Advertisement

Sneek preview...














- Posted using BlogPress from sha's iPad



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Sneek preview...

Wishlist - Dream Car

Alhamdulillah dari bisnes ni, aku dah qualified tabung kereta. So, mula la memasang angan-angan nak tukar kereta. Selama ni my dream car hanya la Myvi sahaja..sbb mana la mampu nak beli keta mahal-mahal. Tp tu pon tak dpt myvi dpt viva je. Tapi yang penting dengan hasil titik peluh ketiak sendiri :) Alhamdulillah..

Jadinya skrg ni tgh dreaming Mercedes B-Class..sbb cam sesuai je ngan aku yang tak berapa nak tinggi ni kan :)


Tapi, en suami pon skrg ni dah pandai pasang angan2..haha i loike...kalo ikot dia nak keta ni. Tapi cam gabak je utk diriku..biar la dia bli sendiri..haha...


Nissan Murano

Moga tahun ni, Aku lebih bermotivasi dari tahun-tahun sebelumnya.
Moga pada tahun ni, Aku mencapai lebih banyak tahap membanggakan dari tahun-tahun sebelumnya.
Ameenn...mudah-mudahan tercapai IMPIAN ;)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Wishlist - Dream Car

I WANTTT!!!!!!

Gucci zip around wallet with interlocking G detail 

Louis Vuitton Monogram Insolite Wallet

Nak mencari wallet baru plak...ngidam Gucci round zip wallet tu lama dah pas Hana letak dlm blog dia hehe..tp setelah my bff suggest Insolite tu terus plak rasa nak yang tu...haummm...mana satu nak bli nih...nyummm



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
I WANTTT!!!!!!

Pengumuman..Pengumuman... :)

My leader Hanis dah tukar blog address to http://www.hanishaizi.com/ 
ye kawan-kawan :) 
 

happy reading ;)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Pengumuman..Pengumuman... :)

Pencarian baju Diamond nite..

Last minit dpt tau kena amik anugerah diamond sales manager sabtu ni..wallau..dah le tatau nak prepare ape pon...so Hanis la jd mangsa nak tanya mcm2..hehe kata duplicate leader kan..so cari baju kat Qamilla SACC Mall..tp baju x la grand sgt pon..xpe laa income pon tak belas2 K lagi..so harus bersederhana..hihi..so enjoyla tgk gambar ye...
















Tudung - checked from Arzu
Kasut - checked from eclipse


So hanya menantikan hari yg ditunggu2 shj...so, jom kawan2 kita cari duit side income...senang je...JUST FOLLOW THE LEADER!!! Call me Sha : 012-2151541



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Pencarian baju Diamond nite..

Amalan murah rezeki

Perkongsian bersama :)


1) Membaca SURAH AL-WAQIAH

- Sabda Rasulullah SAW:

مَنْ قَرأ سُورَةَ الوَاقِعَةِ فِي كُلّ لَيْلَةٍ لَمْ تُصِبْهُ فاقَة

“Sesiapa yang membaca surah al-Waqiah pada setiap malam ia tidak akan ditimpa kefakiran.” (Riwayat daripada Ibn Mas‘ud: al-Azkar, al-Jami al-Soghir).

- Sabda Rasulullah SAW:

سُوْرَةُ الوَاقِعَةِ سُوْرَةُ الغِنَى فَاقْرَؤُوْهَا وَعَلِّمُوْهَا أَوْلاَدَكُمْ

“Surah al-Waqiah adalah surah kekayaan. Hendaklah kamu membacanya dan ajarkanlah ia kepada anak-anak kamu.” (Riwayat Ibn Mardawaih daripada Anas: Kasyf al-Khafa’).


2) Membaca SURAH AL-IKHLAS:

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ، اللَّهُ الصَّمَدُ ، لَمْ يَلِـدْ وَلَمْ يُولَـدْ ، وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُواً أَحَدٌ

“Katakanlah (wahai Muhammad): “(Tuhanku) ialah Allah Yang Maha Esa; “Allah Yang menjadi tumpuan sekalian makhluk untuk memohon sebarang hajat; “Ia tiada beranak, dan Ia pula tidak diperanakkan; “Dan tidak ada sesiapapun yang serupa denganNya”.”

