Ads

Advertisement

Starting Your Own Business

[This is a sticky post. Please scroll for latest entry.]

Sha has an announcement to whom looking for extra income or has been eyeing to be part of GLAM.

NOW is the right time for you to start your business with GLAM because:-

  1. Company has just started giving rebates for Premium Beautiful and a few more killer products. Getting rebates, mean bigger bonus. Like like :D
  2. The new travel package has just started 2 days ago (17/6)! Weehuu.. It would be Australia this time. Actually Sha does not mind to which country because each trips with company satisfaction guaranteed.
  3. Extra income for Ramadhan and Hari Raya. Ramadhan is just less a month away and after that it's going to be HARI RAYA. For sure, Hari Raya requires more money. Joining now, means extra income for your HARI RAYA (duit raya, baju raya, duit mak ayah..). 

So, sesiapa yang mencari extra income, pergi free trip dan prepare for Hari Raya, contact Sha. GOOD NEWS until 30th JUNE 2013  your first bonus up to RM4700!

Book your appointment now & Sha will share about our business. Then you decide for yourself.


Luv

Sha Khalid
012-2151541
kebayalabuh@gmail.com






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Starting Your Own Business

Latest FREE Trip - Korea

Alhamdulillah, another achievement in the business. A FREE trip to Korea!! Boleh pergi ke Gangnam la ni. :D

The Itinerary

Itinerary pun telah dimaklumkan. So, let's check where we are going..

Namson Hanok Village

Namsan Hanok Village

Menariks juga dapat lihat sisi tradisional Korea. Kampung ni basically asalnya memang kampung tradisional yang dikekalkan. Sekarang memang salah satu tempat tumpuan pelancong ke Korea

Lotte Duty Free Shop

Lotte duty free mall

Lotte Duty Free Shop ni actually a famous shopping complex chain. Banyak designer brands macam LV, Chanel, Prada, Burbery, etc dan local brands yang dijual kat sini. So, it's going to be shopping time again.. ;)

Lotte Star Avenue

えらく賑わってますな。


Hanbok Vests


Any Korean celebrities fans would love this place (but not me... hehe). Kat sini, diorang ada collection daripada so called Hallyu Stars. Celebrities ni adalah mereka yang pernah jadi ambassador kumpulan Lotte. Kat sini jugak ada tempat untuk bergambar sambil pakai pakaian tradisional Korea.

Myeongdong

Myeongdong

Myeongdong ni adalah street tempat tumpuan membeli-belah. Banyak kedai-kedai kat sini. Tengoklah nanti apa yang boleh borong. Maybe souvenir dari sini...

Lotte World Theme Park


Lotte World Caslte


Another theme park visit.. Yeayyy.. The last trip dengan company yang pergi theme park adalah Hong Kong, tahun 2011. This time around masing-masing jadi kanak-kanak balik la.

Han River Cruise

Cruising on the Han River

Satu lagi yang Sha suka masa trip adalah river cruise. Masa ke Holland dan Guangzhou haritu pun ada river cruise. Masa ke Seoul ni, jadualnya ada buffet on board lagi. Suka-suka..

Dongdaemun Market

Dongdaemun market

Lagi tempat shopping. Sha plan nak beli fabric kat sini. Banyak review bagitau this is the best place for Korean fabrics.

Gyeongbok Palace, National Folklore Museum, Blue House

Gyeongbok Palace (景福宮)

National Folklore museum - Seoul

Blue House, Seoul, South Korea

Some cultural and historical visits. Each countries that we visit, we learned about their their history and culture. At least kita boleh compare dengan negara sendiri. Sebab tu la pepatah Melayu berkata 'jauh perjalanan, luas pandangan'..

Insadong Street

Insadong street

Yeayy, shopping lagi. Kat sini, more to shopping souvenirs nanti.

Shinchion Fashion Street

IMG_0373 copy

Amik ko. Shopping lagi. Kat sini famous dengan street fashion dia. So, kalau nak tengok macam mana orang Seoul berfesyen ni tempat yang wajib pergi.

Itulah dia itineraty kitorang nanti. Memang tak sabar dah ni nak pergi sana! InsyaAllah, bila dah balik nanti Sha update dengan gambar-gambar kitorang pulak ye.

