Ads

Advertisement

Testimoni Hebat Premium Beautiful Corset

Sha nak share beberapa feedback daripada customers yang pakai Premium Beautiful. Sha sendiri memang dah pakai corset ni selama 6 tahun, so memang percaya kesan corset ni. Bila dah pakai dan rasa sendiri effect Premium Beautiful ni, lagi yakin nak share dengan semua orang.

Di bawah ni antara testimonial daripada customers yang dah pakai Premium Beautiful.



Bila pakai Premium Beautiful ni, tak kisah baju apa yang kita pakai. Yang bagusnya, lepas pakai Premium Beautiful, badan kita akan lebih kemas. Pakai la baju apa pun, takkan nampak lebihan-lebihan yang tak diingini.. ;)


Premium Beautiful ni bantu untuk reposition lemak-lemak kat badan. Lemak-lemak tu akan ditolak ke tempat yang sepatutnya. So, bila konsisten pakai, barulah badan tak menggelebeh.



Yang ni pulak kesan serta merta untuk mengempiskan perut bila pakai premium beautiful corset.

Pada yang berminat nak pakai Premium Beautiful ni, cepat-cepat contact Sha. Confirm puas hati!!



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Testimoni Hebat Premium Beautiful Corset

Contest Premium Beautiful PERCUMA

Assalamualaikum & morning.

Harini isnin terakhir di bulan Ramadhan. Semoga masih kekal bertenaga di bulan Ramadhan ni k. Orite harini Sha ada special announcement untuk semua my blog readers. 

Seperti yang uols tau blog ni wujudnya masa Sha mula-mula berkecimpung dalam bidang bisnes Premium Beautiful back in 2010. Rasanya if tak buat bisnes memang tak wujud kot blog ni. So, basically dalam blog ni memang Sha banyak post mengenai Premium Beautiful, journey Sha dalam bisnes dan juga sikit tentang life Sha. So, bagi menghargai readers blog shakhalid.com ni Sha ada special contest untuk uols.


Yeahh ni la dia untuk korang. Dengan contest ni korang berpeluang untuk dapat 1 set Premium Beautiful secara PERCUMA. YES! its FREE okkk.. Worth RM2500 memang sangat la berbaloi-baloi.

Untuk dapatkan FREE Premium Beautiful ni of course ada syaratnya tau. So, kalo korang memenuhi criteria-criteria di bawah ni jommm join contest ni tau 

Syarat-syarat :

  1. Bukan agen Premium Beautiful corset
  2. Belum pernah pakai Premium Beautiful corset
  3. Perempuan sejati 😛
hah tu je syaratnya. Senangkan so next step yang korang kena buat ialah whatapps pada Sha di 011-3775 8674 atau submit form contest details ni
  1. Nama
  2. Lokasi
  3. Ukuran Badan click sini CARA UKUR
  4. Snap gambar dari bahu ke kaki untuk Sha dapatkan ukuran yang lebih accurate
so itu je.. senangkan 😊  jangan lambat-lambat untuk submit contest ni dan inshaAllah pemenang Sha akan umumkan selepas cuti raya ni. Cubalah k..Mana tau ni rezeki korang untuk dapat 1 set Premium Beautiful PERCUMA

Have a nice day 💝



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Contest Premium Beautiful PERCUMA

Kebaikan Premium Beautiful

kebaikan premium beautiful

Sha nak share kelebihan-kelebihan Premium Beautiful. Sha percaya ramai yang tahu Premium Beautiful Corset ni ada '3 pieces'. So, tiap-tiap piece ada rekabentuknya sendiri. Dan setiap satunya ada kelebihan-kelebihannya tersendiri.


