Premium Beautiful Offer

 Assalamualaikum & hi semua 👋

Alhamdulillah company baru announced ada less 50% untuk Premium Beautiful corset

Sha tau ada pembaca blog Sha ni peminat Premium Beautiful, so sha kongsi kat sini promosi untuk PB ni . Ianya termasuk juga dengan Short Bra PB tau. So, memang sangat2 murah dan wajib uols grab

✔️ Semua new set

✔️ Comes with lifetime warranty repair

✔️ Ada pilihan classic & elegance

So, kalo nak tau tentang ukuran boleh terus wasap Sha ok 






Testimoni Therapants

 Hi, 

Sha just nak kongsi beberapa testimoni2 therapants yang berkaitan dengan masalah kesihatan. Maybe ada yang tengah mencari keyakinan untuk beli,InshaAllah dengan perkongsian testimoni2 ni uols akan lebih yakin

Untuk consultation & untuk tau ukuran boleh je wasap sha yek wasap







Promosi Ramadhan Raya Therapants, Theravest, Thera Series dan Premium Beautiful

 Assalamualaikum & salam sejahtera semua ....

Seperti yang dijanjikan oleh Sha sebelum ni, Sha buat special promo untuk Therapants, Theravest & Premium Beautiful kepada uols yang beli sempena Ramadhan ni sahaja..on top of promo ni ada special gift dari Sha untuk korang ye yang sentiasa setia bersama shakhalid.com selama ni ..

So, cepat-cepat contact Sha untuk dapatkan set Therapants, Theravest dan Premium Beautiful untuk uols pakai sebelum raya ni ok..

Seriously, bila pakai time puasa ni lagi cepat badan uols boleh back to shape. Senang nak turunkan berat badan dan buang segala lemak-lemak tu tau. 

ok anything just wasap je Sha kay 011-33758674








Travelog UMRAH musim covid - Mac, 2022 PART 1

Assalamualaikum & Salam Ramadhan untuk semua 

Alhamdulillah Allah bagi kesempatan untuk Sha menulis dan tinggalkan kenangan kat blog ni sebagai panduan. InshaAllah semoga sedikit sebanyak berguna untuk pembaca walaupun now Arab Saudi pun dah berpindah ke Fasa Endemik. 

Alhamdulillah perjalanan Umrah kami kali ni dipermudahkan oleh Allah SWT. Bermula dengan niat dan kemahuan yang sangat mendalam kami nak pergi juga ke umrah bila Arab Saudi dah buka border, so once depa buka je border dan annouce umrah dah boleh pergi kami terus book dengan travel agency (TA). Sebelum ni kami memang dah penah pergi dengan Andalusia so malas dah nak fikir or google yang lain terus je book dengan Andalusia. Sebab paling utama kami pilih TA yang betul2 boleh dipercayai juga sebab nak pergi pada musim covid memandangkan time tu masih  pandemic lagi.

beg luggage besar & kecil, beg kasut, kurma & sejadah dari Andalusia

Actually kami booked di Andalusia pada 10 Nov 2021, nak pergi bulan 1. tup2 Malaysia pulak buat sekatan tak boleh pergi umrah. So, nak tukar ke bulan Feb sangat2 suntuk so kami tukar bulan Mac pulak. Dengan Andalusia ni uols boleh buat booking RM300 je dulu, date pun boleh pilih random. Macam Sha ubah 3-4 kali juga la date. Sebab nak selarikan juga dengan period kita kan. Sha sejenis malas nak makan ubat. So, booked date yang memang baru abis period, Alhamdulillah selama 12 hari di Makkah/Madinah tu boleh buat full ibadah. Maklumlaa kita bukan boleh p selalukan. So, yang nak pergi tu rancang betul-betul ok. Suami kita takpe dorang follow je kita heheh

cucuk booster


ceramah umrah fizikal bersama Dato Ustaz Daud Che Ngah di Andalusia HQ

So, once dah confirm tu baru kami buat full payment pada 24 Dec 2021. Masa tu laa baru cucuk segala booster hehe..kan masatu macam2 SOP..kami layankan jelaa yang penting nak mudah je pergi nanti tanpa hiccups. Lepastu baru la renew passport, serah segala documents kepada TA. Alhamdulillah masa kami tu dapat book dengan harga Matta Fair. Now tengah ada Matta Fair tau. So, uols boleh la usha2 line kot ada offer. Masa Sha pergi tu menggunakan visa umrah. Tapi sekarang Visa Tourist pun dah banyak benefit. Senang cerita dah mudah juga sekarang ni untuk kita rancang pergi dengan DIY inshaAllah.

