Advertisement

Real Story .....

Cilok dr Hanis  Thanks dear :)


Sebut je perkataan GEMOKKKK semua wanita pasti PHOBIA!

Saya pun tak lari dengan perasaan phobia. Being me, dari kecil memang dilahirkan berisi. Saya jarang2 lah orang cakap kurus or kecil.

Di waktu remaja, 13 years old, saya penah mengalamai crash diet yang sangat teruk. Akibat tertekan dengan ejekan rakan2 sekolah. (u know who u are) I was 13 at that time and being on the chubby side is like a CRIME. Seolah2 tak diterima oleh masyarakat.






gemuknye time niii!!
And my sepupu/ family pun suka label " Ooo adik lagi besar dari kakak" Truth is I MEMANG SAKIT HATI dengan makcik2 yang melemparkan kata2 itu. Rasa nak sepak je.

So i secretly went to a pharmacy, beli pill untuk kurus. Can u imagine a 13 years old dah consume benda chemical ni tak elok untuk badan... cuba imagine kalau anak u sendiri kena macam ni..? isk2..

So i makan berbulan2 jugak la my mom tak tau, sampai i kurus cengkung, i don't tak rice at all. Kawan2 mula tegur waa dah kuruss nyeee I was so happy.. at that time. Tapi happy tak kekal lama. After that i muntah teruk. My stomach tak boleh terima makanan at all! Kena amik ubat pulak tahan muntah etc. Pastu time tu plak my mom paksa makan balik. hahah

So benda ni tak kekal lama...i jadi berisi semula, yela diet pills once u stop tendency u nak naik balik semula sangat2 tinggi!!

Long after that masuk pula university, masuk gym PHillip wain. Wah masa awal2 sign up sangat2 rajin to da max. Every week tak penah miss! Yes i managed to loose weight n body pun turun inches. I managed to drop until size 10! woohh dr size 14 kire ok la kan.
60kg kot time ni

Tapi ni pun tak kekal lama... bila bz dgn exam and all. i tertinggal .. and nak start balik punya la malasss.... end up my dad x nak dah continue dgn philip wain tu pasal bazir duit.
me 65kg! chubby niee
Lepas tu masa dah nak kawen, i diet lagi... nak cantikkan. I managed to loose 10kg from 65kg to 55kg!! Sangat happy!! Wahwahh.. wanna know my secret? I tak makan nasi selama 1 tahun 1/2!!
Tapi bila dah kawen jeee... ha amik semua makan.. makin lama makin berisi!!
 
 during our honeymoon in HK, masa ni 55kg!

And lepas beranakkk oh no no... my weight jadi 74kg! Damn it lg teruk dari zaman anak dara. Yes dengan perut jadi flabby, stretch mark lagi very hideous!! I suka pakai baju besar2 and yang tak melekap pada body sebab maluuuuuuuuuuuuuuuuuu


Happy nye aku makan eskrimmm ehe

Then I pujuk hubby i suh hantar gi London Weight Management. Best memang best rasa diri di belai.. cewah.. masuk sauna room, hotblanket, massage lagi etc. and dia plak bagi i menu suruh follow.. No meat, just veggies, roti and nasi pun tak boleh. Air kosong wajib minum, coffee is totally no no. Lama kelamaan saya sedar yang menyebabkan saya kurus partly sebab diet tu. Last2 malas nak sambung treatment sebab? Dia suruh tambah lagi and at that time my weight dah tak berubah2 pun sama jek. hmmm









65kg, after 5 months deliver kot gemuk kan? siap ade orang ingat i pregnant 5 bulan!! Oh tidak!!


