Advertisement

Business Benefits


فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ


(QS Ar-Rahmaan: 13)



Assalamualaikum & morning uolss

Wah lamanyaa tak update blog. Kalo hujung bulan dan awal bulan ni memang kebizian lain macam sikit. Tapi kalo kita berbisnes sendiri ni busy is good, coz busy pay bills gethu ;-) Dan inilah manisnya bila berbisnes sendiri ni kita boleh plan dan buat ikut kemampuan dan masa kita sendiri.

Orite tanak bebel panjang, harini Sha nak share sikit tentang business yang Sha buat ni since ada yang pernah emel tanya apa Sha buat actually, bisnes corset je ke dan macam-macam lagi. Ok sebenarnya memang Sha dah berbisnes menjual Premium Beautiful corset ni sejak dari tahun 2011. Lebih kurang 6 tahun dalam bisnes ni dari buat bisnes ni part time sampai la memberanikan diri buat bisnes ni fulltime dengan husband. Alhamdulillah kalo nak kira 6 tahun dalam bisnes ni banyak sangat nikmat yang dah dapat. Terlalu banyak tak terhitung..Alhamdulillah

So, harini Sha boleh share serba sedikit benefits dan nikmat-nikmat yang Sha dah dapat dari business ni untuk dikongsikan bersama dengan my blog readers mana la tau rezeki korang juga untuk buat bisnes sendiri lepas baca this entry. InshaAllah


Bila kita buat bisness benda pertama yang kita nak of course la duit. Dalam bisnes ni untung runcit dan bonus kita yang tentukan sendiri nak dapat RM5, RM50, RM500, RM5000, RM50,000 or RM500,000 semua boleh as long as korang betul-betul ada usaha nak dapatkan sebab itu la namanya bisnes. Bila buat bisnes income semua kita yang tentukan. Selain untung runcit, ada juga sales performance bonus. Lagi tinggi sales, lagi tinggi la bonus. So ganda dua - untung runcit + bonus.

Apart from that, dari bisnes ni juga ada Tabung kereta which is korang boleh plan untuk beli your dream car. Dan yang paling orang suka ialah FREE travel. yeahhh ni antara yang korang boleh grab bila start berbisnes. Dan Alhamdulillah ini la antara nikmat-nikmat yang  Sha dah dapat selama berbisnes dan ini la yang Sha nak share dengan korang my blog readers.

Anyone yang memang looking for side income or nak buat main income boleh Email Sha sha@shakhalid.com or nak lagi cepat just whatsapp je 011-37758674 inshaAllah i'll try to share my own experience buat this business. 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Business Benefits

Premium Beautiful CRAZY SALE by shakhalid.com

premium beautiful crazy sale

ASSALAMU'ALAIKUM W.B.T & MORNING

Just nak buat special announcement Sha ada buat CRAZY SALE untuk set Premium Beautiful corset untuk semua yang dah lama mengidam nak pakai Premium Beautiful corset. 

Harga memang gile punye MURAH! memang tak pernah Sha buat semurah ini. Jangan risau walaupun murah tapi.....


        DIJAMIN SET BARU...

⚡️ Saiz boleh ditukar ikut kesesuaian
⚡️ Pembayaran hanya melalui Cash, kad kredit atau RHB EASY

FYI...

PREMIUM BEAUTIFUL disyorkan untuk :-

🔅 Bakal pengantin yang nak nampak meletops atas pelamin
🔅 Nak kurus/cantik
🔅 Membentuk shape badan yg ideal
🔅 Slip disc
🔅 Banyakkan susu badan
🔅 Keputihan
🔅 Period pain
🔅 Cyst/fabroid
🔅 Migrain
🔅 Gastric
🔅 In confinement/dalam pantang
🔅 Irregular period/period tak teratur

* LIMITED stocks and TIME only

Boleh contact Sha untuk details ye :-

Sha : 011-37758674

Psst.. If you know anyone who is looking for Premium Beautiful, please share this with them. Really appreciate it. 😍😍

premium beautiful by sha khalid



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful CRAZY SALE by shakhalid.com

Akak Ni Pakai Premium Beautiful Corset Dah 12 Tahun

premium beautiful sha khalid stacked


Assalamualaikum & morning semua.

Harini Sha nak share experience salah sorang dari client Premium Beautiful yang baru je Sha fitting semalam. Seronok sangat dengar kak Harlina ni share experience dia pakai corset PB ni.

Kak Harlina start pakai corset premium beautiful ni masa lahirkan anak dia pada tahun 2005. Which is 12 tahun yang lalu dia dah start pakai corset ni. Masa dia pakai ni pun Sha tak tau lagi kewujudan corset ni. Dan bagusnya akak ni memang pakai corset ni secara konsisten. Premium beautiful ni sangat-sangat membantu beliau disebabkan kerjaya sebagai guru yang memerlukan beliau turun naik tangga, berdiri lama ketika mengajar dan duduk lama menyiapkan persediaan mengajar. Ini kerana bila pakai corset ni memang sangat-sangat membantu posture badan kita especially bahagian tulang belakang.

