Advertisement

Premium Beautiful vs Bengkung : Yang Mana Lebih Baik?


Salam & selamat sejahtera uolss..

Harini Sha nak share comparison Premium Beautiful vs Bengkung. Sekarang ni popular dengan macam-macam jenis bengkung kan. Bukan bermaksud nak jatuhkan satu2 produk, tapi just nak buat perbandingan. Opkos sebagai pengguna tegar PB pendapat Sha agak bias. Anggap la entry ni sebagai pendapat peribadi Sha ye. At the end of the day uolss yang decide kay 😉

Kesan Pada Bentuk Badan

If uolss beli bengkung akan dapat 1 piece je, which is bengkung la kan. Bengkung ada yang jenis zap dan ada yang jenis cangkuk.

Tapi dengan Premium Beautiful pulak uolss akan dapat 3 pieces which are Bengkung (Waist Nipper), Long Bra dan Long Girdle. Seperti pic di bawah ni :-
premium beautiful corset 3 pieces - bra, waist nipper & girdle
3 piece Premium Beautiful

bengkung 1 piece
1 piece bengkung sahaja

So kesannya if uolss hanya pakai bengkung sahaja, akan dapat shape badan yang tak seimbang. Kenapa? Sebab lelemak kat badan tak dihalakan ke tempat yang betul. Ni especially yang ada lemak kat tempat tak diingini tu. Bukan semua orang body slim molim macam model kan. Sha bagi contoh seperti di bawah ni

kawasan lemak berkumpul
Kawasan lemak berkumpul

Tempat yang biasa lemak berkumpul:
  • belakang badan
  • perut
  • peha

Ini kejadian yang akan berlaku bila pakai bengkung sahaja; 
  • Lemak pada perut akan berkumpul di bahagian belakang badan. Ini akan menyebabkan wujudnya breast baru di belakang badan. Lemak yang berlebihan pada bawah perut juga akan beralih ke bahagian pinggul dan biasanya akan memberi kesan pada bahagian pinggul jadi lebar. Bentuk badan akan menjadi bentuk pear.
Cantik ke dak badan jadinya? Bayangkan dalam jangka panjang lemak tu akan kekal kat bahagian tu. Shape badan jadi pelik dan tak seimbang.
kesan pakai bengkung sahaja

So, memang tak advice untuk pakai 1 piece bengkung sahaja. Maybe harga murah tapi kesan buruk untuk jangka panjang. Ini kerana kalau pakai 3 pieces Premium Beautiful lemak akan di reposition ke bahagian tertentu sebab 3 pieces PB semua ada fungsi mereka yang tersendiri. Long bra cater bahagian atas, waist nipper bahagian perut dan long girdle bahagian pinggul dan paha. Final result, Premium Beautiful akan reshape balik seluruh badan.

If nak tau details mengenai set Premium Beautiful ni boleh whatsapp Sha ye. Sha boleh datang fitting untuk dapat saiz yang paling sesuai untuk setiap orang.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful vs Bengkung : Yang Mana Lebih Baik?

Kebaikan Premium Beautiful Atasi Masalah Biasa Setiap Wanita

kebaikan premium beautiful

Sha nak share kelebihan-kelebihan Premium Beautiful. Sha percaya ramai yang tahu Premium Beautiful Corset ni ada '3 pieces'. So, tiap-tiap piece ada rekabentuknya sendiri. Dan setiap satunya ada kelebihan-kelebihannya tersendiri.


Long Brassiere
premium beautiful long bra

Kelebihan Long Brassiere

1. Mengelakkan bengkak susu
2. Mengelakkan payudara berdarah
3. Menyokong payudara besar
4. Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
5. Meransang pengeluaran susu ibu
6. Mengelakkan gastrik



Long Girdle 

premium beautiful long girdle

Kelebihan Long Girdle

1. Menyokong rahim selepas melahirkan anak
2. Menstabilkan hormon
3. Mengurangkan senggugut
4. Membantu perlekatan janin
5. Mencantikkan punggung
6. Mengurangkan keputihan



Waist Nipper

premium beautiful waist nipper

Kelebihan Waist Nipper

1. Menyokong tulang belakang
2. Memecahkan batu karang kecil
3. Mengempiskan perut
4. Menghilangkan 'stretch mark'
5. Membentuk pinggang
6. Elok untuk mencegah demam kuning
7. Mengubat lenguh kaki

So, sesiapa yang nak tahu lebih lanjut mengenai Premium Beautiful, boleh call/sms/whatsapp Sha, 011-3775 8674. Dan kalau nak buat group demo pun boleh. Just inform Sha and Sha boleh share secara 'live'.





premium beautiful promotion



SPECIAL PREMIUM BEAUTIFUL PROMO*
GRAB NOW!!


Pengumuman untuk semua yang teringin nak pakai corset Premium Beautiful.

