Ads

Advertisement

celaru....

arini 6/9/2006..esok syafi genap 6 bln..dan genap 6 bln gak bak meninggalkan kami sekeluarga utk selama-lamanyee....emmm tah arr arini gak aku rasa mcm2..sedeh..tensen..busan..celaru la otak pala aku nih..nape tah...maybe nk period kot..itu yg mcm2 tuh..kalo blh aku nak duduk umah jek ngan syafi..main2 ngan syafi..jaga syafi tiap2 ari...tp apakan daya...aku taleh nak buat camtuh...aku taleh nak tgk setiap perkembangan syafi tiap2 ari..aku kena keje gak..ermmm kalo boleh alangkah bahagianyaaaa aku..senin ritu aku jaga syafi seharian kt umah..mmg nikmat..mmg arr cam takde ape2 tp dok ngan syafi ber2 jek aku rasa nikmat teramat..tgk dia senyum..tgk dia meniarap..tgk dia main..tgk gelagat dia..dia ciom aku..iskk bdk sekecil tu padahal bukan tau ape2 lg..tp dia tau aku mak dia..mmg dapat rasa betol kasih sayang antara aku ngan syafi..sayangnyee aku kat anak aku Allah aje yang tau mcm mana...ermm aku ni sebenarnya tgh usaha nak cari keje lain..honestly aku mmg tak comfortable sgt keje sini..tah la...maybe aku tak dpt lg sesuaikan diri..lama dah aku keje sini dh setahun 3 bln tuh..aku mmg nakkk sangat2 keje kerajaan..tp itu la rezeki takde lg..so tepaksa la kau dok kat sini dl...ya Allah...dpt la aku keje lain...aku mmg nak tukar keje lain ya Allah....bilakan masanye agaknyee..aku pon sendiri tatau....ermm...bulan puasa pon dh hampir...ganti posa dh sudah..aku kena bayar nazar posa jek laa...ade lg 6 ari..insyaAllah akan aku selesaikan sblm bulan ramadan sampai..insyaAllah.....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
celaru....

lama tak update ..

uiks..lama betol la aku tak update blog aku nih..lama tol gak aku tak jengah blog aku nih..dah laa tak update entry..jengah pon idak..sib baik la blog ni tak pandai merajuk..hehehe...sbnrnya byk dh aku lalui sejak dr bln 5 aritu..skrg ni dh bulan 8..iskk cepat betol masa berlalu..tak sedo dah 5 bln 1 mgg dah usia syafi..mmg cepat betol masa berlalu..dan 5 bln 1 mgg jugak bak kembali ke rahmatullah..tp bak tetap dalam hati aku..setiap detik jua kalo aku ingatkan bak fatihah tak penah aku lupakan utk aku sedekahkan pada arwah bak..aku dah duduk serendah..dok setaman ngan along n kak uda..kak uda jaga syafi..so senang la sket ati aku tinggalkan syafi masa g keje..tak la rasa susah ati jek..sewa kat situ pon ok dgn umah yg selesa..cuma jauh la aku nk pegi keje..ini laa pengorbanan aku n hasben aku utk anak kesayangan kami tuh..skrg ni aku still kat tempat keje lama aku gak..takde rezeki lagi aku nk ke tempat lain...interview dh belambak aku pegi..ade yang sangkut..tp ati aku ni berat nak kuar dari sini..tahla maybe offer yg aku dpt tuh lebih kurang jek kot..arghhh abaikan jeklaa..duduk jekla sini dulu...Alhamdulillah hasben aku pon dh dapat keje yg baik n insyaAllah stabil...aku sentiasa berdoa moga2 Allah sentiasa memurahkan rezeki aku n suami demi anak2 kami...anak2 tuh..hehehe... padahal baru sorang..insyaAllah yg lain akan menyusul lah..hehe..byk yg perlu kitaorg setelkan...utang2...duit umah..keta....moga2 Allah permudahkan segala urusan..aku pon doa moga2 aku dpt la keje kerajaan..lecturer kee tak kisahlaa..at least sorg private sorg gomen kira stabil sket...mungkin rezeki tu tak smpi lg..takpe..aku akan terus berdoa..moga Allah permudahkan...ermm syafi pon dh 5 bln..kejap jek aku rasa..salu dok cite2 ngan hasben..cam tak caya jek..beso dah..dr tak pandai ape2 skrg ni dah meniarap..menjerit2...gelak2..cakap sesorg..mencebek...mmg penghibur ati aku...dia gak jd pengubat ati aku kalo kdg2 tu dok gado ngna hasben..besar betol peranan anak ni kan..ermmm terpk lak aku..cam tu gak laa peranan aku pada mak aku..sedey kalo ingatkan mak kat kg..bak dah takde..tp aku pon taleh nk blk kg selalu tgk mak...ermmm....doa utk mak dari kejauhan..moga Allah panjangkan umur mak utk buat amalan..sihatkan tubuh badan mak..kuatkan iman mak..tabah hadapi segala dugaan idup..bln depan dah ramadan..cemana la aku posa nanti tak pe bak yek..aku salu pk..sedangkan aku yg dok jauh ngan bak ni terasa..lagikan mak yg sentiasa disamping bak dulu..sahur..bukak posa..bgn malam..ngan bak..aku dapat rasakan kesunyian mak....emmm...moga2 mak betol2 tabah..ok laa to b cont...aku nak lunch ngna somi aku..tatau nk mkn ape..tekak rasa nk mkn piza or mcd ke napsu jek nih..hehheheh baiiiiiiiiiiiiiii



