Advertisement

perotku...ahakss..

title post tah ape2 kan...saje ar since aku ade gambo2 perot ku masa aku preggy skrg ni...aku rasa perot aku besar laa dis time..cam besau semcm lak..tp aku pk +ve la..mebbe sbb aku penah preggy b4 ni..pastu lemak2 tu tak ilang lagi..ahakss...curlaastt...
dis pic taken by syafi masa we ols on da way back to kl dr segamat...



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
perotku...ahakss..

1st ramadan

1st ramadan cuti...yihaaa..leh ar lepak2 kat umah...arini kitaorg g jln tar amik baju raya dedy ngan bli kan songkok itu tuan besar...punye la sonok mamat tu dapat songkok...syafi mmg ske veranganss...ala2 cam mamy laa ske tgk2 cermin..senyum2 dpn cermin..waakkakka...blk dr jln tar dah kol 2....sat jek aku rasa..kol 4 aku plan nak masuk dapur..nak masak and sediakan rencah2 blender untuk seminggu senang sket....huuhhh tp memang penat arrr ekteli 1st day posa ni...siyess aku flat gilee pas bukak posa...aku leh pas semyg maghrib aku tido smpi ke kol 4pg...pastu baru semyg isyak...yaAllah..penatnyee..ngan aku rasa aku mkn nasi byk sgt kot..pasni aku nak kurang kan kuantiti nasi..kena mkn benda2 lain gak cam kuih kee..taleh arr nasi jek..mmg full la perot aku...hehhe aku snap gambo aku masak 1st posa..semangat gitu..

sambal sotong....masak lemak labu ngan ayam goreng
setelah di letak di atas meja with complete set..wakkak siap ngan mangga bagai n air soya cincau..abaikan periuk nasi ittew...



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
1st ramadan

salam ramadhan

ramadan dtg lagi...moga2 ramadan kali ni membawa seribu erti pada aku dan family...hermm tp aku tak abeh ganti posa thn ni..sedey sesgt..tp tu la padahnye kalo ganti last menet..tau nak pregnant ganti laa awalkan..ni dah tak larat nak mengganti..dugaan betol..ade 10 ari lak tu..kena laaa aku bayar fidyah gamaknyee...dah lee tatau caner nak bayau...segan ok...nak kena tanya org laa ni...hermm..puasa kali aku harap2 dpt laa posa penuh....tamo laa ganti ngn posa thn ni lg..ngan tahun lepas lagi..merana maakkk next year....insyaAllah...kalo kesihatan suma ok..aku rasa takde masalah aku nak puasa pon..puasa tahun ni gak kat umah baru..ahakss..bes la sket...nak masak2 suma..sbb dapur ala2 complete..Alhamdulillah..sebelum ni alasan malas nak beriya masak sbb umah sewa...dapur tak best..akkaka..skrg ni hahh takde alasan dah..



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
salam ramadhan

syafi n ucu

punye la payah nak suh dia posing camni..smpi gaduh2..haha lawak
syafi verangans nak baca buku cam dedy..suh aku amik gambo..


hehhe..at last berjaya gak aku upload gambo..first time ok..akkak..arini aku hepi..sebab sok jemaat ngan senin aku cuti2 mesia..sok aku nak g soping baju raya..n senin aku nak blk kg ..pastu nk singgah nilai 3..konon2 nak cari brg2 hiasan rumah laa...konon2 laa..tatau la ade ke tak berkenan...sebenarnya..kalo ikotkan ati aku ni..aku tingin nak cat umah aku tu..tp apekan daya..aku tak berdaya..tangga pon tak siap2 bercat...hahhaha..

adik aku kawen ahad ni..cepatnye kan dah nak kawen..aku rasa dia muda lagi...aku pun panggil dia adik..hermm dah jodoh kan..pastu aku rasa dia pon dah stabil..dah dpt keje gomen..pastu wife dia pon keje gomen gak..oklaa tu..aku rasa dua2 leh survive la kot..aku pon salu gak bg nasihat kat dia..cam ketam ajo anak berjln la..cam la aku ni bagos..kakaka..tp dia rajin tanya aku itu ini..aku layan jeklaa..haha..syafi pon rapat ngan ucu dia ni..rapat sesgt ok..TERAMAT...kalo ngantok jek carik aku or dedy dia..kalo idak..mmg blk kg ucu.ucu..ucu..uhuuh.. ni gambo syafi ngan ucu dia..tp gambo lama dah ni...

oklaa...mgg ni aku nk bersuka ria..hahha...so c u next week...