Sekarang Sha buat limited time SPECIAL PROMO dengan HARGA ISTIMEWA. Hanya untuk limited time and stocks.

For this promo price of Premium Beautiful Classic or Elegance, just call/sms/whatsapp me:

 Sha 011-3775 8674 
 sha@shakhalid.com 

atau klik sini untuk fill up inquiry form

* while stocks last



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Kebaikan Premium Beautiful Atasi Masalah Biasa Setiap Wanita

Harga Premium Beautiful Corset - Limited Time Only



LIMITED OFFER & LIMITED TIME!

PROMOTION!! PROMOTION!!

Pengumuman untuk semua yang teringin nak pakai corset Premium Beautiful.

Now Sha ada buat SPECIAL PROMOTION. Tapi promotion ni sangat-sangat LIMITED and First Come First Serve ye. So, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan harga promotion ini.

For the latest price and promotion of Premium Beautiful Classic or Elegance, just call/sms/whatsapp me:

 Sha 011-37758674 
 sha@shakhalid.com 
or
fill up the Contact Form

* while stocks last




Company telah lauch set Premium Beautiful yang   BARU . Set ni dikenali sebagai Premium Beautiful Elegance.

premium beautiful elegance - grey

Ciri-ciri unik set yang baru ni:

  • Warna grey yang menawan.
  • Fabric yang lebih lembut.
  • Design yang lebih cantik.
  • Fabric lace ditukar kepada embroidery lace. Corak lace ni lebih anggun.
  • Semua benefits seperti fat reposition, FIR, body reshaping still sama.

Set Premium Beautiful sedia ada (yang warna hitam) akan dikenali sebagai Premium Beautiful Classic.


premium beautiful classic - black


Untuk price Premium Beautiful Elegance & promo Premium Beautiful Classic, uolls boleh terus call/sms/whatsapp Sha.

 Sha 011-37758674 
 sha@shakhalid.com 
or
fill up the Contact Form



Salam readers semua..

Ramai yang emel Sha tanyakan harga corset Premium Beautiful. So, Sha nak explain serba sedikit mengenai harga korset ni ye.

Premium Beautiful ni actually ada 3 pieces, Long Bra, Girdle dengan Waist Nipper. Kat sini, Sha explain kelebihan setiap pieces. Korang boleh beli setiap pieces asing2, tapi Sha nak bagitau satu rahsia, kalau beli satu set harga Premium Beautiful lagi murah tau. Hehe

Untuk makluman korang, Premium Beautiful ni tak macam lain-lain korset, sebab saiz dia takde S, M, L, XL, XXL or XXXL! Setiap satu pieces akan ikut ukuran badan korang. So, kalau kena saiz yang betul, memang rasa selesa sgt. Kalau ada yang tanya, kenapa tak boleh buat saiz standard? Sebabnya shape badan masing2 lain2. Ada yang besar atas, bawah kecik. Ada yang besar atas, tengah dengan bawah. So, kena amik ukuran dulu baru tau saiz yang sesuai untuk korang. Sebab tula, selalunya Sha akan jumpa dulu client utk ukur atau yang jauh tu, Sha akan mintak ukuran untuk bagi set yang sesuai. Bak kata org, klu kena saiznya elok je terletak.

Harga pulak akan ikut saiz setiap pieces. Moral of the story sebelum Sha beritahu harga Premium Beautiful memang kena ukur dahulu.

Apa lagi, dapatkan set Premium Beautiful dengan harga yang menarik harini!!

SMS/Whatsapp/Call

sha@shakhalid.com
011-37758674

atau klik sini untuk fill up Contact Form



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Harga Premium Beautiful Corset - Limited Time Only

Premium Beautiful Membantu Ibu Dalam Pantang



Salam uolsss

Dalam salah satu post Sha sebelum ni ada share experience melahirkan si puteri Syafa Zulaykha. Alhamdulillah si kecik tu dapat lahirkan normal. Takut jugak masa tu sebab yang no 2 Zaim Syakir bersalin czer. Entry ni Sha nak share experience pakai Premium Beautiful dalam pantang. Yang Sha rasa sangat berpantang dengan Premium Beautiful ni, rahim cepat mengecut, peranakan lagi cepat naik & cepat keluar semua darah kotor.

Sha start pakai Premium Beautiful hari ke-2 masa berpantang & masa hari ke-5 tu la mak bidan start datang untuk urut dan segala procedures semasa berpantang dilakukan. wah skema gitu..hehe Alhamdulillah bila deliver normal ni banyak sikit aktiviti berpantang boleh dilakukan. Antara dalam pakej yang Sha ambil untuk berpantang ni berurut, bertangas, mandi herba, bertungku & berbengkung. 

