Ads

Advertisement

PREMIUM BEAUTIFUL REFERRAL PROGRAMME

premium beautiful special referral programme by shakhalid.com


Salam & selamat pagi my readers.

Sha sedang buat satu referral programme specially for my readers and friends. Korang boleh refer sesiapa sahaja, family atau friends yang nak beli complete set Premium Beautiful. Untuk setiap referral yang close deal, Sha akan bagi RM 150 pada korang. Senang je kan.. Just contact Sha directly, bagi contact info family atau friend tu, Sha akan take it from there. Dari explain mengenai produk, ukur saiz, fitting, sampailah pakaikan korset Premium Beautiful tu.

So, kalau korang memang tahu sesiapa yang nakkan Premium Beautiful, contact Sha. Boleh sms/call/whatsapp. Dapat la duit extra untuk korang dengan just jadi referrer untuk Sha.

Thanks ya.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
PREMIUM BEAUTIFUL REFERRAL PROGRAMME

Premium Beautiful Corset BEST DEAL!!

This is a sticky post. Please scroll down for latest entry.

LIMITED OFFER & LIMITED TIME!
premium beautiful special best deal sale


PROMOTION!!

Pengumuman untuk semua yang teringin nak pakai corset Premium Beautiful.

Now Sha ada buat SPECIAL PROMOTION. Tapi promotion ni sangat-sangat LIMITED and First Come First Serve ye. So, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan harga promotion ini.

For the latest price and promotion of Premium Beautiful Classic, just call/sms/whatsapp me:

 Sha 012-2151541 
 sha@shakhalid.com 
or
fill up the Contact Form



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Corset BEST DEAL!!

Mencari bisnes partner baru

Assalamualaikum & morning ❤️


Disebabkan permintaan yang sangat hot, Sha mencari new business partners to be part of projekDuitRaya2015.  

Your first paycheck will get on 12-July-2015. 

Grab your first income up to RM4500 now!! Call/Whatapps Sha for details 012-2151541





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Mencari bisnes partner baru

Testimoni : Premium Beautiful yang hangat

Alhamdulillah last week ada 2 pemakai Premium Beautiful yang baru. Joms Sha share testimoni dari mereka-mereka ini ye :-)





First testimoni ni, beliau mula-mula nak pakai Premium Beautiful sebab nak hilangkan lemak-lemak berlebihan selepas bersalin. Tapi, Alhamdulillah kesan dari nak pakai sebab nak kurus tu dia terus rasa pinggang jadi sedap sebab ada support dari Waist Nipper (Bengkung). Rupa-rupanya beliau memang ada Back Pain so indirectly dari nak kurus terus bantu untuk back pain yang dia alami. 2 in 1 terus :-)




OK, yang ni pula pakai Premium Beautiful sebab nak jadi pengantin hujung tahun ni.. Badan kecil je lebih kurang sha..tapi bila nak khawin ni kalo pakai dress khawin nak cantik memang kena pakai corset. Kalo tak nescaya baju tu tak akan terletak cantik kat badan unless u memang kurus kering takde isi..hehe.. So, beliau cari corset persediaan untuk khawin, badan dah berisi senang hati so nak kurus sebelum hari bahagia dan persediaan bila lepas bersalin nanti. Bagus pemikiran jangka panjang beliau, sebab beliau tahu corset Premium Beautiful ni sangat efektif dipakai ketika dalam pantang. So prepare siap-siap gitu.. lagi pun PB ni kan ada warranty service seumur hidup, so anything happen pon boleh hantar service :)



ok bebeh tu je perkongsian untuk harini..hehe kalo ada yang nak raya bergaya sakan meletop letopss boleh laa fitting Premium Beautiful dengan Sha ye..promotion still on :-)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Testimoni : Premium Beautiful yang hangat

Tips Ibu Menyusu Berpuasa

Just sharing this entry untuk ibu-ibu yang menyusu & especially untuk my reference juga. Got these from Facebook. Tapi u know la kalo Facebook cepat je hilang info kalo dah takde kat news feed. So to be safe Sha share here untuk berguna juga pada ibu-ibu di luar sana

Credit to fb Pertama Hati Bonda



TIPS UNTUK IBU MENYUSU :-


1. Pasang niat dan memohon dari Allah agar di permudahkan urusan serta niat baik kita menyusukan bayi kita. 

Ibu boleh cuba doa ini atau apa sahaja doa yang sesuai.

Berdoa : “Ya Allah, aku ingin menyusu anakku kerana suruhanMu. Bantulah aku Ya Allah agar dapat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan. Bantulah aku untuk bersabar dan mudahkanlah aku menyusu anakku”.