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
lama tak update ..

tacing

dah lama aku tak tulis blog since dr aku masuk keje aritu pas maternity leave..aku ni menulis bila aku rasa ade samting yg nak aku luahkan..sbb tatau nak cite kat sapa..sejak2 kawen n berfamily ni aku rasa tatau nk luahkan segala2 problem aku kat sapa..kalo dulu2 aku rasa ade kawan2 yg leh dgr cite aku..tp skrg ni ade benda yg perlu dan tak perlu diceritakan..so byk benda aku simpan jek dlm ati..blog ni pon sekadar aku nak releasekan kebuntuan aku jek...arini rasa tacing lak...tah..tingat kat arwah bak..pk tentang diri sendiri..masa depan..anak..family...mcm2 aku pk..honestly aku ngaku..mmg aku ni suka pk..kdg2 benda2 tak patut pon aku pk..tp aku rasa..aku perlu pk suma2 tuh...aku ni plak cepat terasa...lagi la kalo org plg dekat ngan aku buatkan aku terasa...tah la rasa tak dihargai plak...tp seme2 ni ilang bila aku tgk anak aku..rasa dia jek tempat aku nak tumpang kasih sayang..sejak bak meninggal ni..rasa sayu jek...cemanala nasib aku nanti2 ni..blh ke org lain jaga aku mcm bak jaga aku...maybe aku ni ikut kan sgt rasa sedih ni...tp tu la..tu la yg aku pk kan...skrg ni ade org syg..rasa la idup kita terjamin..esok lusa dan ari2 depan ni ..kita tatau nasib kita macamana..tp kalo ayah sendiri kita tau...walau ape pon kita dia tetap terima dan jaga kita sbg anak dia...aku salu pk suma tuh...ati org bila2 blh berubah...sejak bak meninggal aku rasa mcm2....tp tu la ketentuan Ilahi..kita hanya mampu merancang..tp Dia lebih tau kesudahannya....aku tetap doakan bak bahagia di sampingNya..Amin...



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
tacing

kisah aku...

