Ads

Advertisement

Seminar Magnet Rezeki!

Baca tajuk je dah terasa magnetnya. Seriously, seminar yang sangat-sangat best sepanjang 4 tahun Sha dalam bisnes ni. Tersingkap segala tips-tips dan cara-cara nak menarik rezeki. Ya Allah syukur sangat Allah dorongkan hati ni untuk pergi seminar ni

Actually seminar ni khas untuk HBO (Hebat Berniaga Online) team members sahaja. Rasa sangat-sangat bertuah sebab Sha pun salah sorang CDM di dalam HBO Team. Dalam seminar ni diajar details untuk kita berniaga di dalam Islam. InshaAllah nak dapatkan income bulan-bulan dengan bisnes memang sangat mudah. 

9/10 dari rezeki dari perniagaan jadi nya 9/10 juga la kita kena letakkan komitmen bila kita berniaga baru dapat merasai nikmat 9/10 tersebut if letak 1/10 maka yang dapatnya pun 1/10 sahaja. Tapi Sha suka dengan bisnes yang Sha buat ni sebab every single steps diajar, ada mentor yang akan sentiasa pegang tangan Sha untuk guide & tunjuk jalan. Bukan setakat tentang bisnes tapi dah macam family sendiri. Seronok sangat bila dapat buat bisnes macam ni. Diam tak diam dah 4 tahun Sha dalam bisnes ni & inshaAllah banyak lagi yang boleh dikecapi.... 


luggage FREE!!!! Kejutan yang tak disangka-sangka

AJK yang sehati sejiwa menjayakan seminar

HBO Team yang hebat!!

Yeah!! ini la kejutannya! Kami Qualifiers Europe dapat luggage free dari our sifoo CDM Chan. Thank you CDM!

Mentor kesayangan kami & ibarat ibu kami CDM Kak Misah

Tengok tu khusyuk betul 

Sha & Fasny dengan Kak Misah

Fasny & Wani, semoga lepas ni bisnes kita semakin kencang. Ameen

Hebatnya kami sebab sentiasa dipimpin oleh mentor yang sangat humble, walaupun sudah bergelar jutawan tapi sentiasa rendah diri. Bak kata beliau 'kena jadi seperti padi, makin berisi makin tunduk' InshaAllah satu hari nanti Sha pun nak bergelar Jutawan seperti beliau juga. Tiada yang mustahil untuk kita dapat dalam bisnes yang penting FOKUS! FOKUS! FOKUS!


Nasihat CDM Abg Lan : DOA + ILMU + BERTINDAK + RUJUK = KEJAYAAN 

Let's be part of HBO Team 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Seminar Magnet Rezeki!

Budapest & Vienna, Kau Tunggu Aku Datang

Alhamdulillah, syukur atas nikmat Allah SWT yang tak pernah putus. Tiap nafas yang kita hirup dan apa saja nikmat yang kita kecapi harini adalah daripadaNya.

Syukur sangat sebab Sha dah confirm qualify trip company akan datang ni ke Budapest, Hungary dan Vienna, Austria. Nikmat sungguh dapat berjalan melihat negara orang. Jauh perjalanan luas pandangan. Syukur padaNya yang melorongkan Sha buat bisnes sekarang. Masih ingat lagi, trip dengan bisneslah kali pertama Sha buat passport. Sebelum ni memang berangan-angan melancong keliling dunia, tapi sebab kekangan, angan-angan tinggal mimpi.

Daripada semua negara yang Sha dah pernah pergi sepanjang dalam bisnes ni, empat buah darinya ialah negara Eropah - Holland, Belgium, UK & France. Europe ni memang Allah jadikan special, dengan scenery, people, sejarah dan macam-macam lagi yang menarik. Sha sentiasa menunggu-nunggu bila company announce trip Europe.

Bukan senang nak keliling dunia if guna duit sendiri. If uolls nak tahu, every trips yang Sha pergi adalah fully sponsored - flight, accommodation, food, tour guide & transportation. Kalau takde bawa duit poket pun boleh enjoy dan tayah nak pening-pening. Susah nak describe macamana seronoknya every trips, setiap negara ada sejarah & kenangan manisnya tersendiri :) uolls qualify sendiri baru tahu macam mana feeling dia. Nak ikott???? heheh 

Yang lagi bestnya, pergi dalam group ramai-ramai dengan business partners. Fuhhh! memang enjoy. Masa nilah nak betul-betul enjoy setelah penat bekerja.

We Work Hard and We Play Hard

Uollss enjoy gambar-gambar throwback semua trips Sha ke Europe ye. 

Europe, Kau Tunggu Aku Datang Lagi..