Kak Harlina dah pakai 3 sets corset ni sebelum beli dengan Sha set yang ke 4 semalam. Beliau pakai dari size besar sampai la semalam Sha fittingkan dia size kecil dah. Sha share experience dengan kak Harlina masa dalam pantang hari ke 3 Sha dah pakai, dia cakap lepas sebulan berpantang baru dia pakai. Masa tu dia cakap badan pun dah mengelebeh rasa rugi sangat tak pakai awal-awal. Disebabkan masa dia beli tu takde orang yang consult.

Actually untuk yang dalam pantang, if bersalin normal hari ke 2 dah boleh pakai bahagian bengkung supaya bahagian lemak perut tu cepat surut dan boleh start pakai girdle bila jahitan bawah dah baik. Kalo rasa hari ke 7 jahitan bawah dah ok cepat-cepat pakai. Sebab girdle ni macam bertungku once pakai memang rasa sedap bahagian rahim. Untuk yang bersalin ceaser memang boleh terus pakai bengkung tu, even my gynea dulu pon terus suruh pakai bengkung bila dah deliver, sebab bengkung ni bantu untuk support bahagian jahitan pada perut tu. So, sebaiknya yang dah nak deliver tu beli siap-siap premium beautiful corset ni so that bila deliver je benda paling penting ni dah tersedia.

Part yang paling sha surprise sekali untuk kak harlina ni selama dia beli 3 sets sebelum ni tak pernah ada orang ajar dia pakai premium beautiful ni cara yang betul. Kiranya dia tak pernah langsung fitting.  Dia main hentam je pakai tapi still dia rasa best pakai corset ni itu yang beli 3 kali tu. tapi kalau dari awal dia tau cara pakai yang betul for sure lagi best kan?

Sebab tu la pentingnya kalo beli corset premium beautiful ni dengan the right consultant sebab kami akan ajarkan cara pemakaian premium beautiful yang betul. Korset premium beautiful ni bukan berfungsi untuk kurus sahaja tapi paling utama untuk lemak reposition, macamana lemak-lemak pada badan kita tu kita nak alihkan ke tempat yang sepatutnya.

premium beautiful ready for fitting
Ready untuk fittingkan Kak Harlina
Hah ada lagi satu part best, dia cerita masa dia pakai tu semua orang tegur badan dia fit nampak maintain and dia cakap la yang dia pakai premium beautiful corset masa tu dia mengajar di Penang Free school. Yang bestnya ada sorang cikgu kat situ buat bisnes premium beautiful corset ni dan cikgu ni memang gunakan testimoni akak ni je untuk jual corset ni. senang kan? hehe testimoni ada depan mata memang laku keras la corset cikgu tu.

Dia cakap kalo dia buat bisnes time tu confirm senang je nak jual tapi ye la time tu dia tak terpikir pun nak buat bisnes dan rasa tak ada ilmu. Tapi seriously macam sha sendiri jual corset ni pun based pada pengalaman sendiri. Once kita pakai kita feel it nampak kesan memang senang kita nak jual. Sebab corset ni kesan dia instant. Once u pakai memang terus nampak badan kita kemas, cantik dan terletak gitu dan orang lain terus nampak kesan. Bila orang tanya just berkongsi je inshaAllah ramai je yang memang nak pakai corset premium beautiful ni.

So sepanjang Sha dengan Kak Harlina semalam banyak input positive yang Sha dapat. InshaAllah input tu juga membantu untuk Sha improve kan lagi service untuk my lovely customers. Seronok tengok Kak Harlina happy dapat fitting set dia semalam dan paling kagum sebab dia dah 45 tahun tapi badan dan muka dia nampak sangat fresh. Badan sangat maintain dan nampak muda Alhamdulillah dengan keyakinan beliau pakai Premium Beautiful secara konsisten. 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Akak Ni Pakai Premium Beautiful Corset Dah 12 Tahun

SELAMAT HARI MALAYSIA 16 SEPTEMBER 2017

SELAMAT HARI MALAYSIA UNTUK SEMUA WARGA MALAYSIA

We are so blessed, and I'm so grateful. Selamat Hari Malaysia 🇲🇾

SEMPENA HARI MALAYSIA INI JUGA ADA SPECIAL PRICE UNTUK PREMIUM BEAUTIFUL CORSET. FEEL FREE TO WHATSAPP 011-37758674 UNTUK FREE FITTING & TRIAL.




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
SELAMAT HARI MALAYSIA 16 SEPTEMBER 2017

FAQ - Premium Beautiful

premium beautiful q & a

Assalamualaikum & morninggg semua..

Harini Sha nak share beberapa soalan lazim (frequently asked questions) yang customers selalu tanya mengenai Premium Beautiful Corset. Sha listkan di sini. Hopefully dapat menjawab beberapa persoalan yang maybe readers pun tertanya-tanya. Jika ada soalan mengenai Premium Beautiful, Sha alu-alukan contact Sha 011-3775 8674, emel ke sha@shakhalid.com atau isi form di menu Contact Me di atas.


premium beautiful full set

Soalan Umum

1. Saya gemuk..bila pakai Premium Beautiful boleh ke kurus?

Bergantung kepada tahap kegemukan dan lemak yang ada pada badan. Yes memang ada yang mampu kurus tapi memang beliau jaga pemakaian premium beautiful dan pemakanan. Pakai corset premium beautiful secara konsisten dan dalam masa yang sama juga kena jaga pemakanan. If makan tak kontrol memang tak akan kurus. Lagi bagus kalo uols ada balance life style. Makan banyak dan dalam masa yang sama work out. Jogging pun dah ok. Yang penting Premium Beautiful ni untuk body shaping. Ada orang badan besar tapi cantik je shape sebab premium beautiful membantu untuk kemaskan bentuk badan kita.