lama dah aku tak tulis kat blog nih..since aku nak cuti bersalin aritu...aku cuti aritu doc bg mc 24.2.2006 smpi le ke hari aku bersalinkan syafi aku tak berkecimpung dlm bidang internet ni..heheh..ermm...kalo nak cite bab aku nak besalin ni mmg sadis..tak boleh nak dikenang2..Allah jek yg tau..tp aku nak luahkan kat sini..satu2nye tempat luahan perasaan aku..oklaa..start from beginning..25.2.2006 pepagi buta dah kuar umah..nak anto BIL aku ke airport..dia nak blk australia..so kita org p laa klia..pas anto dia tuh blk umah..baru jek smpi kat parking lot umah aku tuh..dlm kol 12++ laa dpt msg dr adik aku...bak (Ayah) aku accident...mmg teperanjat gile aku..ati aku mula tak sedap..aku kool kan diri aku..pastu aku kol adik aku tanya keadaan bak aku...dia kata blk laa tgk sendiri...ya Allah..dah dgr camtu..lagi laa ati aku ni tak sedap..pastu aku kol mak aku dia pon kata tatau nak ckp..mak aku tak kasi aku blk..sbb aku mmg tgh sarat time tuh..mana taknyee due bersalin aku 27.2.2006..pastu aku ngan hubby naik laa umah...aku dok menangis laa ape lagi..hubby aku just tenangkan aku..pastu..pas jek semayang zohor hubby aku ckp kat aku "jom la kita blk..sha larat tak"..dgr jek dia ckp gitu..aku ape lagi..mmg niat kat ati aku nak blk jek..sbb tanda2 nak bersalin pon takde lagi..so kitaorg pon blk..smpi kat segamat dlm kol 7pm...aku terus g lawat bak aku...ya Allah..mmg terok keadaan dia..peha kanan patah..mata bengkak...kepala ade pendarahan...mak aku cite..masa pess dia jumpe bak aku...bak aku muntah darah..bygkan macamana dasatnyee dia accident..bak aku siap tak kenal aku lagi ..dia cakap "ni anak sapa ni" lagi la aku meraung..mmg susah nak cite perasaan aku jek yang tau cemana..tp kenangan tu tetap segar dlm ingatan ni..maybe smpi aku tua ko..atau sampai akhir hayat aku aku tetap akan ingat suma kenangan nih...pastu esoknyee aku blk kl blk..sbb laki aku keje..dgn berat ati aku tinggalkan bak aku..tp aku puas ati sbb sblm aku blk tuh..aku yg jaga bak aku..aku lapkan dia..aku picit2 kaki dia..aku layan dia...sbb dia ala2 tak selesa dok spital..aku mmg puas ati..aku sempat ciom pipi..dahi n tangan dia sblm aku blk..mmg suma tuh aku buat masa dia sehat pon...pastu ari senin pg aku kol umah..adik aku bgtau..bak aku dah masuk dlm icu sbb pernafasan dia kurang...ya Allah..mmg rasa nak luruh jantung aku..dh lee senin tuh tarikh due aku 27.2.2006..pastu mak aku suh aku blk kg..bwk suma brg2 nak bersalin..ape2 jadik pon besalin kat segamat..aku mmg redha..sbb aku tau keadaan bak aku cemana..so senin tuh aku blk lg segamat..terus ke spital..lawat bak kat ICU..ya Allah..ko tabahkan laa hati ku ini..tgk keadaan bak dlm ICU mmg tak de harapan..sat dia tonggeng kepala ke bwh..bdn bak aku dah tebok2 dah..saluran kencing laa..mcm2 laa..aku smpi skrg blh terbau2 lagi bilik ICU tuh...pastu esoknye 1.3.2006 aku kat umah seblm p spital..ade turun tanda darah..aku terus p spital..cek2..jalan tak bukak lagi..tp doktor suh masuk wad..maka jadilah ceritanya..anak kat wad bersalin...ayah kat wad ICU..mmg dekat2 jek wad tuh..mmg dah tersurat sejak azali mcm ni ceritanya aku bersalin anak sulong kan..nak nangis air mata ni smpi tak keluar dah...so start dari 1.3.2006 berkampung laa mak..adik aku n laki aku kat spital segamat tuh..sian kat dorang...tido tak selesa...makan tak teratur...aku ni at least tido dlm wad atas katil..tp mmg aku tak sepenuhnye kat wad..aku dok bila doktor cek jek..kalo tak mmg aku kat luar ngan mak n laki n family aku...ermm...since dari tuh..tiap2 ari aku pengunjung setia wad ICU...tgk bak aku..aku ciom dia..aku ckp2 ngan dia..dia koma..tp aku tau dia boleh dgr ape yg aku ckp kat dia..setiap kali aku ckp ngan bak..sure air mata dia kuar..aku tau dia sedih..aku tau..bak tau aku nak bersalin..aku selalu mintak doa