Ads

Advertisement

Start Your Own Business Today

Sha has an announcement to be made - to whom are looking for extra income or have been eyeing to be part of my business partner.





NOW is the right time for you to start your business with US because:-

  • Company has just announced extra rebates for Premium Beautiful and a few more killer products. Getting extra rebates, means getting bigger bonus. Like like :D

  • The new travel package has just started a few days ago (1/8)! Weehuu.. It would be OSAKA, JAPAN this time. Actually Sha does not mind which country because each trip with company, the satisfaction is guaranteed but, JAPAN is one of my dream country to visit.. yeayyy

Joining now, means extra income on top of your monthly salary. Your first bonus up to RM5000! 

Book your appointment now & Sha will share about our business. Then you decide for yourself.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Start Your Own Business Today

Premium Beautiful Murah



Salam uolss.. Sha doakan korang semua sentiasa hepi dan sihat selalu.

Sepanjang Sha menjadi penjual profesional Premium Beautiful ni, salah satu soalan yang biasa potential customers tanya adalah kenapa sesetengah orang jual Premium Beautiful dengan harga yang murah. Actually, Premium Beautiful ni ada harga pasaran dia. Kalau terlalu murah, kena berhati-hati sebelum beli.

Kalau korang hadapi situasi ni, ada beberapa soalan yang patut korang tanya pada penjual tu:

1. Ni set baru ke?
2. Macam mana ukuran korset ni ye?
3. Kalau I try tapi tak muat atau tak selesa, boleh tak I tukar saiz lain?
4. Kalau rosak korset ni, boleh tak hantar repair?


1. Ni set baru ke?
Premium Beautiful ni kita pakai di bahagian dalam. So kalau yang terpakai, takut tak bersih atau kemungkinan ada jangkitan kalau ada kuman. Dan set lama memanglah tak boleh tukar-tukar saiz kalau tak muat.

2. Macam mana ukuran korset ni ye?
Premium Beautiful MESTI kena ukur ikut badan setiap pemakainya. Tak ada istilah saiz S, M, L, XL, XXL ke. Itula juga yang amat unik dengan Premium Beautiful ni. Setiap orang ada bentuk badan yang berlainan. Ada yang bentuk pear (besar di pinggul), apple (besar di atas), banana (atas dan bawah kecik) atau hourglass (atas dan bawah sekata). Sebab tu setiap piece Premium Beautiful (long bra, waist nipper & long girdle) takkan sama.

3. Kalau try tapi tak muat atau tak selesa, boleh tak tukar saiz lain?
Ini biasanya kalau korang jauh daripada si penjual. Sha biasanya akan mintak customer ukur dan bagi ukuran pada Sha. Daripada saiz tu memang Sha boleh tau apa saiz Premium Beautiful yang sesuai. So, Sha akan mintak diorang try dulu. As long as korset tak kotor, takde kesan kotoran dan semua label dan packaging still ada dan tak koyak Sha memang akan bagi tukar. Memang dah biasa customer di luar kawasan ni Sha tak boleh fitting sendiri, so bila dah pakai tu maybe itu bukan saiz yang paling sesuai untuk korang jadinya size boleh ditukar kepada yang sesuai untuk si pemakai.

4. Kalau rosak korset ni, boleh tak hantar repair?
So far yang Sha tau, inilah satu-satunya korset atau pun lingerie yang ada jaminan seumur hidup. Maksudnya, kalau Premium Beautiful rosak boleh hantar repair FOC. Cuma biasanya kena tunggu dalam 3-4 minggu untuk siap. So, penjual yang sah dan aktif boleh bantu korang untuk hantar Premium Beautiful untuk servis. Dan Sha sampai sekarang still buat after sales service, which is sesapa yang beli dengan Sha memang akan hantar repair pada Sha juga.

Yang penting, buat study dulu sebelum beli. Harga murah tak semesti akan dapat produk dan servis terbaik. Hopefully, entry ni boleh bantu korang yang berkira-kira nak beli Premium Beautiful. Kalau nak tau lagi detail atau nak tau harga promo yang Sha offer, just contact Sha (simpan no Sha ni ye ;)).



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Murah

HBO Raya Sakan 2015

HBO Raya Sakan aka Majlis Hari Raya HBO Team 2015 berlangsung dengan meriah sekali. Kali ni konsep garden giteww so kami pilih LittlePantry cafe untuk merealisasikan konsep garden tersebut. Basically food memang sangat-sangat ok & semua yang kami rancang berjalan dengan jayanya Alhamdulillah... 

Seronok sangat sebab event yang kami rancang akhirnya menjadi realiti dan meriah sangat. Kami adakan juga Birthday celebration untuk May, June & July babies. Then ada juga best dress for Man & Woman dan last sekali ada lucky draw untuk 30 pemenang. Semua nya sporting habis dan having so much fun. Ni yang bestnya berbisnes dengan HBO sebab semua hubungan seperti family. 

Jom kita layan gambar-gambar raya HBO dari our official photographer Mr. Arshad from Lensa Arshad Production.

