuatkan saya selesa and feel close with her. And saya rasa bukan saya seorang je yang feel macam ni, in fact all my business partners pon feel the same way.

Sometimes saya terfikir, why i meet this person. Kenapa? Sebab suka-suka ke, or memang ditakdirkan untuk berjumpa ke, or ada sesuatu behind that. To think somethings yang out of boundaries memang pening. Sebab it will give you an infinity consequences yang korang tak kan tahu which 1 is the right one. So, untuk menjawab persoalan tu, what i do is THINK, ASK &   FOLLOW MY HEART

Bagi saya, Kak Sha datang in my life secara tidak dirancang. And then she showed and shared with me this opportunity. And today, here I am, proudly to be in this business to follow each step and track yang sama macam kak Sha dulu.

Last month, Kak Sha dapat salah 1 benda yang die idamkan selama ni and saya percaya ramai lagi orang mengidamkan benda yang sama, which is TIME FREEDOM. Yes, she did resigned last month as Senior Software Engineer in IBM. Kalo saya pernah menagis sekali sebab tak lepas 2nd stage in IBM interview last 2 years, Kak Sha dengan rela hati meninggalkan IBM. Nampak tak dekat situ, which is Kak Sha sangat confident dengan life die sekarang. And what makes her get that kind of confident is THIS BUSINESS.

2 years she in this business, finally she get that time freedom. Tak payah nak bangun pagi, sesak dalam jem. Work from home pon dah tak payah dah. Now, she is A FULL TIME ENTERPRENEURdengan 5 FIGURES INCOME MONTHLY. Bukan 10k, 20k or 40k, but 50k. Kak Sha bukan just dapat time freedom, tapi jugakMONEY FREEDOM. Itu belum kire berapa banyak negara dah yang Kak Sha pergi secara percuma under company. Dulu, Kak Sha pakai viva putih je.. Sekarang, dah pakai MERCEDES C200

That is why, saya sangat terpengaruh adore dan kagum dengan Kak Sha. Only 2 years, do this business dengan full commitment, dedicated, follow success people, then akan dapat apa yang diimpiankan. 

But always bear in mind macam my mummy in this business selalu cakap, CDM Hanis Haizi, buat business ni kite link direct dengan tuhan. Kalo hati ikhlas nak bantu orang lain, nak buat betul-betul, In Sha Allah tuhan akan permudahkan segalanya.

Finally, Kak Sha, if you read this *dah macam surat cinta dalam cerekarama*, I really want to say THANK YOU SO MUCH because always be with me, guide, tegur, show me macam mana untuk berjaya dalam business ni. Thanks jugak sebab share peluang ni with me and all my business partners. Daripada seorang yang tak pernah terfikir nak buat business, seorang yang tak tahu apa-apa, seorang yang tak ada sapa-sapa, sehinggalah kepada seorang yang tahu pasal business *tapi, belum habis belajar lagi*, yang dah ada business partners all around Malaysia. Thanks jugak sebab be my sister, selalo dengar rungutan-rungutan yang tak sepatutnye.. huhu..

KAK SHA, YOU SUCH A GREAT SISTER, LEADER & MENTOR FOR ME IN THIS BUSINESS.

THANK YOU SO MUCH! 





I don't know how to pay all the kindness. I will follow each steps, each track that you show to me. I want to be like you. Aminnn!

Untuk korang yang dah nampak something in this business, do not hesitate yourself to contact me. Of course korang jugak boleh jadi close dengan Kak Sha *dah macam retis hokey*. Kalo korang segan, nak email or pm pon boleh.. =)



Copy from entry Ayuni :- http://www.ayunibasir.com/2013/02/cdm-sha-khalid-my-great-sis-leader.html






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Ayuni Basir - My Shining Diamond

Hanis Haizi - Still My Great Mentor

Still remember this entry. Kesinambungan dari entry yang Sha buat July 2011 yang lalu she was my mentor and until TODAY she is still. Itulah istimewanya business ni berguru dan bersusah senang dengan mentor yang sama Insha Allah sampai bila-bila.

She is really an inspiration. Bulan ini sahaja, dua event hebat Hanis Haizi bila keluar artikel dalam majalah Nona dan ditemuramah oleh NTV7 untuk program Bella! She is not even 30 yet, but her success stories surpasses other people's at her same age.

Hanis Haizi interviewed in NTV7 Bella program
Proud to see her
Hanis Haizi featured in Nona magazine
True! Kita kena berani berimpian besar.
Hanis Haizi in the magazine with her signature designs
Signature Hanis Haizi dengan collection yang awesome.

I am so proud to be under her guidance.






