Therapants vs Aulora Pants

Assalamu'alaikum n morning uolss...

Terima kasih sebab berkunjung ke blog Sha ni. Really appreciate your time reading my entries..

Harini Sha nak cerita satu topik yang beberapa kali potential customers tanya, "Apa Beza Therapants dan Aulora Pants".

Disclaimer di sini, Sha tak pernah pakai Aulora Pants dan Sha adalah agen sah Therapants. Jadi, pendapat Sha mungkin bias. Sha akan berkongsi based on feedbacks yang Sha dapat daripada customers yang pernah pakai Aulora Pants dan Therapants. Ada beberapa points yang Sha rasa Therapants amat bagus kepada sesiapa yang sedang mencari legging terapi atau legging untuk shaping.

#1 Warranty Seumur Hidup

Tidak ada legging terapi di luar sana yang bagi Warranty Seumur Hidup seperti Therapants. In fact, company bagi warranty yang sama untuk produk Premium Beautiful sejak lebih 20 tahun sehingga sekarang. Begitulah yakinnya company dengan kualiti Therapants. Jika ada sebarang kerosakan, boleh hantar REPAIR SECARA PERCUMA.

#2 Fabrik Yang Tahan Lasak

Fabrik Therapants menggunakan teknologi Jepun dan US. Teknologi yang digunakan memberikan 'cooling sensation' kepada si pemakai, yang mana dia tidak akan merasa panas atau berpeluh. Teknologi tenunan mesh honeycomb berikan ketahanan kepada therapants. Jadi, therapants tidak mudah koyak.

#3 Harga Yang Berbaloi

Dengan ciri-ciri premium, harga Therapants amatlah berbaloi, serendah dari RM599 SAHAJA. Warranty seumur hidup, fabrik berkualiti dan ciri-ciri yang terbaik, Therapants memang pilihan terbaik.

Baiklah, sekarang kita lihat ciri-ciri unik Therapants pula:

1. 360° Fabrik Pengunci Lemak menggunakan teknologi US, fabrik Therapants dapat diregangkan sehingga 6X lebih besar daripada bentuk asal, seterusnya dapat kembali ke bentuk asal.

2. Dengan menggunakan teknologi unik tenunan Honeycomb, Therapants lebih elastik, fleksibel dan tahan lama.

3. Instant body shaping. Ia menolak  dan mengalihkan lemak badan dengan SEGERA. Kemudian, ia mengunci dan menyokong lemak badan supaya body shaping menjadi KEKAL.

4. Menggunakan teknologi Jepun, fabrik Therapants 15X lebih halus berbanding dengan rambut manusia. Teknologi ini juga memberikan kesan sejuk kepada si pemakai. Selain itu, fabriknya 3X lebih lembut dan 6X lebih menyerap peluh.

5. Menggunakan teknologi Korea, Therapants mengandungi Nano-dot FIR dan crystal magnetics pada 13 titik akupuntur. Ia memberi manfaat kesihatan dan terapi kepada si pemakai. Kedua-duanya mengaktifkan peredaran darah dan metabolisme yang membantu penurunan berat badan. 


6. Rekaan Ergonomik Therapants Yang Amat Unik:


Based on semua-ciri-ciri dan kelebihan Therapants, sememangnya Therapants adalah pilihan yang terbaik. If you any enquries, boleh terus direct Whatsapp Sha ye.

Sha Khalid
011-37758674

5 Sebab Kenapa Wajib Pilih Therapants Berbanding Jenama Lain

Assalamualaikum semua...morninggggg

Sha doakan korang semua dalam keadaan sihat sejahtera bersama yang tersayang inshaAllah. Harini Sha nak kongsi dengan uols topik yang ramai sangat orang PM/Wassap Sha tanya, iaitu apa beza Therapants dengan brand-brand lain di luar sana..

So, dalam entry ni Sha tak akan ulas produk lain tapi Sha akan kongsi apa yang uols akan dapat bila uols beli Therapants ni ok . So jom check it out 😁

Harini, Sha nak kongsikan 5 sebab je tau 

1. Material Lebih Grip

Material lebih grip kerana jenis material Therapants ni namanya honeycomb . Honeycomb ni teknologi jahitan & tenunan. Ianya berbentuk hexagon. Setiap hexagon ibarat sepasang tangan yang mengurut, so semakin banyak kita bergerak semakin berkesan hasilnya.



