100 Cerita Thera : #4 Datang bulan/Period dengan Therapants

Harini Sha nak kongsi pengalaman Sha sendiri dengan Therapants ni. Untuk yang pernah tengok Sha, memang dah tau la Sha ni tak besar mana, Alhamdulillah masih lebih kurang sama je badan dengan zaman U dulu. Tapi, perut berlemak tu of course la ada kan hehe maklum lah dah bersalin 3 dan pernah melalui bersalin secara czer juga 

Tapi harini apa yang Sha nak kongsi ialah pengalaman sha kalo time period. Sha ni dengan sengugut memang tak boleh dipisahkan, since zaman sekolah dulu laa. Masa kerja kadang-kadang tu boleh pergi tidur kat surau if datang sakit yang teramat tu. Masa anak dara dulu, orang cakap kalo nak hilangkan sengugut kena tunggu kahwin dan bersalin nanti hilanglaa sengugut tu. Tapi untuk kes Sha ni nan hado ...sama je eventho dah bersalin semua ni.

Kebiasaanya kalo time kena period pain or sengugut ni benda yang Sha cari ialah something yang panas. Kalo zaman remaja dulu-dulu ni mana laa ada tungku2 moden ni, so paling biasa buat ialah panaskan iron pastu bungkus dengan kain dan 'demah' or letak je kat bahagian rahim tu. Alhamdullilah memang menjadi lah. Takpun isi air panas dalam bekas. Itu antara yang Sha pernah buat. Dan kalau tak boleh tahan juga Sha penah juga ambil Panadol Menstrual tu, sekarang pun ada lagi kot. So, uols tau la betapa teruknya my period pain ni dulu.

Yang Sha nak share ni ialah perubahan yang ketara Sha dapat lepas pakai Premium Beautiful dulu dan sekarang Therapants ni. Alhamdulillah memang sangat-sangat ketara kesannya. Sha everytime period memang akan wajibkan diri pakai Long Girdle Premium Beautiful dan sekarang ni dah ada Therapants ni Sha akan pakai. 

Untuk pengetahuan uols, memang design berbentuk rahim pada PB dan Therapants ada FIR (Far Infrared Rays) so, FIR pada Therapants ni membantu untuk kurangkan cramp pada bahagian rahim kita ni bila period. FIR ni juga bantu untuk melancarkan peredaran darah. dan once kita pakai Therapants ni juga ianya membantu untuk support/menaikkan rahim kita tu. FIR juga mampu menghangatkan bahagian rahim kita. So, boleh nampak kat sini kenapa bila pakai PB or Therapants ni membantu untuk kurangkan rasa sakit time sengugut ni. Alhamdulillah sangat-sangat membantu. Sekurang-kurangnya kalo time period tu kena kerja or kena jumpa customers tak de lah mengganggu sangat. Still boleh keluar dan jalankan aktiviti macam biasa. Alhamdulillah memang Sha suka sangat-sangat kongsi pengalaman ni pada customers yang ada masalah yang sama 

kat sini laa terdapatnya nano dot FIR


Nano Dot FIR yang terdapat di Therapants. Berbentuk rahim

Ada juga customers tanya, kena ke pakai Therapants ni masa period. Jawapan Sha ialah wajib pakai. Macam yang kita tau kalo time period ni untuk keluarkan darah-darah kotor. So, secara tak langsung proses pengeluaran darah tu lagi lancar, darah-darah kotor pun akan ditarik keluar semua takde dah sekat2 heheh..

So, ini lah pengalaman Sha sendiri. Semoga bermanfaat untuk semua yang membaca.

Long Bra Premium Beautiful Murah

Assalamualaikum & salam lockdown 3.0 untuk semua.

Sekejap je dah seminggu kita berkurung di rumah. Hopefully semua pembaca blog Sha ni dalam keadaan yang sihat-sihat hendaknya. Jika ada antara pembaca-pembaca blog ni yang sedang dalam kesakitan Sha doakan dipermudahkan urusan dan dikurniakan kesihatan. Banyak sangat baca kat social media ada kawan-kawan yang dikenali dan tak dikenali telah kembali kepada Allah SWT disebabkan virus covid 19 ni. So, kita sama-sama jaga diri kita, stay at home dan follow betul-betul SOP dan banyakkan berdoa. inshaAllah tak lama lagi Malaysia akan pulih seperti biasa..Aamiiinn

Panjang pulak mukadimah Sha yek. ok btw Sha nak kongsi berita gembira kepada customers dan pembaca blog Sha yang memang pengguna setia Premium Beautiful dan Theraset ni. Sha tau di musim covid ni ramai yang tengah nak berjimat cermat kan. So, berita gembira ni Sha harap dapat membantu uols terutamanya untuk pengguna Long Bra Premium Beautiful dan therapants 😁

Premium Beautiful Long Bra Classic

Premium Beautiful Long Bra Elegance

Kami ada buat SALE 60% untuk Long Bra Premium Beautiful ni, actually hanya 2 hari sahaja offer ni. Tapi Sha tau disebabkan kalo harga murah ni memang ramai sangat akan grab so Sha ambil order awal-awal dari sekarang sehingga 26 Jun 2021 sahaja. Ingat tau sampai 26 June je. Lepasni harga akan back to normal.