2. Tak panas ke pakai Premium Beautiful?

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara. Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah anda akan berasa selesa. Experience Sha sendiri masa travel time panas dan winter dua2 tak de masalah. Best lagi travel kalo pakai corset sebab badan jadi sedap macam dipeluk hehe


3. Saya pregnant boleh ke beli Premium Beautiful sekarang untuk pakai dalam pantang?

Boleh selagi tak masuk 8 bulan. Normally akan ada customer nak beli time offer dan masa tu dorang tengah pregnant. Actually takde masalah untuk beli time pregnant sebab bila deliver nanti tak muat corset tu boleh tukar size as long as uols tak kotorkan set Premium Beautiful tu dan tak basuh lagi. Ramai je so far customer Sha grab offer masa tengah preggy then tak muat Sha tukarkan size. 

Sha cadangkan supaya membuat ukuran badan paling lewat pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar.

Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin


4. Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?

Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda.

Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa. 


5. Perlu ke pakai fullset?

Perlu. Dah kira jatuh tahap wajib. hehe sebab lemak kat bahagian badan kita ni ada di merata tempat. So kalo pakai certain piece je kesan memang tak akan dapat. So bila kita pakai fullset lemak tu akan cantik je beralih ke tempat yang sepatutnya. Bentuk badan pun akan jadi lebih sempurna. Actually bila tak pakai fullset memang jadi tak selesa.


6. Long Bra Premium Beautiful dapat membantu masalah payudara yang kendur dan menggelebeh?

Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin. Premium Beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul. Selain itu, ia juga dapat menyelaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh.


7. Bila boleh pakai Premium Beautiful selepas bersalin?

Untuk mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 5-10 hari selepas bersalin. Ikut pada luka uols, macam Sha start dengan pakai Waist Nipper dulu. Bila dah ok luka jahitan Sha terus pakai fullset. Manakala, bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin. 

Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan rahim ke tempat asal.


8. Lelaki boleh pakai Premium Beautiful?

Boleh pakai Waist nipper untuk kaum lelaki. Bukan je elok untuk perut yang buncit. Tapi elok untuk sakit pinggang. Ramai je lelaki dah dapat kesedaran pakai waist nipper sekarang ni.


9. Long girdle Premium Beautiful sangat ketat dan susah untuk dipakai, apakah cara yang betul untuk memakainya?

Pertama, anda harus memilih saiz long girdle yang sesuai untuk anda. Untuk memastikan keselesaan anda apabila memakainya untuk jangka masa yang panjang dan membentuk kontur bahagian pinggul, perut dan paha yang cantik. Namun, cara pemakaian long girdle tidak sama dengan cara anda memakai seluar dalam di mana anda terus menariknya. Tindakan ini akan merosakkan fabrik long girdle dan menyebabkan bentuk pinggul berubah. 

Cara pemakaian long girdle yang tepat adalah seperti berikut:

1. Pakaikan seluar dalam.
2. Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang, kemudian bengkokkan kaki dan tarik. Selaraskan seluar dalam.
3. Tumpukan lemak yang mengalir ke sekitar bahagian paha ke dalam cawan pinggul.

Ingat! Sekiranya tangan anda tidak dapat memasuki long girdle, ini bermakna ia terlalu ketat. So, make sure size betul



10. Kalau Premium Beautiful tak muat boleh repair?

Premium Beautiful ni memang ada lifetime warranty service. Warranty ni hanya untuk kerosakan pada set premium beautiful sahaja. Tak kisah la berapa lama uols pakai if rosak hantar je repair for free. Ambil masa dalam 2 minggu - sebulan. Tapi, if nak kecilkan size or nak besarkan memang tak boleh. Kalo dari size badan kita L pakai corset turun jadi S so maknanya berkesan kan?baik beli baru lagi selesa untuk pakai.



11. Macamana nak pastikan Premium Beautiful tahan lama?

Pertama, masa fitting corset kena betul. Make sure bila pakai tu cangkuk pertama. So, bila kurus ada lagi 2 cangkuk lagi korang boleh guna. If fitting amik size besar nanti kurus dah longgar plak kan. Kedua, kena basuh guna tangan dengan pencuci premium beautiful atau pun guna sabun mandi yang kita guna. Just cuci pada tempat sensitif, tanpa memerah dan sidai jangan direct matahari. If dah kering air just boleh keringkan guna aircond or kipas. Amaran keras : Jangan sesekali machine washkan Premium beautiful anda .. hehe Sha dah pakai 6 tahun corset ni memang still kebabom kualiti 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
FAQ - Premium Beautiful

Raya Haji Special

Salam uolss..



Alhamdulillah Sempena Merdeka 2017 Special aritu beberapa buyer bertuah dah merasa harga Promo Merdeka dari Sha. 

Alang-alang nak raya Haji dah ni Sha teruskan ke RAYA HAJI SPECIAL untuk semua yang masih berminat nak pakai corset PREMIUM BEAUTIFUL ni ye..

SPECIAL PROMO kepada 2 produk di bawah ni ye. Produk ni memang Sha sendiri guna dan banyak kebaikannya.