A year later saya diperkenalkan dengan product Premium Beautiful. Saya tertarik bila dengar testimonial2 pengguna Premium Beautiful. Ok lah saya pun terus mencuba sebab ada lifetime warranty so ape nak takut? Bila pakai effect yang saya rasa skali ialah buang angin kerap (mind u i ni pengidap gastric kronikk),stretchmark pudar, then masalah buang air besar tade lagi dah, body shaping, berat menurun, selera makan terkawal dan sebagainya!! Bila ramai orang tegur dengan perubahan2 badan terus tak pikir panjang buat biznes pula. Dengan PB kita tak perlu kawal makan, sebab automatically x kan rasa nak makan! Best2!



Picture was taken after 2-3 weeks wearing PB early 2009


I've lost 5kg in 3 weeks!

I'm currently wear size 12 tho, i'm not a size 10 or 8. I would never be that girl. For me what important most is i have a figure. Cukup takyah kurus kerempeng. Asal ade size baju di warehouse or mana2 butik menunjukkan saya bukan OBESE. heheee

 Lepas melahirkan anak ke2 @Brunei Expo.

 
For me pakai PB lah paling senang dalam dunia! No diet, no pills, no need to go slimming, save money, and also no exercise (ni incase pemalas exercise)

Akibat dari tu ramai tanya pasal PB dan saya nekad join bizz! ;) Alhamdullilah tak sia2 pakai PB!!


SO, Ape Tunggu Lagi.. Just Give Me a Call/SMS. I'll make Ur DREAM COME TRUE
SHA - 0122151541



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Real Story .....

Interested in Premium Beautiful? Do not hesitate to call ME!!

 Interested in Premium Beautiful? Do not hesitate to call ME!!

SHA - 0122151541


I also offer 12 month installment plan via cash (bank in monthly) or credit card! For Full Cash discount will be given!




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Interested in Premium Beautiful? Do not hesitate to call ME!!

Premium Beautiful : Slip Disc or Back Pain

Suffering from BACK PAIN? or SLIP DISC?




It has 7 memory wires that follow your body shape..The absolute one and only corset in the world that certified by


Suitable for those working in the office or yang banyak spend time on the road..


The best of ALL it suitable for women and MEN!




'I used to have really back ache during pregnancy... and kesan epidural yang menyebabkan back pain yang berpanjangan. But after wearing PB i have no problem at all!! And my back is fully supported by the waist nipper. '

'Dulu kalau nak tido malam kena taruk pillow behind my back to support... or nak move around tak boleh buat sudden movement mesti sakit yang amat2... but now not anymoreee!!'

PB save my life!!
- Quote from Hanis




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful : Slip Disc or Back Pain

PB Corsets !!

Premium Beautiful Corsets are now available






Certified by American Chiropractic Association, Canadian Chiropractic and Quebec Chiropractic Association!! 



Hurry!! While stock last!


Please Contact Me :

Sha - 0122151541






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
PB Corsets !!

aarrggggghhhh......

pepagi lagi sudah mendapat email yang tak berapa sedap dibaca..huhhhhh...ini la yang dinamakan kuli...kena menurut perintah..dibaling ku kesana..dicampak ku kesini..disuruh buat itu..disuruh buat ini..kenapa perlu banyak bicara..dah nama pon makan gaji..kalo tak buat ape disuruh ..ape lagi submit la resignation letter..takpe la..nak mencari rezeki yang halal camni la..harus kupikirkan lain2 opportunity kalo camni..tak larat la dennnnnn...mmg la flexy hour...tak kalo dah gini caranya..mak pening dek nonnnnn......



Sekian Wassalam...



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
aarrggggghhhh......

Special Entry for Along...

sob sob sob...jom kita sedih dulu...uwaaa.....ok ahad (24/10/2010) along aka anak alongku aka zarul berangkat pulang semula ke Mesir setelah 3 bln bercuti jimba-jimba cuti di Malaysia..as usual, sudah menjadi adat keluarga kami kalo sesapa nak blk mmg suma akan meraikan..so takde la tuan punya badan rasa tersisih atau syahdu sesorg...family bonding itu adalah amat penting y olss..

baru sampai..
mau check in
belari je tanpa reti penat..