2. Warranty Seumur Hidup

Therapants ni didatangkan dengan warranty lifetime repair PERCUMA. So, korang boleh pakai for long term.

Ini pengalaman partner Sha, dia dah pakai almost 1 year Therapants ni. Koyak anto je repair

3. Ada zip lebih mudah utk sarung dan buka.


4. Getah Lebar Di Pinggang

Getah pada bahagian pinggang yang lebih lebar, makanya tidak akan bergulung kalo kita duduk or berdiri. Rekaan Therapants ni juga adalah tinggi (high waist). Ianya terletak di bawah breast dan atas daripada pinggang so memang boleh cover semua lemak-lemak kita tu. Pada bahagian pinggang tu pun ada tetulang yang membantu support pinggang

No 1 untuk pinggang yang lebih lebar dan no 4 tu untuk Batu Crystal pada acupunture point

5. Batu Crystal di Acupuncture Points

Mengandungi Batu Crystal yang diletakkan pada 13 acupuncture points. Inilah fungsi yang paling-paling pengguna therapants suka. Sebab ianya membantu untuk melancarkan peredaran darah dan oksigen. Untuk yang ada masalah kaki memang sangat terasa kesan bila pakai therapants ni tau

Ok uolss.. Itulah 5 Sebab Utama Mengapa Uolss Mesti Pilih Therapants ye. If ada sebarang soalan, boleh terus Whatsapp Sha ok..

Sha Khalid
011-37758674

Salam Maal Hijrah 1443H

Assalamualaikum untuk semua pembaca blog Sha.

Dikesempatan ini Sha ingin mengucapkan Salam Maal Hijrah untuk semua. InshaAllah dengan keberkatan tahun baru ini Allah SWT kurniakan segala kebaikan dan kesejahteraan untuk kita semua. Semoga semakin bertambah keimanan dan ketaqwaan kita kepadaNYA inshaAllah




OFFER MARINE ESSENCE OGOS 2021

Assalamu'alaikum & morningg uolsss..

Sempena bulan Merdeka ni, company buat special promos untuk produk-produk terpilih. Pada tarikh-tarikh tertentu ada produk-produk berlainan.

Promo pertama untuk bulan ini adalah produk Marine Essence. Untuk sesiapa yang masih belum tahu, Marine Essence ni adalah produk penjagaan diri yang memang awesome. Dah lama Marine Essence ni di pasaran. Sha sendiri pun guna tau.

Sha combinekan ikut set-set yang berlainan. Uolss pilih la yang mana berkenan ye..






Apa-apa yang nak tanya sis Whatsapp je Sha ye..

Sha Khalid
01137758674

Voucher RM10 Untuk Pembaca & Pelanggan shakhalid.com

Assalamu'alaikum & pagiiii...

Apa khabar uolss? Harap sihat dan ceria selalu...

Sha ada berita baik nak share dengan uolss. Sha nak bagi special voucher RM10 untuk setiap pembelian Premium Beautiul atau Thera Series dengan Sha. Cara untuk redeem voucher ni, just hantar gambar voucher ni ke no Whatsapp Sha. Untuk setiap pembelian, denga voucher ni uolss akan dapat tambahan less RM10.

Pilih la sama ada uolss nak beli Premium Beautiful atau Thera Series (Therapants dan/atau Theravest) ye dan Whatsaapp Sha sekarang.

 Whatsapp Sha Sekarang 

Thera Series - Therapants, Theravest & Short Bra

Assalamualaikum & morning semua

Harini Sha nak kongsi info ringkas je tentang Thera Series ni. Ada yang bertanya pada Sha Thera ni seeloknya apa bahagian yang kita patut ambil? 