SATU SET PREMIUM BEAUTIFUL

premium beautiful merdeka offer


If uolls beli 1 full set Premium Beautiful, Sha nak bagi offer 20% less. Set dijamin:

* Set baru
* Semua saiz available
* Boleh tukar saiz masa fitting if tak muat/selesa


2 KOTAK MIN KAFFE


Min Kaffe ni salah satu favourite Sha sendiri. Dulu namanya Mineral Coffee, rebranding kepada Min Kaffe. Penggemar kopi mesti rasa Min Kaffe. Kopi ni high in mineral sebab salah satu ingredientnya adalah Garam Buluh yang tinggi khasiat. Rasanya lemak-lemak gituuu..

So sesape nak dapatkan offer ni Whatsapp Sha ye.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Raya Haji Special

Kesilapan Berniaga


Assalamualaikum & happy monday uols 💖

Harini Sha nak share sikit ilmu or knowledge yang Sha dapat masa attend Millionaire Marketing Mastery (MMM) last year. Dah lama dapat ilmu ni baru berkesempatan nak share hehe. 

Now Sha rasa semua orang dah ada kesedaran nak berniaga, even masa Sha started business Premium Beautiful ni dulu pun dah ramai orang buat business tapi tak serancak sekarang. Sekarang semua yang bekerjaya nak buat side income dari business. Untuk ada income kedua ni dah kira tahap terpaksa dah memandangkan kos hidup kat Malaysia ni dah terlalu huhuhu sangat. Tapi dengan second income ni juga la akan menjadi first income. Macam Sha dulu pun tak terpikir untuk resign dan buat fulltime business. Sebab minda rasa wajib kena makan gaji sampai lupa yang rezeki tu Allah SWT yang beri . Bila minda dan hati dah setkan rezeki tu dari Allah makin lama makin yakin untuk jadikan side income ni sebagai main income. Yang penting usaha, doa dan tawakal pada Allah.

Orite so ni Sha nak share info yang berguna untuk yang baru berfikir-fikir nak buat business, saya ni pun baru juga masih tidak hebat tapi inshaAllah semoga ilmu ni bermanfaat untuk kita semua. Actually untuk yang bakal usahawan kena aware 10 kesilapan yang biasa orang buat semasa mula berniaga. 

  1. Nak kaya cepat : dalam apa jua keadaan kita tak boleh nak gelojoh especially if kita baru lagi dalam berniaga. Sebab bisnes ni ada proses yang kita kena lalui
  2. Nak berniaga terus besar : Tak perlu keluar modal sampai beratus ribu untuk berniaga. Tak perlu nak terus set up butik, sewa kedai or hire staff. Start online dengan diri sendiri dulu.
  3. Nak terus jadi jutawan : big no! jangan terjebak dengan skim cepat kaya ok.
  4. Tak nak belajar : yup ilmu wajib kena ada!! Sha dulu masa start bisnes premium beautiful ni setiap rabu dan sabtu pergi kelas. Siap ada orang kutuk bisnes larut malam ke apa tah lupa..haha tapi Sha nampak dengan ILMU yang Sha dapat tu Alhamdulillah membantu untuk Sha bertahan dalam business. Dan ilmu tu tak stop sampai situ je belajar lagi dengan orang lain. Sifu-sifu Najib Assadok & Azizan osman adalah antara mentor saya.
  5. Tak nak atur langkah satu persatu : berniaga kena ada sistem. One step at a time. Macam bisnes yang Sha buat ni bermula dengan Sales Manager dan seterusnya in one year ke pangkat paling atas Crown Diamond Manager. It takes sweat & tears. tapi syukur Alhamdulillah
  6. Tak nak bermula dengan apa yang ada di tangan : buat je apa yang ada dulu. if now dah pakai premium beautiful start dengan promote and share info product dengan kawan-kawan. tak perlu pening-pening nak cari bombastic products. Yang ni Sha selalu cakap dengan my premium beautiful client. You dah pakai product ni dan dah nampak kesan rugi kalo tak share sebab dengan product ni je boleh dapat income ribu-ribu setiap bulan. If yang pakai Bio Seleza or Min Kaffe pun sama just berkongsi. Sharing is loving kan ;-)
  7. Nak cipta produk ajaib : yesza tak perlu pening 20 hari 20 malam kay hehe
  8. Tak yakin diri walaupun dah ada ilmu : keyakinan diri itu penting. Takde siapa yang kenal diri kita selain dari kita sendiri. Just do it bebeh yang penting ilmu dah ada
  9. Sikap pekerja dibawa menjadi usahawan : Kena betulkan mind set. dulu kerja ibaratnya semua nak kena suruh, tak suruh tak buat. Dah biasa boss bagi arahan. Dah buat bisnes ni semua perkara A-Z kita yang uruskan, tak buat bisnes takde la income
  10. Tak nak untung sikit tapi konsisten : bila bisnes peningkatan kena reasonable. Setting target maybe 50k income dalam masa 6 bulan. Bukan untung banyak tapi dapat sekali je. Biar la sikit tapi konsisten inshaAllah senang hati
Diharap info ni berguna untuk semua yang dah bermula bisnes atau masih ragu-ragu nak berbisnes. Bila dah terfikir nak buat bisnes tu just do it je..inshaAllah Allah nampak usaha kita yang penting jangan lupa Allah 💋




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Kesilapan Berniaga

Seronoknya Dapat Panggilan Ke Tanah Suci

Assalamualaikum & salam sejahtera uols

Cepat betul masa berlalu kan..now dah masuk bulan Ogos dan bulan islam iaitu Zulhijjah. Bila dah masuk Zulhijjah ni kita dah focus untuk majlis korban dan ibadah Haji. So, harini Sha nak cerita-cerita je berkaitan Haji & korban ni.

