Advertisement

Premium Beautiful vs Bengkung : Yang Mana Lebih Baik?


Salam & selamat sejahtera uolss..

Harini Sha nak share comparison Premium Beautiful vs Bengkung. Sekarang ni popular dengan macam-macam jenis bengkung kan. Bukan bermaksud nak jatuhkan satu2 produk, tapi just nak buat perbandingan. Opkos sebagai pengguna tegar PB pendapat Sha agak bias. Anggap la entry ni sebagai pendapat peribadi Sha ye. At the end of the day uolss yang decide kay 😉

Kesan Pada Bentuk Badan

If uolss beli bengkung akan dapat 1 piece je, which is bengkung la kan. Bengkung ada yang jenis zap dan ada yang jenis cangkuk.

Tapi dengan Premium Beautiful pulak uolss akan dapat 3 pieces which are Bengkung (Waist Nipper), Long Bra dan Long Girdle. Seperti pic di bawah ni :-
premium beautiful corset 3 pieces - bra, waist nipper & girdle
3 piece Premium Beautiful

bengkung 1 piece
1 piece bengkung sahaja

So kesannya if uolss hanya pakai bengkung sahaja, akan dapat shape badan yang tak seimbang. Kenapa? Sebab lelemak kat badan tak dihalakan ke tempat yang betul. Ni especially yang ada lemak kat tempat tak diingini tu. Bukan semua orang body slim molim macam model kan. Sha bagi contoh seperti di bawah ni

kawasan lemak berkumpul
Kawasan lemak berkumpul

Tempat yang biasa lemak berkumpul:
  • belakang badan
  • perut
  • peha

Ini kejadian yang akan berlaku bila pakai bengkung sahaja; 
  • Lemak pada perut akan berkumpul di bahagian belakang badan. Ini akan menyebabkan wujudnya breast baru di belakang badan. Lemak yang berlebihan pada bawah perut juga akan beralih ke bahagian pinggul dan biasanya akan memberi kesan pada bahagian pinggul jadi lebar. Bentuk badan akan menjadi bentuk pear.
Cantik ke dak badan jadinya? Bayangkan dalam jangka panjang lemak tu akan kekal kat bahagian tu. Shape badan jadi pelik dan tak seimbang.
kesan pakai bengkung sahaja

So, memang tak advice untuk pakai 1 piece bengkung sahaja. Maybe harga murah tapi kesan buruk untuk jangka panjang. Ini kerana kalau pakai 3 pieces Premium Beautiful lemak akan di reposition ke bahagian tertentu sebab 3 pieces PB semua ada fungsi mereka yang tersendiri. Long bra cater bahagian atas, waist nipper bahagian perut dan long girdle bahagian pinggul dan paha. Final result, Premium Beautiful akan reshape balik seluruh badan.

If nak tau details mengenai set Premium Beautiful ni boleh whatsapp Sha ye. Sha boleh datang fitting untuk dapat saiz yang paling sesuai untuk setiap orang.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful vs Bengkung : Yang Mana Lebih Baik?

Kebaikan Premium Beautiful Atasi Masalah Biasa Setiap Wanita

kebaikan premium beautiful

Sha nak share kelebihan-kelebihan Premium Beautiful. Sha percaya ramai yang tahu Premium Beautiful Corset ni ada '3 pieces'. So, tiap-tiap piece ada rekabentuknya sendiri. Dan setiap satunya ada kelebihan-kelebihannya tersendiri.


Long Brassiere
premium beautiful long bra

Kelebihan Long Brassiere

1. Mengelakkan bengkak susu
2. Mengelakkan payudara berdarah
3. Menyokong payudara besar
4. Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
5. Meransang pengeluaran susu ibu
6. Mengelakkan gastrik



Long Girdle 

premium beautiful long girdle

Kelebihan Long Girdle

1. Menyokong rahim selepas melahirkan anak
2. Menstabilkan hormon
3. Mengurangkan senggugut
4. Membantu perlekatan janin
5. Mencantikkan punggung
6. Mengurangkan keputihan



Waist Nipper

premium beautiful waist nipper

Kelebihan Waist Nipper

1. Menyokong tulang belakang
2. Memecahkan batu karang kecil
3. Mengempiskan perut
4. Menghilangkan 'stretch mark'
5. Membentuk pinggang
6. Elok untuk mencegah demam kuning
7. Mengubat lenguh kaki

So, sesiapa yang nak tahu lebih lanjut mengenai Premium Beautiful, boleh call/sms/whatsapp Sha, 011-3775 8674. Dan kalau nak buat group demo pun boleh. Just inform Sha and Sha boleh share secara 'live'.





premium beautiful promotion



SPECIAL PREMIUM BEAUTIFUL PROMO*
GRAB NOW!!