- Sabda Rasulullah SAW: Sesiapa yang membaca Qulhuwallu ahad ketika masuk ke rumahnya, nescaya dihindarkan kefakiran daripada ahli rumahnya dan jirannya. (Daripada Jarir bin Abdullah: Kanzu al-‘Ummal, Mu‘jam al-Tabarani; daripada Ibn Mas‘ud: Mujma‘ al-Zawaid)



Ihsan:

http://jailurrashied.blogspot.com/


- Posted using BlogPress from sha's iPad



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Amalan murah rezeki

My Bussiness Partners :)

Anyone yang interested nak tau about my business how u can earn at least 3k/month or MORE as a side income & beli Premium Beautiful. Can call/sms my listed Biz Partners below. 

 
JOHOR : Dr. Faridah : 0167979755











Balkhis - Shah Alam/Subang (019-2776847)


Zura - Cheras/Puchong (012-9561236)




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
My Bussiness Partners :)

After 4 Months..

Anugerah Jam


Alhamdulillahhhhhh...rezeki lagi dari business..org kata rezeki jgn ditolak, musuh jangan dicari. Rezeki FOC :) achievement bila dpt naik pangkat ke Diamond Sales Manager dan dapat buat sales 100,000 selama sebulan..

Terima kasih teramat2 utk Leader CDM Hanis dengan tunjuk ajar yg tak putus2 & personal touch rasanya semgg 4 5 kali laa ;)..sbb bisnes ni mmg kena RUJUK leader if nak berjaya..sbb kita baru dlm bisnes ni so xde ilmu lg. Jadinya leader mmg berperanan tunjuk cara cemana nak berjaya sebagaimana dia berjaya. So, JUST FOLLOW THE LEADER


So, meh layan gambar2 fresh dr oven :)


Muka adalah excited ;)

Hebat ;)


Diapit 2 leader hebat CDM K.Ana & CDM Hanis

K.ana tgh pakaikan jam..

longgaq laa..kena p potong..

Semua yg dpt jam, 1 Malaysia U ;)

With My Greatest Mentor

Dgn K.ayu geng gaduh ..haha

Besfren dlm buss 1 co. u tp tak penah tau kenal dr buss :)

with Mai & Sukma

Ada juga acara potong cake sempena Salha naik CDM :)

Soo, to all my biz partners lepas ni turn korang plak dapat jam yee, we do it TOGETHER :)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
After 4 Months..

Wajah Kesayangan Hamba :)

Lama gile tak update blog..bz dengan keje2 ofis sbb lama cuti raya cina pastu ditambah dgn batuk..selsema..sakit tekak..


OK nak cite ape eh.cam takde modal lg..kita letak gambar anak2 tercinta dulu la bg semangat sket nak update blog..hehe

Zulfan Syafi aka Along

Zaim Syakir aka Adik



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Wajah Kesayangan Hamba :)

Premium Beautiful : Mengembangkan Bizz di JB

Seronoknya about this biz ni ialah dapat ramai kawan..kawan2 yg seblm ni kita tak penah kenal pon..tp leh jd rapat mcm adik beradik..mcm aku ngan biz partner aku ni la k.faridah, we ols tak penah kenal pon tp bila dh jd biz partner jd rapat..Alhamdulillah bertambah lg kawan cum biz partner.. so last week turun JB untuk bantu k.faridah dlm biz ni jugak.. sbb bisnes ni kita tak blh gerak sorg2..kena ade biz partner yg sama2 berjaya utk meneruskan legasi biz ni..TEAM WORK itu yang penting..mmg menggunakan sepenuh masa kat JB tu utk biz je. Alhamdulillah dpt suami yg sgt memahami dan menyokong aku dlm biz ni. Dia la yg jaga anak2 while aku pegi jumpe prospeks..kitaorg stay 3 ari 2 mlm kat Thistle Hotel JB..okla dok situ sbb tgh bandar senang nak ke sana sini...so enjoy la gambo2 dr S95 ni..hehe

standard room


tak sempat bak berendam dlm bath tub..bz bangat...

tv pon tak sempat layan :)

hujan turun seharian 3 ari tu..hujan rahmat :)

dedy test skill s95..

lunch @secret receipe city square...sbb nak cari ipad :)

breakfast @hotel..superb food & varieties

ready for sponsoring...

ratu hatiku ...

sudah mau pulang..babai JB..bln dpn dtg lg :)

dgn dedy skali peace!

x sempat nk swim ..next time ye babies..

auuww...

syafi ckp nak masuk piano class..insyaAllah next year eh..

penutup : Dedy skrg dh pandai posing...i loikeee :) :)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful : Mengembangkan Bizz di JB