Advertisement

Business Benefits


فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ


(QS Ar-Rahmaan: 13)



Assalamualaikum & morning uolss

Wah lamanyaa tak update blog. Kalo hujung bulan dan awal bulan ni memang kebizian lain macam sikit. Tapi kalo kita berbisnes sendiri ni busy is good, coz busy pay bills gethu ;-) Dan inilah manisnya bila berbisnes sendiri ni kita boleh plan dan buat ikut kemampuan dan masa kita sendiri.

Orite tanak bebel panjang, harini Sha nak share sikit tentang business yang Sha buat ni since ada yang pernah emel tanya apa Sha buat actually, bisnes corset je ke dan macam-macam lagi. Ok sebenarnya memang Sha dah berbisnes menjual Premium Beautiful corset ni sejak dari tahun 2011. Lebih kurang 6 tahun dalam bisnes ni dari buat bisnes ni part time sampai la memberanikan diri buat bisnes ni fulltime dengan husband. Alhamdulillah kalo nak kira 6 tahun dalam bisnes ni banyak sangat nikmat yang dah dapat. Terlalu banyak tak terhitung..Alhamdulillah

So, harini Sha boleh share serba sedikit benefits dan nikmat-nikmat yang Sha dah dapat dari business ni untuk dikongsikan bersama dengan my blog readers mana la tau rezeki korang juga untuk buat bisnes sendiri lepas baca this entry. InshaAllah


Bila kita buat bisness benda pertama yang kita nak of course la duit. Dalam bisnes ni untung runcit dan bonus kita yang tentukan sendiri nak dapat RM5, RM50, RM500, RM5000, RM50,000 or RM500,000 semua boleh as long as korang betul-betul ada usaha nak dapatkan sebab itu la namanya bisnes. Bila buat bisnes income semua kita yang tentukan. Selain untung runcit, ada juga sales performance bonus. Lagi tinggi sales, lagi tinggi la bonus. So ganda dua - untung runcit + bonus.

Apart from that, dari bisnes ni juga ada Tabung kereta which is korang boleh plan untuk beli your dream car. Dan yang paling orang suka ialah FREE travel. yeahhh ni antara yang korang boleh grab bila start berbisnes. Dan Alhamdulillah ini la antara nikmat-nikmat yang  Sha dah dapat selama berbisnes dan ini la yang Sha nak share dengan korang my blog readers.

Anyone yang memang looking for side income or nak buat main income boleh Email Sha sha@shakhalid.com or nak lagi cepat just whatsapp je 011-37758674 inshaAllah i'll try to share my own experience buat this business. 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Business Benefits

Premium Beautiful CRAZY SALE by shakhalid.com

premium beautiful crazy sale

ASSALAMU'ALAIKUM W.B.T & MORNING

Just nak buat special announcement Sha ada buat CRAZY SALE untuk set Premium Beautiful corset untuk semua yang dah lama mengidam nak pakai Premium Beautiful corset. 

Harga memang gile punye MURAH! memang tak pernah Sha buat semurah ini. Jangan risau walaupun murah tapi.....


        DIJAMIN SET BARU...

⚡️ Saiz boleh ditukar ikut kesesuaian
⚡️ Pembayaran hanya melalui Cash, kad kredit atau RHB EASY

FYI...

PREMIUM BEAUTIFUL disyorkan untuk :-

🔅 Bakal pengantin yang nak nampak meletops atas pelamin
🔅 Nak kurus/cantik
🔅 Membentuk shape badan yg ideal
🔅 Slip disc
🔅 Banyakkan susu badan
🔅 Keputihan
🔅 Period pain
🔅 Cyst/fabroid
🔅 Migrain
🔅 Gastric
🔅 In confinement/dalam pantang
🔅 Irregular period/period tak teratur

* LIMITED stocks and TIME only

Boleh contact Sha untuk details ye :-

Sha : 011-37758674

Psst.. If you know anyone who is looking for Premium Beautiful, please share this with them. Really appreciate it. 😍😍

premium beautiful by sha khalid



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful CRAZY SALE by shakhalid.com

Akak Ni Pakai Premium Beautiful Corset Dah 12 Tahun

premium beautiful sha khalid stacked


Assalamualaikum & morning semua.