Pengumuman untuk semua yang teringin nak pakai corset Premium Beautiful.

Sekarang Sha buat limited time SPECIAL PROMO dengan HARGA ISTIMEWA. Hanya untuk limited time and stocks.

For this promo price of Premium Beautiful Classic or Elegance, just call/sms/whatsapp me:

 Sha 011-3775 8674 
 sha@shakhalid.com 

atau klik sini untuk fill up inquiry form

* while stocks last



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Kebaikan Premium Beautiful Atasi Masalah Biasa Setiap Wanita

Harga Premium Beautiful Corset - Limited Time Only



LIMITED OFFER & LIMITED TIME!

PROMOTION!! PROMOTION!!

Pengumuman untuk semua yang teringin nak pakai corset Premium Beautiful.

Now Sha ada buat SPECIAL PROMOTION. Tapi promotion ni sangat-sangat LIMITED and First Come First Serve ye. So, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan harga promotion ini.

For the latest price and promotion of Premium Beautiful Classic or Elegance, just call/sms/whatsapp me:

 Sha 011-37758674 
 sha@shakhalid.com 
or
fill up the Contact Form

* while stocks last




Company telah lauch set Premium Beautiful yang   BARU . Set ni dikenali sebagai Premium Beautiful Elegance.

premium beautiful elegance - grey

Ciri-ciri unik set yang baru ni:

  • Warna grey yang menawan.
  • Fabric yang lebih lembut.
  • Design yang lebih cantik.
  • Fabric lace ditukar kepada embroidery lace. Corak lace ni lebih anggun.
  • Semua benefits seperti fat reposition, FIR, body reshaping still sama.

Set Premium Beautiful sedia ada (yang warna hitam) akan dikenali sebagai Premium Beautiful Classic.


premium beautiful classic - black


Untuk price Premium Beautiful Elegance & promo Premium Beautiful Classic, uolls boleh terus call/sms/whatsapp Sha.

 Sha 011-37758674 
 sha@shakhalid.com 
or
fill up the Contact Form



Salam readers semua..

Ramai yang emel Sha tanyakan harga corset Premium Beautiful. So, Sha nak explain serba sedikit mengenai harga korset ni ye.

Premium Beautiful ni actually ada 3 pieces, Long Bra, Girdle dengan Waist Nipper. Kat sini, Sha explain kelebihan setiap pieces. Korang boleh beli setiap pieces asing2, tapi Sha nak bagitau satu rahsia, kalau beli satu set harga Premium Beautiful lagi murah tau. Hehe

Untuk makluman korang, Premium Beautiful ni tak macam lain-lain korset, sebab saiz dia takde S, M, L, XL, XXL or XXXL! Setiap satu pieces akan ikut ukuran badan korang. So, kalau kena saiz yang betul, memang rasa selesa sgt. Kalau ada yang tanya, kenapa tak boleh buat saiz standard? Sebabnya shape badan masing2 lain2. Ada yang besar atas, bawah kecik. Ada yang besar atas, tengah dengan bawah. So, kena amik ukuran dulu baru tau saiz yang sesuai untuk korang. Sebab tula, selalunya Sha akan jumpa dulu client utk ukur atau yang jauh tu, Sha akan mintak ukuran untuk bagi set yang sesuai. Bak kata org, klu kena saiznya elok je terletak.

Harga pulak akan ikut saiz setiap pieces. Moral of the story sebelum Sha beritahu harga Premium Beautiful memang kena ukur dahulu.

Apa lagi, dapatkan set Premium Beautiful dengan harga yang menarik harini!!

SMS/Whatsapp/Call

sha@shakhalid.com
011-37758674

atau klik sini untuk fill up Contact Form



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Harga Premium Beautiful Corset - Limited Time Only

Premium Beautiful Membantu Ibu Dalam Pantang



Salam uolsss

Dalam salah satu post Sha sebelum ni ada share experience melahirkan si puteri Syafa Zulaykha. Alhamdulillah si kecik tu dapat lahirkan normal. Takut jugak masa tu sebab yang no 2 Zaim Syakir bersalin czer. Entry ni Sha nak share experience pakai Premium Beautiful dalam pantang. Yang Sha rasa sangat berpantang dengan Premium Beautiful ni, rahim cepat mengecut, peranakan lagi cepat naik & cepat keluar semua darah kotor.

Sha start pakai Premium Beautiful hari ke-2 masa berpantang & masa hari ke-5 tu la mak bidan start datang untuk urut dan segala procedures semasa berpantang dilakukan. wah skema gitu..hehe Alhamdulillah bila deliver normal ni banyak sikit aktiviti berpantang boleh dilakukan. Antara dalam pakej yang Sha ambil untuk berpantang ni berurut, bertangas, mandi herba, bertungku & berbengkung. 