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Hanis Haizi - Still My Great Mentor

5 Recipes to a Succesful Business

Salam & Good day my beautiful readers.. :-)

Lama jugak Sha tak update blog ni. Last update pun mengenai experience Sha sebagai pengguna produk Premium Beautiful yang tegar. Sha tiap-tiap hari pakai produk ni tau! That's why Sha buat bisnes ni. Sha guna produk, then thru experience, Sha tau keberkesanannya. Lantasss, Sha terjun buat bisnes ni. Bila dah join bisnes, then slowly Sha belajar untuk improve diri. Sha bukan background business (walaupun masa sekolah dulu tolong Mak berniaga kantin sekolah - that brings lots of memories, but that's for another entry ye), tapi bila dah terjun dalam dunia business, baru Sha tahu, tak susah untuk buat bisnes ni. Bila kita buat bisnes, kita perlu unlearn dan relearn

Unlearn sebab dari sekolah hingga ke universiti, kita diajar untuk bekerja makan gaji. Tak pernah kita digalakkan untuk jadi businesswoman/man. So, apa yang kita belajar dulu kena unlearn, sebab dunia bisnes tak sama dengan dunia makan gaji. Then lepas tu, relearn balik selok-belok mengenai bisnes.

Macam yang Sha bagitau, Sha mula dengan pakai produk Premium Beautiful, produk sahaja tak cukup untuk maju. There are 4 more things yang penting dalam bisnes:-

Syarikat Yang Stabil
If nak buat apa-apa bisnes, tengok kepada company tu. Berapa lama dah bertapak, management dia ada vision atau tidak dan bagaimana status kewangan syarikat? Sha bersyukur sebab syarikat yang keluarkan Premium Beautiful ni adalah Public Listed company. Bila dah public listed, automatically kita tahu tak ada henky penky dalam syarikat, sebab account syarikat audited and kena submit kat Bursa Malaysia. Our company already established more than 20 years in Malaysia and it is fully supported by the Government.

premium beautiful awards



Budaya Kerja
Lagi satu yang Sha suka adalah budaya bantu membantu & TEAMWORK dalam bisnes ni. Dalam bisnes Sha diajar, untuk berjaya, kita perlu jadikan business partners berjaya. Tak ada istilah berjaya sendiri-sendiri. Segala susah & senang sama-sama rasa. That's the beauty of this business. Bila buat business Sha suka apply 3 perkara, loves your family sebab buat business untuk family & anak-anak. Sha sangat bersyukur sebab dari business ni dapat bantu Mak & adik beradik bila mereka perlukan bantuan. Loves your organisation, I love to be under GLAM & proud to be under an established & well known company so semua tu memudahkan untuk Sha berbusiness. And loves the product, Sha memang pengguna tegar product yang Sha jual dari Premium Beautiful, BB Plus Collagen, Lactolite and Garam Buluh.  Sebab bila dah apply semua ni business jadi makin senang.




Pendidikan
Yang amat-amat penting adalah pendidikan. Ini ibarat support system kepada bisnes. Banyak kelas-kelas dan seminar-seminar yang dianjurkan yang banyak ubah diri Sha. Bila kita bukan daripada business background, kita perlu support system untuk percepatkan proses relearn kita. Kalau terkontang-kanting sorang-sorang bila nak berjaya? Sebab tu la kalo kita tengok banyak seminar-seminar seperti Dr. Azizan Osman ramai yang ikut. Kita perlukan ilmu untuk lonjakkan kita ke satu tahap yang lebih tinggi. But the best thing with GLAM semua ilmu diberi percuma and we can learn as much as possible. In GLAM kita diajar bagaimana nak fully use Facebok, Blog & Instagram untuk berbisnes. 


Sistem
Dalam bisnes jugak perlu ada sistem dan sistem tu mestilah yang telah TERBUKTI berjaya. Kalau nak pilih bisnes, tengok orang yang buat bisnes tu dah berjaya atau tidak, sebab tips berjaya adalah ikut orang yang telah berjaya. Perumpamaannya macam nak daki Gunung Everest. Nak berjaya tawan, kena ikut macam orang yang telah berjaya ke puncak. Kalau nak daki tapi nak ikut cara sendiri CONFIRM tak jadi! 







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
5 Recipes to a Succesful Business

Premium Beautiful : Personal Experience

Just nak share my personal experience after about two year wearing this amazing corset. 
Sebelum ni Sha memang tak pernah tahu kewujudan corset Premium Beautiful & tak pernah bother nak pakai any corset pun. Alhamdulillah Sha memang dari dulu until now pun badan boleh dikatakan maintain tapi satu part je tak boleh tahan is my perut. After deliver my second baby secara Caesarian memang perut sangat-sangat flabby tapi tak amik port because pergi kerja i'm wearing Jeans & Shirt so semua tu akan tersorok rapi sampai la Sha jumpa my leader now untuk tahu lebih lanjut mengenai side income yang dia buat. 

So, dari situ bermula lah perkenalan pertama dengan corset Premium Beautiful ;-) Walaupun at that time memang rasa tak perlu pun pakai sebab memang dah kurus (walaupun tak) and target takpe la buat je business sebab rasa market nak jual tak ada masalah. Maka bermula lah perjalanan business dan dalam masa yang sama bila buat business dapat 2 free corset Premium Beautiful so terus la try pakai 1 set. 

