Ads

Advertisement

Premium Beautiful: Testimoni Gastric

Premium Beautiful : Real Testimoni dari Ayuni



Assalamualaikum.. Hari ni, saya nak share dengan uollss tentang my own 

experience with Premium Beautiful ni. hehehe~

So far, saya dah pakai Premium beautiful ni selama 2 bulan dan saya pakai konsisten, 8 jam 
or lebih dalam masa sehari. Yang bestnye uollss, bile uollss pakai Premium Beautiful ni, 
uollss x rasa lapar. Seyes nokk.. Mak dah tried and memang berkesan. Itu yang boleh turun 
berat badan tewww =)

Actually, saya ni ada gastrik tau. Saya tahu saya ada gastrik bile 1 hari tu, saya diserang 
hendap dengan sakit perut yang sangat kritikal. Apa2 yang saya makan, saya akan muntah 
balik even air masak. So, saya pergi jumpa doc, and she said that I have a gastric.. OMG!! 
*terkejut campur sedih waktu ni..

So berbekalkan hati yang lara ini, saya pon informed my parents and mr supportive about 
this. How shocked and sad they are.. *tragis waktu ni.. hehehe.. Jadi, after I meet this lovely 
motivated person, Kak Sha Khalid, she did informed me that wearing Premium Beautiful
also can help you reduce your gastric. Bile saya dengar statemenet Kak Sha tu, saya terus 
terkebil-kebilkan mata saya yang comeland berazam untuk melupuskan gastrik dari 
hidup saya.. Hahaha *gelak jahat

And memang betul apa yang Kak Sha cakap. Alhamdulillah, saya dah x perlu risau pasal 
gastrik, sebab saya pakai Premium Beautiful. Sebelum bulan puasa hari tu, saya puasa 
sunat bulan Rejab and Syaban, everything going on well. Pernah satu hari tu nookk, mak x 
bangun sahur. Tapi, disebabkan mak pakai Premium Beautiful ni, mak condifent confident, 
mak puasa jeww.. And Alhamdulillah saya dapat bertahan sampai time buka puasa and 
paling happy sebab dalam bulan puasa ni, 
if x terbangun sahur pon, saya confident saya akan OK! 

Sebenarnye, bile kita pakai satu set Premium Beautiful ni, secara automatik, die akan 
memeluk erat *x tahu nak bagi ayat apa yang sesuai* tubuh badan kite. Sebab itulah, angin x 
akan masuk dalam perut kita and itu yang mencegahkan kite dari kena serang hendap 
dengan gastrik teww.. 

And bile uollss pakai Premium Beautiful ni jugak, uollss x akan rasa nak makan banyak, 
so it reduces your meal quantity and consequences of that, berat badan uollss akan turun la.. 
Especially dalam bulan puasa ni.. Cepat je turun, macam saya.. hihi

Before

After...

Inilah orangnye yang bertanggungjawab memperkenalkan PB ni kepada saya.. 
Thanks kak Sha =)



So, tunggu apa lagi?? I already experienced that. And now, time for uollss untuk mencuba 
dan merasai kehebatan Premium Beautiful ni sendiri.. Raya tahun ni, boleh pakai kebaya 
nookk~ Vogue!! 

sms/call: 012-2151541
email: sha@shakhalid.com




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful: Testimoni Gastric

Jejak Jutawan!

"Berniagalah kamu kerana sembilan per sepuluh punca rezeki adalah dalam perniagaan"


Tips Hebat Berniaga from seminar Jejak Jutawan yang Sha attend recently.


1- Perlu Memotivasikan Diri : MOTIVE + ACTION
Dalam diri kena ada KEINGINAN yang mendalam. Jika diri sendiri tidak mahu berubah memang tak akan berubah. Salah Satu sifat terpenting orang berjaya ialah kebolehan mendorong diri untuk bertindak.

2- Komited : Bersungguh-sungguh terhadap perniagaan kita
Berikan 100% komitmen. Berikan sepenuh tenaga, usaha, perhatian & disiplinkan diri

3- Passion kepada Perniagaan 
Jika tiada minat kita akan buat sambil lewa. Sayang product, sayang business & sayang semua yang berkaitan dengan perniagaan kita. Baru semua jadi mudah

4- Sikap yang BETUL : KEJAYAAN = 20% Kemahiran + 80% Sikap
Good Attitude! You're what you think you're. Tindakan Allah terhadap kita mengikut sangkaan kita. So, think positive, ubah sikap & buat yang terbaik in whatever we are doing!



10 Perkara Penentu KEJAYAAN JUTAWAN :-

1. Berdisiplin
2. Mesra dengan orang sekeliling
3. Mempunyai pasangan yang memberi sokongan
4. Bekerja keras
5. Jujur dengan semua orang
6. Cinta dengan perniagaan yang dilakukan
7. Mempunyai kualiti menjadi ketua
8. Personaliti berdaya saing
9. Teratur & terurus
10. Mempunyai kelebihan untuk menjual Idea & Product 


HAKIKATNYA, untuk berjaya in whatever we are doing Kita Perlu Berubah! 








