Ads

Advertisement

GLAM Kelantan and UiTM Youth's Cash & Entrepreneur Mind

Alhamdulillah, seperti yang Sha update dalam post sebelum ni, Sha pergi ke Kelantan for our GLAM Kelantan pada 23 Oktober yang lepas. Syukur sebab sambutan amat baik daripada orang-orang Kelantan, walaupun first time adakan GLAM Kelantan. GLAM akan berkembang lagi ke serata Malaysia. Even if you are outside of KL/Selangor, you can still join us!

Event ni diadakan di Habib Hotel. Rupanya Habib ada hotel sendiri, ingatkan bisnes Habib Jewel je.. :) Tempat memang selesa dan sesuai untuk buat apa-apa event. InsyaAllah, if next GLAM Kelantan lagi ramai, kita ambil bilik seminar yang lagi besar.

Sha diberi tugas untuk beri motivation pada GLAMpreneurs Kelantan

Terima kasih sebab luangkan masa pada semua

Group photo dengan semua GLAMpreneurs dan speakers

Semangat semuanya kan..

Keesokan harinya, Sha beri talk pula pada siswa-siswi UiTM Kota Bharu dalam Youth's Cash & Entrepreneur Mind. Sha juga dapat berinteraksi dengan siswa-siswi dalam sesi soal jawab. Kagum bila soalan-soalan yang matang ditanya oleh siswa-siswa UiTM.

Terima kasih pada pihak UiTM yang jemput Sha untuk share experience sebagai usahawan. Seronok bila tengok muka-muka yang fresh dan bersemangat untuk jadikan keusahawanan sebagai kerjaya. Syabas juga pada UiTM Kota Bharu dan pensyarah-pensyarahnya Cik Siti Norbaya Bt. Mohd Safwan dan Prof. Madya Mohd Jais Atan yang beri pendedahan dunia sebenar keusahawan pada siswa-siswi UiTM. Harap dapat jumpa lagi mereka pada masa depan.

First time jadi speaker untuk universiti tau.. :)







Terima kasih sekali lagi pada UiTM atas peluang yang diberikan dan ole-ole special yang Sha bawa balik ke KL. :)







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
GLAM Kelantan and UiTM Youth's Cash & Entrepreneur Mind

GLAM Kelantan

Salam & hi to my lovely readers..

Sha akan berada di Kelantan hari ni,   Selasa, 22 Oktober 2013  untuk 
Entrepreneurship & Business Opportunity Program

If you wanna join the program, just call/SMS/Whatsapp Sha, 012-2151541.








If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
GLAM Kelantan

Para Pemenang Contest 'I Wanna Travel Contest by SHAKHALID.COM'

Cewahhh, excited sangat sebab dah dapat para pemenang contest I Wanna Travel Contest by SHAKHALID.COM. Seperti yang dikemaskini dalam entry tu, 22 orang yang join contest ni dan para pemenang dipilih secara rawak guna random number generator.

Jeng jeng jeng...

So, para pemenangnya adalah...

.
.
.
.
.
.


TEMPAT PERTAMA, set mask muka, kaki dan tangan eksklusif dari Korea dimenangi oleh peserta no:






TEMPAT KEDUA, satu set sudu dari Korea, dimenangi oleh...






TEMPAT KETIGA, juga satu set sudu dari Korea, dimenangi oleh...




Congrats pada para pemenang ye.. Walau hadiah tak seberapa, tapi at least boleh share dengan a few of my blog readers and friends.. Pada Lieya, Nanakimie & Suhaila, pls emel nama, address dgn no telefon untuk Sha poskan hadiah uolsss.

Sha : kebayalabuh@gmail.com

Muahhsss..






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Para Pemenang Contest 'I Wanna Travel Contest by SHAKHALID.COM'

NEW Premium Beautiful

Announcement! Announcement! Company akan lauch set Premium Beautiful yang   BARU  pada 9 November 2013. Set ni akan dikenali sebagai Premium Beautiful Elegance.




Ciri-ciri unik set yang baru ni:

  • Warna grey yang menawan.
  • Fabric yang lebih lembut.
  • Design yang lebih cantik.
  • Fabric lace ditukar kepada embroidery lace. Corak lace ni lebih anggun.
  • Semua benefits seperti fat reposition, FIR, body reshaping still sama.


Set Premium Beautiful sedia ada (yang warna hitam) akan dikenali sebagai Premium Beautiful Classic.

Sempena launching terbaru ni, Sha nak buka order pada uolss. You akan jadi antara yang terawal memiliki set Premium Beautiful Elegance ni!

Sempena launching set baru ni juga, Sha nak offer siapa yang nak beli Premium Beautiful Classic dengan really really SPECIAL PRICE!



Untuk price Premium Beautiful Elegance & promo Premium Beautiful Classic, uolls boleh terus call/sms/whatsapp Sha.