Harini Sha nak share experience salah sorang dari client Premium Beautiful yang baru je Sha fitting semalam. Seronok sangat dengar kak Harlina ni share experience dia pakai corset PB ni.

Kak Harlina start pakai corset premium beautiful ni masa lahirkan anak dia pada tahun 2005. Which is 12 tahun yang lalu dia dah start pakai corset ni. Masa dia pakai ni pun Sha tak tau lagi kewujudan corset ni. Dan bagusnya akak ni memang pakai corset ni secara konsisten. Premium beautiful ni sangat-sangat membantu beliau disebabkan kerjaya sebagai guru yang memerlukan beliau turun naik tangga, berdiri lama ketika mengajar dan duduk lama menyiapkan persediaan mengajar. Ini kerana bila pakai corset ni memang sangat-sangat membantu posture badan kita especially bahagian tulang belakang.

Kak Harlina dah pakai 3 sets corset ni sebelum beli dengan Sha set yang ke 4 semalam. Beliau pakai dari size besar sampai la semalam Sha fittingkan dia size kecil dah. Sha share experience dengan kak Harlina masa dalam pantang hari ke 3 Sha dah pakai, dia cakap lepas sebulan berpantang baru dia pakai. Masa tu dia cakap badan pun dah mengelebeh rasa rugi sangat tak pakai awal-awal. Disebabkan masa dia beli tu takde orang yang consult.

Actually untuk yang dalam pantang, if bersalin normal hari ke 2 dah boleh pakai bahagian bengkung supaya bahagian lemak perut tu cepat surut dan boleh start pakai girdle bila jahitan bawah dah baik. Kalo rasa hari ke 7 jahitan bawah dah ok cepat-cepat pakai. Sebab girdle ni macam bertungku once pakai memang rasa sedap bahagian rahim. Untuk yang bersalin ceaser memang boleh terus pakai bengkung tu, even my gynea dulu pon terus suruh pakai bengkung bila dah deliver, sebab bengkung ni bantu untuk support bahagian jahitan pada perut tu. So, sebaiknya yang dah nak deliver tu beli siap-siap premium beautiful corset ni so that bila deliver je benda paling penting ni dah tersedia.

Part yang paling sha surprise sekali untuk kak harlina ni selama dia beli 3 sets sebelum ni tak pernah ada orang ajar dia pakai premium beautiful ni cara yang betul. Kiranya dia tak pernah langsung fitting.  Dia main hentam je pakai tapi still dia rasa best pakai corset ni itu yang beli 3 kali tu. tapi kalau dari awal dia tau cara pakai yang betul for sure lagi best kan?

Sebab tu la pentingnya kalo beli corset premium beautiful ni dengan the right consultant sebab kami akan ajarkan cara pemakaian premium beautiful yang betul. Korset premium beautiful ni bukan berfungsi untuk kurus sahaja tapi paling utama untuk lemak reposition, macamana lemak-lemak pada badan kita tu kita nak alihkan ke tempat yang sepatutnya.

premium beautiful ready for fitting
Ready untuk fittingkan Kak Harlina
Hah ada lagi satu part best, dia cerita masa dia pakai tu semua orang tegur badan dia fit nampak maintain and dia cakap la yang dia pakai premium beautiful corset masa tu dia mengajar di Penang Free school. Yang bestnya ada sorang cikgu kat situ buat bisnes premium beautiful corset ni dan cikgu ni memang gunakan testimoni akak ni je untuk jual corset ni. senang kan? hehe testimoni ada depan mata memang laku keras la corset cikgu tu.

