Ads

Advertisement

The journey to Budapest : Day 1 - KLIA to Budapest

Dekat setahun tak travel akhirnya hari yang ditunggu-tunggu pun tiba...yeaayyy! Budapest here we come..

12 January 2015 : The journey began


1 flight from B32 diterbangkan ke Budapest dengan Emirates EK373. Departed from KLIA to Dubai International Airport pada pukul 1.10pagi. Transit for 4 hours at Dubai sebelum terbang pula ke Budapest. First time experience di Dubai International Airport. Airport yang sangat besar & dari satu terminal ke satu terminal tersangat jauh. Just sempat shopping perfume je sebab tak cukup masa even masa ada 4 jam. Solat, makan & bersiap untuk next flight ke Budapest.

Europe free trip is a MUST pada Sha, sebab if nak pergi sendiri kos sahaja cecah puluhan ribu tu belum masuk duit shopping. So, dari kena bayar baiklah kita grab FREE 6 stars treatment daripada company. First time juga merasa naik Emirates, ramai cakap best naik Emirates and yess! memang best. For economy class Emirates memang superb. Dari seat, food & in-flight entertainment semua 5 stars so the journey around 7-8 hours memang enjoy dan siap boleh pumping 4 kali dalam flight. 

3/4 bas dari HBO Team

Baru sampai Dubai International airport. Q for meal voucher

Let's fly with Emirates

From Dubai to Budapest. Excited so much 

13 January 2015 : Arrived at Budapest

After lebih kurang 7 hours journey dari Dubai International Airport. Alhamdulillah kami selamat sampai ke Budapest Airport. Cecah je bumi Europe pilot announce suhu kat luar 2 degrees..phewww dari dalam flight dah terasa seram sejuk nyaa hehe sebab terlebih excited!! Every time sampai mana-mana negara Europe Sha memang akan excited terlebih, wehhh sapa tak excited negara kat Europe ni semua unik-unik, kat Asia memang tak sama dan lagi pulak Budapest ni memang one of the country yang dalam list Sha nak lawati..Alhamdulillah even now masa buat entry ni pun  terasa seronoknya kat Budapest haritu..rinduuuu 

Geng bas sekolah haha bising gile dalam bas

first stop lunch, lepas lunch ini la aktviti kami dok bergambar kat tengah-tengah jalan

bergelak sakan..kalo kat kl ni nan hado laa nak duduk kat tengah jalan gini haha

So sampai je Budapest around 12pm, bersiap-siap kat airport untuk pergi lunch & first tempat nak pergi ialah Hard Rock Budapest. Masa ni free & easy so just amik-amik gambar & video. Seb baik tak sejuk sangat so memang enjoy laa. Pastu check in at our Hotel, Hilton Budapest! Hotel yang betul-betul sebelah shopping complex, West End Shopping Mall..haha memang heaven betul laa trip kali ni..


wehuuuu 
shopping kat Hard Rock, Budapest

Malam we had our dinner dekat one of famous local restaurant pastu balik hotel ...terusss zzzzzz kena simpan tenaga untuk next exciting activity untuk esok hari pulakkkk... Stay tune... muahsss



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
The journey to Budapest : Day 1 - KLIA to Budapest

PREMIUM BEAUTIFUL 2015 SPECIAL PROMO

premium beautiful promotion



SPECIAL PREMIUM BEAUTIFUL 2015 PROMO*
GRAB NOW!!


Pengumuman untuk semua yang teringin nak pakai corset Premium Beautiful.

Sekarang Sha buat limited time SPECIAL PROMO dengan HARGA ISTIMEWA. Hanya untuk bulan ni saja.

For this promo price of Premium Beautiful Classic or Elegance, just call/sms/whatsapp me:

 Sha 012-2151541 
 sha@shakhalid.com 

* while stocks last



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
PREMIUM BEAUTIFUL 2015 SPECIAL PROMO

Premium Beautiful Untuk Senggugut & Body Shaping

Salam uollss..

Lagi nak share personal experience gunakan Premium Beautiful ni. Kali ni mengenai senggugut dan body shaping. Sha sebelum pakai Premium Beautiful ni ada masalah senggugut yang agak teruk tiap kali datang bulan. Sha percaya ramai yang ada masalah yang sama kan. Sha sendiri sampai terpaksa ambik pain killer bila tak tahan sangat. Pergi klinik pun takde ubat yang doktor bagi, tak tahan sangat, doktor just bagi MC suruh rest. Tak taulah senggugut ni sebab apa, tapi ikut kata orang hormon masa period tu yang buatkan senggugut.