dgn dia..aku mintak ampun dgn dia...aku suruh bak tabah..aku suruh bak kuatkan iman..setiap kali aku ckp..ari mata kuar dr mata dia..mana aku tak sedih..bau ICU pon dah lekat kat badan aku..nak dijadikan cerita..masa aku betol2 rasa sakit nak bersalin doktor kata bukak 2cm pada 6.3.2006 tu aku tak pegi pon lawat bak..masa tuh aku plan nak p tgh ari..tp start kol 12 aku dah sakit terok..terbaring jek kat katil...mmg takde peluang aku nak tgk bak kat ICU buat kali terakhir..pastu kol 630pm aku kena masuk ke labour room...aku lalu dpn ICU..aku tau bak doakan aku..tp aku tatau pada masa yang sama rupenye bak tgh berjuang ngan maut...kalo aku tau..aku masuk ICU ciom bak dulu...bakkkkkkkkkkkk....dah masuk labour room tuh Alhamdulillah anak aku selamat dilahirkan kol 1230am...baby boy...Zulfan Syafi permata hati aku...pastu kol 230am midwife anto aku masuk wad...masa kena sorong tuh aku tgk bilik ICU...aku tatau rupenye dlm pukul 3am bak tgh nazak...ya Allah...aku sungguh2 tatau..kalo aku tau..aku bwk anak aku jumpe bak...bak...che a rindu kat bak..rindu sesangat...aku tgk plak tmpt mak n adik aku rehat.dorg tgh baring + tido kepenatan...kesian kat diorg..ni laa namanye sebuah pengorbanan..untuk aku dan jugak bak aku....esok paginye mak aku dtg tgk aku kat wad...mak ckp tabahkan ati...bak dah takde...masa tuh nak nangis tapi aku tatau..mana peginye air mata aku..series aku tatau..aku tatau cemana aku leh jadik setabah tuh..sha mmg tak kuat..selama ni sha ni la kaki nangis..anak manja..anak manja bak..tu yang aku tau..aku tau..bak paling sayang kat aku...aku anake kesayangan dia..tetiba anak aku lahir...dia meninggal..dia tak dpt tengok anak dari zuriat aku...tak ke aku terkilan...bak meninggal dunia pukul 7am hari yang sama 7.3.2006..tarikh keramat buat aku..aku lahirkan anak aku dan bak aku tinggalkan aku buat SELAMA-LAMANYA....mmg aku tabah time tuh..aku kenangkan syafi..aku kenangkan diri aku yg dlm pantang..mak kata kena tabah..nanti blh meroyan..blk dr ospital..aku yg dukung syafi...aku yg uruskan syafi ngan laki aku..betapa kuatnye aku..sha blh berdikari ekk???itulaa hakikatnyee ketabahan ati aku..sbb aku mengenangkan bak aku..aku kena cepat blk umah..sbb aku nak ciom bak buat kali terakhir..Alhamdulillah aku sempat jumpe bak...bak dah dikapankan time tuh...aku ciom bak 2 kali..takde setitik pon air mata aku time tuh..tabahnye aku tgk jenazah bak yang senyum jek...aku rasa mmg tamo lepaskan bak...time tuh aku tatau mana anak aku...yang aku ingat time tuh bak aku..tak lama pas aku tgk jenazah bak..aku rasa lebih kurang 10 menet jek..diorang dah kapankan muka...nak bwk pergi masjid nak sembahyangkan jenazah bak...time tuh laa baru air mata aku keluar...baru aku sedar..yg lepas ni aku takkan dpt tgk muka bak lagi..aku takkan dpt ciom tgn bak lagi..aku takkan dpt ciom pipi dan dahi bak lagi...aku takkan dpt dgr suara bak lagi..aku takkan dpt segala2nya dari bak lagi....takkan...kecuali di akhirat kelak...yaAllah..time tuh aku tatau..aku redha ke tak..tp aku redha...cuma smpi skrg aku betol2 rindu kat bak..rindu yang teramat..smpi aku doa kat Allah..blh tak aku nak jumpa bak aku..sekejap pon jadikla..Alhamdulillah Allah pekenankan doa aku...aku jumpe bak dlm mimpi..aku ciom tgn dia..dahi dia..pipi dia...dan aku sempat ckp kat bak.."doakan che a ye bak" ayat yg mmg aku takkan lupe nak ckp ngan dia setiap kali aku salam dia...tu laa last mimpi aku ngan bak..aku rindu sesgt kat bak..rindu yg taleh nak luahkan ngan mulot..terbyg2 muka dia...tah laa..terlalu byk kaitan antara aku ngan bak aku..tu yg aku tau...maybe aku ni terlebih sket pada bak kot...dah tersurat takdir Allah mcm tuh...BAK CHE A RINDU SESANGAT KAT BAK...MOGA ROH BAK DICUCURI RAHMAT & DITEMPATKAN DIKALANGAN ORG2 YANG SOLEH..AMIN....AL-FATIHAH



