Advertisement

perotku...ahakss..

title post tah ape2 kan...saje ar since aku ade gambo2 perot ku masa aku preggy skrg ni...aku rasa perot aku besar laa dis time..cam besau semcm lak..tp aku pk +ve la..mebbe sbb aku penah preggy b4 ni..pastu lemak2 tu tak ilang lagi..ahakss...curlaastt...
dis pic taken by syafi masa we ols on da way back to kl dr segamat...



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
perotku...ahakss..

1st ramadan

1st ramadan cuti...yihaaa..leh ar lepak2 kat umah...arini kitaorg g jln tar amik baju raya dedy ngan bli kan songkok itu tuan besar...punye la sonok mamat tu dapat songkok...syafi mmg ske veranganss...ala2 cam mamy laa ske tgk2 cermin..senyum2 dpn cermin..waakkakka...blk dr jln tar dah kol 2....sat jek aku rasa..kol 4 aku plan nak masuk dapur..nak masak and sediakan rencah2 blender untuk seminggu senang sket....huuhhh tp memang penat arrr ekteli 1st day posa ni...siyess aku flat gilee pas bukak posa...aku leh pas semyg maghrib aku tido smpi ke kol 4pg...pastu baru semyg isyak...yaAllah..penatnyee..ngan aku rasa aku mkn nasi byk sgt kot..pasni aku nak kurang kan kuantiti nasi..kena mkn benda2 lain gak cam kuih kee..taleh arr nasi jek..mmg full la perot aku...hehhe aku snap gambo aku masak 1st posa..semangat gitu..

sambal sotong....masak lemak labu ngan ayam goreng
setelah di letak di atas meja with complete set..wakkak siap ngan mangga bagai n air soya cincau..abaikan periuk nasi ittew...



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
1st ramadan

salam ramadhan

ramadan dtg lagi...moga2 ramadan kali ni membawa seribu erti pada aku dan family...hermm tp aku tak abeh ganti posa thn ni..sedey sesgt..tp tu la padahnye kalo ganti last menet..tau nak pregnant ganti laa awalkan..ni dah tak larat nak mengganti..dugaan betol..ade 10 ari lak tu..kena laaa aku bayar fidyah gamaknyee...dah lee tatau caner nak bayau...segan ok...nak kena tanya org laa ni...hermm..puasa kali aku harap2 dpt laa posa penuh....tamo laa ganti ngn posa thn ni lg..ngan tahun lepas lagi..merana maakkk next year....insyaAllah...kalo kesihatan suma ok..aku rasa takde masalah aku nak puasa pon..puasa tahun ni gak kat umah baru..ahakss..bes la sket...nak masak2 suma..sbb dapur ala2 complete..Alhamdulillah..sebelum ni alasan malas nak beriya masak sbb umah sewa...dapur tak best..akkaka..skrg ni hahh takde alasan dah..



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
salam ramadhan