Masa Sha nak pergi tu kami masih perlu buat PCR covid test. Dah laa 9 Feb tu kami sekeluarga kena covid, memang la sangat mendebarkan. Yelah bila google if buat PCR ni masih ada lagi kuman covid laa, so kalo test confirm +ve laa ..aishh macam-macam tau heheh...tapi Alhamdulillah 2 hari sebelum kami fly tu, Arab Saudi buat kenyataan yang RTK pun acceptable. Syukur Alhamdulillah sebab RTK ni kurang detect sangat..so 6 Mac tu baru la kami setelkan segala RTK. 2 of us -ve. Submit result ke TA Alhamdulillah boarding pass pun boleh keluar semua. Dan masa tu juga la baru kami nak packing. Flight kami pada 7 Mac pukul 1.40 petang. Memang agak kelam kabut sikit laa..tapi Alhamdulillah kami dah setelkan banyak juga keperluan penting sebelum tu.

Sedikit tips Sha nak bagi untuk yang nak pergi ke Arab Saudi. Sha sangat rekomen uols buat kad bank Al Rajhi. Kami just renew je kad yang pernah ada dulu. Sangat-sangat memudahkan proses kat sana. Bila kami check currency exchange memang sangat murah compare kalau kita tukar duit kat Malaysia. Sha pergi farmasi kat sana beli ubat just swipe je, nak keluarkan duit pun banyak sangat2 atm Ar Rajhi kat sana. Senang cerita mudah sangat. 

Ok berbalik pada cerita tadi. Our flight ialah Saudi Airlines. Dari KL-Madinah. So, kami akan ziarah Rasululullah SAW dulu sebelum ke Makkah untuk ibadah umrah. Perjalanan selama 9 jam lebih kurang memang tak terasa sangat laa, sebab excited tu terlalu kuat. Alhamdulillah lebih kurang pukul 5.30 petang kami touch down Prince Mohammad bin Abdulaziz International Airport.  


Seat 0 sebelah tu so selesa la travel 9 jam

preparation nak tidoq. tapi seriously tak ngantuk pun sebab excited

Immigresen kat airport pun sangat laju time tu, sebab the day kami pergi tu Arab Saudi tarik semua SOP, no pcr/rtk. so laju jeeee takde nak check apa2 pun. Dekat sebelah baggage claim tu ada surau yang sangat selesa, so sementara tunggu beg we ols solat maghrib dulu. Setel semua wakil TA kat sana dah tunggu untuk naik bas.

Alhamdulillah dah sampai Madinah

dalam train nak ke arrival terminal

Debaran semakin terasa, excited, nak nangis semua ada sebab finallyyyyy Allah izinkan kami jejakkan kaki dan tubuh kami sampai ke Haramain.. inshaAllah sikit lagi kami dapat jumpa Rasulullah SAW. Lalu sebelah masjid Nabawi nampak kubah hijau tu pun Sha dah sangat-sangat sayu, ustaz bacakan doa masuk tanah haram. Allahuakbar menitik air mata ni. Perancangan selama berbulan-bulan dengan suami, sedikit cabaran Allah bagi semasa kat Malaysia semua hilang macamtu je bila dah nampak Masjid Nabawi. Ya Rasulullah kami datang untuk menziarahi mu 😭😭

Stay tune untuk cerita di Madinah inshaAllah..

Salam Ramadhan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera untuk semua pembaca blog Sha..

lama betul sha tak update any info kat blog ni.