Part paling Sha suka sangat-sangat ialah bertungku & berbengkung. Actually bila kita dalam pantang ni satu benda yang paling penting ialah kecutkan rahim ke size asal. So mak bidan memang akan focus untuk kecutkan rahim. 

OK berbalik pada experience Sha. Normally untuk mak-mak lepas bersalin ni perut memang confirm akan buncit ye, takde lahir-lahir anak perut flat. haha tak mungkin! sebab rahim still tak kecut lagi so effectnya perut kita akan boncet macam ada sorang lagi baby dalam perut. So from day 2 berpantang tu Sha dah start pakai Waist Nipper sahaja dan bila bidan datang hari ke-5 tu dia sendiri puji rahim dah semakin mengecil sebab perut tak mengelebeh & lebih firm. Actually Sha sendiri perasan perubahan tu sebab nampak beza dari lepas deliver sampai hari ke-5 perubahan perut kita tu. Alhamdulillah memang kesan sangat-sangat menakjubkan dan nasib baik Sha waist nipper tu awal. Kalau lambat maybe lagi lambat kesan tu. 

So hari ke-5 tu sampai la sekarang Sha terus pakai Long Girdle & Waist Nipper KONSISTEN. Sebab hanya dengan konsisten je kita dapat kesan cepat. Reason why tak pakai Long Girdle awal sebab ada jahit so cam ngeri-ngeri gitu. Tapi takpe if u all jenis takde jahit pakai je terus. Bila dah pakai Long Girdle tu memang rasa lain macam darah nifas tu keluar, ni from my experience darah tu keluar berketul-ketul & perut memang rasa memulas macam contraction. Tapi bagus sebenarnya bila rasa macamtu sebab darah nifas keluar sebersih-bersihnya. Long Girdle ini peranan dia sama lebih kurang macam bertangas, if bertangas pun kita akan rasa darah tu keluar mencurah-curah. So if takde orang pandai nak buatkan tangas untuk kita pakai je Long Girdle inshaAllah darah nifas pun akan mudah keluar. 

Bila pakai Waist Nipper tu plak, yang Sha nampak dari perut yang flabby & buncit sebelum ni ialah perut lebih firm. Memang perut lagi flat berbanding before pregnant, betul la orang tua cakap dalam pantang ni la kalo betul-betul nak jaga badan. Dan honestly & sincerely Premium Beautiful banyak bantu Sha untuk semua proses ni. Banyak memudahkan & banyak kesan yang Sha dapat. FIR yang ada pada Premium Beautiful ni banyak membantu untuk proses pulihkan badan selepas bersalin. 

Kot ada yang tanya nape tak pakai Long Bra, reason sebab cup yang ada tak muat ;) haha susu badanku Alhamdulillah banyak so cup memang kena tukar size. But, if pakai Long Bra actually ianya akan bantu untuk bengkak susu & boleh banyakkan lagi susu ibu. So at the meantime Sha just pakai breastfeeding bra je dulu.

premium beautiful full set - long bra, waist nipper, long girdle

So, ibu-ibu yang dalam pantang or yang nak deliver baby soon & terfikir-fikir nak beli bengkung apa untuk dalam pantang, Sha really advise pakai Premium Beautiful because ni experience Sha sendiri. Mudah & sangat-sangat membantu dari segi kesihatan. Dan bukan je kita pakai masa dalam pantang but boleh pakai sepanjang masa sampai la bila-bila rasa nak pakai sebab Premium Beautiful ni ada Lifetime Warranty. So if koyak, cangkuk tercabut, besi bra patah or apa-apa berlaku boleh hantar untuk repair service for FREE. So memang investment untuk orang perempuan. Biasa kita ni orang perempuan bila badan dah back to shape makanya kita lagi confident.. betul tak? bukan untuk siapa pun, tapi untuk kepuasan diri sendiri & suami ;-)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Membantu Ibu Dalam Pantang

Premium Beautiful MERDEKA 2017 SPECIAL

premium beautiful merdeka special header


Salam uolsss. 

Sempena kemerdekaan Malaysia yang ke 60 tahun ni, Sha ada buat BEST PRICE untuk Premium Beautiful. If korang amik by pieces pun ada best price, if 1 full set memang gile BEST PRICE korang akan dapat.

Bukan tu je, dengan Merdeka special ni juga korang kan dapat FREE PREMIUM BEAUTIFUL WASH dan juga FREE CONSULTATION. Korang nak ukur just let me know dan dapat FREE FITTING. Masa fitting korang boleh try satu set premium beautiful rasa dulu kehebatan material corset ni and then baru decide untuk beli 😍

Promotion ni berlangsung sepanjang bulan Ogos ni sahaja, jangan tunggu lama-lama k 😊

premium beautiful merdeka benefits

Untuk Merdeka special ni pembayaran boleh melalui CASH & CREDIT CARD.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful MERDEKA 2017 SPECIAL

Waist Nipper Premium Beautiful Bantu Atasi Sakit Tulang Belakang Pesakit

Hai my beloved readers....