Long Brassiere
premium beautiful long bra

Kelebihan Long Brassiere

1. Mengelakkan bengkak susu
2. Mengelakkan payudara berdarah
3. Menyokong payudara besar
4. Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
5. Meransang pengeluaran susu ibu
6. Mengelakkan gastrik



Long Girdle 

premium beautiful long girdle

Kelebihan Long Girdle

1. Menyokong rahim selepas melahirkan anak
2. Menstabilkan hormon
3. Mengurangkan senggugut
4. Membantu perlekatan janin
5. Mencantikkan punggung
6. Mengurangkan keputihan



Waist Nipper

premium beautiful waist nipper

Kelebihan Waist Nipper

1. Menyokong tulang belakang
2. Memecahkan batu karang kecil
3. Mengempiskan perut
4. Menghilangkan 'stretch mark'
5. Membentuk pinggang
6. Elok untuk mencegah demam kuning
7. Mengubat lenguh kaki

So, sesiapa yang nak tahu lebih lanjut mengenai Premium Beautiful, boleh call/sms/whatsapp Sha, 011-3775 8674. Dan kalau nak buat group demo pun boleh. Just inform Sha and Sha boleh share secara 'live'.





premium beautiful promotion



SPECIAL PREMIUM BEAUTIFUL PROMO*
GRAB NOW!!


Pengumuman untuk semua yang teringin nak pakai corset Premium Beautiful.

Sekarang Sha buat limited time SPECIAL PROMO dengan HARGA ISTIMEWA sempena kedatangan Syawal. Hanya untuk limited time and stocks.

For this promo price of Premium Beautiful Classic or Elegance, just call/sms/whatsapp me:

 Sha 011-3775 8674 
 sha@shakhalid.com 

atau klik sini untuk fill up inquiry form

* while stocks last



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Kebaikan Premium Beautiful

Dilema isteri : Antara suami dan kerjaya

Assalamualaikum & selamat bekerja semua 💞

Harini Sha nak share sikit ilmu dari buku yang Sha baru baca. Actually lama dah beli buku ni tapi tak habis-habis baca sebab menghayati gitew heheh..Sha ni memang jenis suka beli buku banyak-banyak pastu akan baca sikit-sikit. Kira bukan abiskan satu buku then baca lagi satu buku hehe sebab sejenis perangai tak sabar so nak tau semua isi setiap buku. ok cerita panjang plak..

Orite berbalik pada tajuk kat atas tu, ni antara topik yang ada dalam buku yang Sha baca ni..ok jom sha share 

"    Ramai dalam kalangan para isteri pada zaman ini, tidak menafikan karier memainkan peranan penting walaupun pada masa yang sama menggalas tanggungjawab sebagai isteri. Mereka masih beranggapan, walaupun hebat mana pun jawatan yang disandang, ia tidak akan mengganggu tugas sebagai isteri.

Tetapi dalam hal ini, mungkin ramai isteri yang terlupa, ketika berhadapan dengan ALLAH S.W.T di akhirat kelak, mereka akan ditanya sejauh manakah mereka melaksanakan amanah dan tanggungjawabnya sebagai isteri?

Mana satukah yang lebih penting, mengutamakan karier atau melaksanakan hak terhadap suami? Berdasarkan situasi sekarang ini, mereka akan mengatakan kedua-duanya sama penting. Cuba perhalusi apakah pesanan Rasulullah SAW kepada kaum wanita ini:

'Wahai para wanita, kalaulah kalian mengetahui hak suami ke atas kalian, nescaya salah seorang kalian akan sangup menyapu debu yang ada pada kedua-dua telapak kaki suami menggunakan kemuliaan kulit mukanya.'- HR Ibn Hibban dan Al-Bazzar

Berdasarkan pesanan Rasulullah SAW ini, diharapkan kaum wanita segera menyedari perkara ini. Tidak dinafikan ada juga wanita yang berjaya dalam kerjaya tetapi gagal dalam menguruskan rumah tangga dan hak terhadap suaminya.

Tetapi apalah makna kejayaan itu sekiranya suasana rumah tangga tidak terurus. Mereka lebih berkiblatkan kerjaya berbanding menguruskan rumah tangga sedangkan tugas sebagai ibu dan isteri yang baik itulah yang dituntut oleh agama.

Wanita solehah sentiasa sedar tanggungjawabnya terhadap rumahtangga. Meskipun berjawatan tinggi dan berpengaruh tetapi itu hanya di tempat kerja. Manakala apabila berada di rumah, mereka tetap sebagai ibu dan isteri yang perlu memberi perhatian kepada keluarga dan tidak menyerahkan sepenuhnya kepada pembantu rumah.