Lepas pakai PB Sha perasan yang masalah senggugut lama-lama semakin hilang. Sekarang dah tak terasa sakit masa period, even kadang-kadang tak perasan pun bila dia datang, sampailah keluar darah. Satu lagi yang Sha perasan, period jadi regular, tak lama dan darah haid banyak keluar. Sebelum ni, kadang-kadang terlebih hari. And maybe darah kotor semua keluar, tu yang kurang sakit dan rasa lebih selesa.

Dan jangan tak tau, salah satu kesan Premium Beautiful ni adalah body shaping. 3 pieces PB ni, long bra, waist nipper dan long girdle ni bagi lemak-lemak berlebihan tu tak menonjol n jadi firm. Macam long bra, dia akan tarik lemak-lemak bahagian belakang dan sekeliling breast. Waist nipper untuk lemak-lemak bahagian perut. Long girdle menarik lemak di bahagian peha dan pinggul. Sebab tu, siapa yang konsisten pakai Premium Beautiful, badan InsyaAllah takkan ada lemak-lemak menggelebeh. Tu satu masalah common perempuan, especially lepas mengandung anak 2-3.


Me selepas berpantang

Macam tulah bolatnya masa pregnant... hehe

Dan Sha juga perasan, bila lepas berpantang pakai fullset Premium Beautiful ni muka jadi lebih fresh, maybe sebab darah-darah kotor dah abis keluar. Pada sesiapa yang nak pakai Premium Beautiful ni, contact la Sha. Mana tau ada special price kan.. ;)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Untuk Senggugut & Body Shaping

Pilihan Terbaik

Salam pada semua readers. Semoga anda sihat, berjaya dan bahagia.

2014 beberapa hari lagi akan berakhir. Pasti banyak pengalaman pahit, manis, cabaran, kejayaan yang telah anda lalui. Bagaimana dengan 2015 yang bakal tiba? Apakah impian yang anda ingin capai pada 2015?

 Pastikan 2015 menjadi tahun yang gemilang buat anda 

Mengimbau 4 tahun Sha dalam bisnes, banyak pengalaman yang Sha boleh kongsikan. Bisnes betul-betul mengubah diri Sha menjadi lebih baik. Pada permulaan bisnes, Sha tak pernah terfikir banyak saat-saat manis dan kejayaan yang mungkin Sha kecapi dalam bisnes. Daripada hanya seorang software engineer, jika tak berani ambil cabaran, tak mungkin Sha boleh sampai ke tahap sekarang. Bagaimanapun, banyak lagi yang Sha ingin capai dan Sha impikan untuk bantu lebih ramai orang mencapai impian mereka.

Selama 4 tahun ini, Sha lebih yakin bahawa bisnes inilah yang paling tepat untuk siapa saja ceburi. Tiga sebab kenapa Sha cakap begitu:


SATU : SYARIKAT YANG KUKUH

Siapa saja bila ingin join mana-mana syarikat, akan pastikan syarikat berkenaan betul-betul kukuh dan stabil. Hanya syarikat yang terbaik dapat berikan income yang berterusan kepada usahawan-usawahannya tanpa gagal. Sejak Sha buat bisnes, setiap 10 hari bulan, tak pernah miss bonus. Syarikat yang kukuh ini telah berusia 22 tahun dan bernaung di bawah holding company yang tersenarai di Papan Utama Bursa Saham Kuala Lumpur (BSKL).

Jika nak pilih syarikat, jangan pilih syarikat yang baru muncul, walaupun memang macam-macam janji manis : jadi pioneerlah, percentage bonus lebih besarlah, dan sebagainya. Jika kita nak melabur atas satu-satu syarikat, tentu sekali kita nak pastikan syarikat berkenaan masih kekal sepuluh, dua puluh tahun akan datang. Sama dengan berbisnes, kita laburkan tenaga dan masa kita. So, tengok dulu syarikat mana.


DUA : PRODUK MUDAH SELLING

Produk-produk yang Sha carry terbukti berkesan dan mudah untuk buka pasaran.

Killer product, Premium Beautiful - dah berada dalam pasaran selama 20 tahun!! Sha pernah jumpa customer yang telah pakai Premium Beautiful selama 6 tahun dan ada 4 sets in hand. Jika produk tidak hebat, pasti tak bertahan lama dalam pasaran.