Bila cerita bab ibadah Haji ni memang lain macam excitednya..Excited sebab teringat-ingat kenangan indah masa kerjakan Umrah tahun 2016. Tengok orang dapat tunaikan ibadah Haji memang rasa jelesnyaa..tapi Ibadah Haji dan umrah ni kan atas jemputan Allah swt. So, sama-sama lah kita berdoa semoga Allah jemput kita semua menunaikan Haji di usia muda ni..

OK berbalik pada cerita Haji ni, kawan Sha masa matrik UUM dulu pun salah seorang duyufurrahman untuk haji 1438H. Seronoknyaaa tengok dia dan husband dah menjadi salah seorang tetamu Allah untuk kerjakan ibadah terbesar untuk umat islam ni. Ye la at the age of 37 dah pergi Haji memang menjadi impian Sha sangat-sangat. Just untuk information semua yang nak buat rayuan boleh start buat rayuan hujung tahun bulan Disember. My fren ni cakap dia dah dapat surat tawaran masa bulan 12, 2016 lagi. Best kan?? InshaAllah sama-sama la kita tanamkan niat dan berdoa untuk tunaikan ibadah Haji secepat yang boleh di usia muda ni.. InshaAllah tahun depan giliran kita pula kan.. Aminnnnn

Pemandangan ni luar Masjid Nabawi captured last year masa Umrah

My friend bagi gambar ni 2-3 hari lepas. Dah ramai sangat orang di Masjidil Haram.

Ok next cerita korban pula..actually Sha pun dapat kesedaran untuk korban ni bila banyak join group wassap ibu-bapa ni, banyak dorang menyedarkan betapa kita kena bersedia awal untuk menyambut bulan Zuhijjah ni. Kalau uols perasan pun ada yang buat calculation kan if bayar unifi, bil telepon, bil astro etc setiap bulan pun seratus lebih, so sama juga kalo kita dah menyimpan niat untuk berkorban allocate sesiap duit bulanan untuk buat korban. Memang sentap bila baca wassap tu hehe tapi inshaAllah semoga Allah permudahkan urusan kita nak berkorban setiap tahun. Yang tak dapat buat korban this year semoga Allah panjangkan umur kita untuk dapat buat next year inshaAllah.. Aminnn

Yang rasa ada lebihan tu sekarang pun ada lagi yang bukak untuk berkorban especially yang untuk di Syria boleh tengok di Muslim Care Malaysia.

ok tu je perkongsian dari saya yang jahil ini. Entry ni sekadar berkongsi sedikit ilmu dan info (hehe skema)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Seronoknya Dapat Panggilan Ke Tanah Suci

Premium Beautiful vs Bengkung : Yang Mana Lebih Baik?


Salam & selamat sejahtera uolss..

Harini Sha nak share comparison Premium Beautiful vs Bengkung. Sekarang ni popular dengan macam-macam jenis bengkung kan. Bukan bermaksud nak jatuhkan satu2 produk, tapi just nak buat perbandingan. Opkos sebagai pengguna tegar PB pendapat Sha agak bias. Anggap la entry ni sebagai pendapat peribadi Sha ye. At the end of the day uolss yang decide kay 😉

Kesan Pada Bentuk Badan

If uolss beli bengkung akan dapat 1 piece je, which is bengkung la kan. Bengkung ada yang jenis zap dan ada yang jenis cangkuk.

Tapi dengan Premium Beautiful pulak uolss akan dapat 3 pieces which are Bengkung (Waist Nipper), Long Bra dan Long Girdle. Seperti pic di bawah ni :-
premium beautiful corset 3 pieces - bra, waist nipper & girdle
3 piece Premium Beautiful

bengkung 1 piece
1 piece bengkung sahaja

So kesannya if uolss hanya pakai bengkung sahaja, akan dapat shape badan yang tak seimbang. Kenapa? Sebab lelemak kat badan tak dihalakan ke tempat yang betul. Ni especially yang ada lemak kat tempat tak diingini tu. Bukan semua orang body slim molim macam model kan. Sha bagi contoh seperti di bawah ni

kawasan lemak berkumpul
Kawasan lemak berkumpul

Tempat yang biasa lemak berkumpul:
  • belakang badan
  • perut
  • peha

Ini kejadian yang akan berlaku bila pakai bengkung sahaja; 
  • Lemak pada perut akan berkumpul di bahagian belakang badan. Ini akan menyebabkan wujudnya breast baru di belakang badan. Lemak yang berlebihan pada bawah perut juga akan beralih ke bahagian pinggul dan biasanya akan memberi kesan pada bahagian pinggul jadi lebar. Bentuk badan akan menjadi bentuk pear.
Cantik ke dak badan jadinya? Bayangkan dalam jangka panjang lemak tu akan kekal kat bahagian tu. Shape badan jadi pelik dan tak seimbang.
kesan pakai bengkung sahaja

So, memang tak advice untuk pakai 1 piece bengkung sahaja. Maybe harga murah tapi kesan buruk untuk jangka panjang. Ini kerana kalau pakai 3 pieces Premium Beautiful lemak akan di reposition ke bahagian tertentu sebab 3 pieces PB semua ada fungsi mereka yang tersendiri. Long bra cater bahagian atas, waist nipper bahagian perut dan long girdle bahagian pinggul dan paha. Final result, Premium Beautiful akan reshape balik seluruh badan.

