Advertisement

wishlist...

hermm..ekteli menda ni dah lama aku terpikir nak listkan..sejak dulu2 lagi....mcm2 menda yang aku pk nk tunaikan dlm idup aku nih...tp bkn nye senang nak capai suma menda2 ni kan kalo takde usaha...at least kena ade cukup ongkos nye..keke...antara menda2 yang aku n suamiku ittew plan ialah (1) nak pegi london skrg tgh proses kumpul duit..takpe la kalo org lain rasa cam ape la sgt nk g london kan...tp we ols ni bkn nye berwang sgt..ahakss..kena la kumpul duit dulu...(2) nak ade interior designer utk design umah kitaorg..at least nmpk la sket motif nye...sbb aku ngan laki aku minat moden kontemporari..bila la gamaknye Eric ni nak mai umah ahkak kennn... (3) nak ade ade bisnes sendiri..sbb aku plan nk retire by umur aku at least la 40...kalo blh by 35 senarnya..tp tah laa..cam susah...boss aku kata takde menda susah pon... hermmm tak pe la ..aku akan usahakan laa... (4) pergi haji ..mintak2 laa kesampaian...mudah-mudahan Allah memurahkan rezeki utk kami berdua pegi haji dalam usia muda...aminnnn....
tu jeklaa main wishlist aku..yg wishlist kecil-kecilan tu ade laa..banyakkkkk..kkeke tapi tak perlu la aku nak buat reminder..yang ni utk reminder...biar aku ingat..ade menda2 penting yang perlu aku tunaikan...mudah2an tercapai dengan jayanyaaa...aminnnnnnn



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
wishlist...

1st entry 2008

dah lama aku tak post entry kt blog nih..last masa syafi umur 6 bln masa tu 2006..skrg ni syafi dah 2 thn..wahh..cepatnye masa berlalu...aku la manusia paling gembira skali...ekteli mcm2 perkara dah aku lalui sepanjang tahun 2007..Dec 2006 aku dpt offer keje kt big IT co gak la kat selangor Alhamdulillah..rezeki syafi dan berkat kesabaran aku menanggung penat n jerih pegi intebiu tak kenal jemu sana sini..akhirnya Allah bg aku rezeki keje ni..mmg aku bersyukur sangat atas suma ni..aku n hubby keje satu tmpt yg sama..cam zmn dulu2 la plak..hermm tak pe laa asal bahagia...2007 gak kitaorg bli umah kat area umah sewa skrg..nk settle down kt area situ la..sbb kitaorg rasa kat situ mmg sesuai ngn jiwa kitaorg...2007 gak dedy beli keta baru Alhamdulillah setelah sekian lama plan..keta skrg ni kan 2 pintu susah sket..tp keta tu still simpan byk kenangan tu..cuma skrg dlm proses nk touch up blk..sbb aku akan bwk keta baru ..laki ku itu bwk keta lama..aku prefer auto lg..mcm2 laa jugak menda2 terjadi 2007..tak tingat dh nk tulis kt sini...yang penting Alhamdulillah 2007 mmg memberi saat2 bahagia utk keluarga kitaorg..Alhamdullilah..mudah2 an rezeki kami sekeluarga akan terus mencurah2 Aminn.....



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
1st entry 2008