Dia cakap kalo dia buat bisnes time tu confirm senang je nak jual tapi ye la time tu dia tak terpikir pun nak buat bisnes dan rasa tak ada ilmu. Tapi seriously macam sha sendiri jual corset ni pun based pada pengalaman sendiri. Once kita pakai kita feel it nampak kesan memang senang kita nak jual. Sebab corset ni kesan dia instant. Once u pakai memang terus nampak badan kita kemas, cantik dan terletak gitu dan orang lain terus nampak kesan. Bila orang tanya just berkongsi je inshaAllah ramai je yang memang nak pakai corset premium beautiful ni.

So sepanjang Sha dengan Kak Harlina semalam banyak input positive yang Sha dapat. InshaAllah input tu juga membantu untuk Sha improve kan lagi service untuk my lovely customers. Seronok tengok Kak Harlina happy dapat fitting set dia semalam dan paling kagum sebab dia dah 45 tahun tapi badan dan muka dia nampak sangat fresh. Badan sangat maintain dan nampak muda Alhamdulillah dengan keyakinan beliau pakai Premium Beautiful secara konsisten. 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Akak Ni Pakai Premium Beautiful Corset Dah 12 Tahun

SELAMAT HARI MALAYSIA 16 SEPTEMBER 2017

SELAMAT HARI MALAYSIA UNTUK SEMUA WARGA MALAYSIA

We are so blessed, and I'm so grateful. Selamat Hari Malaysia 🇲🇾

SEMPENA HARI MALAYSIA INI JUGA ADA SPECIAL PRICE UNTUK PREMIUM BEAUTIFUL CORSET. FEEL FREE TO WHATSAPP 011-37758674 UNTUK FREE FITTING & TRIAL.




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
SELAMAT HARI MALAYSIA 16 SEPTEMBER 2017

FAQ - Premium Beautiful

premium beautiful q & a

Assalamualaikum & morninggg semua..

Harini Sha nak share beberapa soalan lazim (frequently asked questions) yang customers selalu tanya mengenai Premium Beautiful Corset. Sha listkan di sini. Hopefully dapat menjawab beberapa persoalan yang maybe readers pun tertanya-tanya. Jika ada soalan mengenai Premium Beautiful, Sha alu-alukan contact Sha 011-3775 8674, emel ke sha@shakhalid.com atau isi form di menu Contact Me di atas.


premium beautiful full set

Soalan Umum

1. Saya gemuk..bila pakai Premium Beautiful boleh ke kurus?

Bergantung kepada tahap kegemukan dan lemak yang ada pada badan. Yes memang ada yang mampu kurus tapi memang beliau jaga pemakaian premium beautiful dan pemakanan. Pakai corset premium beautiful secara konsisten dan dalam masa yang sama juga kena jaga pemakanan. If makan tak kontrol memang tak akan kurus. Lagi bagus kalo uols ada balance life style. Makan banyak dan dalam masa yang sama work out. Jogging pun dah ok. Yang penting Premium Beautiful ni untuk body shaping. Ada orang badan besar tapi cantik je shape sebab premium beautiful membantu untuk kemaskan bentuk badan kita.


2. Tak panas ke pakai Premium Beautiful?

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara. Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah anda akan berasa selesa. Experience Sha sendiri masa travel time panas dan winter dua2 tak de masalah. Best lagi travel kalo pakai corset sebab badan jadi sedap macam dipeluk hehe


3. Saya pregnant boleh ke beli Premium Beautiful sekarang untuk pakai dalam pantang?

Boleh selagi tak masuk 8 bulan. Normally akan ada customer nak beli time offer dan masa tu dorang tengah pregnant. Actually takde masalah untuk beli time pregnant sebab bila deliver nanti tak muat corset tu boleh tukar size as long as uols tak kotorkan set Premium Beautiful tu dan tak basuh lagi. Ramai je so far customer Sha grab offer masa tengah preggy then tak muat Sha tukarkan size. 