Sejak dari Februari memang agak pack dengan kami sekeluarga +ve covid, lepastu Sha dan suami berangkat menunaikan umrah, then anak-anak pulak dah mula sekolah macam biasa. Alhamdulillah apa2 pun semua Allah SWT sudah permudahkan. Nanti ada masa boleh la share kat blog ni pengalaman Sha dan suami umrah musim covid. Sebagai kenangan hari tua kan..heheh dah tua2 nanti boleh baca semula

Btw walaupun dah masuk 16 Ramadhan harini, masih tak terlambat lagi Sha nak ucapkan Salam Ramadhan, selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat. Semoga segala amalan kita diterima oleh Allah SWT aaamiiinnnn

inshaAllah nanti Sha akan share info-info terkini promo latest sempena Puasa dan Raya ok istimewa untuk pembaca blog Sha.




Promosi MURAH Thera Short Bra : 21 Februari - 28 Februari 2022 Sahaja

Assalamualaikum & salam minggu baru untuk semua 

Lama betul Sha tak menulis kat blog ni kan ....btw arini nak kongsi berita baik dari company. Berita gembira untuk peminat-peminat Premium Beautiful series dan Thera Series 

Untuk yang penah baca entry Sha sebelum ni, Sha ada share tentang new produk kami iaitu Thera Short Bra. Dan buat julung-julung kalinya company buat special price untuk wanita-wanita yang nak merasa pakai Thera Short Bra yang super duper best ni.

Sebelum Sha kongsi harga special ni, Sha recap sikit apa specialnya Thera Short Bra ni kay 



Normal series yang fit nicely untuk yang pakai cup B, C & D

Yang ni Effy series. Untuk yang ber'Cup' E & F. Bila cup besar ni support wajib kena power baru la pakai best dan tak goyang 

So, kita kena tau ukuran dulu untuk tau size yang sesuai ok. Untuk ukuran boleh tengok sini dan kalo tak pasti boleh je terus wassap Sha kay 011-37758674

Ok ini untuk harga offer tau. Normal price untuk Thera Short Bra ni adalah RM500++. So, tersangatlaa jimat. RM299 untuk cup B-D, RM339 untuk cup E-F

Siapa yang sesuai pakai Thera Short Bra ni?

Semua peringkat umur sesuai. Yang dah period dah boleh start pakai, dan mula pakai dengan bra yang berkualiti dan elok untuk kesihatan breast. Untuk mak-mak wajib la pakai. Yang dalam pantang sebab support untuk bra ni memang 200% power, breast saggy pun boleh up tau hehe..so, kita lebih yakin nak bergerak bila pakai bra yang fully support ni. Dan yang paling penting Thera Short Bra ni ada LIFETIME WARRANTY SERVICE PERCUMA !! hah berbaloiiiii sangat

So, jangan pikir2 lagi cepat-cepat grab sementara harga tengah murah ni kay. 

Yang dah ada Therapants wajib beli thera short bra ni tau

Therapant + Theravest + Thera Short Bra so complete la satu set 




NEW : PB 360 Thera Short Bra

Assalamu'alaikum & morning uolss...

Alhamdulillah setelah busy dengan produk baru last month iaitu PB 360 Thera Short Bra harini baru Sha ada kesempatan nak share dekat my blog ni cerita Thera Short Bra ni. Actually Thera Short Bra ni adalah produk terbaru dalam Thera series selain dari Therapants dan juga Theravest.

Untuk yang tak tau, sebelum ni Premium Beautiful memang dah ada short bra tau. Cuma version Thera ni of course la lagi advance dari segi teknologi. So, harini Sha nak share secara details juga la pada pembaca blog Sha ni tentang Thera Short Bra.


Ini kotak exclusive untuk Thera Short Bra ni


ok kat bawah ni Sha akan kongsi info bergambar yek. So, senang uols nak baca dan imagine setiap fungsi yang ada..

Mempunyai 2 series cup yang sesuai untuk bentuk payudara wanita 

2 series tersebut ialah Perfect fit untuk cup B, C & D dan Effy series untuk cup E & F. Kenapa ada 2 cup ni sebab untuk cup besar iaitu E & E ni design dia lebih kepada comfort dan support. Biasa laa kalo cup besar ni kalo salah pilih bra memang boleh jadi shape tu tak cantik dan paling bahaya buat lagi jatuh breast tu. So, bila orang bercup besar memang sangat-sangat sesuai untuk pakai Thera Short Bra ni. Untuk Perfect fit tu design ni buatkan breast uols lagi cantik dan ada gorgeous cleavage, seriously uols ramai bagi feedback yang kebabom bila dorang pakai perfect fit ni 