Harini Sha nak share beberapa testimoni daripada customer yang dah pakai Premium Beautiful corset untuk yang ada masalah tulang belakang atau sakit pinggang. 

Actually, waist nipper Premium Beautiful ni memang sangat-sangat membantu untuk masalah tulang belakang. So, if u all ada problem macamni can give it a try ;-)

Ok, Sha nak share sikit mengenai waist nipper aka bengkung premium beautiful ni yang membuatkan kenapa ianya sangat special. Meh Sha sikit gambar waist nipper so untuk korang yang tak pernah tengok lagi so boleh la imagine cane la rupa bentuk waist nipper ni kay

premium beautiful waist nipper 1

Ok ini bahagian depan waist nipper, bahagian sulam ni yang paling banyak Far Infrared Rays. Dengan FIR ni la menjadikan premium beautiful ni unik. Fungsi FIR ni la bantu untuk melancarkan peredaran darah.


premium beautiful waist nipper 2

Untuk sizing premium beautiful ni Sha advise masa fitting cangkukkan pada hook paling luar sekali. So bila kita mengurus ada lagi 2 cangkuk untuk korang guna. Kalau pakai cangkuk paling luar tu selesa dan tak ketat sangat so itu la size paling sesuai untuk kita.


premium beautiful waist nipper 3

Korang tengok pada pic kat atas ni ada tetulang pada waist nipper ni kan. Hah tetulang ni namanya tetulang memori di mana ia berfungsi untuk mengatasi masalah sakit tulang belakang. Contohnya macam korang yang ada slip disk, sakit pinggang dan ada potensi untuk bongkok memang sangat dinasihatkan untuk pakai waist nipper premium beautiful ni. InshaAllah waist nipper ni sangat membantu untuk mengatasi masalah-masalah di atas. Kat bawah nanti Sha share experience dari orang yang ada masalah macamni.


premium beautiful waist nipper 4

Ini lagi satu keunikan waist nipper premium beautiful, tali bersilang kat bahagian belakang ni membantu untuk membetulkan postur badan kita. So, bila kita duduk lama pun tak de masalah sakit pinggang. Tali ni juga boleh diadjust sama ada korang nak ketatkan or longgar ikut keselesaan.


premium beautiful waist nipper 5


Waist nipper ni sangat-sangat sesuai untuk wanita lepas bersalin, Sha pernah share experience masa dalam pantang. Hari ke-2 lepas deliver memang Sha terus pakai waist nipper ni. Sangat sedap dan best bila pakai masa dalam pantang. Senang masa nak menyusukan baby sebab boleh duduk tegak je. Premium Beautiful jugak cepatkan proses mengempiskan perut yang mengelebeh kesan dari pregnancy dan paling utama berfungsi sebagai tungku masa dalam pantang so rahim lagi cepat kecut dan tayah susah payah nak bertungku. Pakai waist nipper & 1 set Premium beautiful senang kerja ibu-ibu dalam pantang.

Untuk orang lelaki yang ada masalah perut buncit & sakit tulang belakang pun boleh pakai waist nipper ni ye. Client Sha lelaki pakai memang puashati sebab masa drive dorang takde rasa sakit-sakit belakang.

Bawah ni Sha share few testimoni yang ada, banyak lagi ada tapi ni few yang korang leh baca. Enjoysss

premium beautiful testimonial 1

premium beautiful testimonial 2

premium beautiful testimonial 3


premium beautiful testimonial 4


Ok so if anyone interested boleh whatapps Sha kay :-) Rebate for PB masih ada lagi so if you all grab now memang sangattt jimat! 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Waist Nipper Premium Beautiful Bantu Atasi Sakit Tulang Belakang Pesakit

5 Langkah Beli Premium Beautiful Tanpa Ditipu

cara pembelian premium beautiful

Bagi sesiapa yang berminat membeli set Premium Beautiful daripada Sha, ini cara-caranya:

1. Whatsapp

Whatsapp ke nombor  011-37758674 . Beritahu yang anda berminat dengan set Premium Beautiful. Sha akan inform jika Sha sedang buat harga promosi. Then Sha boleh explain lebih detail mengenai Premium Beautiful.


Jenis-jenis 'shape' badan. Kredit : Calculator.net
2. Ukur
Jika anda tinggal/bekerja sekitar Selangor/KL, kebiasaannya Sha akan set appointment untuk ambil ukuran badan. Salah satu ciri unik Premium Beautiful ni, ia bukan 'one size fits all' atau ikut saiz S, M, L ke. Setiap kita bentuk badan berbeza, jadi perlu ambil empat ukuran (dalam centimeter) - puncak dada, bawah dada, pinggang dan puncak punggung untuk Sha kirakan saiz yang sesuai. Daripada situ, Sha akan suggest saiz Long Bra, Waist Nipper dan Long Girdle specially untuk anda.