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
kisah aku...

aku masih di sini....

arini lagi 6 ari aku nak smpi ke due date..hehheh..tak bersalin lagi aku rupenyee...so aku still keje lagi..keje yg macam tak keje pon ekteli..takde keje sgt pon..keje aku dh siap n aku cam malas jek nak mintak keje lagi kat TL aku..tah arr takde mood sebenarnya nak buat keje dah..pk nak MC jek...aku mmg berniat nak MC..tp aku pk2 balik kalo aku MC pon busan gak..bukan ade sapa2 pon kat umah tuh...hehhe nak layan tv pon sure boring..sure keje aku menidorkan diri jek..ermmm baik tayah..kang dlm pantang aku nak tido gak..ehehhe so aku kuatkan la semangat g keje ni..even takde ape pon aku nak buat kecuali surfing...chating..makan..tu jekla keje aku...adehhhllaa...baby tamo kuar lagi..so momy cam ni laa..hehehhe...baby aku ni syok dok dlm perot aku laa aku rasa...ehhehehe..tak pe laa..sementara leh aku rasa nikmat ade anak dlm perot ni so baik aku rasa sepenuh2nyee...hehhehe pasni 2 3 tahun plak la nak ngandong...ewaaa dh rancang tuh..heehe...lgpon nanti kalo dlm pantang bknnye aku leh surfing kee chating kee..sure keje aku tido ngan makan jek..so gunakan laa peluang ni....pasni nak tulis blog pon kena tunggu laa pas abih pantang...semlm ekteli aku dah rasa sakit sket2 cam nak period tuh..tapi takde gak ape2 ehehheh maybe baby aku nak biase kan keadaan nak tgk dunia nih..takpe take ur time my dear....momy will be waiting for u son...:D



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
aku masih di sini....

indahnyeee ku rasa...

arini aku rasa indah jek...hehehhe..tatau nape...maybe semlm aku p cek up kot..tgk baby aku dlm perot yg semakin membesar n aktip..baby dah 2.5kg...tp baby tinggi lagi..doc suh aku bykkan berjalan bg senang nak bersalin..aku dah 38 minggu dh pon..hehehhe about 10 days to go...doa2 mudah-mudahan mudahlan aku bersalin kan cahaya mata sulong ku ini..tu laa harapan aku...dlm berdebar menanti kehadiran anak aku ni..aku tetap xcited..mcm pg ni laa..ati ni rasa berbunga2 riang jek...hehehhe...aku n hubby dh decide nak deliver kat KJMC...insyaAllah rezeki anak ade...mula2 pk bajet..tp disebabkan ini first baby....akan diusahakan..insyaAllah..mudah2 an suma berjalan lancar...arini last keje untuk minggu nih..doa2 mgg depan aku dah deliver..aminnnnnn.....oklaa takde idea plak nak ngomel ape..cuma harapan dan doa aku semoga aku bersalin dlm minggu ni dengan selamatnyee....aminnnnnn



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
indahnyeee ku rasa...