Offer ni valid untuk Long Bra Classic (Hitam) dan Elegance (Grey) (Gambar macam kat atas tu πŸ‘†). Sebelum ni harga normal cup E & lilit 100 lagi mahal, sama juga PB Elegance lagi mahal dari PB Classic. Tapi, untuk offer ni semua size dan jenis SAMA HARGA. hahhh so memang sangat-sangat berbaloi okkkk untuk uols grab. Jangan tunggu lama-lama cepat-cepat contact Sha untuk dapatkan Long Bra Premium Beautiful murah ni ok.


ini harga if uols beli 1 Long Bra elegance @ classic

Yang ni pulse kalo beli 2 pieces. Lagi jimat dan ada free gift juga


Murah tak???? heheheh murah sangat-sangat kan? So, apa tunggu lagi cepat-cepat grab. wassap Sha laju2 kay. Untuk pengguna therapants uols wajib ada Long Bra Premium Beautiful ni tau sebab kesan lagi best dan akan tutup semua lemak pada badan kita.

ni rupa kalo pakai full set therapants + long bra Premium Beautiful

Ok, itu je berita gembira yang Sha nak kongsikan harini, InshaAllah ada lagi berita-berita best Sha akan share nanti kay. baiiiiiii 

Therapants Unboxing & Review

Salam uolss...

Harini Sha nak buat unboxing dan review untuk Therapants... Tengok la video kat bawah ye. If ada sebarang soalan boleh komen di sini.


Cara Tentukan Saiz Theravest Yang Betul

Assalamu'alaikum uolss..

Terima kasih sebab singgah di blog Sha. Harini Sha nak share cara untuk tentukan saiz Theravest. Actually Theravest adalah bengkung yang ada fungsi untuk mengecilkan lengan. Bagus kan.. Di samping mengempiskan perut, dapat bonus lengan yang mengecil.

Untuk tentukan saiz Theravest ni, uolss kena ambil ukuran pinggang dalam sentimeter. Paras pinggang ni adalah selari dengan siku.

Sha dah sediakan Calculator Theravest kat bawah, so senang je uolss. Tak perlu ingat carta saiz Theravest lagi. Just masukkan ukuran pinggang di bawah, kemudian tekan Kira/Calculate. Terusss uolss dapat saiz yang sesuai.

Jika ada sebarang pertanyaan atau feedback, boleh tulis di ruang komen ye..


PB 360 Thera Vest Calculator
Pinggang / Waist (cm) :  

GRAB THERAPANTS + THERAVEST SEMPENA PROMO RAMADAN BERAKHIR 30 APRIL 2021

Assalamualaikum & morning semua 

Salam 18 Ramadan untuk semua. Semoga semua dalam keadaan sihat dalam menjalankan ibadah berpuasa. 

Sha tau ramai tengah mencari Therapants dan Theravest sekarang ni, sebab terlalu ramai yang wassap dan emel tanya tentang harga.

Ada yang nak ansuran, cash dan credit card. Actually FYI, Sha memang ada offer semua option ni sebab nak mudahkan uols pakai tanpa banyak sangat isu. Mudah urusan customer, mudah juga urusan Sha inshaAllah 😊

Dan untuk pengetahuan uols juga, Sha ada sediakan option Credit Card 0% interest tapi option ni hanya untuk Maybank & Public Bank je yek. Yang beli 1 piece pun boleh dapat yek 0% interest ni. Semua ni senang je tak perlu uols nak pergi Stokis swipe card etc just inform je Sha dan nanti Sha akan bagi secured link untuk uols gunakan yek

Ansuran cash pula banyak option yang Sha ada seperti kutu. So, untuk info-info details ni Wassap je Sha lagi senang kita nak sembang panjang. 



So, jangan lupa dapatkan set ni yang berakhir 30-4-2021

100 Cerita Thera : #3 Sakit Sciatica & Slip Disk

Salam n morninggg uolsss...

Apa khabar harini? Moga uolss ceria dan gembira selalu ye.

Well, harini Sha nak sambung #100CeritaThera. Harini special sikit sebab cerita ni daripada seorang customer lelaki yang contact Sha bertanyakan PB 360 Therapants. Mula-mula Sha ingatkan sis.. Rupa-rupanya sir hihi...