Bagi yang di luar Selangor/KL anda boleh ambil ukuran sendiri, bagi pada Sha, then Sha boleh tahu saiz apa yang sesuai. Whatsapp Sha 011-37758674 untuk cara ambil ukuran sendiri.


3. Payment

Lepas ukur, boleh proceed dengan payment, sama ada cash/transfer, kad kredit atau kad debit. Opsyen kad kredit/debit ni Sha offer sebab memudahkan pada customers. Jika nak guna kad, Sha akan create dan emel Paypal invoice kepada customer. Sha prefer Paypal sebab mudah dan secure. Jika nak  sebahagian guna cash, sebahagian guna kad  pun boleh. Untuk details, boleh Whatsapp Sha kat 011-37758674.


4. Fitting

Lepas payment, Sha akan beli dan deliver Premium Beautiful kepada customer. Sha biasanya tidak simpan stok. Semua stok yang Sha deliver adalah  set baru . Fitting dengan customer boleh dibuat di rumah atau tempat kerja. Masa fitting inilah customer akan dapat feel Premium Beautiful. Jika set memang ngam dengan customer, confirm tersenyum lebar, sebab instantly customer akan nampak perbezaan lepas pakai Premium Beautiful. Jika tak selesa masa fitting, Sha akan tukarkan dengan saiz yang lain.


5. After Sales Service

Jangan tak tau ye, Premium Beautiful ni ada lifetime warranty untuk sebarang kerosakan. Jika ada kerosakan, just bagitau Sha. Sha boleh tolong hantar ke service center.


So, jika nak servis dan harga terbaik Premium Beautiful, just  Whatsapp Sha 011-37758674 .



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
5 Langkah Beli Premium Beautiful Tanpa Ditipu

Free Car Giveaway!!

Ni memang offer paling gempak yang Sha pernah ingat selama berbisnes. Company nak bagi hadiah kereta percuma. Bukan satu tapi EMPAT buah!! Dan bukan kereta sebarangan. Jom tengok apa kereta yang company tawarkan.

Grand Prize : 1 X BMW 318i

premium beautiful award 1




1 X Toyota Camry

premium beautiful award 2


1 X Toyota Vios

premium beautiful award 3

1 X Nissan Almera

premium beautiful award 4

Cara Nak Qualify Senang Je:

1. Setiap belian RM1,000 dalam satu resit layak untuk 1 penyertaan
2. Setiap belian RM1,500 dalam satu resit layak untuk 2 penyertaan
3. Setiap belian RM3,000 dalam satu resit layak untuk 10 penyertaan

Maksudnya, untuk setiap pembelian 1 SET Premium Beautiful dah layak 2 PENYERTAAN.

Dan if beli 2 SET dah layak untuk 11 PENYERTAAN. Makanya lagi tinggi la chances untuk menang kereta kan???hehe  So jom pakat-pakat beli Premium Beautiful corset keh. If u all join business peluang untuk dapat kereta FREE lagi besar dan paling best dapat monthly income

So apa lagi cepat-cepat call/whatsapp Sha sementara still ada offer ni.

Mana tau dapat bergaya dengan BMW 318i FREE kan.

p/s If beli product lain pun u all dapat juga tau tak semestinya Premium Beautiful je. As long as minimum RM1,000 dalam 1 resit.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Free Car Giveaway!!

Premium Beautiful Size Calculator

premium beautiful calculator web version 2.0

I have developed a simple program to calculate Premium Beautiful size. You just need to enter the measurements, and the program will calculate the correct size for you. If you have any quiries or comments, put your comment here..



Enter The Measurement :
Bust/Puncak (cm) :
Underbust/Bawah Puncak (cm) :
Waist/PBPinggang (cm) :
Buttock/PBPunggung (cm) :
Your size :
Long Bra :
Waist Nipper :
Long Girdle :
Brought to you by :  Premium Beautiful Agent

You can use this calculator here or the widget on the right.

Good luck!



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Size Calculator

Yeayyy Seoul Here We Come !!!

premium beautiful korea trip

Assalamualaikum & morning semua.

Semoga harini semuanya baik-baik shj. Ok arini Sha tanak share pasal product tapi nak share tentang travel oversea percuma!! Kalau korang yang follow blog Sha dari dulu dah tau dah yang Sha biasa pergi free trip under company. Setahun biasa company akan bagi free trip ke 2 buah negara dan semua tu overseas trip. Yang paling latest untuk tahun ni trip ke Seoul, Korea!