Luv,

Sha Khalid




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Latest FREE Trip - Korea

Premium Beautiful Trip

My Travelogue

2011 - Hong Kong
2012 - Vietnam
2012 - Holland & Belgium
2012 - Guangzhou, China
2013 - London & Paris

These are the countries I have visited so far in my business. Sha really grateful for being in this business sebab tak pernah terfikir boleh travel to different countries. Seriously, my first trip to Hong Kong was my first time buat passport! Some more, the trips were all FREE. Some say, betul ke FREE. Ok, kita buat checklist ye...

Flight ticket = FREE
Accommodation = FREE
Travel agent = FREE
Ride = FREE
Food = FREE

Just satu je yang tak FREE, duit shopping. Tu kena bawa sendiri :)

My next trip akan ke SEOUL, KOREA. Yeayyy. Actually the trip was suppose to Shanghai, tapi sebab company tak mau ambil risiko sebab some parts of China ada wabak selesema burung. But it's a blessing in disguise. Sha memang teringin nak ke Korea.

There will be another trip opening, InsyaAllah next month. So, Sha invited whomever wanna join the trip, just contact Sha. Sha nak bawa lagi ramai business partners in the next trip. JOMS!! Siapa kata jade agen Premium Beautiful tak boleh keliling dunia? ;)



Luv,

Sha
012-2151541
kebayalabuh@gmail.com






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Trip

GLAM Is Coming to You

Memang kena dengan title kali ni, sebab GLAM is expanding to other states. Since a few months already, our training centers have been held in Johor, Kelantan, Terengganu and Penang.

Pada Sha, this is a great opportunities for you out of KL/Selangor. All the while, our center is only in Taman Tun Dr Ismail, KL. Therefore, sukar pada business partners luar dari KL dan Selangor. That's why we are bringing GLAM to other states. In our business, education is very important. Then, the faster you learn, the faster you can grow and the nearer GLAM to you the better.

GLAM Penang

GLAM Johor

GLAM Terengganu

GLAM Kelantan

Myself sharing knowledge with Penang GLAMpreneurs

With the awesome Penang GLAMpreneurs

Me at GLAM Terengganu recently

With some of the sporting Terengganu GLAMpreneurs

If you wanna come to any of our GLAMs or be part of the team, do contact me. Let me share with you how we train and grow the GLAMpreneurs. 

And stay tune for more GLAMs...

* GLAM posters credit to CDM Razali Zain




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
GLAM Is Coming to You

Premium Beautiful Achievement : Congrats CDM Shaliza Aziz

This month is a special month for Sha coz my business partner, Shaliza Aziz is going to be crowned with the highest award in the business, Crown Diamond Manager (CDM).

Sha really proud dengan Ieja, melihat perkembangan dan transformasinya daripada biasa kepada luar biasa. Inilah yang dikatakan jika kita komited dengan tunjuk ajar dan panduan daripada mentor, InsyaAllah kita akan capai apa yang mentor telah capai.

Sha still ingat masa mula-mula jumpa Ieja dulu, masa tu Sha baru balik dari trip Hong Kong. Asalnya Ieja just nak beli corset, tapi bila Sha share peluang bisnes, Ieja terus interested. Sejak itu, Ieja tak toleh belakang lagi dan terus beri komitmen untuk berjaya.

Ieja asalnya bekerja di salah sebuah bank terkemuka di Malaysia, lahir dari keluarga yang biasa-biasa tapi keinginan & semangat Eija dalam business memang luar biasa. Sha percaya if kita nak ubah kepada sesuatu yang lebih baik tiada jalan short cut. Kena usaha tanpa jemu dan yang manisnya business ni sebab ada tangan yang memimpin dari awal hingga ke puncak dan sekarang Eija boleh tersenyum bangga dengan kejayaan yang beliau miliki. Sha tumpang gembira untuk Eija :-)

Bila buat bisnes, penampilan dan pemikiran pun transformed

Ieja dengan kereta impian yang jadi realiti

Ija dan hubby, Duan masa trip ke Ho Chi Minh, Vietnam
First trip Ieja dalam business and the first to Europe (kat Keukenhof, Holland)

Transformasi dalam bisnes ini memang 'real'. Yang penting adalah keinginan yang tinggi dan selebihnya, sediakan diri untuk dibimbing. Konsepnya adalah kita hanya akan berjaya apabila rakan-rakan kongsi yang lain berjaya.