If nak tau details mengenai set Premium Beautiful ni boleh whatsapp Sha ye. Sha boleh datang fitting untuk dapat saiz yang paling sesuai untuk setiap orang.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful vs Bengkung : Yang Mana Lebih Baik?

Kebaikan Premium Beautiful Atasi Masalah Biasa Setiap Wanita

kebaikan premium beautiful

Sha nak share kelebihan-kelebihan Premium Beautiful. Sha percaya ramai yang tahu Premium Beautiful Corset ni ada '3 pieces'. So, tiap-tiap piece ada rekabentuknya sendiri. Dan setiap satunya ada kelebihan-kelebihannya tersendiri.


Long Brassiere
premium beautiful long bra

Kelebihan Long Brassiere

1. Mengelakkan bengkak susu
2. Mengelakkan payudara berdarah
3. Menyokong payudara besar
4. Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
5. Meransang pengeluaran susu ibu
6. Mengelakkan gastrik



Long Girdle 

premium beautiful long girdle

Kelebihan Long Girdle

1. Menyokong rahim selepas melahirkan anak
2. Menstabilkan hormon
3. Mengurangkan senggugut
4. Membantu perlekatan janin
5. Mencantikkan punggung
6. Mengurangkan keputihan



Waist Nipper

premium beautiful waist nipper

Kelebihan Waist Nipper

1. Menyokong tulang belakang
2. Memecahkan batu karang kecil
3. Mengempiskan perut
4. Menghilangkan 'stretch mark'
5. Membentuk pinggang
6. Elok untuk mencegah demam kuning
7. Mengubat lenguh kaki

So, sesiapa yang nak tahu lebih lanjut mengenai Premium Beautiful, boleh call/sms/whatsapp Sha, 011-3775 8674. Dan kalau nak buat group demo pun boleh. Just inform Sha and Sha boleh share secara 'live'.





premium beautiful promotion



SPECIAL PREMIUM BEAUTIFUL PROMO*
GRAB NOW!!


Pengumuman untuk semua yang teringin nak pakai corset Premium Beautiful.

Sekarang Sha buat limited time SPECIAL PROMO dengan HARGA ISTIMEWA. Hanya untuk limited time and stocks.

For this promo price of Premium Beautiful Classic or Elegance, just call/sms/whatsapp me:

 Sha 011-3775 8674 
 sha@shakhalid.com 

atau klik sini untuk fill up inquiry form

* while stocks last



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Kebaikan Premium Beautiful Atasi Masalah Biasa Setiap Wanita

Harga Premium Beautiful Corset - Limited Time Only



LIMITED OFFER & LIMITED TIME!

PROMOTION!! PROMOTION!!

Pengumuman untuk semua yang teringin nak pakai corset Premium Beautiful.

Now Sha ada buat SPECIAL PROMOTION. Tapi promotion ni sangat-sangat LIMITED and First Come First Serve ye. So, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan harga promotion ini.

For the latest price and promotion of Premium Beautiful Classic or Elegance, just call/sms/whatsapp me:

 Sha 011-37758674 
 sha@shakhalid.com 
or
fill up the Contact Form

* while stocks last




Company telah lauch set Premium Beautiful yang   BARU . Set ni dikenali sebagai Premium Beautiful Elegance.

premium beautiful elegance - grey

Ciri-ciri unik set yang baru ni:

  • Warna grey yang menawan.
  • Fabric yang lebih lembut.
  • Design yang lebih cantik.
  • Fabric lace ditukar kepada embroidery lace. Corak lace ni lebih anggun.
  • Semua benefits seperti fat reposition, FIR, body reshaping still sama.

Set Premium Beautiful sedia ada (yang warna hitam) akan dikenali sebagai Premium Beautiful Classic.


premium beautiful classic - black


Untuk price Premium Beautiful Elegance & promo Premium Beautiful Classic, uolls boleh terus call/sms/whatsapp Sha.

 Sha 011-37758674 
 sha@shakhalid.com 
or
fill up the Contact Form



Salam readers semua..

Ramai yang emel Sha tanyakan harga corset Premium Beautiful. So, Sha nak explain serba sedikit mengenai harga korset ni ye.

Premium Beautiful ni actually ada 3 pieces, Long Bra, Girdle dengan Waist Nipper. Kat sini, Sha explain kelebihan setiap pieces. Korang boleh beli setiap pieces asing2, tapi Sha nak bagitau satu rahsia, kalau beli satu set harga Premium Beautiful lagi murah tau. Hehe

Untuk makluman korang, Premium Beautiful ni tak macam lain-lain korset, sebab saiz dia takde S, M, L, XL, XXL or XXXL! Setiap satu pieces akan ikut ukuran badan korang. So, kalau kena saiz yang betul, memang rasa selesa sgt. Kalau ada yang tanya, kenapa tak boleh buat saiz standard? Sebabnya shape badan masing2 lain2. Ada yang besar atas, bawah kecik. Ada yang besar atas, tengah dengan bawah. So, kena amik ukuran dulu baru tau saiz yang sesuai untuk korang. Sebab tula, selalunya Sha akan jumpa dulu client utk ukur atau yang jauh tu, Sha akan mintak ukuran untuk bagi set yang sesuai. Bak kata org, klu kena saiznya elok je terletak.