Sha tau semua orang suka melancong sebab dengan melancong ni la kita boleh release stress, tenangkan minda dan fikiran dan paling best dapat tengok keindahan bumi ciptaan Allah ni. Tak kisah la melancong dalam negara ke luar negara semua nya confirm best kan?

Actually Sha dah pernah pergi Seoul, Korea tahun 2013. Tapi masa pergi tu tak pergi Nami Island and time tu musim panas. Untuk trip kali ni company upgrade location ada pergi Nami Island & main salji!! hahah bila salji ni memang syok sangat la kan. Sha memang suka pergi trip time sejuk maybe sebab Malaysia takde winter so masa travel ni la nak merasa.

Jomla kira throwback sikit gambo masa trip 2013 tu. Tapi for sure banyak dah berubah kat Korea sekarang ni. Masa pergi dulu antara tempat yang Sha pergi Han river cruise, Myeongdong street, Lotte Duty Free, Dongdaemun Market, Gyeongbok palace & Lotte World Theme Park. Lagi satu Sha ni peminat makanan korea iaitu kimchi ..yaAllah sedapnyaaaa original kimchi made in korea meleleh ayaq liuqq..











Orite if korang interested nak join this Korea free trip especially peminat cerita-cerita Korea mana tau leh jumpa Soong Joongki dan Song Hye Kyo tak pon Goon Yoo dan Kim Go Eun boleh la join Sha untuk Korea trip ni. Jangan fikir banyak-banyak macamana nak dapat pergi Korea ni If korang ada keinginan dan semangat nak pergi just whatapps je Sha inshaAllah korang tak menyesal. Trust me 💖💖

Ok jom kita layan video Korea ni bagi lagi feel mode ke Korea 💃💃




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Yeayyy Seoul Here We Come !!!

With Premium Beautiful Women Never Age

premium beautiful sha khalid stacked


Assalamualaikum & morning semua.

Harini Sha nak share experience salah sorang dari client Premium Beautiful yang baru je Sha fitting semalam. Seronok sangat dengar kak Harlina ni share experience dia pakai corset PB ni.

Kak Harlina start pakai corset premium beautiful ni masa lahirkan anak dia pada tahun 2005. Which is 12 tahun yang lalu dia dah start pakai corset ni. Masa dia pakai ni pun Sha tak tau lagi kewujudan corset ni. Dan bagusnya akak ni memang pakai corset ni secara konsisten. Premium beautiful ni sangat-sangat membantu beliau disebabkan kerjaya sebagai guru yang memerlukan beliau turun naik tangga, berdiri lama ketika mengajar dan duduk lama menyiapkan persediaan mengajar. Ini kerana bila pakai corset ni memang sangat-sangat membantu posture badan kita especially bahagian tulang belakang.

Kak Harlina dah pakai 3 sets corset ni sebelum beli dengan Sha set yang ke 4 semalam. Beliau pakai dari size besar sampai la semalam Sha fittingkan dia size kecil dah. Sha share experience dengan kak Harlina masa dalam pantang hari ke 3 Sha dah pakai, dia cakap lepas sebulan berpantang baru dia pakai. Masa tu dia cakap badan pun dah mengelebeh rasa rugi sangat tak pakai awal-awal. Disebabkan masa dia beli tu takde orang yang consult.

Actually untuk yang dalam pantang, if bersalin normal hari ke 2 dah boleh pakai bahagian bengkung supaya bahagian lemak perut tu cepat surut dan boleh start pakai girdle bila jahitan bawah dah baik. Kalo rasa hari ke 7 jahitan bawah dah ok cepat-cepat pakai. Sebab girdle ni macam bertungku once pakai memang rasa sedap bahagian rahim. Untuk yang bersalin ceaser memang boleh terus pakai bengkung tu, even my gynea dulu pon terus suruh pakai bengkung bila dah deliver, sebab bengkung ni bantu untuk support bahagian jahitan pada perut tu. So, sebaiknya yang dah nak deliver tu beli siap-siap premium beautiful corset ni so that bila deliver je benda paling penting ni dah tersedia.

Part yang paling sha surprise sekali untuk kak harlina ni selama dia beli 3 sets sebelum ni tak pernah ada orang ajar dia pakai premium beautiful ni cara yang betul. Kiranya dia tak pernah langsung fitting.  Dia main hentam je pakai tapi still dia rasa best pakai corset ni itu yang beli 3 kali tu. tapi kalau dari awal dia tau cara pakai yang betul for sure lagi best kan?

