Short Trip - Universal Studio Singapore (USS)

Wednesday, November 21, 2012

Trip to Universal Studio Singapore ni actually bulan October aritu. Just a weekend trip nak bawak Syafi & Syakir jalan-jalan and spend masa together. Syafi & Syakir memang sangat-sangat excited sebab nak naik aeroplane and nak jumpe Transformer..hehe

Sebenarnya ada cerita tragis kenapa lambat update pasal USS ni :( actually my Macbook suddenly tak boleh nak startup then Sha hantar repair kat Machine. tup tup dorang cakap hard disk dah kong memang tak boleh nak retrieve back all the data ..sedih gile kot sebab most of the gambar yang ada dalam our simcard semua dah copy dalam Macbook tapi nak buat macamana terpaksa la redha je. So, gambar yang ada masa first day di Singapore & sikit masa kat USS from my iPhone.. so enjoy

premium beautiful 2
tengah tunggu cab..Syakir not in good mood

premium beautiful 3
With my big boy Syafi yang always happy go lucky 

premium beautiful 4
at Changi airport
Masa sampai airport Singapore kononnya nak naik MRT ke hotel..sekali tengok 3 train kot kena tukar so CANCEL terus, dekat KL pun jarang naik LRT ini kan pula kat tempat orang yang tatau apa-apa..haha sungguh tidak adventerous kan ;-) 

so naik cab terus sampai Sheraton Tower, Singapore. 
Why we choose Sheraton? 
because we subscribe to Starwood Preferred Guest (SPG) 
so dapat 20% and point summore 


premium beautiful 5
spacious room & sesuai la untuk kami 4 beranak beristirehat ;)

premium beautiful 6
Syafi & Syakir paling excited nak tido hotel..layankan je la 
Satu yang Sha rasa tak best about Singapore ialah nak cari tempat makan yang HALAL. Sha tatau la kalo kitaorang tak buat research dulu ke tapi memang masa kat singapore ni terasa sangat-sangat yang trip with my business wayyy better :) ye lah semua dah sedia depan mata tinggal hadap je..hehe memang tak sama la kan dengan trip sendiri of course 

premium beautiful 7
sepanjang kat Singapore kat sini je kitaorang confident nak makan 

premium beautiful 8
Lunch at Kampong Glam Cafe, food not bad layan kan

premium beautiful 9
ni tempat wajib makan. Murtabak dia memang superb sedap..ya Allah terasa plak sekarang ni ;)

premium beautiful 10
first day just jalan-jalan kat arab street

premium beautiful 11
Syakir ni memang suka berdukung..feeling2 baby 

premium beautiful 12
masjid sultan

premium beautiful 13
tak sangka saya ada branch kat Singapore ;-) 

premium beautiful 14
hihihi comel jeekk


So, after makan & japan-jalan we all tapau Murtabak zam zam and balik hotel & rest! esoknya nak kumpul energy untuk USS pulak..but gambar kat USS ni je yang ada :(
premium beautiful 15
The Street

premium beautiful 16
face painting spiderman..excited dorang bila dapat buat ni


premium beautiful 17
bila dah berface painting ni masa jalan-jalan kat town semua orang tengok je..hehe so cuteee

 and nasib baik ada Syafi ada jugak gambar ni.....


premium beautiful 1
Mamy & Dedy ;) bukti dah pegi USS kikiki
so, itula sahaja cerita Singapore trip kami..memang kena pegi lagi ni tak puas hati sebab semua gambar hilang..insyaAllah dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki kita berjumpa lagi di Singapore ;-)




You Might Also Like

0 comments

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Like us on Facebook

Subscribe