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
syafi n ucu

cam lahanaaatt.....

iskk..first time ok aku geram terus aku tulis kat blog..aku mmg sakit ati gile ngan team mate aku 2 org ni..2 org ni cina makan babi..mmg dasar makan babi kan..aku mmg sakit ati...suma tamo share...ko tu leader...ko kena share arrr suma bangangggg...kalo tak ..baik ko tayah jd leader...kalo diskas ke ko ber2 jek...pastu cakap cina cong ceng cong ceng...ko ingat aku paham kee...bodo..bengap..bahalollllll....aku mmg sakit ati ok...aku ni pakkal jeklaa pk keje..kalo tak dah lama aku nak mintak tukar team lain...n mmg team aku tak byk projek..kalo projek belambak..aku dah mintak tukar ok...aku mmg sakit ati gile babi....bodo nyeee manusia..bengap..banganggg.....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
cam lahanaaatt.....

aku hangen ok...

arini aku masuk opis dh lmbt arr dlm kol 930am gitu ...aku posa so..aku tak kalut2 ar kuar umah..malas nak kalut pon kan..smpi2 jek opis..baru on gtalk..PL aku dah msg aku tanya semlm aku sms tak PM korean aku ni yang dia mc..sbb aku half day semlm..aku ckp ar aku dah sms la seawal pagi...dia cam hangin ingat aku tak sms..senarnya dia kena tuduh MIA ...tah arr..aku konpius senarnya..apsal dia tak sms straight jek kan kat PM tu kata dia mc..sah2 laa aku pon half day kan...so ko pepandai la kan..apsal lak aku yg kena jd middle person sah2 ko PL...pastu tanya2 aku cam tak caya kt aku plak aku dah sms...aku hangin gile ok..dah le aku posa..cam emosi tak stabil lak tu ...dugaan betol..arini mmg aku muncong jek kt opis..sbb aku malas nak layan suma org okeeee....muka aku mmg mencuka laa...aku ni jenis hangin sekejap jek pon..tgh ari aku dah ok dah..

pastu lak..dlm kol 145pm korean ni panggil miting...tgk2 dorg buat seprise..baby shower...hermmm tetiba aku rasa hepi plak...terus tak hangin..akkakka bley gitu???besar betol pengaruh baby ni kan..untuk baby aku terus rasa hepi...aku tatau laa ape prezen dorg bg ni ...kotak besar gabak...siap 2 lagi tu ..tak sabo ok nak balik tgk..tayah tunggu baby kuar laa..ahahaha



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
aku hangen ok...

aku posa....

yeahh...aku posa arini...even mmg aku rasa tatau ar larat ke tak..tp aku nak gak laratkan diri aku sbb nyee aku takot...ade lagi 11 ari tak berganti...kalo arini lepas tinggal la 10 ari..hopefully aku dpt menggantikan suma 10 ari tu ...sbb aku dah kira2 mmg blh laa kalo aku posa straight nak abehkan 10 ari tu..Ya Allah kuatkan la IMAN aku..aku rasa kalo aku malas tu bkn la sbb tak larat..tp sebab SETAN dok hasut..aku tamo la bayar2 fidyah ni kalo blh..tp kalo mmg tak mampu nak buat caner kan..aku redha setelah aku berusaha...yeahh..