Wanita bekerjaya wajib meletakkan suami dan rumahtangga di tempat teratas kemudian barulah kerjaya di tempat kedua. Namun yang penting setiap wanita yang bekerjaya, meniatkan segala apa yang dilakukan untuk mendapat redha  ALLAH S.W.T dan suaminya.

Jika mereka mendapat redha kedua-duanya, masalah tidak akan timbul dan ALLAH SWT akan memberikan jalan keluar penyelesaian apabila berhadapan dengan sebarang masalah."


okeh tu je hehehe copy paste je..so ni apply untuk kita semua kot sebagai isteri dan dalam masa yang sama still kerja or buat bisnes. Peringatan untuk Sha juga, sama-sama la kita buat yang terbaik. If korang nak baca banyak lagi pesanan Rasulullah pada kita sebagai wanita. Boleh cari buku ni, memang sangat touching bila baca. Kadang kita rasa susah dengan ujian sebagai wanita tapi nasihat dan wasiat Rasulullah pada kita ni boleh jadi penyedap hati kita inshaAllah 😘



ok selamat berpuasa & happy reading uols



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Dilema isteri : Antara suami dan kerjaya

CARA BELI PREMIUM BEAUTIFUL


[CARA BELI PREMIUM BEAUTIFUL]


Bagi sesiapa yang berminat membeli set Premium Beautiful daripada Sha, ini cara-caranya:



1. Whatsapp

Whatsapp ke nombor 011-3775 8674. Beritahu yang anda berminat dengan set Premium Beautiful. Sha akan inform jika Sha sedang buat harga promosi. Then Sha boleh explain lebih detail mengenai Premium Beautiful.

2. Ukur

Jika anda tinggal/bekerja sekitar Selangor/KL, kebiasaannya Sha akan set appointment untuk ambil ukuran badan. Salah satu ciri unik Premium Beautiful ni, ia bukan 'one size fits all' atau ikut saiz S, M, L ke. Setiap kita bentuk badan berbeza, jadi perlu ambil empat ukuran (dalam centimeter) - puncak dada, bawah dada, pinggang dan puncak punggung untuk Sha kirakan saiz yang sesuai. Daripada situ, Sha akan suggest saiz Long Bra, Waist Nipper dan Long Girdle specially untuk anda.

Bagi yang di luar Selangor/KL anda boleh ambil ukuran sendiri, bagi pada Sha, then Sha boleh tahu saiz apa yang sesuai. Whatsapp Sha 011-3775 8674 untuk cara ambil ukuran sendiri.

3. Payment

Lepas ukur, boleh proceed dengan payment, sama ada cash/transfer, kad kredit atau kad debit. Opsyen kad kredit/debit ni Sha offer sebab memudahkan pada customers. Jika nak guna kad, Sha akan create dan emel Paypal invoice kepada customer. Sha prefer Paypal sebab mudah dan secure. Jika nak sebahagian guna cash, sebahagian guna kad pun boleh. Untuk ansuran pun ada caran Untuk details, boleh Whatsapp Sha kat 011-3775 8674.

4. Fitting

Lepas payment, Sha akan beli dan deliver Premium Beautiful kepada customer. Sha biasanya tidak simpan stok. Semua stok yang Sha deliver adalah set baru . Fitting dengan customer boleh dibuat di rumah atau tempat kerja. Masa fitting inilah customer akan dapat feel Premium Beautiful. Jika set memang ngam dengan customer, confirm tersenyum lebar, sebab instantly customer akan nampak perbezaan lepas pakai Premium Beautiful. Jika tak selesa masa fitting, Sha akan tukarkan dengan saiz yang lain.

5. After Sales Service

Jangan tak tau ye, Premium Beautiful ni ada lifetime warranty untuk sebarang kerosakan. Jika ada kerosakan, just bagitau Sha. Sha boleh tolong hantar ke service center.

So, jika nak servis dan harga terbaik Premium Beautiful, just Whatsapp Sha 011-3775 8674



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
CARA BELI PREMIUM BEAUTIFUL

HARI RAYA GIVEAWAY

Assalamualaikum semua 💞

Sempena dengan Ramadhan yang mulia dan kedatangan Syawal nanti. Sha nak buat promosi istimewa untuk peminat Premium Beautiful dan Bio Velocity Sleep Mate (BVSM).