Thank you juga kepada yang menyediakan Photo Booth kami iaitu  Rusticka Wedding. 

memang havoc sambutan raya kitorang.. hehe

acara memotong kek hari jadi

biz partners semua.. korang memang awesome!!

masing-masing sporting.. asik gelak ketawa je..

acara wajib, meraikan kami qualifiers trip Bangkok

bersama biz partners dan CDM Kak Misah

Photo Booth dari Rusticka Wedding 

ada je nak posingnya 

:))

thank you partners sebab memeriahkan majlis! penat menjerit & tepuk meja memasing hehe

Ni sebahagian je gambar-gambar aritu.. Banyak lagi gambar-gambar menariks, boleh tengok kat fb Sha.. 

Thanks for reading, moga korang hepi selalu.. xoxo



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
HBO Raya Sakan 2015

FB Page Premium Beautiful Torbaik

Hehe...

Saja buat gempak page torbaik.. Segala-galanya sekarang ni kena ada presence kan. So, Sha buat Facebook page baru yang dedicated untuk info mengenai Premium Beautiful sahaja. So, korang boleh follow page ni Premium Beautiful Top Specialist. Sha akan share info produk, testimonials, tips, cerita-cerita menarik kat situ.

Jemput la ke situ dan alang-alang tu, klik la Like.. kiki



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
FB Page Premium Beautiful Torbaik

I Love Theme Park ~ next will be Universal Studio Japan

Sapa suka theme park? Mostly kanak-kanak suka theme park kan. dan kalo kita nak bawak anak-anak bercuti pun akan pilih tempat yang ada theme park sebab confirm dorang akan enjoy the most tempat-tempat sebegitu.

But believe it or not bila Sha travel with SHOM every time pergi theme park, that was the most enjoyable place yang Sha, husband & kawan-kawan akan enjoy sekali. Maybe because during company trip tak bawak anak-anak so memang all out la jadi kanak-kanak riang sebab tak de sapa nak distract..hehe tapi still masa kat sana tu akan ingat anak-anak dan terus akan plan nanti nak bawa diorang pulak hehe tu I la memang akan cakap kat husband ..'bang next time kita bawa dorang pulak datang sini kay' hehe

Alhamdulillah termakbul juga doa kami, sebab first time with company Sha dapat Free trip ke Hong Kong Disneyland, dan ni lah theme park pertama yang pernah kami suami isteri jejakkan kaki. Memang tersangat la enjoy & Alhamdulillah berkesempatan jua bawa anak-anak. 

HONG KONG DISNEYLAND

Sha recommend sangat if u all pergi Disneyland HK ni, eventho dah pergi 2 kali still rasa nak pergi lagi. Masa dengan anak-anak stay kat Hollywood hotel, seronok sebab hotelnya berkonsepkan Mickey. Semua kelengkapan dalam hotel ada konsep Mickey. Kalo stay 2 hari memang confirm boleh cover semua park dalam Disneyland. Hong Kong pon best untuk shopping dan kalo nak ke sana ke mari naik je train senang sangat! So Hong Kong Disneyland is still in my list hehe inshaAllah kali ni dengan Zulaykha pulak :-) Ameeen


 kenangan dengan business trip & dengan family kat Hong Kong Disneyland


LOTTE WORLD, SEOUL KOREA

2nd theme park masa ke Korea. Best sangat Lotte World ni sebab ada Indoor Park, Outdoor & Water Park. Tapi yang tak bestnya sebab masa kami dalam Lotte World ni singkat sangat so tak banyak yang kami boleh explore. Pastu kalo nak spend masa kat Lotte World ni memang kena amik 2 hari baru habis dan puas hati. 


Lotte World, Seoul Korea

MOVIE WORLD & SEA WORLD, GOLD COAST AUSTRALIA

Kalo Movie World ni lebih kepada roller coaster dan sesuai kalo anak-anak dah cukup ketinggian. Macam Sha masa pergi sini tengah pregnant 4 months so memang la tak dapat nak naik segala rides yang ada..hanya mampu tengok je.. even masa masuk Movie World pon just bergambar dengan characters cartoon yang ada je. Tapi confirm la best kan bila tunjuk gambar-gambar characters tu kat anak-anak. Boleh breakfast together dengan cartoon characters. Memang best!!

Pada Sha Sea World lagi best compare to Movie World. Maybe sebab boleh tengok show dolphin kot. Best tau Dolphin show ni. pastu Sea World pon ada roller coaster. Memang siap basah lencun la dorang yang naik rides tu. Masa kat Sea World ni memang jelesss je tengok dorang naik rides! wajib kena repeat pergi lagi dengan anak-anak..