Sebab tu la pentingnya kalo beli corset premium beautiful ni dengan the right consultant sebab kami akan ajarkan cara pemakaian premium beautiful yang betul. Korset premium beautiful ni bukan berfungsi untuk kurus sahaja tapi paling utama untuk lemak reposition, macamana lemak-lemak pada badan kita tu kita nak alihkan ke tempat yang sepatutnya.

premium beautiful ready for fitting
Ready untuk fittingkan Kak Harlina
Hah ada lagi satu part best, dia cerita masa dia pakai tu semua orang tegur badan dia fit nampak maintain and dia cakap la yang dia pakai premium beautiful corset masa tu dia mengajar di Penang Free school. Yang bestnya ada sorang cikgu kat situ buat bisnes premium beautiful corset ni dan cikgu ni memang gunakan testimoni akak ni je untuk jual corset ni. senang kan? hehe testimoni ada depan mata memang laku keras la corset cikgu tu.

Dia cakap kalo dia buat bisnes time tu confirm senang je nak jual tapi ye la time tu dia tak terpikir pun nak buat bisnes dan rasa tak ada ilmu. Tapi seriously macam sha sendiri jual corset ni pun based pada pengalaman sendiri. Once kita pakai kita feel it nampak kesan memang senang kita nak jual. Sebab corset ni kesan dia instant. Once u pakai memang terus nampak badan kita kemas, cantik dan terletak gitu dan orang lain terus nampak kesan. Bila orang tanya just berkongsi je inshaAllah ramai je yang memang nak pakai corset premium beautiful ni.

So sepanjang Sha dengan Kak Harlina semalam banyak input positive yang Sha dapat. InshaAllah input tu juga membantu untuk Sha improve kan lagi service untuk my lovely customers. Seronok tengok Kak Harlina happy dapat fitting set dia semalam dan paling kagum sebab dia dah 45 tahun tapi badan dan muka dia nampak sangat fresh. Badan sangat maintain dan nampak muda Alhamdulillah dengan keyakinan beliau pakai Premium Beautiful secara konsisten. 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
With Premium Beautiful Women Never Age

Salam Aidilfitri 1438H

Assalamuaikum semua.

Rasanya semuanya dah back to work kan? So selamat bekerja dengan produktifnya. Even dah kerja pun for sure still in mode raya. Rasanya tak terlambat juga untuk Sha ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN untuk semua my dear blog readers and followers. Semoga aidilfitri tahun ni memberi seribu makna. 




p/s PROMOTION untuk premium beautiful corset still ada lagi kay. Beli sekarang and korang boleh jimat RM200++. Feel free untuk whatapps Sha for FREE fitting kay 011-3775 8674



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Salam Aidilfitri 1438H

Testimoni Hebat Premium Beautiful Corset

Sha nak share beberapa feedback daripada customers yang pakai Premium Beautiful. Sha sendiri memang dah pakai corset ni selama 6 tahun, so memang percaya kesan corset ni. Bila dah pakai dan rasa sendiri effect Premium Beautiful ni, lagi yakin nak share dengan semua orang.

Di bawah ni antara testimonial daripada customers yang dah pakai Premium Beautiful.



Bila pakai Premium Beautiful ni, tak kisah baju apa yang kita pakai. Yang bagusnya, lepas pakai Premium Beautiful, badan kita akan lebih kemas. Pakai la baju apa pun, takkan nampak lebihan-lebihan yang tak diingini.. ;)


Premium Beautiful ni bantu untuk reposition lemak-lemak kat badan. Lemak-lemak tu akan ditolak ke tempat yang sepatutnya. So, bila konsisten pakai, barulah badan tak menggelebeh.



Yang ni pulak kesan serta merta untuk mengempiskan perut bila pakai premium beautiful corset.

Pada yang berminat nak pakai Premium Beautiful ni, cepat-cepat contact Sha. Confirm puas hati!!



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Testimoni Hebat Premium Beautiful Corset

Contest Premium Beautiful PERCUMA

Assalamualaikum & morning.

Harini isnin terakhir di bulan Ramadhan. Semoga masih kekal bertenaga di bulan Ramadhan ni k. Orite harini Sha ada special announcement untuk semua my blog readers. 

Seperti yang uols tau blog ni wujudnya masa Sha mula-mula berkecimpung dalam bidang bisnes Premium Beautiful back in 2010. Rasanya if tak buat bisnes memang tak wujud kot blog ni. So, basically dalam blog ni memang Sha banyak post mengenai Premium Beautiful, journey Sha dalam bisnes dan juga sikit tentang life Sha. So, bagi menghargai readers blog shakhalid.com ni Sha ada special contest untuk uols.


Yeahh ni la dia untuk korang. Dengan contest ni korang berpeluang untuk dapat 1 set Premium Beautiful secara PERCUMA. YES! its FREE okkk.. Worth RM2500 memang sangat la berbaloi-baloi.