Harga pulak akan ikut saiz setiap pieces. Moral of the story sebelum Sha beritahu harga Premium Beautiful memang kena ukur dahulu.

Apa lagi, dapatkan set Premium Beautiful dengan harga yang menarik harini!!

SMS/Whatsapp/Call

sha@shakhalid.com
011-37758674

atau klik sini untuk fill up Contact Form



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Harga Premium Beautiful Corset - Limited Time Only

Premium Beautiful Membantu Ibu Dalam Pantang



Salam uolsss

Dalam salah satu post Sha sebelum ni ada share experience melahirkan si puteri Syafa Zulaykha. Alhamdulillah si kecik tu dapat lahirkan normal. Takut jugak masa tu sebab yang no 2 Zaim Syakir bersalin czer. Entry ni Sha nak share experience pakai Premium Beautiful dalam pantang. Yang Sha rasa sangat berpantang dengan Premium Beautiful ni, rahim cepat mengecut, peranakan lagi cepat naik & cepat keluar semua darah kotor.

Sha start pakai Premium Beautiful hari ke-2 masa berpantang & masa hari ke-5 tu la mak bidan start datang untuk urut dan segala procedures semasa berpantang dilakukan. wah skema gitu..hehe Alhamdulillah bila deliver normal ni banyak sikit aktiviti berpantang boleh dilakukan. Antara dalam pakej yang Sha ambil untuk berpantang ni berurut, bertangas, mandi herba, bertungku & berbengkung. 

Part paling Sha suka sangat-sangat ialah bertungku & berbengkung. Actually bila kita dalam pantang ni satu benda yang paling penting ialah kecutkan rahim ke size asal. So mak bidan memang akan focus untuk kecutkan rahim. 

OK berbalik pada experience Sha. Normally untuk mak-mak lepas bersalin ni perut memang confirm akan buncit ye, takde lahir-lahir anak perut flat. haha tak mungkin! sebab rahim still tak kecut lagi so effectnya perut kita akan boncet macam ada sorang lagi baby dalam perut. So from day 2 berpantang tu Sha dah start pakai Waist Nipper sahaja dan bila bidan datang hari ke-5 tu dia sendiri puji rahim dah semakin mengecil sebab perut tak mengelebeh & lebih firm. Actually Sha sendiri perasan perubahan tu sebab nampak beza dari lepas deliver sampai hari ke-5 perubahan perut kita tu. Alhamdulillah memang kesan sangat-sangat menakjubkan dan nasib baik Sha waist nipper tu awal. Kalau lambat maybe lagi lambat kesan tu. 

So hari ke-5 tu sampai la sekarang Sha terus pakai Long Girdle & Waist Nipper KONSISTEN. Sebab hanya dengan konsisten je kita dapat kesan cepat. Reason why tak pakai Long Girdle awal sebab ada jahit so cam ngeri-ngeri gitu. Tapi takpe if u all jenis takde jahit pakai je terus. Bila dah pakai Long Girdle tu memang rasa lain macam darah nifas tu keluar, ni from my experience darah tu keluar berketul-ketul & perut memang rasa memulas macam contraction. Tapi bagus sebenarnya bila rasa macamtu sebab darah nifas keluar sebersih-bersihnya. Long Girdle ini peranan dia sama lebih kurang macam bertangas, if bertangas pun kita akan rasa darah tu keluar mencurah-curah. So if takde orang pandai nak buatkan tangas untuk kita pakai je Long Girdle inshaAllah darah nifas pun akan mudah keluar. 

Bila pakai Waist Nipper tu plak, yang Sha nampak dari perut yang flabby & buncit sebelum ni ialah perut lebih firm. Memang perut lagi flat berbanding before pregnant, betul la orang tua cakap dalam pantang ni la kalo betul-betul nak jaga badan. Dan honestly & sincerely Premium Beautiful banyak bantu Sha untuk semua proses ni. Banyak memudahkan & banyak kesan yang Sha dapat. FIR yang ada pada Premium Beautiful ni banyak membantu untuk proses pulihkan badan selepas bersalin. 

Kot ada yang tanya nape tak pakai Long Bra, reason sebab cup yang ada tak muat ;) haha susu badanku Alhamdulillah banyak so cup memang kena tukar size. But, if pakai Long Bra actually ianya akan bantu untuk bengkak susu & boleh banyakkan lagi susu ibu. So at the meantime Sha just pakai breastfeeding bra je dulu.

premium beautiful full set - long bra, waist nipper, long girdle

So, ibu-ibu yang dalam pantang or yang nak deliver baby soon & terfikir-fikir nak beli bengkung apa untuk dalam pantang, Sha really advise pakai Premium Beautiful because ni experience Sha sendiri. Mudah & sangat-sangat membantu dari segi kesihatan. Dan bukan je kita pakai masa dalam pantang but boleh pakai sepanjang masa sampai la bila-bila rasa nak pakai sebab Premium Beautiful ni ada Lifetime Warranty. So if koyak, cangkuk tercabut, besi bra patah or apa-apa berlaku boleh hantar untuk repair service for FREE. So memang investment untuk orang perempuan. Biasa kita ni orang perempuan bila badan dah back to shape makanya kita lagi confident.. betul tak? bukan untuk siapa pun, tapi untuk kepuasan diri sendiri & suami ;-)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Membantu Ibu Dalam Pantang

Premium Beautiful MERDEKA 2017 SPECIAL

premium beautiful merdeka special header


Salam uolsss. 