So, pada pendapat Sha untuk yang ada budget RM1600 ke bawah Sha memang sangat-sangat galakkan ambil 1 full sets Thera ni. Iaitu ada Therapants, Theravest & Short Bra. Bila pakai 1 sets ni uols akan dapat kesan yang sangat-sangat best dan luarbiasa 

So ni kalo 1 full set Thera Series 

Ada berita baik juga Sha nak kongsi dengang uols, yang nak set ni sekarang ada promo less RM200 untuk short bra ni. Boleh Wassap Sha nanti Sha akan kongsi details kay

ni set promonya ok

Anything wasap Sha eh..lebiuoolsss

Min Kaffe Baru Kopi Garam Buluh yang Lebih Sedap

Assalamualaikum & morning semua

Harini Sha nak share tentang Min Kaffe pulak ...hehe mesti yang baca dan follow blog ni tau Sha buat bisnes dengan SHOM (Sahajidah Hai-O Marketing) tapi confirm uols nampak Sha banyak share tentang produk Premium Beautiful, Therapants & Theravest kan?

Actually dalam SHOM ni ada lebih dari 400 produk, dan Sha jual je semua tu kalo customers nak. Cuma Sha focus dalam bisnes produk-produk tertentu je. Dan yang Sha kongsi mostly adalah produk yang memang sha guna or makan. Sebab Sha ni sejenis tak reti nak kongsi kalo Sha tak feel dengan sesuatu benda tu heheh nampak jujur di situ kan hehehe

Orite to be honest Sha ni kalo breakfast or minum petang Min Kaffe ni laa minuman wajib yang Sha akan minum. Dan untuk pengetahuan uols juga kat rumah Sha ni ada air Min Kaffe, Anlene dan Milo untuk anak-anak hahaha..kami tak minum pun teh dan sebagainya tu. Sebab sejak Sha minum Min Kaffe ni lidah ni sangat sensitif dengan rasa manis. Tekak ni boleh masuk Min Kaffe je untuk minuman seharian 

Selain Min Kaffe, kita ada juga Min Kaffe cookies ni. Ni memang favourite anak2

sedap uolss Min Kaffe ni

Actually sekarang ni ada Min Kaffe baru, yang baru ni lebih rasa latte tu. Sha memang prefer yang baru ni lagi compare yang lama. 

Kotak atas tu Min Kaffe lama 

Ini yang membuat Min Kaffe ni sedap. Diperbuat dari biji kopi robusta premium ye 

Bahan utama untuk Min Kaffe ni ialah Garam Buluh dari Korea, cuma yang baru ni lagi sedap for me sebab teknologi yang digunakan tu menjadikan rasa garam tu kurang. So, Min Kaffe baru ni rasa lebih lemak berbanding dengan yang lama

Min Kaffe baru ni juga ada Sweetality, iaitu pemanis yang 99% rendah kalori. Sebab tu Min Kaffe ni sangat2 sesuai untuk yang nak diet. Jangan risau kerana ianya tak sama macam kopi 3 in 1 tu tau

Yang ni Min Kaffe lama vs Min Kaffe baru. uols boleh la baca eh

Min Kaffe ni sangat-sangat sesuai untuk golongan di atas

So, kalo uols yang nak dapatkan Min Kaffe ni boleh je dapatkan dari Sha. If pakai Therapants/Theravest/Premium Beautiful memang elok sangat minum Min Kaffe ni tau. Sebab membantu untuk diet, lebih kenyang dan sihat semestinya

7 Kebaikan Premium Beautiful 360 Theravest


Assalamualaikum & hai semua..

Harini (3 Julai 2021) adalah hari pertama kami warga Selangor/KL dalam tempoh EMCO/PKPD. Alhamdulillah walau dalam suasana yang agak tak berapa diingini ni tapi life goes on kan? so, marilah kita sama-sama dengar sharing Sha tentang Theravest aka Pengecil Lengan aka Arm Shaper ni hehehe..

Actually Sha ada buat Live dan sharing video lengkap tentang Theravest ni. Ni link Pengenalan dan Kebaikan Theravest yang uols boleh tengok ok. Tapi kalo nak tengok secara bergambar kat sini pun boleh. Sha simplifykan kat sini ada 7 kelebihan Theravest ni.


#1 : Fungsi utama Theravest disamping untuk shaping ialah sebagai Arm Shaper. Tiada lagi lemak2 bergetar bawah lengan kita tu tau.



#2 : Mengandungi Nano-Dot FIR yang dijahit terus pada bahagian belakang dan depan Theravest ni. Kalau uol nak tau fungsi utama FIR ni ialah nak lancarkan peredaran darah. Alhamdullilah dari sini laa Theravest ni membantu dari segi kesihatan inshaAllah.