Dengan setiap satu pembelian secara TUNAI atau CREDIT CARD untuk Premium Beautiful & BVSM korang berpeluang untuk dapat satu CABUTAN BERTUAH. Lagi banyak beli lagi banyak la peluang korang dapat kay. Hadiah istimewa untuk CABUTAN BERTUAH ni ialah SMARTPHONE 😍😍  yeayyy hehhe

So, jangan lepaskan peluang keemasan. Mana tau dapat beraya dengan smartphone baru kan kan kan. Nak beli? Contact je Sha 011-3775 8674.







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
HARI RAYA GIVEAWAY

PUASA dan GASTRIC ?

Salam 12 Ramadhan untuk semua. Semoga puasa kali ni baik-baik dan sihat-sihat semua. InshaAllah kalau badan sihat nak beribadat pun mudah kan?

Biasa masalah sejagat kalau time puasa ni ialah gastric. Rasanya ramai yang masa puasa ni akan kena gastric tapi actually ada je cara untuk prevent dari semua ni berlaku.


Macam Sha dulu-dulu if puasa kalo salah sikit je confirm akan migrain, normally migrain ni sebab angin dalam badan. Dan tatau laa punca angin ni dari mana huhuhu.. If pergi jumpa doctor kalo migrain dia akan cakap sebab minum teh or coffee, makan coklat, cuaca terlalu panas.. tu je la alasan yang doktor akan bagi padahal takde la plak macam minum or makan sangat semua tu. Masalah utama rasa sebab angin dalam badan.

Tapi Alhamdulillah macam pengalaman Sha sendiri berpuasa masa pregnantkan Zulaykha & ganti puasa masa breastfeeding kan Zulaykha ni memang kurang masalah migrain or angin ketika puasa. And until now pun actually Sha still breastfeedkan Zulaykha. Apa yang Sha noticed masa sahur sha minum Min Kaffe & makan 2 biji Hai-O garlic. Actually garlic ni memang sangat-sangat membantu untuk buang angin dalam badan. Sangat-sangat membantu..try laa kalau uols ada masalah sama dengan Sha.. Sha just share tapi it really worked for me...Alhamdulillah






Satu lagi cara yang korang boleh pratikkan ialah pakai fullset Premium Beautiful corset masa puasa. Sebab bila pakai premium beautiful ni akan buatkan korang tak rasa lapar dan bantu untuk elakkan gastric. heheh boleh la recap balik testimoni salah sorang yang ada gastric yang pakai corset Premium Beautiful 8 jam sehari masa berpuasa. yeahhh its really helps




Premium Beautiful : Real Testimoni dari Ayuni

So far, saya dah pakai Premium beautiful ni selama 2 bulan dan saya pakai konsisten, 8 jam or lebih dalam masa sehari. Yang bestnye uollss, bile uollss pakai Premium Beautiful ni, uollss x rasa lapar. Seyes nokk.. Mak dah tried and memang berkesan. Itu yang boleh turun berat badan tewww


Actually, saya ni ada gastrik tau. Saya tahu saya ada gastrik bile 1 hari tu, saya diserang hendap dengan sakit perut yang sangat kritikal. Apa2 yang saya makan, saya akan muntah balik even air masak. So, saya pergi jumpa doc, and she said that I have a gastric.. OMG!!


*terkejut campur sedih waktu ni..

So berbekalkan hati yang lara ini, saya pon informed my parents and mr supportive about this. How shocked and sad they are.. *tragis waktu ni.. hehehe.. Jadi, after I meet this lovely motivated person, Kak Sha Khalid, she did informed me that wearing Premium Beautiful also can help you reduce your gastric. Bile saya dengar statemenet Kak Sha tu, saya terus terkebil-kebilkan mata saya yang comel, and berazam untuk melupuskan gastrik dari hidup saya.. Hahaha *gelak jahat

And memang betul apa yang Kak Sha cakap. Alhamdulillah, saya dah x perlu risau pasal gastrik, sebab saya pakai Premium Beautiful. Sebelum bulan puasa hari tu, saya puasa sunat bulan Rejab and Syaban, everything going on well. Pernah satu hari tu nookk, mak x bangun sahur. Tapi, disebabkan mak pakai Premium Beautiful ni, mak condifent confident, mak puasa jeww.. And Alhamdulillah saya dapat bertahan sampai time buka puasa and paling happy sebab dalam bulan puasa ni, if x terbangun sahur pon, saya confident saya akan OK! 