as usual kalo posa aku mmg tido pas semyg subuh..as usual anak bujang aku la tukang kejotkan aku tido..so sweet..aku rasa cam arghh indahnye dunia ade anak kan..even dia kecit lg..tp mmg cam org besar..bijak jek..laki aku kejotkan aku dia pon sama...masalahnye siap byk kali lak tu 'mamy angun..dah kol ilan..angun andi' akakkak padahal baru kol 8..dia leh kata kol 9..sabo jeklaa..seb baik aku tgk jam..pastu dok leset2 kan badan aku..baring2 kat t***k..hahah..mmg kalo anak ngan mak cam tu kan..ske noooo landing kt situ..cam aku ngan mak aku lak..yaAllah indahnye saat ini....aku rasa syafi ni perangai dia mmg ikot aku...sbb kitaorg keje gaduh jek..nak mandi pon gaduh bley???kalo takde dia aku tatau arr aku cemana...laki aku pon leh kata gitu... kalo nak cite psl syafi aku rasa mmg tak abis...mcm2 perangai dia skrg..plg bes dia ni kepoci cam aku..kalo pas aku mandi ke ...masak kee..sure ckp 'oi mamy..dh udah ayang ke..dh udah acak ke..' bley?? cam org tua2 ok...pastu dlm keta ske nyanyi..dia nyanyi aku kena nyanyi sama...lagu peberet ketahuan tu penyanyi indon..tah ape tajok aku pon tak ingat...hermmm mmg syurga ku rasakan bila ngan dia even dia mmg a bit lasak + nakal + kdg2 buat tatau jek org ckp..tp dah nama pon anak jantan kan..harus laa berani..kang sapa nak jaga mamy kan..dia gak..aku redha jeklaa even mmg aku garang GILERK ok..hanger mmg kena sentiasa ade..cubit2 tu...laki aku pon kdg2 ilang sabar...tp aku pk2 blk....yg penting didikan dr awal kena betol...aku akan cuba la yang terbaik..harapan mamy agar syafi membesar jadi anak yang soleh..mendgr kata...bijak...berjaya...mamy akan sentiasa doakan syafi bahagia....AMIN......



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
aku posa....

hero lagi...

14/6/08 ritu aku ade appoitment cek up ngan doc fatima kt kjmc...monthly cek up la...everything ok..baby suma ok..n tiap kali cek up of cos la doc akan scan piyut...masa scan tu doc kata la mebbe tak nmpk lg jantina baby..tp dia saje2 ar tgk kt bhgn bwh2 tu ...yeahhhh....baby saje nk bg mamy dia tau...tup2 nmpk bird ok..kakkak..mmg jelas lg nyata gambaran bird ittew...tu 2d tu..aku rasa kalo scan 3d kompem lg jelas...kakkak..walau apa pun aku tak kisah asalkan baby n aku sehat..skrg ni pon dah rasa baby gerak2..doc kata kalo seken baby ni lg cepat rasa..lagi2 laa kalo baby boy...mmg pon..aku rasa cepat jek baru 4 bln ni..hehhe...sonokkknyee....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
hero lagi...

lawak la anak mamy ni...

hah amik ko pjg gile title..nampak sgt kan aku tgh mood rajin..siap 2 post arini..akkak...lg 1 jam nak 520 ape lg..layan arr tulis blog...kalo idak takde la deknon rajin nk menghapdatekan..aku tingat mlm td perangai anak aku sorg ni...besa nya kalo tgk tibi mlm2 kitaorg mmg akan tutup lampu kat ruang tamu tu..sbb mls nak bg dia panjat sana sini..kalo gelap dia behave sket..nak dijadikan cite..ade satu mlm ni hubby aku bukak la 104 tu tgk cite BOLOS..wakkak bley syafi lari pelok hubby aku sepjg2 cite tamo tgk..dia takot gamaknye tgk peserta2 tu pki baju ala2 berbungkus tu ...keke mmg behave gile lee...mana taknyee jeling sket2 jek tgk tv...badan dok melekap kt hubby aku...so mlm td..smbil2 iklan kt tv aku saje la tukar channel ke 104..kaka...bley dia tgk BOLOS tu terus p kat aku pelok..dah satu hal plak..elok2 leh duduk..dia nak dukung..keke mmg lawaklaa...aku rasa dia mmg takot la benda2 berbungkus ni..kalo tgk citer antu pon dgn syafi mmg layan laa..sesama penakot..dua2 tutup muka..tak tahan tu dia pon sama ckp momok2...kakaka..akak aku la ni tukang ajo...dia kdg2 kt umah syafi tatau duduk diam..dia takotkan jek momok..dah la mamat tu caya ade momok..laki aku dok keje marah aku takotkan dgn momok..kakka nk buat cemana kan...adehhh laa...lawak2...puas mlm td kitaorg ckp kt syafi..takde ape laa..mana ade momok..dia still melekap kt badan aku..last2 aku suh laki aku take over plak..penat mak ni...badan awak tu bkn ringan2 ok...last2 buat susu..smpi tetido kat atas bahu dedy...keke ciann anak mamy....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
lawak la anak mamy ni...