Congrats CDM Shaliza Aziz!!

Luv





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Achievement : Congrats CDM Shaliza Aziz

Hong Kong Trip

Alhamdulilllah, last week our family with Hanis's family went to Hong Kong. Seriously sangat-sangat seronok sebab dapat bawa anak-anak pergi trip ni. Although we only decided at the last minute for this trip, but it was really worth it. Thanks to Hanis and family for being the awesome trip partners. Anak-anak pun really enjoy themselves.

Syukur jugak sebab balik dengan selamat. Actually mula-mula teragak-agak juga nak pergi this trip sebab China dilanda wabak selsema burung, especially kali ni pergi dengan anak-anak. Tapi tawakkal je.

Flight
Sebelum pergi this is the first thing we surveyed. Semua la survey, MAS, Airasia, Japan Airlines, etc. At last dapat flight Cathay Pacific, with quite a reasonable price. To be honest, at first Sha macam underestimate Cathay Pacific, assume macam flight biasa je. But, I was totally wrong! Cathay Pacific is much much better compared to other 5 Stars Airlines yang Sha dah pernah naik ;-)  Seat sangat comfortable, in flight  entertainment menarik, served Muslim food & friendly flight attendance. And the most importantly, Syafi & Syakir selesa boleh belunjur kaki & tidur selesa.. KUDOS to Cathay Pacific!

Syafi n Syakir really enjoyed the flight.

The spacious and cozy Cathay Pacific

Accommodation
Secondly, cari hotel untuk stay sepanjang 6 hari 5 malam di Hong Kong. Disebabkan agenda utama adalah untuk shopping dan visit Disneyland Hong Kong, so we decided to stay 4 nights area town and 1 night kat Hollywood Hotel Disneyland. Semua last minute booking tapi thanks to Hanis sebab recommend The Kowloon Hotel, just walking distance to MRT station, Harbour City, The Peninsular and most importantly easy access to Halal restaurants. Sha dengan Hanis memang tak habis-habis berulang ke Harbour City. Haha best gile... dedua kaki shopping and tak rasa penat berjalan.. tapi seriously enjoy.. balik Malaysia baru rasa lenguh kaki & sakit badan :)

Hollywood Hotel Disneyland pun menariks. Very spacious room and bilik ada theme Mickey. Nak makan pun senang. Ada swimming pool & playground kalo nak bagi anak-anak enjoy kat hotel. Overall rasa tak puas stay kat Hollywood Hotel Disneyland.

The Kowloon Hotel lobby. I like the unique chandeliers.

Our room at Hollywood Disneyland Hotel. Kids really liked it. Overlooking the window was the park. Boleh tengok fireworks dari bilik kalau nak selesa.

Shopping
The best part bila dah sampai Hong Kong ialah SHOPPING!!! Still boleh ingat masa first time jejakkan kaki kat Harbour City 2 tahun lepas memang rasa tak cukup masa. Tapi kali ni memang betul-betul puas. Masa kat Harbour City first yang Sha cari ialah NARS make up, memborong 4 lipstick, 2 eyeshadow, loose powder & foundation. Lepas tu memang plan nak shopping baju raya for both kids & husband. For me Hong Kong is the best place to shop in Asia. GAP, Zara, Club Monaco, Fred Perry, DKNY and many more la semua murah!!! Kalo bawak 10k memang sekejap je habis duduk dalam Harbour City tu haha. Selain Harbour City tempat best nak shopping is Citygate Outlet  Tapi Sha tak sempat pergi just dengar experience from Hanis memang best. InshaAllah next time..


From The Kowloon Hotel to Harbour City, 6 min walk. I LIKEEE. :)

Ocean Park
Ocean Park is a must place to go while in Hong Kong. We all spent one day at Ocean Park. From The Kowloon Hotel naik MRT kat Tsim Sha Shui, only 1 station to Admiralty. And then ada shuttle bus to Ocean Park. From the MRT station, ada sign board ke tempat shuttle bus tu, Citybus Route 629. It was about 20 minutes journey to Ocean Park. Kat Ocean Park, ada 2 area. Boleh naik cable car atau Ocean Express (train) from 1 area to the other. Syafi and Syakir suka sangat sebab masa sampai naik cable car and masa nak balik naik train. The main attraction kat sini adalah aquarium dia. Actually kat sini kalo Syafi & Syakir dah besar lagi best sebab boleh naik semua ride. Sha & Hanis sempat la naik The Rapids dekat Rainforest Park. If dekat sini Sha advise u all makan la dulu kenyang-kenyang sebab susah nak dapat food. From entrance nak ke McD agak jauh we all bawak budak-budak dengan masing-masing dah cranky so letih juga la...