Part paling Sha suka sangat-sangat ialah bertungku & berbengkung. Actually bila kita dalam pantang ni satu benda yang paling penting ialah kecutkan rahim ke size asal. So mak bidan memang akan focus untuk kecutkan rahim. 

OK berbalik pada experience Sha. Normally untuk mak-mak lepas bersalin ni perut memang confirm akan buncit ye, takde lahir-lahir anak perut flat. haha tak mungkin! sebab rahim still tak kecut lagi so effectnya perut kita akan boncet macam ada sorang lagi baby dalam perut. So from day 2 berpantang tu Sha dah start pakai Waist Nipper sahaja dan bila bidan datang hari ke-5 tu dia sendiri puji rahim dah semakin mengecil sebab perut tak mengelebeh & lebih firm. Actually Sha sendiri perasan perubahan tu sebab nampak beza dari lepas deliver sampai hari ke-5 perubahan perut kita tu. Alhamdulillah memang kesan sangat-sangat menakjubkan dan nasib baik Sha waist nipper tu awal. Kalau lambat maybe lagi lambat kesan tu. 

So hari ke-5 tu sampai la sekarang Sha terus pakai Long Girdle & Waist Nipper KONSISTEN. Sebab hanya dengan konsisten je kita dapat kesan cepat. Reason why tak pakai Long Girdle awal sebab ada jahit so cam ngeri-ngeri gitu. Tapi takpe if u all jenis takde jahit pakai je terus. Bila dah pakai Long Girdle tu memang rasa lain macam darah nifas tu keluar, ni from my experience darah tu keluar berketul-ketul & perut memang rasa memulas macam contraction. Tapi bagus sebenarnya bila rasa macamtu sebab darah nifas keluar sebersih-bersihnya. Long Girdle ini peranan dia sama lebih kurang macam bertangas, if bertangas pun kita akan rasa darah tu keluar mencurah-curah. So if takde orang pandai nak buatkan tangas untuk kita pakai je Long Girdle inshaAllah darah nifas pun akan mudah keluar. 

Bila pakai Waist Nipper tu plak, yang Sha nampak dari perut yang flabby & buncit sebelum ni ialah perut lebih firm. Memang perut lagi flat berbanding before pregnant, betul la orang tua cakap dalam pantang ni la kalo betul-betul nak jaga badan. Dan honestly & sincerely Premium Beautiful banyak bantu Sha untuk semua proses ni. Banyak memudahkan & banyak kesan yang Sha dapat. FIR yang ada pada Premium Beautiful ni banyak membantu untuk proses pulihkan badan selepas bersalin. 

Kot ada yang tanya nape tak pakai Long Bra, reason sebab cup yang ada tak muat ;) haha susu badanku Alhamdulillah banyak so cup memang kena tukar size. But, if pakai Long Bra actually ianya akan bantu untuk bengkak susu & boleh banyakkan lagi susu ibu. So at the meantime Sha just pakai breastfeeding bra je dulu.

premium beautiful full set - long bra, waist nipper, long girdle

So, ibu-ibu yang dalam pantang or yang nak deliver baby soon & terfikir-fikir nak beli bengkung apa untuk dalam pantang, Sha really advise pakai Premium Beautiful because ni experience Sha sendiri. Mudah & sangat-sangat membantu dari segi kesihatan. Dan bukan je kita pakai masa dalam pantang but boleh pakai sepanjang masa sampai la bila-bila rasa nak pakai sebab Premium Beautiful ni ada Lifetime Warranty. So if koyak, cangkuk tercabut, besi bra patah or apa-apa berlaku boleh hantar untuk repair service for FREE. So memang investment untuk orang perempuan. Biasa kita ni orang perempuan bila badan dah back to shape makanya kita lagi confident.. betul tak? bukan untuk siapa pun, tapi untuk kepuasan diri sendiri & suami ;-)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Membantu Ibu Dalam Pantang

Premium Beautiful MERDEKA 2017 SPECIAL

premium beautiful merdeka special header


Salam uolsss. 

Sempena kemerdekaan Malaysia yang ke 60 tahun ni, Sha ada buat BEST PRICE untuk Premium Beautiful. If korang amik by pieces pun ada best price, if 1 full set memang gile BEST PRICE korang akan dapat.

Bukan tu je, dengan Merdeka special ni juga korang kan dapat FREE PREMIUM BEAUTIFUL WASH dan juga FREE CONSULTATION. Korang nak ukur just let me know dan dapat FREE FITTING. Masa fitting korang boleh try satu set premium beautiful rasa dulu kehebatan material corset ni and then baru decide untuk beli 😍

Promotion ni berlangsung sepanjang bulan Ogos ni sahaja, jangan tunggu lama-lama k 😊

premium beautiful merdeka benefits

Untuk Merdeka special ni pembayaran boleh melalui CASH & CREDIT CARD.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful MERDEKA 2017 SPECIAL