Ads

Advertisement

1st day : FOC trip Hong Kong!!


Alhamdulillah..sha & semua biz partners selamat pergi & balik dari Hong Kong dengan jayanya..hihi..mmg pengalaman yang sangat2 indah & tak boleh dilupakan..seriously..walaupon sgt letih berjalan..tp having so much fun ...sangat-sangat..tak terucap dengan kata-kata..wahhh gituuu..keke..

So, 1st day 16-6-2011, seawal 3am sha & husb dah keluar umah..sbb nak pegi klia sekali dgn ain ..so pg2 buta tu sha dah ngeteh roti canai..ekeke lapo oulss..pastu excited sama kan..hehe..so kitaorg smpi klia dlm kol 530am..ngam2 soi la sebab kena register by 6am..

muka ceria di subuh hari..

we ols ber2 menten la kan..
So, lepas sessi registration ape lagi camwhoring la we ols..suma kaki posing lak tu ..flite kol 9 lak tu ..sempat breakfast kat kfc seblm take off..masih terngiang2 lagi kenangan2 b4 smpi hong kong..kat klia pon dah seronok..blom smpi hong kong lg..hehe 
 
dengan my biz partners yg qualify
   
isi minyak dulu ;)

nak naik train..

dengan qualifiers Hong Kong

we ols the charlie's angle..hehe
So, we arrive at Hong Kong International Airport dalam pukul 1 tgh ari..sampai2 je destinasi pertama ialah Ladies market...haha smpi2 terus shopping gila tak..kekeeke..kat ladies market ni ala2 mcm petaling street laa..pastu ade satu shop nama Bonjour...walaweeyy murah ok perfumes kt Bonjour ni..berjaya la bli..estee lauder pleasure peberet ku dgn kenzo..pastu miniature aku bli berkotak2..keke utk bg gift kt org kan hehe alang2 murah...

safely arrived :)

busy reply msg hantar msg..hehe maklomla kt airport ade wifi ;)
aku & da geng under group A5..

muka-muka ceria nak pegi shopping..

bangunan kat Hong Kong suma tinggi-tinggi dah la guna buloh je..kagomm..

tour leader yg awesome ..Martin :)

1st day ni HK hujan menyambut kedtgan ktorg..hujan2 pon menten je shopping
Lepas dah menghabiskan duit kat ladies market..terus pegi dinner kt Spice Restaurant...food sedap & masa ni mmg sgt2 kebuluran..keke..seb baik ade nasi..pastu dah maghrib kitaorg di bawa pegi Avenue of Stars..kat sini yg istimewanya sebab ade kesan tapak tangan pelakon2 Hong Kong..mcm jackie chan, jet li tu jekla aku tau..ekkeke..

muka kekenyangan..ekkeke

dkt Avenue of stars..masa ni hujan dh renyai2..

kat sini byk restaurants..salah satunya Spice Restaurant..

cantek actually kat sini..tp den dah tak larat time ni..penat berjalan..

ade cruise..
Dah penat tgk tapak tangan artis kat sini..next aktviti ialah naik open-top bus by Big Bus Company..time ni ujan turun makin lebat..haha mmg adventure gile la..so we ols suma kena pki rain coat..so bermula tragedi mandi air hujan..haha..duduk kt open space..dgn angin + ujan..bygkan la cemana..tp seronok ..yg tak tahan tu..dh last destination ujan pon berhenti..ekeke  

hujan lebat time nih...

2 minah gonjeng..kekek

get ready utk terbangggg....
So, pastu terus balik hotel..we ols stay kat L'hotel Nina et Convention Centre, sgt curlast hotel ni taraf 6 stars..

spacious...
 
Overall first day sgt happening..dengan aktivities & org2 sekeliling yang sgt sporting...so sha tinggalkan first day dengan tatapan hasil rampasan utk hari pertama ..ehehe...

sapa nak souvenirs angkat tangan!!!




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
1st day : FOC trip Hong Kong!!

3 comments:

Best! Best! Best! :) Next trip HOLLAND lak... ikut tau!

angkat tgn ngan kaki skali aci?

angkat kaki skali aci?

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.