Supporting products, Marine Essence (ME) dan Bio Seleza (BS) Feminine Pad. ME dan BS adalah 2 produk yang Sha really recommend untuk sesiapa yang nak start bisnes. Ciri-ciri kedua-kedua produk ini adalah unik dan pasaran telah tersedia. Contohnya, Marine Essence Beauty Bar Soap adalah sabun organik dan siapa yang tak guna sabun kan? Bio Seleza pula amat-amat bagus untuk menjaga kesihatan dan kebersihan setiap wanita. Berapa ramai wanita di Malaysia (dan dunia) dan adakah mana-mana wanita yang tidak menggunakan pad setiap bulan? Itulah potensi pasaran anda!


TIGA : MENTOR YANG HEBAT

Inilah satu-satunya yang amat hebat dalam bisnes ni. Top mentor hebat Sha dalam bisnes ni telah berbisnes lebih 10 tahun dengan hanya satu syarikat dan bukti-bukti kejayaannya memang banyak. Top mentor yang sentiasa jadi rujukan Sha adalah CDM Haji Azlan Deraman. Seorang yang amat humble tapi penuh ilmu di dada. Dengan mentor macam ni, Sha bergerak laju dalam bisnes dengan strategi hebat dan skill mengelak salah langkah.

Nak cari mentor, carilah yang telah berjaya dapatkan bebas wang dan bebas masa. Jika dia sendiri telah kecapi, pasti dia boleh guide kita semua ke arah yang sama.

Top mentor CDM Haji Azlan Deraman featured dalam Personal Money issue November 2009

Kelilingi diri anda dengan orang-orang yang hebat!

Syarikat, Produk dan Mentor adalah tiga tiang utama yang support Sha dalam bisnes dari awal bisnes sehingga sekarang, Alhamdulillah. Anda juga boleh berjaya jika berani membuat keputusan hari ini.

Tutup 2014 dengan gemilang dan buka 2015 dengan azam untuk kecapi kejayaan demi kejayaan

Jika anda memang mencari peluang untuk ubah taraf hidup & mencari pendapatan sampingan atau berbisnes full time, inilah peluang terbaik anda. "When opportunity knocks you door, open the door, welcome and embrace it".

Just drop an e-mail, sms/whatapps untuk kita sembang dan Sha akan share segala tips yang hebat-hebat untuk berjaya dalam bisnes. InshaAllah.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Pilihan Terbaik

Persiapan ke Budapest & Vienna

Less than a month untuk ke Budapest & Vienna. Rasa baru je habis pantang, seriously masa sekarang ni cepat sangat berlalu. Bak kata orang 'pejam celik pejam celik je' tapi ini la realiti putaran masa sekarang ni kan. Macam tak sedar dah nak abis tahun 2014 lagi beberapa hari je lagi.

Habis 2014 maka tak lama lagi la nak terbang ke Budapest & Vienna. Sangat excited untuk free trip kalini. Rasa dah lama sangat tak naik flight hehe so untuk trip kali ni memang sangat-sangat Sha nantikan. 

Bila difikir-fikir tak pernah terbayang akan merasa melancong ke seluruh negara macam ni tapi ini lah rezeki yang Sha dapat hampir 4 tahun dalam business ni. Dari tak pernah ada passport dan 'terpaksa' buat passport pun sebab berjaya dapat free trip ke Hong Kong, Disneyland & berterusanlah kena renew passport everytime nak pergi melancong. 

Alhamdulillah ini lah reward yang company bagi hasil kerja keras dalam bisnes dan peluang ni memang terbuka luas untuk sesiapa sahaja yang ada keinginan dan impian nak melancong ke setiap pelusuk dunia. Yang penting ada usaha inshaAllah impian tu pasti tercapai :)

Seriously, kalau korang semua suka melancong macam Sha ni, grab la peluang buat bisnes. Memang puas, income dan melancong free datang seiring. Just contact Sha, nanti Sha share peluang bisnes ni.

So, bila nak melancong ni preparation sebelum pergi tu memang sangat exciting lagi-lagi kalo nak melancong Europe time winter. hehe excited wooo shopping untuk travel during winter sebab Malaysia takde winter hehe so time ni laa nak melaramss


try terus baju kat sini

kita try mix & match

try la segala mafla untuk matching

Sha suka jaket ni vulus-vulus tu

Snow cap tu cantek, senang cerita anyone yang mencari winter cloth pergi la Mark & Spencer sebab banyak sangat choice

boots pun kena beli gak. Ni just try out kat Charles & Keith. Still mencari lagi boots yang cantik

;-)
Kalau ada readers yang tau kat mana nak cari boots menarik & cantik boleh la drop comment ye ;)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Persiapan ke Budapest & Vienna