Ada removable padding. Tak macam padding lain kat luar sana, padding pada Thera Short bra ni jadikan breast uols terletak cantik. Cup besar pun tak jadikan breast kita besar tau 

Dalam cup tu mempunyai 3D design purposely untuk support dan letakkan breast di tempat sepatutnya. So, takde la kita buat aktiviti lasak breast kita ni salah port nanti hehehe silap2 boleh terkeluar breast kalo guna bra yang tak betul support 

Ni paling ramai orang suka, panel tepi yang panjang. So, lemak belakang or tepi badan semua akan tercover. Tade dah masalah lemak belebihan tepi badan kita ni 

U-wing ni actually dari zaman PB lagi memang dah ada. Sha sangat suka sebab dia elakkan sakit belakang. Breast kita ni berat tau, so kalo pakai tali yang kecil or straight line memang tak fully support. Dan lagi best bila lemak belakang badan pon tak de terjojol dah semua masuk dalam u-wing tu


7cm panel dan 4 cangkuk tu inshaAllah buat badan kita rasa selesa pakai thera short bra ni. Tak kisah la uols cup kecil ke besar bila tali ni fully support keselesaan tu paling utama.


Yang ni design yang ramai orang suka sebab boleh sorok lemak bawah ketiak. 10 tahun Sha fittingkan customer pakai korset. Bila part bra ni memang problem sebab confirm ada lemak berlebihan bawah ketiak ni, so dengan Armpit flap tayah risau dah dengan lemak bawah ketiak ni.  

Nano dot FIR pada cup bra. inshaAllah bila dah ada nano dot FIR ni lagi membantu peredaran darah pada breast kita ..inshaAllah banyak membantu pada kesihatan breast kita 

Selain FIR, now kita ada juga batu crystal yang di letakkan pada acupuncture point. ada 4 acupoint di kawasan breast. ibarat kita buat breast massage bila pakai Thera short bra ni


If uols berhajat untuk beli Thera Short Bra ni. 2 ukuran ni Sha perlukan ok. Iaitu 1) Puncak Breast 2) Bawah Breast . Ada 2 ukuran ni Sha boleh kirakan apa size yang sesuai untuk uols 

Alhamdulillah ni serba ringkas yang Sha boleh kongsi tentang Thera Short Bra ni. Sha ada kongsi juga ni Youtube Channel Sha.. nanti boleh tengok juga eh. Untuk yang nak dapatkan advise dari segi size dan nak beli boleh wassap terus Sha ok...

Therapants vs Aulora Pants

Assalamu'alaikum n morning uolss...

Terima kasih sebab berkunjung ke blog Sha ni. Really appreciate your time reading my entries..

Harini Sha nak cerita satu topik yang beberapa kali potential customers tanya, "Apa Beza Therapants dan Aulora Pants".

Disclaimer di sini, Sha tak pernah pakai Aulora Pants dan Sha adalah agen sah Therapants. Jadi, pendapat Sha mungkin bias. Sha akan berkongsi based on feedbacks yang Sha dapat daripada customers yang pernah pakai Aulora Pants dan Therapants. Ada beberapa points yang Sha rasa Therapants amat bagus kepada sesiapa yang sedang mencari legging terapi atau legging untuk shaping.

#1 Warranty Seumur Hidup

Tidak ada legging terapi di luar sana yang bagi Warranty Seumur Hidup seperti Therapants. In fact, company bagi warranty yang sama untuk produk Premium Beautiful sejak lebih 20 tahun sehingga sekarang. Begitulah yakinnya company dengan kualiti Therapants. Jika ada sebarang kerosakan, boleh hantar REPAIR SECARA PERCUMA.

#2 Fabrik Yang Tahan Lasak

Fabrik Therapants menggunakan teknologi Jepun dan US. Teknologi yang digunakan memberikan 'cooling sensation' kepada si pemakai, yang mana dia tidak akan merasa panas atau berpeluh. Teknologi tenunan mesh honeycomb berikan ketahanan kepada therapants. Jadi, therapants tidak mudah koyak.