kebusanan

arini aku amatlaa busan sekali...uhuuhu...dh le lately ni takde keje..otak pon cam idle jek..hampes pon ade gak..adehhhh...cemana laa nk mantapkan blk IQ aku ni..dah le ngn koding pon byk aku dh lupa2...adehhh....arini hubby aku takde...blk ipoh amik keta satria kt umah MIL...so lunch td ...Jae aka korean tu nak banjer aku lunch...ekteli...dh lama dia ajak aku lunch..tp aku maleh...akkaka tak kena ngan selera aku laa...depa tu sket2 nak makan kat kopitiam laa..kat penang village laa...tp arini aku layan jeklaa..kang bila lg nak ikot...asik mengelak jek..takot lak dorg salah anggap...plan awalnye aku nak makan kat umah mer..kebetolan mer cuti arini..aku ingat nak tapau mcd n having lunch kt umah dia..tp dah dia beriya ajak aku..so aku p laa...lagipon orang nak belanja kan...rejeki jangan ditolak..kot mana tau aku dapat offer keje lain..so takde la terkilan sangat..hehe..so td aku makan Special Penang Village Fried Rice...gile byk ok portion dia..ngan telur mata kerbau..ngan ayam goreng..ngan udang sampai skrg aku rasa kenyang lagi..akkaka merana makkk ok nak abeskan makanan td..dah le dorg jenis makan laju n abes...aku ni dahla selalu makan pon sket2 jek amiknyee...arini layan arr makan sedebuk byk..smpi ke ptg perot aku ni rasa full lagi...ptg ni aku plan nak blk awal..tp tatau ar cemana...awal2 aku pon kol 520 gak..akakk tah ape2 lagi 10 menet jek pon nak ke kol 530 kan...berkira tol 10 menet pon...arini keje aku adelah menjelajah blog org...sungguh2 takde keje..ngn geng chating aku pon takde...uikss mati kutuk deknonnnn.....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
kebusanan

takdir penentu segalanya..

last week aku dpt call dari one of aku nye cousin..dia ckp cousin ipar aku masuk ICU..ade bleeding kt brain...tekejot gile aku..n lunch hour aritu aku n hubby pon pegi la melawat kt APSH..sian aku tgk...ye arr....sblm ni elok2 jek..gembira2 ..dh terlantar mcm tu kt ICU...ini la takdir tuhan kan..even sesaat pon kita tak blh nak mengelak..sian gak kat cousin aku tu..dia nmpk tabah..tp ati org kita mana la tau dalamannye mcm mana..tgk luaran tabah...ati di dalam sapa la yang tau...aku doakan moga Abg wan diberi kesihatan yang sempurna..n keluarga diaorg diberikan kekuatan utk hadapi suma dugaan ni..ye laa nasib masing2 kan...kita hanya mampu berdoa...moga sumanya diselamatkan dan dirahmati...skrg ni dia dah dimasukkan ke wad biase..cuma tgh buat intensive physio..insyaAllah sumanya akan selamat...aminn...doa ku agar segalanya selamat....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
takdir penentu segalanya..

dah bersawang....