Sha cadangkan supaya membuat ukuran badan paling lewat pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar.

Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin


4. Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?

Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda.

Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa. 


5. Perlu ke pakai fullset?

Perlu. Dah kira jatuh tahap wajib. hehe sebab lemak kat bahagian badan kita ni ada di merata tempat. So kalo pakai certain piece je kesan memang tak akan dapat. So bila kita pakai fullset lemak tu akan cantik je beralih ke tempat yang sepatutnya. Bentuk badan pun akan jadi lebih sempurna. Actually bila tak pakai fullset memang jadi tak selesa.


6. Long Bra Premium Beautiful dapat membantu masalah payudara yang kendur dan menggelebeh?

Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin. Premium Beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul. Selain itu, ia juga dapat menyelaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh.


7. Bila boleh pakai Premium Beautiful selepas bersalin?

Untuk mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 5-10 hari selepas bersalin. Ikut pada luka uols, macam Sha start dengan pakai Waist Nipper dulu. Bila dah ok luka jahitan Sha terus pakai fullset. Manakala, bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin. 

Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan rahim ke tempat asal.


8. Lelaki boleh pakai Premium Beautiful?

Boleh pakai Waist nipper untuk kaum lelaki. Bukan je elok untuk perut yang buncit. Tapi elok untuk sakit pinggang. Ramai je lelaki dah dapat kesedaran pakai waist nipper sekarang ni.


9. Long girdle Premium Beautiful sangat ketat dan susah untuk dipakai, apakah cara yang betul untuk memakainya?

Pertama, anda harus memilih saiz long girdle yang sesuai untuk anda. Untuk memastikan keselesaan anda apabila memakainya untuk jangka masa yang panjang dan membentuk kontur bahagian pinggul, perut dan paha yang cantik. Namun, cara pemakaian long girdle tidak sama dengan cara anda memakai seluar dalam di mana anda terus menariknya. Tindakan ini akan merosakkan fabrik long girdle dan menyebabkan bentuk pinggul berubah. 

Cara pemakaian long girdle yang tepat adalah seperti berikut:

1. Pakaikan seluar dalam.
2. Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang, kemudian bengkokkan kaki dan tarik. Selaraskan seluar dalam.
3. Tumpukan lemak yang mengalir ke sekitar bahagian paha ke dalam cawan pinggul.

Ingat! Sekiranya tangan anda tidak dapat memasuki long girdle, ini bermakna ia terlalu ketat. So, make sure size betul



10. Kalau Premium Beautiful tak muat boleh repair?

Premium Beautiful ni memang ada lifetime warranty service. Warranty ni hanya untuk kerosakan pada set premium beautiful sahaja. Tak kisah la berapa lama uols pakai if rosak hantar je repair for free. Ambil masa dalam 2 minggu - sebulan. Tapi, if nak kecilkan size or nak besarkan memang tak boleh. Kalo dari size badan kita L pakai corset turun jadi S so maknanya berkesan kan?baik beli baru lagi selesa untuk pakai.



11. Macamana nak pastikan Premium Beautiful tahan lama?

Pertama, masa fitting corset kena betul. Make sure bila pakai tu cangkuk pertama. So, bila kurus ada lagi 2 cangkuk lagi korang boleh guna. If fitting amik size besar nanti kurus dah longgar plak kan. Kedua, kena basuh guna tangan dengan pencuci premium beautiful atau pun guna sabun mandi yang kita guna. Just cuci pada tempat sensitif, tanpa memerah dan sidai jangan direct matahari. If dah kering air just boleh keringkan guna aircond or kipas. Amaran keras : Jangan sesekali machine washkan Premium beautiful anda .. hehe Sha dah pakai 6 tahun corset ni memang still kebabom kualiti 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
FAQ - Premium Beautiful