Untuk dapatkan FREE Premium Beautiful ni of course ada syaratnya tau. So, kalo korang memenuhi criteria-criteria di bawah ni jommm join contest ni tau 

Syarat-syarat :

  1. Bukan agen Premium Beautiful corset
  2. Belum pernah pakai Premium Beautiful corset
  3. Perempuan sejati 😛
hah tu je syaratnya. Senangkan so next step yang korang kena buat ialah whatapps pada Sha di 011-3775 8674 atau submit form contest details ni
  1. Nama
  2. Lokasi
  3. Ukuran Badan click sini CARA UKUR
  4. Snap gambar dari bahu ke kaki untuk Sha dapatkan ukuran yang lebih accurate
so itu je.. senangkan 😊  jangan lambat-lambat untuk submit contest ni dan inshaAllah pemenang Sha akan umumkan selepas cuti raya ni. Cubalah k..Mana tau ni rezeki korang untuk dapat 1 set Premium Beautiful PERCUMA

Have a nice day 💝



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Contest Premium Beautiful PERCUMA

Dilema isteri : Antara suami dan kerjaya

Assalamualaikum & selamat bekerja semua 💞

Harini Sha nak share sikit ilmu dari buku yang Sha baru baca. Actually lama dah beli buku ni tapi tak habis-habis baca sebab menghayati gitew heheh..Sha ni memang jenis suka beli buku banyak-banyak pastu akan baca sikit-sikit. Kira bukan abiskan satu buku then baca lagi satu buku hehe sebab sejenis perangai tak sabar so nak tau semua isi setiap buku. ok cerita panjang plak..

Orite berbalik pada tajuk kat atas tu, ni antara topik yang ada dalam buku yang Sha baca ni..ok jom sha share 

"    Ramai dalam kalangan para isteri pada zaman ini, tidak menafikan karier memainkan peranan penting walaupun pada masa yang sama menggalas tanggungjawab sebagai isteri. Mereka masih beranggapan, walaupun hebat mana pun jawatan yang disandang, ia tidak akan mengganggu tugas sebagai isteri.

Tetapi dalam hal ini, mungkin ramai isteri yang terlupa, ketika berhadapan dengan ALLAH S.W.T di akhirat kelak, mereka akan ditanya sejauh manakah mereka melaksanakan amanah dan tanggungjawabnya sebagai isteri?

Mana satukah yang lebih penting, mengutamakan karier atau melaksanakan hak terhadap suami? Berdasarkan situasi sekarang ini, mereka akan mengatakan kedua-duanya sama penting. Cuba perhalusi apakah pesanan Rasulullah SAW kepada kaum wanita ini:

'Wahai para wanita, kalaulah kalian mengetahui hak suami ke atas kalian, nescaya salah seorang kalian akan sangup menyapu debu yang ada pada kedua-dua telapak kaki suami menggunakan kemuliaan kulit mukanya.'- HR Ibn Hibban dan Al-Bazzar

Berdasarkan pesanan Rasulullah SAW ini, diharapkan kaum wanita segera menyedari perkara ini. Tidak dinafikan ada juga wanita yang berjaya dalam kerjaya tetapi gagal dalam menguruskan rumah tangga dan hak terhadap suaminya.

Tetapi apalah makna kejayaan itu sekiranya suasana rumah tangga tidak terurus. Mereka lebih berkiblatkan kerjaya berbanding menguruskan rumah tangga sedangkan tugas sebagai ibu dan isteri yang baik itulah yang dituntut oleh agama.

Wanita solehah sentiasa sedar tanggungjawabnya terhadap rumahtangga. Meskipun berjawatan tinggi dan berpengaruh tetapi itu hanya di tempat kerja. Manakala apabila berada di rumah, mereka tetap sebagai ibu dan isteri yang perlu memberi perhatian kepada keluarga dan tidak menyerahkan sepenuhnya kepada pembantu rumah.

Wanita bekerjaya wajib meletakkan suami dan rumahtangga di tempat teratas kemudian barulah kerjaya di tempat kedua. Namun yang penting setiap wanita yang bekerjaya, meniatkan segala apa yang dilakukan untuk mendapat redha  ALLAH S.W.T dan suaminya.

Jika mereka mendapat redha kedua-duanya, masalah tidak akan timbul dan ALLAH SWT akan memberikan jalan keluar penyelesaian apabila berhadapan dengan sebarang masalah."


okeh tu je hehehe copy paste je..so ni apply untuk kita semua kot sebagai isteri dan dalam masa yang sama still kerja or buat bisnes. Peringatan untuk Sha juga, sama-sama la kita buat yang terbaik. If korang nak baca banyak lagi pesanan Rasulullah pada kita sebagai wanita. Boleh cari buku ni, memang sangat touching bila baca. Kadang kita rasa susah dengan ujian sebagai wanita tapi nasihat dan wasiat Rasulullah pada kita ni boleh jadi penyedap hati kita inshaAllah 😘



ok selamat berpuasa & happy reading uols



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Dilema isteri : Antara suami dan kerjaya