#3 : Pada Theravest juga ada baru magnetik kristal yang diletakkan pada bahagian acupunture. Ralat sikit kat poster ni, bukan 6 tapi ada 8 crystal magnetic. 6 pada belakang badan & 2 pada bahu. Alhamdulillah part ni laa yang membantu kita kalo ada sakit bahu or sakit belakang.



#4 : Pada bahagian bawah ketiak ni kita guna material large mesh fabric. Pemilihan fabric ni ialah nak pastikan ketiak kita tak kepam kalo pakai theravest ni. Dont worry gaiss memang tak berbau ok..



#5 : Kalo uols tengok design Theravest ni sangat structured tau. Dengan ada aloi lembut ni ianya sangat-sangat membantu untuk betulkan postur badan kita dan dalam masa yang sama bantu untuk tulang belakang kita. Dan pada bahagian depan pulak ianya bantu untuk kempiskan perut (part ni Sha tau ramai sangat-sangat suka) yeaahhh it's work wonder gaisss



#6 : Hahhh design 'cross-back' ni paling-paling best!! dia automatik hilangkan sakit bahu tau. Bila design macamni actually dia sangat-sangat membantu untuk support bahagian belakang kita, which is dari part bahu sampai laa bahagian pinggang. Kita ni kalo asik duduk depan laptop senang je nak kena bongkok tau. So, bila kita pakai Theravest ni inshaAllah membantu untuk elakkan bongkok



# 7 : Theravest ni cangkuk depan. Ada 3 cangkuk ke dalam. So, first time pakai cangkuk paling luar dan boleh adjust la lepastu if uols dah mengecil ok.


Alhamdulillah ni la serba sedikit info Theravest ni, so inshaAllah ianya membantu untuk yang tengah nak usha-usha, serba sedikit ada gambaran rupa bentuk dan ciri-ciri Theravest ni kay.

If ada yang tak berapa clear, boleh terus WhatsApp Sha kay lagi cepat dan mudah.

Atau boleh terus beli di Shopee Shop Theravest Sha ye.

100 Cerita Thera : #4 Datang bulan/Period dengan Therapants

Harini Sha nak kongsi pengalaman Sha sendiri dengan Therapants ni. Untuk yang pernah tengok Sha, memang dah tau la Sha ni tak besar mana, Alhamdulillah masih lebih kurang sama je badan dengan zaman U dulu. Tapi, perut berlemak tu of course la ada kan hehe maklum lah dah bersalin 3 dan pernah melalui bersalin secara czer juga 

Tapi harini apa yang Sha nak kongsi ialah pengalaman sha kalo time period. Sha ni dengan sengugut memang tak boleh dipisahkan, since zaman sekolah dulu laa. Masa kerja kadang-kadang tu boleh pergi tidur kat surau if datang sakit yang teramat tu. Masa anak dara dulu, orang cakap kalo nak hilangkan sengugut kena tunggu kahwin dan bersalin nanti hilanglaa sengugut tu. Tapi untuk kes Sha ni nan hado ...sama je eventho dah bersalin semua ni.

Kebiasaanya kalo time kena period pain or sengugut ni benda yang Sha cari ialah something yang panas. Kalo zaman remaja dulu-dulu ni mana laa ada tungku2 moden ni, so paling biasa buat ialah panaskan iron pastu bungkus dengan kain dan 'demah' or letak je kat bahagian rahim tu. Alhamdullilah memang menjadi lah. Takpun isi air panas dalam bekas. Itu antara yang Sha pernah buat. Dan kalau tak boleh tahan juga Sha penah juga ambil Panadol Menstrual tu, sekarang pun ada lagi kot. So, uols tau la betapa teruknya my period pain ni dulu.

Yang Sha nak share ni ialah perubahan yang ketara Sha dapat lepas pakai Premium Beautiful dulu dan sekarang Therapants ni. Alhamdulillah memang sangat-sangat ketara kesannya. Sha everytime period memang akan wajibkan diri pakai Long Girdle Premium Beautiful dan sekarang ni dah ada Therapants ni Sha akan pakai. 