Sempena kemerdekaan Malaysia yang ke 60 tahun ni, Sha ada buat BEST PRICE untuk Premium Beautiful. If korang amik by pieces pun ada best price, if 1 full set memang gile BEST PRICE korang akan dapat.

Bukan tu je, dengan Merdeka special ni juga korang kan dapat FREE PREMIUM BEAUTIFUL WASH dan juga FREE CONSULTATION. Korang nak ukur just let me know dan dapat FREE FITTING. Masa fitting korang boleh try satu set premium beautiful rasa dulu kehebatan material corset ni and then baru decide untuk beli 😍

Promotion ni berlangsung sepanjang bulan Ogos ni sahaja, jangan tunggu lama-lama k 😊

premium beautiful merdeka benefits

Untuk Merdeka special ni pembayaran boleh melalui CASH & CREDIT CARD.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful MERDEKA 2017 SPECIAL

Waist Nipper Premium Beautiful Bantu Atasi Sakit Tulang Belakang Pesakit

Hai my beloved readers....

Harini Sha nak share beberapa testimoni daripada customer yang dah pakai Premium Beautiful corset untuk yang ada masalah tulang belakang atau sakit pinggang. 

Actually, waist nipper Premium Beautiful ni memang sangat-sangat membantu untuk masalah tulang belakang. So, if u all ada problem macamni can give it a try ;-)

Ok, Sha nak share sikit mengenai waist nipper aka bengkung premium beautiful ni yang membuatkan kenapa ianya sangat special. Meh Sha sikit gambar waist nipper so untuk korang yang tak pernah tengok lagi so boleh la imagine cane la rupa bentuk waist nipper ni kay

premium beautiful waist nipper 1

Ok ini bahagian depan waist nipper, bahagian sulam ni yang paling banyak Far Infrared Rays. Dengan FIR ni la menjadikan premium beautiful ni unik. Fungsi FIR ni la bantu untuk melancarkan peredaran darah.


premium beautiful waist nipper 2

Untuk sizing premium beautiful ni Sha advise masa fitting cangkukkan pada hook paling luar sekali. So bila kita mengurus ada lagi 2 cangkuk untuk korang guna. Kalau pakai cangkuk paling luar tu selesa dan tak ketat sangat so itu la size paling sesuai untuk kita.


premium beautiful waist nipper 3

Korang tengok pada pic kat atas ni ada tetulang pada waist nipper ni kan. Hah tetulang ni namanya tetulang memori di mana ia berfungsi untuk mengatasi masalah sakit tulang belakang. Contohnya macam korang yang ada slip disk, sakit pinggang dan ada potensi untuk bongkok memang sangat dinasihatkan untuk pakai waist nipper premium beautiful ni. InshaAllah waist nipper ni sangat membantu untuk mengatasi masalah-masalah di atas. Kat bawah nanti Sha share experience dari orang yang ada masalah macamni.


premium beautiful waist nipper 4

Ini lagi satu keunikan waist nipper premium beautiful, tali bersilang kat bahagian belakang ni membantu untuk membetulkan postur badan kita. So, bila kita duduk lama pun tak de masalah sakit pinggang. Tali ni juga boleh diadjust sama ada korang nak ketatkan or longgar ikut keselesaan.


premium beautiful waist nipper 5


Waist nipper ni sangat-sangat sesuai untuk wanita lepas bersalin, Sha pernah share experience masa dalam pantang. Hari ke-2 lepas deliver memang Sha terus pakai waist nipper ni. Sangat sedap dan best bila pakai masa dalam pantang. Senang masa nak menyusukan baby sebab boleh duduk tegak je. Premium Beautiful jugak cepatkan proses mengempiskan perut yang mengelebeh kesan dari pregnancy dan paling utama berfungsi sebagai tungku masa dalam pantang so rahim lagi cepat kecut dan tayah susah payah nak bertungku. Pakai waist nipper & 1 set Premium beautiful senang kerja ibu-ibu dalam pantang.

Untuk orang lelaki yang ada masalah perut buncit & sakit tulang belakang pun boleh pakai waist nipper ni ye. Client Sha lelaki pakai memang puashati sebab masa drive dorang takde rasa sakit-sakit belakang.

Bawah ni Sha share few testimoni yang ada, banyak lagi ada tapi ni few yang korang leh baca. Enjoysss

premium beautiful testimonial 1

premium beautiful testimonial 2

premium beautiful testimonial 3


premium beautiful testimonial 4


Ok so if anyone interested boleh whatapps Sha kay :-) Rebate for PB masih ada lagi so if you all grab now memang sangattt jimat! 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Waist Nipper Premium Beautiful Bantu Atasi Sakit Tulang Belakang Pesakit