Customer ni kat area Kuala Selangor, tak jauh, so kita jumpa la. Kalau customer dekat Sha prefer jumpa sebab boleh ukur balik dan fitting. Kalau saiz tak selesa boleh terus tukar.


Customer ni bagitau yang dia ada masalah slip disk, so memang sesuai la pakai Therapants. Sebab Therapants ada fungsi FIR dan terapi. InsyaAllah boleh membantu.


Sha memang suka bawa beberapa saiz sebab kadang bila jumpa, kita akan tahu yang mana lebih sesuai. So, lepas set appointment kami jumpa kat area Saujana Utama. Alhamdulillah, customer ni memang memahami dan senang sangat deal. Masa jumpa tu husband ukur balik dan bagi saiz yang sesuai.

Alhamdulillah, lepas enam hari, customer ni whatsapp Sha..


Happy sangat Sha dapat feedback daripada customer. Sakit pinggul dah banyak kurang. Bila sakit customer sembuh atau berkurangan, mereka boleh kerja dan buat aktiviti lebih selesa dan lancar. Kehidupan mereka jadi lebih baik. Hubungan kat tempat kerja dan dengan family pun jadi bertambah baik. Begitulah, bila kita sakit bukan saja bagi kesan pada diri kita, tapi pada semua orang di sekeliling.

Sha syukur sebab dapat bantu customer ni. Moga sakitnya terus sembuh dan moga lebih ramai orang yang akan dapat manfaat daripada Therapants.

Jika ada sesiapa yang ada masalah yang sama, boleh contact Sha ye. InsyaAllah Sha akan bagi servis terbaik.


Sha Khalid
011-37758674

100 Cerita Thera : #2 Kak Jalilah Kerja Lasak, Pakai Therapants Lebih Bertenaga

Salam & morningg uolss..

Harini Sha nak share satu lagi 100 Cerita Thera, seorang pemakai tegar set Thera yang bernama Kak Jalilah. Kak Jalilah ni kerja memang lasak. Alhamdulillah, dengan Therapants banyak membantu menguatkan kaki dan pinggang.

"Hari ni akak main panjat2 pulak pasang langsir raya kontena ni... Bukan senang nak hidup senang... Begini lah sehari2 rutin harian akak.

Memang perlukan kekuatan fizikal & minda...

Mana panas berdeting2 lagi... Terbakor2 kolesterol yang ada, tambah lagi bila sarung #Therapants memang banyak peluh keluar... Sesuai sangat untuk senaman, tak jogging pun tak pe....
Dengan kerja ku yang amat lasak ni memang memerlukan banyak tenaga&kekuatan tangan dan kaki.. Namun dikala usia yang semakin bertambah ni faham2 lah... Semua tu pun semakin kurang
Namun sejak2 sarung set #TheraThera ni, alhamdulillah masalah selesai kerja pun jadi mudah & tangkas... Tiada lagi kesakitan kaki&pinggang....."




Lepas pakai Therapants ni memang bahagian dari perut ke bawah lebih kuat dan selesa sebab ada support. Ditambah pula denga fungsi terapi Therapants. Memang la berbaloi pakai.

100 Cerita Thera : #1 Simptom Menopause

Salam Ramadan semua ..macamana so far berpuasa ?

Alhamdulillah semoga semua sihat-sihat belaka. InshaAllah starting from today Sha nak kongsi dengan semua pembaca blog Sha ni 100 Cerita Thera iaitu testimoni-testimoni hebat dari kesan pemakaian Therapants & Theravest

Untuk harini Sha ada testimoni yang sangat-sangat unik tau. Tentang pre-menopause. Melalui pembacaan & penceritaan dari customers yang pernah Sha jumpa actually macam-macam simptom pre-menopause yang dorang dapat. 

"Period jadi panjang, kaki cramp, sakit-sakit urat, kepala pening, belakang leher sampai belikat sakit. Baring serba tak kena, lenguh kaki kebas semua ada, susah nak lena malam. 

Tak tahan sangat so pakai fullset Therapants & Theravest. Permulaan dalam 15 minit ke 20 minit tempat lenguh tu rasa bertambah lenguh , tak selesa tapi lama-lama tak sedar ia hilang. Terutama pada belakang leher dan belikat, kaki peha semua." - CDM Hajah Hamisah

Menurut CDM Hajah ni rasa kebas tu disebabkan darah kita tidak berjalan lancar, urat saraf kita mungkin ada block. 

Dan untuk pengetahuan semua Thera set ni ada ni ada batu kristal yang diletakkan pada point-point acupunture di bahagian kaki dan badan. Dan ada juga FIR yang diattachkan direct juga pada bahagian Therapants & Theravest ni. Fungsi kedua-dua ni ialah melancarkan peredaran darah dan rasa bagai diurut-urut. 