#3 Harga Yang Berbaloi

Dengan ciri-ciri premium, harga Therapants amatlah berbaloi, serendah dari RM599 SAHAJA. Warranty seumur hidup, fabrik berkualiti dan ciri-ciri yang terbaik, Therapants memang pilihan terbaik.

Baiklah, sekarang kita lihat ciri-ciri unik Therapants pula:

1. 360° Fabrik Pengunci Lemak menggunakan teknologi US, fabrik Therapants dapat diregangkan sehingga 6X lebih besar daripada bentuk asal, seterusnya dapat kembali ke bentuk asal.

2. Dengan menggunakan teknologi unik tenunan Honeycomb, Therapants lebih elastik, fleksibel dan tahan lama.

3. Instant body shaping. Ia menolak  dan mengalihkan lemak badan dengan SEGERA. Kemudian, ia mengunci dan menyokong lemak badan supaya body shaping menjadi KEKAL.

4. Menggunakan teknologi Jepun, fabrik Therapants 15X lebih halus berbanding dengan rambut manusia. Teknologi ini juga memberikan kesan sejuk kepada si pemakai. Selain itu, fabriknya 3X lebih lembut dan 6X lebih menyerap peluh.

5. Menggunakan teknologi Korea, Therapants mengandungi Nano-dot FIR dan crystal magnetics pada 13 titik akupuntur. Ia memberi manfaat kesihatan dan terapi kepada si pemakai. Kedua-duanya mengaktifkan peredaran darah dan metabolisme yang membantu penurunan berat badan. 


6. Rekaan Ergonomik Therapants Yang Amat Unik:


Based on semua-ciri-ciri dan kelebihan Therapants, sememangnya Therapants adalah pilihan yang terbaik. If you any enquries, boleh terus direct Whatsapp Sha ye.

Sha Khalid
011-37758674

5 Sebab Kenapa Wajib Pilih Therapants Berbanding Jenama Lain

Assalamualaikum semua...morninggggg

Sha doakan korang semua dalam keadaan sihat sejahtera bersama yang tersayang inshaAllah. Harini Sha nak kongsi dengan uols topik yang ramai sangat orang PM/Wassap Sha tanya, iaitu apa beza Therapants dengan brand-brand lain di luar sana..

So, dalam entry ni Sha tak akan ulas produk lain tapi Sha akan kongsi apa yang uols akan dapat bila uols beli Therapants ni ok . So jom check it out 😁

Harini, Sha nak kongsikan 5 sebab je tau 

1. Material Lebih Grip

Material lebih grip kerana jenis material Therapants ni namanya honeycomb . Honeycomb ni teknologi jahitan & tenunan. Ianya berbentuk hexagon. Setiap hexagon ibarat sepasang tangan yang mengurut, so semakin banyak kita bergerak semakin berkesan hasilnya.



2. Warranty Seumur Hidup

Therapants ni didatangkan dengan warranty lifetime repair PERCUMA. So, korang boleh pakai for long term.

Ini pengalaman partner Sha, dia dah pakai almost 1 year Therapants ni. Koyak anto je repair

3. Ada zip lebih mudah utk sarung dan buka.


4. Getah Lebar Di Pinggang

Getah pada bahagian pinggang yang lebih lebar, makanya tidak akan bergulung kalo kita duduk or berdiri. Rekaan Therapants ni juga adalah tinggi (high waist). Ianya terletak di bawah breast dan atas daripada pinggang so memang boleh cover semua lemak-lemak kita tu. Pada bahagian pinggang tu pun ada tetulang yang membantu support pinggang

No 1 untuk pinggang yang lebih lebar dan no 4 tu untuk Batu Crystal pada acupunture point

5. Batu Crystal di Acupuncture Points

Mengandungi Batu Crystal yang diletakkan pada 13 acupuncture points. Inilah fungsi yang paling-paling pengguna therapants suka. Sebab ianya membantu untuk melancarkan peredaran darah dan oksigen. Untuk yang ada masalah kaki memang sangat terasa kesan bila pakai therapants ni tau

Ok uolss.. Itulah 5 Sebab Utama Mengapa Uolss Mesti Pilih Therapants ye. If ada sebarang soalan, boleh terus Whatsapp Sha ok..

Sha Khalid
011-37758674