Sebenarnye, bile kita pakai satu set Premium Beautiful ni, secara automatik, die akan memeluk erat *x tahu nak bagi ayat apa yang sesuai* tubuh badan kite. Sebab itulah, angin x akan masuk dalam perut kita and itu yang mencegahkan kite dari kena serang hendap dengan gastrik teww.. 

And bile uollss pakai Premium Beautiful ni jugak, uollss x akan rasa nak makan banyak, so it reduces your meal quantity and consequences of that, berat badan uollss akan turun la.. Especially dalam bulan puasa ni.. Cepat je turun, macam saya.. hihi


So apa lagi korang.. Sambil membantu menghilangkan gastrik, hilangkan jugak lemak-lemak di badan, ramping dan melaram di hari raya nanti kan hikss.. just whatapps or call sha untuk fitting yeah ;p



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
PUASA dan GASTRIC ?

Persediaan Ramadhan : Min Kaffe

Persediaan untuk sambut Ramadhan. Especially yang memang dah biasa berpuasa dengan Mineral Coffee aka Min Kaffe.

Yang tak biasa pun boleh biasakan InshaAllah boleh membantu untuk cergas ketika berpuasa.

Kenapa?
Sebab Mineral Coffee diformulasikan dengan Garam Buluh berorganik maka ianya membekalkan pelbagai mineral terutamanya Magnesium yang merupakan mineral penting untuk jantung dan Garam Buluh ni bersifat alkali. Sifat alkali ini akan meneutralkan asid di dalam badan kita. Especially kalau puasa, penghasilan asid di bahagian perut memang berlebihan inshaAllah korang akan rasa selesa dan tidak pedih perut/ lapar di siang hari.






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Persediaan Ramadhan : Min Kaffe

Tips Ibu Menyusu Berpuasa

Just sharing this entry untuk ibu-ibu yang menyusu & especially untuk my reference juga. Got these from Facebook. Tapi u know la kalo Facebook cepat je hilang info kalo dah takde kat news feed. So to be safe Sha share here untuk berguna juga pada ibu-ibu di luar sana

Credit to fb Pertama Hati Bonda



TIPS UNTUK IBU MENYUSU :-


1. Pasang niat dan memohon dari Allah agar di permudahkan urusan serta niat baik kita menyusukan bayi kita. 

Ibu boleh cuba doa ini atau apa sahaja doa yang sesuai.

Berdoa : “Ya Allah, aku ingin menyusu anakku kerana suruhanMu. Bantulah aku Ya Allah agar dapat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan. Bantulah aku untuk bersabar dan mudahkanlah aku menyusu anakku”.



2. Jangan skip sahur. PERLU bangun makan sahur kerana makanan yang kita makan ketika bersahur membekalkan tenaga sepanjang hari kepada kita. Lagipun, bersahur kan sunat





3. Banyakkan minum air kosong. 2-3 liter sehari adalah sangat penting buat ibu yang menyusukan bayi. Seeloknya sediakan satu bekas minuman khas yang kita boleh sukat berapa banyak kuantiti air kita minum. Ibu-ibu boleh minum air kosong bermula dari waktu berbuka hinggalah ke waktu imsak ke esokkan pagi nya. Dalam tidoq je tak minum air hihihi



4. Makan banyak kurma. Sha kalo bersahur memang makan 3biji kurma sekurangnya. Berbuka pun 3biji kurma. Kurma terbukti bnyak khasiat dan tenaga. Sunnah juga 😊😉





5. Makan banyak buah-buahan, sayuran, sup dan makanan berkuah. Buahan dan sayuran mampu beri khasiat dan tenaga pada badan. Cuba elakkan dari makan terlalu kerap makanan yang bergula dan bergaram. Kerana, ia akan menyerap lebih banyak air yang ada pada tubuh kita.



