Advertisement

Istanbul Aku Datang

I'm in love with Beto Kusyairi ..haha statement tak boleh blah kan. hehe tengok title je sure korang ingat Sha nak buat review pasal filem Istanbul Aku Datang ni kan..hehe. Ramai yang dah tengok cite ni so tayah nak review-review meh kita cite pasal menda lain ;-)

Istanbul Aku Datang Movie
pic google

Movie ni memang Sha bagi rating 5/5, first sebab ada Beto Kusyairy hero pujaan hatiku...
cool gile kot tengok Beto dalam movie ni..terus feeling-feeling gitu. 
Pastu plak sebab Lisa Surihani yang cantek & kiut..
Lisa ni cute gile laa ape dia pakai semua cantek..
so Sha declare Lisa Surihani artis kedua pujaan hati selepas Scha Alyahya *wink*


Lisa Surihani and Beto Kusyairi
pic google

Masa tengok movie ni terus mr husb cakap 'jom kita plan pegi Istanbul' sebab memang menarik sangat tempat yang dorang shooting. Confirm ramai orang pegi Istanbul tahun ni. Maka dengan ini kitaorang pun telah membuat plan mahu mengumpul duit untuk terbang ke Istanbul ;-) 


Salah satu tempat dorang shoot ialah dia Hagia Sophia 
'Hagia Sophia is a former Orthodox patriarchal basilica, later a mosque, and now a museum in Istanbul, Turkey. Wikipedia
cantek sangat macam mercu tanda Istanbul kot sebab bangunannya yang tersergam indah..

Istanbul
pic google

Istanbul
interior dalam Hagia Sofia..unique kan    pic google

Sha if tengok movie memang suka tengok negara yang building dia unique. Especially kt Europe country, most of their buildings memang unique. Bila tengok movie ni memang terimbau je kenangan masa kt Holland & Belgium, kenangan yang memang Sha takkan lupa kan sampai bila-bila. Seriously sangat indah kenangan kat Holland & Belgium dah la first time dapat jejakkan kaki kat Negara Eropah & its FREE!! Allah je la yang tau my feeling masa tu sampai sekarang still terasa lagi.


Meh kita layan jap gambar masa trip Holland & Belgium ehh ;-)


premium beautiful trip 1
Masa ni kat Belgium..pakai baju 3 lapis still menggigil lagi

premium beautiful trip 2
ni also kat Belgium

premium beautiful trip 3
ni kat Dam Square Amsterdam..happening kat sini ..nak pegi lagi!!!!

premium beautiful trip 4
Owh teringat daku kenangan bagi makan burung ni hehe.. with Naa & Ain

In Sha Allah my DREAM nak pegi Istanbul akan tercapai tak lama lagi ;) Sekarang ni nak focus untuk pergi London/Paris dulu in March, 2013 In Sha Allah.


“Dreams are renewable. No matter what our age or condition, there are still untapped possibilities within us and new beauty waiting to be born.” – Dr. Dale E. Turner






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Istanbul Aku Datang

0 comments:

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.