Sea World, Gold Coast

Movie World, Gold Coast

UNIVERSAL STUDIO, SINGAPORE 

Yang ni pergi short trip je, dapat spend sehari kat USS. Rasanya kesilapan teknikal masa ni sebab tidur hotel kat area Orchard Road so jauh gak la nak ke USS. Masa ni pergi Singapore naik flight so transport masa kat Singapore we all naik train. InshaAllah next time kalo nak semata-mata ke USS better tidur hotel area USS so lagi convenience. Masa pergi USS ni Syafi tak cutup ketinggian so kesian dia banyak ride tak nak naik hehe...pastu sekarang ni sibuk ajak mamy pergi lagi sebab nak balas dendam.


face painting ni memang favourite dorang la haha

Alhamdulillah memang sentiasa looking forward untuk dapat pergi lagi segala theme park kat negara-negara lain pulak..dan sekarang ni memang menunggu nak pergi UNIVERSAL STUDIO OSAKA (USJ) hahaha sebab USJ ada The Wizarding World of Harry Potter heehee bestnyaa... 

jommm kita explore Universal Studio Japan ;-)














P/S: Sesiapa yang memang suka pergi theme parks macam Sha, sekarang ada pakej trip ke Osaka. Mintak-mintak la, Universal Studio Japan dalam itinerary pulak kan, InsyaAllah.. If sesapa yang berminat, contact Sha, nanti Sha share pasal trip Osaka ni. Trip ni FOC tau, segalanya ditanggung.. ;)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
I Love Theme Park ~ next will be Universal Studio Japan

The City of Vienna

16 January 2015

Aktiviti harini lawatan ke Schonbrunn Palace. Merasa la masuk dalam istana, tapi takde gambar dalam istana. Pastu singgah bergambar kat City Hall, Parliament & St. Stephen Square.


at Savoyen Hotel..

ni pun area hotel

this one tak ingat.. tapi area St Stephen Square rasanya heheh

group photo in front of Schonbrunn Palace

Acara yang best lepas lunch ialah shopping. So masa ni la buat segala lontaran. Menghabiskan duit Euro..haha sebab esok dah nak bertolak pulang..lepas 5 jam kot shopping then we all pergi dinner pulak.. 

trip with SHOM ni agenda dia jalan, amik gambo, shopping, makan ..tu je laa..rasa tak sempat lapo kot makan lagi..haha tapi memang seronok laa...in case duit tertinggal kat Malaysia pun boleh hidup lagi sebab semua ditanggungg...if tak cukup nak shopping mentor-mentor semua ada boleh bagi pinjam duit hahha 

muka excited tengok hidangan yang lazat. makanan turki kot masa ni..

walaaaawehhh memang sedap gileeee lebih-lebih lagi ayam belanda tu..memang superb!

Dah kenyang dan hati pon senang maka balik la kita semula ke hotel..malam ni siap plan nak keluar minum-minum kopi..tapi end up balik bilik zzZZZZZZZzzzzz haahha sebab cuaca dah sejuk, kaki dah lenguhhh so bantal adalah the best therapy!!



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
The City of Vienna

Budapest ~ Parndorf Fashion Outlet ~ Vienna

yeeeayyyy Budapest & Vienna entry kembali lagi haha..Kena khatamkan juga entry ni. dah tua-tua nanti boleh baca semula kenangan-kenangan semasa muda giteww

15-January-2015 

Seawal pagi bersiap-siap, packing luggage semua sebab pagi ni kami akan bertolak ke Vienna. Pagi ni cuaca still sejuk tapi rasanya tak sesejuk 14 January 2015. So Sha just pakai light jacket sahaja.


sementara driver dok pack2 luggage kita posing dulu
Lepas tu kami meneruskan perjalanan ke Pandorf Fashion Outlet, gambar tak banyak sangat masa kat outlet ni sebab masa ni semua bertebaran bershopping ke sana ke mari. Outlet ni oklaa ramai yang memborong Micheal Kors Handbag & Sha just beli baju-baju untuk Syafi, Syakir & Zulaykha. Pastu diriku membeli perfume. Best gile sebab Chloe murahhh



Lepas dah penat bershopping, kami terus bertolak ke Vienna dan check in kat Savoyen Hotel Vienna. Savoyen hotel ni memang sangat-sangatla superb, antara yang best bila travel with SHOM hotel mostly 4-5 stars hotel. 

hahhh cantik kan?? ni main entrance Savoyen..

yeszaaa dapat award for 2015 lagi.. Kat tangga tu la kami posing hehhe

Dah mandi-manda & tidur seround kami bersiap untuk majlis makan malam bersama di Ratskeller restaurant. Setiap trip akan ada majlis makan malam bersama & memang looking forward untuk majlis makan malam sebab confirm company akan bagi free gift hehe semua nak freee jeee

cantik dalam restoren ni. tapi masa ni ku ingat nak makan je so tak menghayati sangat suasana sekeliling hihi

yeeeayyy swarovski pen dari SHOM :)

dah makan sampai kenyang. amik-amik gambar sat dan balik hotel terus ZzzzZZZzz hahah maybe penat sangat kot perjalanan dari Budapest ke Vienna..

Next entry kita sambung cerita seterusnyaaa.....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Budapest ~ Parndorf Fashion Outlet ~ Vienna