6. Yang ini penting. Sha memang wajib sahur dan berbuka makan nasi. Nasi jadi sumber karbohidrat dan kaya dengan serat. Maksud disini, kalau boleh pastikan ambil nasi dalam portion pinggan sihat setiap hari. Jangan tak makan nasi pula. Ambillah walau sedikit. Alternatif Sha ada sediakan juga oat. Kot la muak hari-hari sahur nasi kan ;-)



7. Kerapkan menyusu bayi. Walaupun bunyi macam akan penat, tapi produksi susu akan jadi baik. Jika anda ibu bekerjaya pula, perlu pam susu sekerap yang boleh ataupun ikut jadual mengepam biasa di tempat kerja.


Seeloknya bangun awal sebelum bersahur untuk pam susu. Kemudian, makan kurma dan bersahur serta minum banyak air sebelum waktu imsak. Yang ni memang terbukti, masa puasa ganti haritu siap breast rasa penuh dengan susu. Memang kena kerapkan baby menyusu masa kita puasa ni, konsep Demand & Supply




8. Kenal pasti milk booster anda sebelum mula bulan puasa dan sepanjang berpuasa boleh kerap ambil milk booster anda. Milk booster adalah berbeza mengikut individu. Milk booster Sha BV Alfalfa & Mineral Coffee. Mesti minum panas waktu sahur dan buka. Alhamdulillah, berkesan & bertenaga. Pluss masa sahur tu minum 2 gelas air masak suam..fuhh memang rasa segar


ni Promo Pakej, Alhamdulillah ramai yang berkesan :-)

9. Jika perlu, ambil supplement untuk memastikan badan sentiasa bertenaga, mood sentiasa ceria dan production susu sama malah lebih lagi dari sebelum berpuasa. Masa Syakir dulu (7 tahun yang lalu) Sha memang beli kapsul Alfalfa untuk tambah susu. Tapi sejak ada BV Alfalfa cecair ni, apa Sha buat just campur sesudu BV Alfalfa dalam Mineral Coffee..hasilnya Alhamdulillahhh memang mantap!




10. Sentiasa berfikiran positif serta ceria. Berpuasa dan menyusukan memang sukar. Tapi kita yang mengawalnya dengn bantuan Allah dan suami. Banyakkan berzikir Ya Wahab, Ya Matin dan elakkan tekanan.Tekanan boleh ganggu produksi susu dan enzimnya. 





OK! tu je...Semoga Puasa kita diterima Allah & segala kesukaran menjadi mudah..inshaAllah

Selamat Berpuasa chuolsss !





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Tips Ibu Menyusu Berpuasa

RAMADHAN OFFER : PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC & ELEGANCE

premium beautiful set offer

For a LIMITED TIME and LIMITED PIECES only, Sha nak bagi offer terbaik untuk set Premium Beautiful sempena kedatangan RAMADHAN

Jangan fikir banyak kali nak beli Premium Beautiful. Premium Beautiful ni long term investment akak-akak dan adik-adik. Kalau bukan kita yang jaga diri kita sendiri sape yang nak jaga. Tutupkan yang menggelebeh-menggelebeh tu cepattt.

Contact Sha SEKARANG untuk limited offer ni.

SMS/CALL : 011-37758674



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
RAMADHAN OFFER : PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC & ELEGANCE

Frequently Ask Question (FAQ) untuk Premium Beautiful

premium beautiful q & a

Ada beberapa soalan lazim (frequently asked questions) yang customers selalu tanya mengenai Premium Beautiful corset. Sha listkan di sini. Hopefully dapat menjawab beberapa persoalan yang maybe readers pun tertanya-tanya. Jika ada soalan mengenai Premium Beautiful, Sha alu-alukan Whatapps Sha @ sms ni 011-37758674, dan emel ke sha@shakhalid.com atau isi form di menu Contact Me di atas.



FAQ:-

1. Adakah pemakaian Premium Beautiful akan mengganggu peredaran darah dan kesihatan seseorang? Adakah ia akan mengakibatkan perubahan bentuk badan?

Tidak. Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini diperbuat daripada fabrik semula jadi seperti fiber, nilon, tetron serta fabrik lain dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (far infrared ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. Ia menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme badan.

Selain itu, fabriknya mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian. Pemakaian Premium Beautiful tidak akan menjejaskan kesihatan dan peredaran darah seseorang, malah pemakaian untuk jangka masa panjang dapat menghasilkan kontur badan yang menarik.