First day pakai rasa tak bernafas, ye lah first time seumur hidup pakai corset, even masa wedding dulu pun tak pakai. Cakap kat husband macamana la nak bertahan ni .. and masa tu Sha pakai Long Girdle size 76. Tapi bertahan pakai sampai ke malam. 

So, esok tu pakai lagi rasa dah ok sikit..actually baru Sha tau rupanya pakai corset ni, mana-mana corset pun first day memang rasa kurang selesa sebab corset tu nak sesuaikan dirinya dengan badan kita..surprisingly on 3rd day girdle size 76 dah longgar!!!! Until now ada lagi size 76 tu k tak pakai..sapa nak??? So on 3rd day Sha dah tukar ke girdle size 70 dan rasa tak selesa totally dah tak ada. 

Apa rasa yang Sha boleh share :- 

1. Confident level terus memuncak sebab segala flabby dah tak ada.

2. Sha breastfeed both of my kids & my second one  breastfeed until umur 3 tahun. Actually masa Syakir 4 tahun dia dok hisap susu pun still ada lagi. Sebab Bra Premium Beautiful ada FIR so boleh meransang pengeluaran susu ibu.

3. A bit censored, tapi just nak share my breast more pushed up and Long Bra/Short Bra Premium Beautiful memang sangat support for big breast. And one more thing after 2 years Sha pakai Bra Premium Beautiful tali still tak longgar & tayah kalut nak beli bra lain dekat luar. Which is Sha jimat 2 tahun tak beli Bra.

4. Boleh pakai kebaya, Sha dulu ratu kebaya gak la sebab tu email pun kebayalabuh ;-) tapi lepas deliver Syakir out of confident nak pakai. Sebab rasa tak ada shape sob sob..Alhamdulillah bila Sha pakai waist nipper tu terus ada shaping & boleh pakai semua jenis baju, tak perlu nak sorok-sorok :) haha sebab totally confident nak pakai.

5. No more period pain. Sha memang ratu period pain jugak .. if time period tu kadang-kadang boleh telan menstrual pill 2-3 biji sehari sebab tak boleh nak tahan sakit..Alhamdulillah seriously now nak period pun tak perasan & sepanjang period pun no more period pain. Sha dapat banyak juga feedback dari customer yang dah tak ada period pain.

6. Posture badan yang betul, 9 tahun in IT world memang mengadap PC. Sampai colleague Sha pernah tegur 'U boleh duduk betul-betul tak? nanti bongkok tak cantik tau' huhuhu bila pakai waist nipper Premium Beautiful ni memang automatically badan tak membongkok.

Sha advise if dah start pakai Premium Beautiful, pakai consistently 8 jam sehari. But trust me once you all pakai je Long Girdle & Long Bra Premium Beautiful memang akan rasa lain & my favourite piece is Long Girdle. Tak boleh tak pakai sebab SEDAP GILE!! 

Make sure beli dari authorized agent so tak akan ada masalah nak tukar size or nak antar service if anything happen to your corset sebab Premium Beautiful is LIFETIME WARRANTY corset. Investment actually beli sekali pakai 5-10 tahun :-)

premium beautiful 2
masa ni tak pakai PB lagi

premium beautiful 1
semua entrepreneur yang pakai Premium Beautiful. More CONFIDENT!


Anyone yang nak FREE TRIAL Premium Beautiful boleh inform Sha & Now ada promotion for Chinese New Year!!

Call/SMS/Whatapps
012-2151541






Tag : Premium Beautiful



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful : Personal Experience

Wishlist 2013 - Handbags


Beli handbag antara my 2013 wish list. So, dah ada in my mind & dah berangan-angan apa handbag yang kena beli untuk tahun ni. Antara wishlist handbag 2013 ialah ;-)


premium beautiful 6
Lady Dior : Quilted Patent Lather in Cruise Blue


premium beautiful 5
Chanel Flap in iridescent grained calfskin. Yang ni Fall/Winter 2012-13 collection. Cantekkan color ni ;)
premium beautiful 4
LV Alma BB - Piment Color. Cute je handbag ni. Target nak beli masa London trip nanti in sha Allah
premium beautiful 3
Mulberry Alexa - Berry Small Grain Calf Nappa
premium beautiful 2
Balenciaga Classic First Cassis

Dan sebagai penutup, sebiji wallet Chanel idaman kalbu. Menggantikan LV Insolite ku hehehe


premium beautiful 1
Chanel wallet - tak ada yang specific tengok mana berkenan nanti nak beli..in sha Allah 

In sha Allah tu je so far my handbag wish list for 2013. Anyone yang memang suka beli handbag boleh join Sha to do my part time business seriously u tak kan keciwa. Sebab dulu Sha started doing my part time business just to buy designer handbag without touching my current salary Alhamdulillah. 
Can call/sms Sha 012-2151541 and I'll share with you my business plan.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Wishlist 2013 - Handbags