Atomium, Brussels

Canal Cruise, Amsterdam

Dam Square, Amsterdam

Keukenhof, Holland

Red Light Street, Amsterdam

Volendam Fishing Village, Holland

Zaanse Schans, Holland

Arc de Triomphe, Paris

Bicester Village, England

Big Ben, London

Buckingham Palace, London

Champs-Élysées, Paris

Eiffel Tower, Paris

Eye of London

Galeries Lafayette, Paris

Harrods, London

Kensington Park, London

Laduree, Paris

London Central Mosque

London School of Music

Royal Albert Hall, London

Seine River Cruise, Paris

Tower Bridge, London

Westminster Abbey, London



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Budapest & Vienna, Kau Tunggu Aku Datang

Testimoni Premium Beautiful

Salam uolss..

Sebagai pengguna tegar Premium Beautiful dan agen berkualiti, Sha nak share a few testimonials daripada pengguna-pengguna yang gunakan korset ni. Bila banyak testimoni barulah korang lebih yakin dengan premium beautiful ni kan.. ;)

Dapatkan Shape Lepas Bersalin

Premium Beautiful ni memang berkesan untuk bantu dapatkan balik shape lepas bersalin. Wanita lepas bersalin ni tau-taulah kan, akan gain weight masa bersalin. Pastu rahim akan jatuh ke bawah. Selain bertungku, bertangas dan berurut bila pakai Premium Beautiful semasa dalam pantang memang bagi kesan yang cepat untuk kuruskan badan, back to normal shape & kecutkan rahim.

Bawah ni testimoni daripada CDM Fazi yang konsisten pakai Premium Beautiful. Dalam masa 2 bulan lepas bersalin, dia dah dapat balik shape sebelum bersalin. Sape taknak jadi macam ni kan?

testimonial premium beautiful daripada CDM Fazi


Betulkan Postur Badan/Back Pain

Ada yang tanya orang kurus pun boleh ke pakai Premium Beautiful, of course boleh sebab biasa orang kurus ni kalo duduk sure membongkokkan badan or automatically badan jadi bongkok. So, bila pakai waist nipper (bengkung) postur badan akan jadi betul & takde la membongkok. One more thing Premium Beautiful ni memang direka khas 70% untuk kesihatan so tak semestinya untuk orang yang gemuk nak kurus sahaja pakai. Dan waist nipper Premium Beautiful pun dapat pengiktirafan dari pakar Ortophedic US & Canada. Ramai customers Sha yang ada masalah back pain pun bagi feedback positive lepas pakai. Alhamdulillah hilang sakit tulang belakang.


testimoni premium beautiful untuk sakit tulang belakang


Kurangkan Period Pain

Ini testimoni daripada Zara, salah seorang blogger yang guna Premium Beautiful. Zara cerita dia memang ada masalah period pain, sampai bila tak tahan terpaksa ambik pain killer. Tapi pain killer ni tak baik untuk kesihatan. Memang la sakit hilang sekejap, tapi long term maybe masalah lain yang timbul.


testimoni premium beautiful Zara seorang blogger yang menghadapi masalah period pain
Boleh baca detail testimoni Zara kat sini dan sini

Banyakkan Susu Badan

Premium Beautiful ni memang berkesan membanyakkan susu badan. Baca la testimoni-testimoni dalam group whatsapp Sha daripada pengguna-pengguna tegar PB.. :D

testimoni premium beautiful untuk banyakkan susu badan



Sha harap dengan testimoni-testimoni ni at least uolls yang berniat nak pakai Premium Beautiful ni lebih yakin. Dan pada yang nak jadikan bisnes Premium Beautiful ni sebagai side income ataupun full time business pun amat-amat digalakkan. Just inform Sha, nanti Sha explain macam mana nak jadi agen Premium Beautiful yang berjaya.. ;)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Testimoni Premium Beautiful

Premium Beautiful Ketika Dalam Pantang

hi lovelies

Last post aritu Sha ada janji nak share berpantang dengan Premium Beautiful kan? hehe so ni baru berkesempatan nak share the amazing experience with Premium Beautiful. 

Ok, Sha start pakai Premium Beautiful hari ke-2 masa berpantang & masa hari ke-5 tu la mak bidan start datang untuk urut dan segala procedures semasa berpantang dilakukan. wah skema gitu..hehe Alhamdulillah bila deliver normal ni banyak sikit aktiviti berpantang boleh dilakukan. Antara dalam pakej yang Sha ambil untuk berpantang ni berurut, bertangas, mandi herba, bertungku & berbengkung. 

Part paling Sha suka sangat-sangat ialah bertungku & berbengkung. Actually bila kita dalam pantang ni satu benda yang paling penting ialah kecutkan rahim ke size asal. So mak bidan memang akan focus untuk kecutkan rahim. 