2. Adakah pemakaian Premium Beautiful akan menyebabkan badan berasa panas?

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara. Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah anda akan berasa selesa di samping memiliki bentuk badan yang menarik.

3. Sekiranya kita ingin memakainya selepas bersalin, bilakah masa yang sesuai untuk mendapatkan ukuran badan?

Anda dicadangkan supaya membuat ukuran badan pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar.

Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin. Selain itu, bagi mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 7-10 hari selepas bersalin. Manakala, bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin. 

Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan organ dalaman rahim ke tempat asal.

4. Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?

Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda.

Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa. 

5. Adakah long brassiere harus dipakai bersama dengan long girdle dan waist nipper?

Long brassiere dan long girdle Premium Beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan yang berfungsi untuk menyelaraskan kontur-kontur di bahagian dada, pinggang, perut, pinggul, paha dan keseluruhan badan. Bagi waist nipper pula, ia dapat menyelaraskan kontur dada dan perut, meningkatkan kedudukan dada dan menjadikannya lebih berisi serta memperbaiki postur seseorang. Semasa anda memakai pakaian yang ketat, waist nipper diperlukan untuk memenuhi ruang antara brassiere dan long girdle untuk membentuk pinggang yang ramping dan seterusnya memperbetulkan postur badan. Maka, mereka yang memakai long brassiere, waist nipper dan long girdle pada masa yang sama dapat membentuk kontur badan yang menarik.


Long Bra

1. Adakah pemakaian Premium Beautiful dapat membantu masalah payudara yang kendur dan menggelebeh?

Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin. Premium Beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul. Selain itu, ia juga dapat menyelaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh.

2. Adakah Premium Beautiful tidak dapat menampung payudara yang terlalu besar dan menyebabkannya melimpah keluar?

Premium Beautiful mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik, rawan keluli dan reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul serta menegak dan mengukuhkan kedudukan payudara. Maka, ia dapat menampung payudara yang besar sepenuhnya.

3. Adakah masalah payudara yang kendur dapat diperbaiki dengan memakai Premium Beautiful? Ada orang mengatakan bahawa dengan memakai Premium Beautiful, payudara akan menjadi besar? Adakah ia benar?

Saiz payudara mungkin akan berubah berpandukan kepada keadaan fisiologi seseorang. Namun sekiranya kita memakai pakaian dalam yang baik seperti Premium Beautiful dalam jangka masa yang panjang, ia dapat memperbaiki masalah payudara yang kendur dan menggelebeh, seterusnya membentuk kontur badan yang menarik.

4. Bilakah Long Brassiere Premium Beautiful sesuai dipakai? Apakah tempat yang sesuai untuk memakainya?

Anda akan memperolehi kesan yang terbaik sekiranya anda memakai Long Brassiere Premium Beautiful setiap hari. Apabila bentuk badan sudah dikekalkan, anda boleh memakai Long Brassiere Premium Beautiful bersama-sama dengan singlet, skirt atau seluar pendek mengikut kehendak anda. Namun, sekiranya anda tidak dapat memakai Long Brassiere Premium Beautiful setiap hari, anda boleh memilih untuk memakainya bila-bila masa sahaja misalnya semasa anda menghadiri majlis perkahwinan atau majlis makan malam. Ia dapat menonjolkan bentuk badan yang langsing dan menarik.


Long Girdle

1. Mengapakah kita perlu memakai brassiere Premium Beautiful? Bolehkah kita hanya memakai long girdle?

Lemak mudah terbentuk di bahagian bawah punggung serta bahagian dalam dan luar paha. Sekiranya kita mengabaikan bahagian-bahagian ini, lama-kelamaan lemak akan terbentuk. Jika anda hanya memakai long girdle untuk jangka masa panjang, lemak mudah terbentuk di bahagian perut dan paha luar, maka kontur badan akan menjadi tidak menarik.

2. Long girdle Premium Beautiful sangat ketat dan susah untuk dipakai, apakah cara yang betul untuk memakainya?

Pertama, anda harus memilih saiz long girdle yang sesuai untuk anda. Untuk memastikan keselesaan anda apabila memakainya untuk jangka masa yang panjang dan membentuk kontur bahagian pinggul, perut dan paha yang cantik. Namun, cara pemakaian long girdle tidak sama dengan cara anda memakai seluar dalam di mana anda terus menariknya. Tindakan ini akan merosakkan fabrik long girdle dan menyebabkan bentuk pinggul berubah. 