Makanya ibunda ku datang la untuk menghantar cucu kesayangan beliau ini..cucu first la katanya from my side..so mmg la org sayang lebih sket..ahaksss...so bonda ku dtg bersama dengan ucu..syafi la antara orang yg paling hepy skali..sbb ucu tu kesygn dia...aku pon mmg triple suka la ..sbb mak dtg...hoyeahhh..hehe...So ahad tu pepg pas subuh we ols dah gerak ke KLIA...flight along pukul 10.30am to Bahrain with Gulf Air.

along jaqhul bak kata syafi
bersama ayah dan bonda...my eldest brother...
my family without me..
with me plak..anak sedara lagi beso dr mak sedara...
makk..sayang makkk
syafi nak ikot..tapi tak bwk baju..so kena la tinggal..

Flight a bit delay, around 11am baru le hegeh2 nak reverse kan..aku siap google nak tgk rupe bentuk Gulf Air ni..tp aku rasa flite ni cantik la..gold color..menarik la compare to *A*...one day kena naik Gulf Air ni pegi Dubai ke..aauchh.. we ols mmg tunggu smpi flite take off la .. punye la sayang kat Along jaqhul ni ...hehe... to Along belajo rerajin noo..sambung la perjuangan che a ni yang tak kesampaian..maklumla dulu nak pegi Mesir tak jadi..ahakss...
sudah mau belepas...acara leleh air mata...tapi along cool jek..
Syafi sedey tak dpt ikot along jaqhul..takpe syafi ur turn will come dear...pegi London eh..leh mamy follow soping...
babai malaysia....
To Along:

Success usually comes to those who are too busy to be looking for it.
       - Henry David Thoreau















If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Special Entry for Along...

Lunch bersama syida...

episod lunch farewell bersama syida lom abis lg ye..kali ni kitaorg plan nak lunch wif syida before syida meninggalkan we ols utk memulakan career baru beliau..wah beliau..

punyelaa susah nak decide mau lunch mana..maklumlaa uptown ni bkn byk tempat menarik pon nak makan..mula2 plan nak makan kat Darabif..tp burger jek menu nye..pastu nak makan Wondermilk..tp ala2 sandwiches je..So, at last we decided to lunch at Secret Recipe...Biase la perot i kan perot melayu..so kena cari gak menu yang bernasi ni...we lunch sambil bergosip2...ape la maknanya lunch tanpa gosip..


Life is sweet :)
shah yg sebok melihat menu...
ok senyum.....
me and syida...syida nanti i takde geng nk gosip pasal handbag...
fruit milkshake for syida, ice lemon tea for mimie & caffe latte for me.....shah adalah diet air...
gadis2 ayu...
dorang suma mkn cordon bleu...
Gosipping
khusyuk shah dgr gosip...bagos..
mine..ahaks licin boliyauu...sedap yang amatss...thai fried rice ....
lincin jugak...suke2...



so  berakhir la sudah kisah farewell syida.....











If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Lunch bersama syida...

Syida's farewell lunch @Marche...

today (22/10) is Syida last day...so we plan buat farewell lunch at marche the curve on wednesday ...lunch yg sangat hepening..suma had a lots of fun..so dpt la mereleasekan tensen dan melupakan keje2 ofis..so enjoicee the piccas


Marche...


reserved ....


my orders...

syida, good luck ye babe...jangan lupe we ols di sini...


 mentang2 ade cameraman..memsg possing jekla...


aqmar, syida, mimie....
apsal la kualiti gambo iphone ni kureng eh..aku mkn creep of the month..nyummy



aku ngan aqmar la org yg plg awal mkn..tak tunggu org dah..
us...
errrkkk..kenyang...


tadi dapat good bye email from syida...terharu la plak..selama ni email dr insan2 yang tak dikenali..anyway, syida jangan lupekan daku..kalo ade opening sila2 refer kawanmu ini..hikss....lap u olsss.....

















If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Syida's farewell lunch @Marche...