Untuk pengetahuan uols, memang design berbentuk rahim pada PB dan Therapants ada FIR (Far Infrared Rays) so, FIR pada Therapants ni membantu untuk kurangkan cramp pada bahagian rahim kita ni bila period. FIR ni juga bantu untuk melancarkan peredaran darah. dan once kita pakai Therapants ni juga ianya membantu untuk support/menaikkan rahim kita tu. FIR juga mampu menghangatkan bahagian rahim kita. So, boleh nampak kat sini kenapa bila pakai PB or Therapants ni membantu untuk kurangkan rasa sakit time sengugut ni. Alhamdulillah sangat-sangat membantu. Sekurang-kurangnya kalo time period tu kena kerja or kena jumpa customers tak de lah mengganggu sangat. Still boleh keluar dan jalankan aktiviti macam biasa. Alhamdulillah memang Sha suka sangat-sangat kongsi pengalaman ni pada customers yang ada masalah yang sama 

kat sini laa terdapatnya nano dot FIR


Nano Dot FIR yang terdapat di Therapants. Berbentuk rahim

Ada juga customers tanya, kena ke pakai Therapants ni masa period. Jawapan Sha ialah wajib pakai. Macam yang kita tau kalo time period ni untuk keluarkan darah-darah kotor. So, secara tak langsung proses pengeluaran darah tu lagi lancar, darah-darah kotor pun akan ditarik keluar semua takde dah sekat2 heheh..

So, ini lah pengalaman Sha sendiri. Semoga bermanfaat untuk semua yang membaca.

Long Bra Premium Beautiful Murah

Assalamualaikum & salam lockdown 3.0 untuk semua.

Sekejap je dah seminggu kita berkurung di rumah. Hopefully semua pembaca blog Sha ni dalam keadaan yang sihat-sihat hendaknya. Jika ada antara pembaca-pembaca blog ni yang sedang dalam kesakitan Sha doakan dipermudahkan urusan dan dikurniakan kesihatan. Banyak sangat baca kat social media ada kawan-kawan yang dikenali dan tak dikenali telah kembali kepada Allah SWT disebabkan virus covid 19 ni. So, kita sama-sama jaga diri kita, stay at home dan follow betul-betul SOP dan banyakkan berdoa. inshaAllah tak lama lagi Malaysia akan pulih seperti biasa..Aamiiinn

Panjang pulak mukadimah Sha yek. ok btw Sha nak kongsi berita gembira kepada customers dan pembaca blog Sha yang memang pengguna setia Premium Beautiful dan Theraset ni. Sha tau di musim covid ni ramai yang tengah nak berjimat cermat kan. So, berita gembira ni Sha harap dapat membantu uols terutamanya untuk pengguna Long Bra Premium Beautiful dan therapants 😁

Premium Beautiful Long Bra Classic

Premium Beautiful Long Bra Elegance

Kami ada buat SALE 60% untuk Long Bra Premium Beautiful ni, actually hanya 2 hari sahaja offer ni. Tapi Sha tau disebabkan kalo harga murah ni memang ramai sangat akan grab so Sha ambil order awal-awal dari sekarang sehingga 26 Jun 2021 sahaja. Ingat tau sampai 26 June je. Lepasni harga akan back to normal.

Offer ni valid untuk Long Bra Classic (Hitam) dan Elegance (Grey) (Gambar macam kat atas tu 👆). Sebelum ni harga normal cup E & lilit 100 lagi mahal, sama juga PB Elegance lagi mahal dari PB Classic. Tapi, untuk offer ni semua size dan jenis SAMA HARGA. hahhh so memang sangat-sangat berbaloi okkkk untuk uols grab. Jangan tunggu lama-lama cepat-cepat contact Sha untuk dapatkan Long Bra Premium Beautiful murah ni ok.


ini harga if uols beli 1 Long Bra elegance @ classic

Yang ni pulse kalo beli 2 pieces. Lagi jimat dan ada free gift juga


Murah tak???? heheheh murah sangat-sangat kan? So, apa tunggu lagi cepat-cepat grab. wassap Sha laju2 kay. Untuk pengguna therapants uols wajib ada Long Bra Premium Beautiful ni tau sebab kesan lagi best dan akan tutup semua lemak pada badan kita.

ni rupa kalo pakai full set therapants + long bra Premium Beautiful

Ok, itu je berita gembira yang Sha nak kongsikan harini, InshaAllah ada lagi berita-berita best Sha akan share nanti kay. baiiiiiii