If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Jejak Jutawan!

Gold Coast, Australia : Sea World & Movie World

Day 2 & Day 3 in Gold Coast, Australia. 1 full day at Sea World & Movie World. Very exciting moments & lagi best if ada anak-anak. Rasanya Sea World punya rides lagi better kot compared to Movie World. Sebab Movie World macam too adventurous je, ke sebab daku yang penakot hehehhe

Let's enjoy the photos


Jet boating before Sea World 

happier!!

inside Sea World, angin sepoi-sepoi bahasa je masa ni

Dolphin show

Dolphin yang bijak & jinak

tengok Shark


one of the rides

jeless gile tengok dorang naik ride ni..huwaa kena repeat lagi ni

ok masa ni dah kepenatan...

Add caption



Third day at Movie World. tengok tu muka masing2 gile meroyan

tak de orang lagi dalam ni...we all sampai awal sebab nak breakfast dengan cartoon characters. Best gile!!!!



gedikk 






Moral of the story, if pergi Movie World datang la pagi & amik peluang breakfast dengan cartoon characters. Lagi best if ada anak-anak la of course..hehe tapi ni business trip so mak-mak & bapak-bapak sahaja boleh enjoyysss & its FREE!!!


Let's join us to EUROPE starting next month!!!
Call me now Sha : 012-2151541







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Gold Coast, Australia : Sea World & Movie World

Gold Coast Australia: Paradise Country

Hi all

Just nak share my experience during my trip to Gold Coast, Australia last March 2014. Gile longgg back dated entry tapi disebabkan kemabukan luar biasa my third pregnancy ni so arini baru berkesempatan nak update picture & blog.

I just share the tips or idea if ada antara readers yang nak pergi melancong ke Gold Coast, Australia. So, maybe my entry ni can be your reference untuk buat itinerary. Hope it helps :)

We flew to Australia by Singapore Airlines. Tak straight sampai Gold Coast tapi landing kat Brisbane dulu and took a bus to Gold Coast. Brisbane to Gold Coast just took 1 hour journey. Our bus memang dah diarrange oleh our company tour agent, tapi if u all datang dengan family boleh juga amik train nama dia Airtrain if im not mistaken just 1/2 hour je if using Airtrain ni. If nak sewa kereta pon boleh or naik cab. 

Our first stop ialah Paradise Country Aussie Farm tour. Masa we all datang ni weather sangat-sangat panas!! Advisable if u all nak travel with kids jangan la pegi bulan Mac, panas terik uols!! 40-43 celcius kot. Panas yang melekit tu...tapi disebabkan tanak lepaskan peluang nak dapat experience kat farm ni kan so gigihkan laa diri.

Owh lupa, kat Paradise Country ni pon ada disediakan lunch, so just sediakan duit je laa..ada grill chicken, beef & fish. Untuk masuk ke Paradise Country ni ada ticket so boleh beli online siap2. Lunch pakej pon ada sekali boleh beli online here.

Dalam Paradise Country ni u all boleh la dapat pengalaman bagi makan kangaroo, bergambar dengan koala, tengok kambing biri-biri dibuang bulu & beli souvenirs. Honestly kalo u all bawa anak-anak memang dorang have fun la..sebab usia2 ku ini dengan masa tu tengah first trimester pregnancy memang rasa penat gilosss!! haha tapi enjoy sebab FREE jee..


TEAM ACES in Gold Coast, Australia

nampak tak langit yang tiada awan tu..mmg panass gile!

acara buang bulu kambing

Koala ni pemalu & pemalas. keje dia tido je..

bagi makan kangaroo. tu tengah tahan geli ok!

For this trip, we all stay kat Surfer's Paradise, to be specific our hotel ialah Outrigger Surfers Paradise. Along the way Surfers Paradise tu banyak sangat hotel, backpackers hostel, resort semua ada. So, if korang nak book banyak sangat pilihan. Senang nak cari makanan halal kat sini, kedai kebab merata-rata and senang gak if nak beli souvenirs.

view from our hotel, depan tu beach memang best la..

we had our dinner here. Owner dia Malaysian

Makan macam orang sebulan tak makan





ok ni saja tips untuk harini. Next entry Sha share lagi kay..muacksss





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Gold Coast Australia: Paradise Country

MONEY!!MONEY!!MONEY!!


wah!!dah masuk pertengahan bulan 6..cepatnya masa berlalu skrg ni...dah nak RAYA pon..puasa pon belum tapi SALE raya dah belambak-lambak...segala butik 50% less... kalo duit takde cemana nak RAYA ni??





Nak tak buat EXTRA at least RM2000-RM5000 dalam tangan untuk joli raya? dengan modal RM50 sahaja & product yang sangat-sangat HOT di pasaran.



Du-IT now!
Call/SMS me for detail : 012-2151541





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
MONEY!!MONEY!!MONEY!!