 Sha 012-2151541 
 kebayalabuh@gmail.com 
or
fill up the Contact Form







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
NEW Premium Beautiful

I Wanna Travel Contest by SHAKHALID.COM - CLOSED

Update : 7 Oktober 2013 5:00 PM

:) Contest ni telah ditutup dengan rasminya pada pukul 11:59 malam semalam. Tenkiu pada join contest ni ye..  Senarai para-peserta yang telah confirm join contest ni:

1. Nadratul Syazwana - http://loveyoucontest.blogspot.com
2. Lieya Von Jay - http://mystiquelolita3298.blogspot.com
3. Mazni - http://supersagaaaa.blogspot.com
4. Miss Anonymous - http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com
5. Nenot - http://kisahsinenot22.blogspot.com
6. Luhan - http://exohomestory.blogspot.com
7. Syuhada Salleh - http://www.syuhadasalleh.my
8. Najwa Erbert - http://givingbuster.blogspot.com
9. Am_Mir - http://thesunshinesgirl.blogspot.com
10. Nisha - http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com
11. Aisha Fauzi - http://twinkleeestar.blogspot.com
12. Atiqah Norbeli - http://atiqahnorbeli97.blogspot.com
13. Suhaila Zahari - http://lalazarryn.blogspot.com
14. Hani Fadhlina Abdul Rahman - http://jombercontest.blogspot.com
15. Afiqah Junizan - http://chocollyheart.blogspot.com
16. Nanakimie - http://nanakimie.blogspot.com
17. Syeeda - http://sayangsyeeda.blogspot.com
18. Lien Liendot - http://lienliedot.blogspot.com
19. Cik Merah@Mira - http://merahsitulip.blogspot.com
20. Izan Ishak - http://diariummi.blogspot.com
21. Athirah Safarudin - http://athirahsafarudin.blogspot.com
22. Ain - http://blogcontestgiveaway.blogspot.com



Salam semua readers..

Dah lama Sha tak buat contest kat blog ni.. Sempena balik dari Korea ni ada few gifts dari sana. So, as my appreciation towards u all, Sha nak bagi kat korang gifts ni. Tak seberapa, tapi anggap la sebagai something yang boleh Sha bagi kat korang and specialnya datang all the way dari Korea.. Title contest ni 'I Wanna Travel Contest by SHAKHALID.COM'. Naper title ni? Sebab feeling-feeling nak pergi travel lagi lepas ni.. :)

So, gifts nya adalah:

Hadiah Pertama:


Set mask untuk muka, kaki dan tangan. Sha dah guna semua mask ni. Memang bestt!


Hadiah Kedua:


Set sudu & garpu special dari Korea.


Hadiah Ketiga:

Set sudu & garpu (sama seperti hadiah kedua).

So, ada 3 hadiah. Satu set mask dan 2 set sudu dan garpu dari Korea.

Pemenangnya akan dipilih secara rawak mengikut nombor nanti.. Cara untuk masuk contest ni adalah seperti berikut:

  1. Buat satu entry kat blog korang dengan title 'I wanna Travel Contest by SHAKHALID.COM'. Contentnya tak kisah. Tapi mesti buat link balik ke entry ni.
  2. Follow blog Sha guna widget 'FOLLOWERS' kat sebelah. Kalau sebelum ni dah follow, syarat ini secara automatik dipenuhi.
  3. Komen kat entry ni beserta link entry yang korang dah buat.

Tu je!

Tarikh tutup contest ni adalah 11:59 pm, 6/10/2013.

Alright, Good Luck!

Love,






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
I Wanna Travel Contest by SHAKHALID.COM - CLOSED

Day 3 : Han River Cruise, Myeongdong & Lotte Duty Free, Korea

Ini lagi satu entry daripada beberapa siri story mory trip Sha and business partners ke Korea from 16 until 20 September 2013.

Day 3 ni bermula dengan kitorang pergi ke Lotte Duty Free dan bergambar kat Lotte Star Avenue. Lotte Duty Free pada Sha, untuk barang branded tak la murah sangat (walaupun nama Duty Free). Sha rasa orang Korea lebih prefer brand diorang sendiri, so harga barang-barang luar agak mahal.

Day 3 juga paling seronok sebab dapat lunch atas bot. Kitorang menikmati lunch masa Han River Cruise. Agak panas sikit.. rasanya kalau dapat pergi waktu malam mesti lagi meriah. Makanannya sedap, tak risau sebab siap ada certification halal lagi untuk meal kitorang.

Waktu cruise ni semua feeling-feeling bergambar dengan pasangan masing-masing atas bot. hehehe..

Lepas cruise, kitorang pergi shopping kat Myeongdong. Myeongdong ni antara tempat paling popular night shopping. Luas jugak area shopping ni, ada la kot dalam 10 km, sebab banyak simpang-simpang dia.. Kat situ waktu tu, dah start jual winter apparels. Harga barang-barang kat sini depends, ada yang murah dan ada yang mahal, just kena pandai cari. Myeongdong ni actually tak jauh dari tempat kitorang menginap Best Western Kukdo Hotel. Naik teksi dalam 15 minit, 27,000 2,700 WON sehala.

Oraits.. Enjoyss the pics..

Dalam Lotte Duty Free taleh tangkap gambar.. so uolss tengok logo jela ye.. hehe

Bergambar kat Lotte Star Avenue

Our group photo before boarding the boat

Diorang ni memang giler2..

Liza, KP, Ekah & Nana

We want you to join our next trip to GOLD COAST!

Sumer enjoying the food



Merasa la meal atas boat kan.. hehe







Ehh, macam filem hindustan plak..

Masa ni dah start shopping kat Myeongdong

Banyak options kat sini, sama ada yang ada brand atau tak..

Tengok la berapa ramainya orang kat sini




Bila tengok gambar-gambar ni teringat balik saat-saat indah kat Korea.. Memang tak boleh dijual beli. Seronok dapat pergi dalam group yang besar & masing-masing pun sekepala.

Nak enjoys lagi camni kat Gold Coast nanti!! :)

Baca travelog Korea yang lain:
1. Day 1 : KLIA - Incheon, Korea
2. Day 2 : Paju Premium Outlet & Lotte World






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Day 3 : Han River Cruise, Myeongdong & Lotte Duty Free, Korea