mogok...

arini ari senin..gaji aku tak masok2 lagi...hangin tak hangin gak laa..aku mmg takde mood langsung nak buat keje...ngna gaji tak masok..ngan utang piutang aku yg tak setel lagi...iskk..mmg tensen la...aku mogok arini..dtg keje aku cek emel...aku surf2 tak buat satu pon keje aku..buat pon sket2 jek..pastu kol 12 aku suh hubby aku amik...aku nak blk mamam + tido...pastu kol 230 baru aku p opis blk..cam opis bapak aku lak kan..tapi dulik la kan..asal aku puas ati...utk pengetahuan korang aku buat status ym yg menyakitkan ati...heheh...ckp takde mood suma sbb gaji tak masok..pastu HR aku kol masa aku tgh kat umah..sbb cek gaji aku upenya tak cashkan lagik..sakit ati tak..dari ari kamis mgg lepas lagik aku dh mintak..iskkk mmg hangin laa...aku kena p cash kan sendiri..sbb org lain taleh nak cash kan...ya Allah..aku mmg maki abis2 an laa..sbb aku sakit ati gile2..kol 230 tuh hubby antar aku p bank cashkan gaji n aku masuk laa keje..ptg ni hubby aku ade intebiu..tp kat kompeni kecit jek..ala2 cam kompeni aku gak nih..tatau laa ape citenyee...dia dpt keje tuh..tp dia kata ade pro n con..sbb kompeni kecit...aku tatau laa ape dia sbb tak jumpe hubby aku lg..skrg ni dh kol 7:07pm..aku sesorg jek tggl kat opis ni..yg lain suma dah cau cin cau..hubby aku tak sampai lagi...:((...jap lg kot smapai...uuuwaaa.....oklaa sok aku smbg blk....yg pastinya mlm ni aku kena g suma bank2 kat mesia ni sbb nak setelkan utang piutang aku....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
mogok...

important things dlm idup ku....

Lilypie Baby Ticker






Lilypie 1st Birthday Ticker












If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
important things dlm idup ku....

arini aku sesaje start tulis blog...nape tah tetiba jek rasa nak tulis blog..rasa busan sesgt...tatau nape..perasaan ni dtg tetiba jek...aku busan ngan macam2...ngan keje bebenonya....aku tatau arr...maybe sbb aku dgr mcm2 psl kompeni ni..n aku compare kan kompeni aku ni ngan kompeni lama aku..kompeni lama aku pon tak laa seHEBAT n seGAH mana pon...tp disbbkan kan sini lg worst dari kompeni lama aku..tuh buat aku rasa lg busan..aku skrg ni tgh pregnant 8 bulan ++..skrg ni aku tak sbo nak deliver jek..tak sabo nak jumpe ngna baby aku nih...yg selama ni jadi teman duka lara aku nih...yg selama ni ape2 pon aku luahkan kat baby aku ni..walaupon aku tau..dia bkn phm pon tp at least dia tau mommy dia rasa ape..mommy tak sabo nak jumpe baby...arrghh...busan..busan..busan..tak baik jek aku ni..cam tak bersyukur ngan kurniaan Allah..tp bukan camtuh..mmg aku busan...nak carik keje lain...aku nak jadik lecturer..tp rezeki Allah tuh tak sampai lagi..tak pe laa...aku akan tetap berusaha jugak nak jd lecturer..walaupon lambat lagi nak dpt...arini aku rasa mcm2..riso ade...penat ade..loya ade...pening ade...mcm2 laa...dlm mgg ni jek aku dah mc 2 ari..kat umah aku rasa idup aku aman jek..masuk opis ni arrrhhhh...tp nak buat cemana...aku kena gak keje..kang tak mkn plak n tak berbayar plak utang aku..ermmm tah la..idup kena gak diteruskan wutever pon...nak buat cemana...redha ngan ketentuan Allah...aku pk satu jek..setiap yang Allah duga ni..suma ade hikmah disebaliknya...insyaAllah..doa..usaha..tawakal..insyaAllah ade laa jalannye nanti....aminnnnnnnnnnnnnnnn



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)