2. Jangan skip sahur. PERLU bangun makan sahur kerana makanan yang kita makan ketika bersahur membekalkan tenaga sepanjang hari kepada kita. Lagipun, bersahur kan sunat





3. Banyakkan minum air kosong. 2-3 liter sehari adalah sangat penting buat ibu yang menyusukan bayi. Seeloknya sediakan satu bekas minuman khas yang kita boleh sukat berapa banyak kuantiti air kita minum. Ibu-ibu boleh minum air kosong bermula dari waktu berbuka hinggalah ke waktu imsak ke esokkan pagi nya. Dalam tidoq je tak minum air hihihi



4. Makan banyak kurma. Sha kalo bersahur memang makan 3biji kurma sekurangnya. Berbuka pun 3biji kurma. Kurma terbukti bnyak khasiat dan tenaga. Sunnah juga 😊😉





5. Makan banyak buah-buahan, sayuran, sup dan makanan berkuah. Buahan dan sayuran mampu beri khasiat dan tenaga pada badan. Cuba elakkan dari makan terlalu kerap makanan yang bergula dan bergaram. Kerana, ia akan menyerap lebih banyak air yang ada pada tubuh kita.



6. Yang ini penting. Sha memang wajib sahur dan berbuka makan nasi. Nasi jadi sumber karbohidrat dan kaya dengan serat. Maksud disini, kalau boleh pastikan ambil nasi dalam portion pinggan sihat setiap hari. Jangan tak makan nasi pula. Ambillah walau sedikit. Alternatif Sha ada sediakan juga oat. Kot la muak hari-hari sahur nasi kan ;-)



7. Kerapkan menyusu bayi. Walaupun bunyi macam akan penat, tapi produksi susu akan jadi baik. Jika anda ibu bekerjaya pula, perlu pam susu sekerap yang boleh ataupun ikut jadual mengepam biasa di tempat kerja.


Seeloknya bangun awal sebelum bersahur untuk pam susu. Kemudian, makan kurma dan bersahur serta minum banyak air sebelum waktu imsak. Yang ni memang terbukti, masa puasa ganti haritu siap breast rasa penuh dengan susu. Memang kena kerapkan baby menyusu masa kita puasa ni, konsep Demand & Supply




8. Kenal pasti milk booster anda sebelum mula bulan puasa dan sepanjang berpuasa boleh kerap ambil milk booster anda. Milk booster adalah berbeza mengikut individu. Milk booster Sha BV Alfalfa & Mineral Coffee. Mesti minum panas waktu sahur dan buka. Alhamdulillah, berkesan & bertenaga. Pluss masa sahur tu minum 2 gelas air masak suam..fuhh memang rasa segar


ni Promo Pakej, Alhamdulillah ramai yang berkesan :-)

9. Jika perlu, ambil supplement untuk memastikan badan sentiasa bertenaga, mood sentiasa ceria dan production susu sama malah lebih lagi dari sebelum berpuasa. Masa Syakir dulu (7 tahun yang lalu) Sha memang beli kapsul Alfalfa untuk tambah susu. Tapi sejak ada BV Alfalfa cecair ni, apa Sha buat just campur sesudu BV Alfalfa dalam Mineral Coffee..hasilnya Alhamdulillahhh memang mantap!




10. Sentiasa berfikiran positif serta ceria. Berpuasa dan menyusukan memang sukar. Tapi kita yang mengawalnya dengn bantuan Allah dan suami. Banyakkan berzikir Ya Wahab, Ya Matin dan elakkan tekanan.Tekanan boleh ganggu produksi susu dan enzimnya. 





OK! tu je...Semoga Puasa kita diterima Allah & segala kesukaran menjadi mudah..inshaAllah

Selamat Berpuasa chuolsss !





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Tips Ibu Menyusu Berpuasa

Berpuasa dengan Premium Beautiful Corset

MIGRAINE??? 

   

ANGIN??? 


GASTRIC???



Korang ada tak mengalami antara salah satu problem kat atas ni masa puasa? tak kisah la puasa ganti ke or puasa ramadhan..

Macam Sha sendiri if puasa kalo salah sikit je confirm akan migrain, normally migrain ni sebab angin dalam badan. Dan tatau laa punca angin ni dari mana huhuhu.. If pergi jumpa doctor kalo migrain dia akan cakap sebab minum teh or coffee, makan coklat, cuaca terlalu panas.. tu je la alasan yang doktor akan bagi..