So, untuk yang ada masalah yang sama boleh la ikthiar dengan Legging Terapi Therapants ni dan juga Theravest ni tau ..inshaAllah pasti nampak kesan berbeza pada badan kita.

Yang nak harga promosi Ramadan Masih ada lagi, just wassap je Sha yek . Wassap Sha

#100CeritaThera

Promosi Ramadan - Therapants & Theravest

Salam 4 Ramadan untuk semua pembaca blog Sha 😊

Semoga semuanya berada dalam keadaan sihat dan gembira. So far macamana puasa uols? Pakai Therapants dan Theravest tak? heheh kalo tak pakai lagi meh beli sekarang memang jimat sangat tau sekarang ni

Disebabkan ramai yang bertanya pada Sha takde ke Promosi Ramadan untuk Therapants & Theravest ni or kita panggil Theraset ni? Of course la ada uols...

Kali ni Sha buat dalam bentuk Set, sebab senang uols nak pakai dan lagi selesa dan lagi murah dan berbaloi. hehe berapa banyak dan daaaa...ok Set seperti di bawah ni yee

Orite untuk setiap set ni banyak benefit yang uols boleh dapat, Sha ringkaskan seperti di dalam poster kat bawah ni yek. Seperti biasa kalo ada yang uols tak clear ke just wassap je Sha ok Wasap Sha



Berpuasa dan Pakai Therapants & TheraVest

Hi semua

Bila masuk Ramadan je Sha memang suka nak kongsi dengan semua kebaikan kalo pakai corset. Sebab Sha sendiri dah berpengalaman so benda baik memang wajib kita kongsi-kongsi betul tak? 

Orite sebelum ni pun ada dalam blog Sha ni kongsi pengalaman pakai corset Premium Beautiful ketika puasa. Ada juga Sha kongsi pengalaman my customer yang pakai corset ni sebab gastric Alhamdulillah membantu sangat-sangat ketika beliau berpuasa 

Ini antara keratan yang dipost di entry Sha yang lalu 

 "Sebelum bulan puasa hari tu, saya puasa sunat bulan Rejab and Syaban, everything going on well. Pernah satu hari tu nookk, mak x bangun sahur. Tapi, disebabkan mak pakai Premium Beautiful ni, mak condifent confident, mak puasa jeww.. And Alhamdulillah saya dapat bertahan sampai time buka puasa and paling happy sebab dalam bulan puasa ni, if x terbangun sahur pon, saya confident saya akan OK!

Sebenarnye, bile kita pakai satu set Premium Beautiful ni, secara automatik, die akan memeluk erat *x tahu nak bagi ayat apa yang sesuai* tubuh badan kite. Sebab itulah, angin x akan masuk dalam perut kita and itu yang mencegahkan kite dari kena serang hendap dengan gastrik teww.."

Macam Sha cakap tadi yek, ini semua usaha kita, yang nak bagi sembuh bagi sihat Allah. So, sambil pakai tu sambil kita berdoa inshaAllah

Premium Beautiful corset ni sama je konsep dengan Therapants & Theravest ni so inshaAllah kesan yang uols dapat pun akan sama inshaAllah lebih baik lagi.

Based pada pengalaman Sha sendiri dah tahun ke 10 berpuasa dengan Premium Beautiful dan tahun ke 2 dengan Therapants ni Alhamdulillah memang terbaik πŸ‘πŸ»


Apa yang best sangat tu??

InshaAllah tak rasa letih sebab bagi energy kepada kita, pengaliran darah tu lebih lancar, Untuk yang gastric atau jarang berpuasa kalo asik makan je actually acid di perut sentiasa keluar.

So, kalo tengah hari tu even kita puasa pun acid akan tetap keluar, perut tu macam dah terbiasa (jam biologi) so untuk kurangkan penghasilan acid ni kita boleh pakai sekurang-kurangnya Therapants tapi kalo berkemampuan pakai juga Theravest lagi best.

Therapants dan theravest ni pun ada Far Infrared Rays (FIRs) dan juga batu crystal yang membantu mengurangkan penghasilan acid, membantu mempercepatkan pembinaan tisu-tisu dalam perut, melancarkan peredaran darah dan nutrien dalam badan.

Yang nak tau dengan lebih details lagi wassap je Sha ok. InshaAllah Sha akan cuba beri khidmat nasihat yang terbaik untuk semua.

Untuk Ramadan ni, Sha nak bagi SPECIAL PRICE untuk TheraPants dan TheraVest ni. Just contact Sha ye untuk dapatkan offer ni.

Sha Khalid

011-37758674