Cara pemakaian long girdle yang tepat adalah seperti berikut:

1. Pakaikan seluar dalam.
2. Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang, kemudian bengkokkan kaki dan tarik. Selaraskan seluar dalam.
3. Tumpukan lemak yang mengalir ke sekitar bahagian paha ke dalam cawan pinggul.

Ingat! Sekiranya tangan anda tidak dapat memasuki long girdle, ini bermakna ia terlalu ketat.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Frequently Ask Question (FAQ) untuk Premium Beautiful

Mengapa Semua Wanita Perlukan Premium Beautiful???

Assalamualaikum uols... lama betul Sha tak update blog. Seriously sangat laaa busy sampai blog ni dah bersawang dah..

Btw, ramai yang personal whatapps Sha untuk tanya tentang Premium Beautiful dan tanya ada promotion tak. Hehe yeah ada lagi promo sekarang ni. Uols boleh jimat RM100-RM300 untuk satu set ok.

Kat sini Sha share kenapa setiap Wanita Perlu pakai PREMIUM BEAUTIFUL. Jom baca ....


premium beautiful investment untuk semua wanita

SEMUA wanita perlukan paling kurang satu set Premium Beautiful dan pakailah Premium Beautiful dari umur muda. Wanita ni ada beberapa fasa dalam hidup - remaja, bujang, berkahwin, mempunyai anak, umur tua. Kebiasaannya, umur remaja dan bujang tidak ramai wanita yang ada masalah kesihatan dan kegemukan. Bermula mengandung, mulalah tubuh badan nampak 'berisi', lagi-lagi bila anak sudah lebih daripada seorang. Mengapa tunggu begitu lama untuk menjaga badan? Mengapa tidak daripada awal-awal lagi ambil langkah-langkah pencegahan? 

Apabila umur semakin meningkat, tapi amat kurang bersenam, lemak-lemak semakin bertambah. Beberapa tempat yang selalunya lemak berkumpul:

* Bahagian belakang badan
* Lengan
* Perut
* Pinggul
* Paha

Lemak-lemak yang berkumpul di bahagian-bahagian berkenaan, jika dibiarkan akan menjadi 'menggelebeh'. Mengapa biarkan menjadi semakin teruk dan tidak ambil tindakan dari sekarang?


Bagaimana Premium Beautiful Membantu?

Premium Beautiful direka khas untuk tangani masalah lemak-lemak berlebihan pada tubuh badan seorang perempuan. Tiga 'piece' Premium Beautiful iaitu :-

1. Long Bra
2. Long Girdle
3. Waist Nipper

Dengan cara yang betul memakai Long Bra, lemak-lemak berlebihan di bahagian belakang dan bahagian bawah ketiak akan ditarik ke depan ke dalam cup. Oleh itu, bahagian belakang akan menjadi lebih 'flat'. Selain itu, Long Bra akan juga akan membentuk payudara pemakainya.

Long Girdle akan menarik lemak di bahagian paha ke bahagian punggung, selain membentuk paha yang lebih anjal. Memang takkan nampak lagi lebihan-lebihan lemak pada bahagian paha.

Waist Nipper yang dipakai dengan betul akan mengemaskan badan pada bahagian perut dan pinggang. Selepas memakai Waist Nipper sememangnya serta-merta perut akan kelihatan 'flat'.

YANG PALING PENTING, apabila Premium Beautiful dipakai secara konsisten dalam jangka panjang, lemak-lemak yang sebelum ini 'menggelebeh' akan menjadi kejap. Sebab itu, badan pemakai Premium Beautiful yang konsisten akan nampak lebih kemas walaupun semasa tidak memakainya.

Tubuh badan kita nak pakai lama, jagalah dari awal. Bukan setakat muka sahaja perlu cantik tapi, tubuh badan juga perlu nampak cantik.

'Invest' untuk badan anda sebab ia adalah aset yang tidak ternilai harganya.

PROMO : Untuk harga terbaik Premium Beautiful, whatsapp Sha 011-3775 8674



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Mengapa Semua Wanita Perlukan Premium Beautiful???