Tapi Alhamdulillah macam pengalaman Sha sendiri berpuasa masa pregnantkan Zulaykha & ganti puasa masa breastfeeding kan Zulaykha ni memang kurang masalah migrain or angin ketika puasa. Apa yang Sha noticed masa sahur sha minum Mineral Coffee & makan 2 biji garlic. Actually garlic ni memang sangat-sangat membantu untuk buang angin dalam badan. Sangat-sangat membantu..try laa kalau uols ada masalah sama dengan Sha.. Sha just share tapi it really worked for me...Alhamdulillah





Premium Beautiful : Real Testimoni dari Ayuni

So far, saya dah pakai Premium beautiful ni selama 2 bulan dan saya pakai konsisten, 8 jam or lebih dalam masa sehari. Yang bestnye uollss, bile uollss pakai Premium Beautiful ni, uollss x rasa lapar. Seyes nokk.. Mak dah tried and memang berkesan. Itu yang boleh turun berat badan tewww

Actually, saya ni ada gastrik tau. Saya tahu saya ada gastrik bile 1 hari tu, saya diserang hendap dengan sakit perut yang sangat kritikal. Apa2 yang saya makan, saya akan muntah balik even air masak. So, saya pergi jumpa doc, and she said that I have a gastric.. OMG!!

*terkejut campur sedih waktu ni..

So berbekalkan hati yang lara ini, saya pon informed my parents and mr supportive about this. How shocked and sad they are.. *tragis waktu ni.. hehehe.. Jadi, after I meet this lovely motivated person, Kak Sha Khalid, she did informed me that wearing Premium Beautiful also can help you reduce your gastric. Bile saya dengar statemenet Kak Sha tu, saya terus terkebil-kebilkan mata saya yang comel, and berazam untuk melupuskan gastrik dari hidup saya.. Hahaha *gelak jahat

And memang betul apa yang Kak Sha cakap. Alhamdulillah, saya dah x perlu risau pasal gastrik, sebab saya pakai Premium Beautiful. Sebelum bulan puasa hari tu, saya puasa sunat bulan Rejab and Syaban, everything going on well. Pernah satu hari tu nookk, mak x bangun sahur. Tapi, disebabkan mak pakai Premium Beautiful ni, mak condifent confident, mak puasa jeww.. And Alhamdulillah saya dapat bertahan sampai time buka puasa and paling happy sebab dalam bulan puasa ni, if x terbangun sahur pon, saya confident saya akan OK! 

Sebenarnye, bile kita pakai satu set Premium Beautiful ni, secara automatik, die akan memeluk erat *x tahu nak bagi ayat apa yang sesuai* tubuh badan kite. Sebab itulah, angin x akan masuk dalam perut kita and itu yang mencegahkan kite dari kena serang hendap dengan gastrik teww.. 

And bile uollss pakai Premium Beautiful ni jugak, uollss x akan rasa nak makan banyak, so it reduces your meal quantity and consequences of that, berat badan uollss akan turun la.. Especially dalam bulan puasa ni.. Cepat je turun, macam saya.. hihi


So apa lagi uollss.. Sambil membantu menghilangkan gastrik, hilangkan jugak lemak-lemak di badan, ramping dan melaram di hari raya nanti kan..





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Berpuasa dengan Premium Beautiful Corset

Baju Raya 2015

title tanak kalah tu .. hehe.. puasa pun belum lagi tapi dah pikir untuk raya yee uolss...

Macamana persiapan raya korang? If nak tempah baju raya rasanya tak ada lagi kot tailor nak buatkan baju raya.. Macam Sha pun rasanya beli online je..macam sekarang ni tak risau sangat sebab online website banyak dah jual baju raya, rambang mata je la nak pilih mana yang berkenan. IG Shop pun banyak jual baju raya..

Sha pun baru sempat browse Zalora & fashionvalet nak cari baju raya

Ni antara yang berkenan di jiwa 






huwaarghh memang debommm design Rizalman ni.. lagi menawan kalau pakai baju ni if semua babat tersorok, baru la puas hati kan. Sebab kalo pakai tapi babat tersembul sana sini pun baju mahal jadi nampak murah. Sha memang prefer cutting kurung moden or kebaya sebab lagi nampak anggun. Wah anggun gituu...

Don't worry kalau pakai corset confirm badan akan ada cutting dan segala babat-babat akan tersembunyi dengan jayanya...

So, untuk raya ni kena prepare awal untuk dapatkan shape & loose weight.

Antara cara yang paling senang nak loose weight ialah masa bulan Ramadhan. Sebab for sure kita akan control makan. Jangan plak masa berbuka p bantai makan tak hengat hehe


Kurung modern ni pun ada cutting..so kalo badan flat je nampak tak menarik. tapi bila pakai corset confirm akan ada shape ;-)

kalau nak cover kegimokan boleh pakai color hitam memang confirm nampak kurus hehe

ni antara my favourite design from PU3, chiffon memang super duper best tapi make sure pakai corset kalo yang berperut buncit hehehe

Ok nak sambung browse baju raya lagi.. yang pastinya biar raya bergaya nama pun setahun sekali chuolsss hehe daaaaa



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Baju Raya 2015