Baru sampai di Ocean Park

Some of the moments kat Ocean Park

Victoria Peak
Lagi satu tempat yang mesti pergi adalah Victoria Peak, salah satu puncak tertinggi di Hong Kong. Nak sampai ke sini, we all took Star Ferry dari Victoria Harbour ke Hong Kong Island. Dari sini, naik teksi ke tram station untuk naik ke puncak. We all bertolak petang, and sampai dalam pukul 6 kat puncak. Naik tram pun another exciting experience, sebab mendaki puncak 45 degrees, so bangunan semua nampak condong. Sampai kat atas, we all waited for the Harmony of Lights that started at 8pm, sambil lepak kat Cafe Deco. If nak masuk Madame Tussaud pun boleh tapi Sha tak masuk pun..just beli souvenirs kat sini.

View from the top of Victoria Peak. Ada shoplots like mall here.

Another view during the night

Inilah Madamme Tussauds kat atas tu

Cute tak kami.. Heheh. Syafi, Haris and Haikal.

Hong Kong Disneyland
Yeayyy the main attraction if datang Hong Kong of course laaa Hong Kong DISNEYLAND! Dari hotel ada shuttle bus ke Disneyland. Turun je shuttle bus, rasa happy sangat-sangat sebab dapat tunaikan impian Syafi nak datang Disneyland. Syafi sejak we all balik dari Disneyland dulu memang asyik sebut-sebut je nak pegi Disneyland so ni memang peluang yang memang Sha betul-betul gunakan untuk diorang enjoy!! We all masuk semua park tapi again diorang tak cukup tinggi so tak semua ride boleh naik tapi still nampak diorang enjoy sebab dapat jumpa Mickey, Minnie, The Pooh and macam-macam Disney character lagi lah. We all pun sempat tunggu Parade & Fireworks. Yang tak sempat nak explore semua adalah Mystic Point and Grizzly Gulch sebab nak tunggu fireworks. Yang paling diorang berdua enjoy dekat Fantasyland Mickey's Philharmagic and The Many Adventures of Winnie the Pooh. Dekat Adventureland pulak Jungle River Cruise ni dengan Sha sendiri rasa best hihi.. Tomorrowland pun best sebab dapat drive sport car sendiri.. Overall memang happy & penat tapi sangat-sangat puas hati.. Next plan nak pegi Tokyo Disneyland pulak dengan GLAM sisters Insha Allah

We are in Disneyland Hong Kong!!!

Mamy pun nak bergambar jugak dengan Disney characters

Disney Parade.
Colourful Disneyland

Pictures of the magical fireworks...







Food
Sha rasa pegi Hong Kong kali ni superb maybe sebab we all stayed kat area Kowloon. So nak cari Halal food tak susah. Mark & Spencer, 7Eleven, Watson semua dekat situ-situ je so tak ada masalah sangat. First day we all makan kat Lebanese Restaurant sedap gilers Masala Tea dia!! Ada juga makan kat Arabian restaurant, moralnya 5 hari kat city tak de masalah makan. Kebanyakan restoran sepanjang Nathan Road, tak jauh dari The Kowloon Hotel and on the last day tu we all try makan kat ISLAM FOOD kat Lung Kong Road. Anyone yang datang Hong Kong sha really advise datang sini, seriously sedap food dia. We all ordered semua licin nyummmm sedapnyaaaaa. Masa kat Disneyland, makanan tak jadi masalah sebab dalam tu memang ada certified Halal food outlets.

Nyummy nyummy. Our dinner at Lung Kong Road

Ok itu sahaja cerita Hong Kong trip. Hopefully useful untuk you all yang plan nak bercuti-cuti di Hong Kong. Till next entry !







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Hong Kong Trip