hermm lama gile aku tak hapdate blog aku ni..dh naik bersawang..ekteli byk senarnya nak share..tp penyakit M aku ni telalu mengaburi kerajinan aku..wakkak..hermm byk gak yang jadi dlm masa 4 bln aku tak hapdate blog aku ni...Alhamdulillah sumanya biter yang agak menggembirakan diri ku ini...Alhamdulillah skrg aku preggy almost 4 months..n due insyaAllah 26.11.2008...moga2 semuanya dipermudahkan olehNya..aminn...syafi turn to be a big brother soon..dia pon skrg dah pandai bahasakan diri dia abg long..bila tanya dia la abg long..dia la baby..layan jeklaa...even perangai dia skrg menjadi2 manjanya...tau kot dlm piyut mamy ni ade baby...one more..keta satria kitaorg yang leh jd tukun tu dh selamat diwajah barukan..hehe..aku pilih kaler putih...so takde laa keta tu kopak sana sini dah...n dedy leh ar bwk keta tu kan ;)..lagi biter menggumbirakan aku...seken intebiu yang aku tunggu dari ****..aku dpt call for seken intebiu...yeahhhh...akhirnya...haha mcm dh dpt offer letter kan..tp ni mmg aku tunggu2 pon...mudah2an ade rezeki family kitaorg ...aminnn..i'll update later about it...hermm now aku in happy mood coz zaman uweek..uwekk ku sudah berkurang..so cargas laa sket..heehe..



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
dah bersawang....

wishlist...

hermm..ekteli menda ni dah lama aku terpikir nak listkan..sejak dulu2 lagi....mcm2 menda yang aku pk nk tunaikan dlm idup aku nih...tp bkn nye senang nak capai suma menda2 ni kan kalo takde usaha...at least kena ade cukup ongkos nye..keke...antara menda2 yang aku n suamiku ittew plan ialah (1) nak pegi london skrg tgh proses kumpul duit..takpe la kalo org lain rasa cam ape la sgt nk g london kan...tp we ols ni bkn nye berwang sgt..ahakss..kena la kumpul duit dulu...(2) nak ade interior designer utk design umah kitaorg..at least nmpk la sket motif nye...sbb aku ngan laki aku minat moden kontemporari..bila la gamaknye Eric ni nak mai umah ahkak kennn... (3) nak ade ade bisnes sendiri..sbb aku plan nk retire by umur aku at least la 40...kalo blh by 35 senarnya..tp tah laa..cam susah...boss aku kata takde menda susah pon... hermmm tak pe la ..aku akan usahakan laa... (4) pergi haji ..mintak2 laa kesampaian...mudah-mudahan Allah memurahkan rezeki utk kami berdua pegi haji dalam usia muda...aminnnn....
tu jeklaa main wishlist aku..yg wishlist kecil-kecilan tu ade laa..banyakkkkk..kkeke tapi tak perlu la aku nak buat reminder..yang ni utk reminder...biar aku ingat..ade menda2 penting yang perlu aku tunaikan...mudah2an tercapai dengan jayanyaaa...aminnnnnnn



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
wishlist...

1st entry 2008

dah lama aku tak post entry kt blog nih..last masa syafi umur 6 bln masa tu 2006..skrg ni syafi dah 2 thn..wahh..cepatnye masa berlalu...aku la manusia paling gembira skali...ekteli mcm2 perkara dah aku lalui sepanjang tahun 2007..Dec 2006 aku dpt offer keje kt big IT co gak la kat selangor Alhamdulillah..rezeki syafi dan berkat kesabaran aku menanggung penat n jerih pegi intebiu tak kenal jemu sana sini..akhirnya Allah bg aku rezeki keje ni..mmg aku bersyukur sangat atas suma ni..aku n hubby keje satu tmpt yg sama..cam zmn dulu2 la plak..hermm tak pe laa asal bahagia...2007 gak kitaorg bli umah kat area umah sewa skrg..nk settle down kt area situ la..sbb kitaorg rasa kat situ mmg sesuai ngn jiwa kitaorg...2007 gak dedy beli keta baru Alhamdulillah setelah sekian lama plan..keta skrg ni kan 2 pintu susah sket..tp keta tu still simpan byk kenangan tu..cuma skrg dlm proses nk touch up blk..sbb aku akan bwk keta baru ..laki ku itu bwk keta lama..aku prefer auto lg..mcm2 laa jugak menda2 terjadi 2007..tak tingat dh nk tulis kt sini...yang penting Alhamdulillah 2007 mmg memberi saat2 bahagia utk keluarga kitaorg..Alhamdullilah..mudah2 an rezeki kami sekeluarga akan terus mencurah2 Aminn.....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
1st entry 2008