OK berbalik pada experience Sha. Normally untuk mak-mak lepas bersalin ni perut memang confirm akan buncit ye, takde lahir-lahir anak perut flat. haha tak mungkin! sebab rahim still tak kecut lagi so effectnya perut kita akan boncet macam ada sorang lagi baby dalam perut. So from day 2 berpantang tu Sha dah start pakai Waist Nipper sahaja dan bila bidan datang hari ke-5 tu dia sendiri puji rahim dah semakin mengecil sebab perut tak mengelebeh & lebih firm. Actually Sha sendiri perasan perubahan tu sebab nampak beza dari lepas deliver sampai hari ke-5 perubahan perut kita tu. Alhamdulillah memang kesan sangat-sangat menakjubkan dan nasib baik Sha waist nipper tu awal. Kalau lambat maybe lagi lambat kesan tu. 

So hari ke-5 tu sampai la sekarang Sha terus pakai Long Girdle & Waist Nipper KONSISTEN. Sebab hanya dengan konsisten je kita dapat kesan cepat. Reason why tak pakai Long Girdle awal sebab ada jahit so cam ngeri-ngeri gitu. Tapi takpe if u all jenis takde jahit pakai je terus. Bila dah pakai Long Girdle tu memang rasa lain macam darah nifas tu keluar, ni from my experience darah tu keluar berketul-ketul & perut memang rasa memulas macam contraction. Tapi bagus sebenarnya bila rasa macamtu sebab darah nifas keluar sebersih-bersihnya. Long Girdle ini peranan dia sama lebih kurang macam bertangas, if bertangas pun kita akan rasa darah tu keluar mencurah-curah. So if takde orang pandai nak buatkan tangas untuk kita pakai je Long Girdle inshaAllah darah nifas pun akan mudah keluar. 

Bila pakai Waist Nipper tu plak, yang Sha nampak dari perut yang flabby & buncit sebelum ni ialah perut lebih firm. Memang perut lagi flat berbanding before pregnant, betul la orang tua cakap dalam pantang ni la kalo betul-betul nak jaga badan. Dan honestly & sincerely Premium Beautiful banyak bantu Sha untuk semua proses ni. Banyak memudahkan & banyak kesan yang Sha dapat. FIR yang ada pada Premium Beautiful ni banyak membantu untuk proses pulihkan badan selepas bersalin. 

Kot ada yang tanya nape tak pakai Long Bra, reason sebab cup yang ada tak muat ;) haha susu badanku Alhamdulillah banyak so cup memang kena tukar size. But, if pakai Long Bra actually ianya akan bantu untuk bengkak susu & boleh banyakkan lagi susu ibu. So at the meantime Sha just pakai breastfeeding bra je dulu. 

So, ibu-ibu yang dalam pantang or yang nak deliver baby soon & terfikir-fikir nak beli bengkung apa untuk dalam pantang, Sha really advise pakai Premium Beautiful because ni experience Sha sendiri. Mudah & sangat-sangat membantu dari segi kesihatan. Dan bukan je kita pakai masa dalam pantang but boleh pakai sepanjang masa sampai la bila-bila rasa nak pakai sebab Premium Beautiful ni ada Lifetime Warranty so if koyak, cangkuk tercabut, besi bra patah or apa-apa berlaku boleh hantar untuk repair service for FREE so memang investment untuk orang perempuan. Biasa kita ni orang perempuan bila badan dah back to shape makanya kita lagi confident. betul tak? bukan untuk siapa pun, tapi untuk kepuasan diri sendiri & suami ;-)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Ketika Dalam Pantang

Peluang Berani Berniaga

Sha nak berkongsi video yang amat bagus daripada Dr Azizan Osman. Macam Dr Azizan beritahu, ramai orang stuck dengan modal bila mula nak berniaga. Sebenarnya, modal bukanlah penyebab utama berjaya dalam bisnes. Yang penting azam dan semangat yang tinggi. Hayati jawapan daripada Dr Azizan untuk soalan yang pertama..


* Soalan 1 : Bagaimana untuk menguruskan syarikat dengan modal hanya RM2,000? *

Jawapan daripada Dr Azizan Osman, menggalakkan menjadi pengedar barangan orang lain seperti ramai dalam team Sha. Tidak perlu buka kedai, jalankan bisnes dari rumah secara online.

Jika anda punya modal sekurang-kurangnya RM 2,000 tapi betul-betul berminat untuk berniaga, jangan tunggu lagi. SMS/Whatsapp Sha  012-2151541.

Apa yang akan anda dapat??

 Income sehingga 4 angka setiap bulan
 
Produk terhangat di pasaran dengan sokongan testimoni-testimoni daripada pengguna sendiri
 
Strategi pemasaran online dan offline
 
Support daripada team yang komited dan terbukti telah berjaya

SMS/Whatsapp SEKARANG untuk buktikan anda berani berniaga!



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Peluang Berani Berniaga