Advertisement

Dating...


Bila dah ada bibik ni...langkah kitaorg berdua panjang la sket kan..haha..leh tgk movie together, dinner together & shopping together..haha aman seketika..kalo tak nak kena perambat hero 2 org tu terus ilang mood nak shopping hehe...

So, semlm before pegi menuntut ilmu kitaorg pegi tgk movie..g tgk movie Pirates of the Caribbean:On Stranger Tides (3D)..slow la cite ni..sha leh siap terlelap 5 minutes dlm panggung..

So pas tgk movie, we ols had our dinner at Garden The Curve..suka menu dia siap ade qoutes menarik..




merenung masa dpn ke bang?
busy me ;)
background eCurve ..
Grilled Baramundi for me..ni shedap!!
Braised Lamb Shank for hubby..gravy dia tak shedapp..
Jelingan manja utk my blog reader..ngeh..ngeh





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Dating...

Retail Therapy !!!


Bershopping sebagai therapy..ahakss..layannn


lepas jumpe prospect dgn syida terus bli t-shirt ed hardy lama dah ngidam :)
soping utk pegi wedding & tunang bli kat jalan tar..

p/s dah confident nak pakai kebaya..so terus mencari kebaya ;)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Retail Therapy !!!

Berkebaya dengan Premium Beautiful


Hari raya mmg sgt sinonim dengan masa untuk bergaya..semua org nak nampak cantek & anggun masa hari raya..betol tak?contoh paling dekat ialah sha sendiri..seriously, sha mmg suka berangan..suka nak nampak cantik..ala semua perempuan ade sifat camtu kan...so time hari raya ni la nak all out cantik2...time ni la kita blh jumpa dengan semua sepupu sepapat, pakwe2 lama masa kt kg dulu so time ni laa nak bergaya dengan confident kan..masa ni la nak pakai kebaya labuh, ketat mcm2 fesyen la.. 


Sha percaya time raya la korang akan discuss pasal baju, tudung, make up, caner bdn leh ramping, caner perot x boncet even anak dah 2..hehe tp best la kan..bila lg kan boleh rasa camni..cam sha sendiri mmg suka pakai kebaya...sebab ketinggian adalah kurang so bila pakai kebaya mmg nmpk la anggun sket kan..hehe..

7 tahun dulu..masa ni mmg confident je pki kebaya..
tp lepas deliver syakir mmg sgt tidak confident nak pakai kebaya..sbb ceaser so lebihan lemak diperot mmg sgt ketara okk..TAPI, sekarang tidak lg..seriously, bila sha start pakai Premium Beautiful mmg confident level sangat tinggi..ni mmg testimoni sendiri..dulu nak pki blouse  chiffon/silk pon riso..sbb kalo kena tiup angin sure nampak perot boncet..eeeuuuu malu okeeeh..

Now : After wearing Premium Beautiful...double confident :)

Raya 3 bln je lagi..so korang kalo mmg plan raya tahun ni nak nampak anggun dengan kebaya labuh ke..kebaya ketat ke, mmg sha advise pakai Premium Beautiful..kesan serta merta of cos la kan..sbb bila pki memang terus tersorok segala lebihan lemak tu..but for long term Premium Beautiful adalah 70% KESIHATAN & 30% KECANTIKAN. Byk sangat testimoni positif dr pemakaian PB ni..paling ketara my top leader CDM kak ana hanya dengan pakai Premium Beautiful 8 jam sehari + makan lacto lite dari waist nipper size paling besar terus pki size 64...

CDM kak ana yg dulu..

CDM Kak ana dengan her dream car
lacto lite
Bagaimana NURICH LACTO-LITE dapat membantu anda?

    * Menyingkirkan toksin badan
    * Menggalakkan metabolism
    * Mengurangkan berat badan
    * Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
 * Membantu dalam penghadaman
    * Membantu melegakan sembelit
    * Membantu sintesis vitamin

So, ape tunggu lagi..call/sms sha (012-2151541) to book ur Premium Beautiful and sha bg sample lacto-lite untuk uols try ok :)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Berkebaya dengan Premium Beautiful

Nur Kasih The Movie

Yeahhh...saya sudah nonton ini movie...sgt superb...unexpected ok endingnyee...overall sgt puas ati tgk cite ni, sedih laa cite nya ..aku tgk kat dlm wayang tu suma pegang tisu..haha..sok sek sok sek..confirm la kan menangis..hihihi..pastu Tiz & Remy belakon cam real ok ade kimia la tu kan ;)

Adik Mia pon belakon gak dlm cite ni ..pandai la budak ni belakon menjadi jek dah la kiut...
So, sesapa yang tak tgk lg movie ni sila laa tgk ye..hehe mmg tak menyesal :)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Nur Kasih The Movie

Wishlist Hong Kong

Yeayy tinggal lagi 3 minggu jek utk pergi Hong Kong dengan my biz partners...Yehuu seronok tak terkata..first time sha akan pergi trip dengan biz ni FOC plak tu..sure seronok..tambah2 lagi my leaders akan bwk 2 bus utk Hong Kong ni..so sure lg seronok..tak sabarnyaa nak jejakkan kaki ke Hong Kong setelah berpenat lelah..


So, bila dah namanya pegi Hong Kong maka misi utama ialah utk bershopping...yeaayy saya adalah kaki shopping..windows shopping sesorg pon jadik okk..dah buat wishlist dah utk Hong Kong ni...paling utama skali nak bli handbag!! target nak bli LV la plak gucci dah ade...


1st Choice : Sistina MM

2nd choice : Artsy MM

Yang ni wajib beli..target lama dah..insolite monogram wallet in rouge ...

pic google
So, sesapa yang nak kirim LV bgtau la eh..hehe..besnyaa nak shopping :)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Wishlist Hong Kong

Interested in Premium Beautiful?


Do not hesitate to call US! 



Lynn ( KL Sentral/Sg Buloh)
0163383084


Syida (Puchong/Bangi/Cyberjaya/Putrajaya)
012 6669653



Nurul (SUK/Shah Alam)
0122234249


Nisa' (Seri Kembangan/Rawang)
0123508216

Mimie (Kuala Selangor/Shah Alam)
0126348501


Nida (Semenyih/Kajang)
0193690420


Faridah (Johor Bahru/Mersing/Kota Tinggi)
016 7979755



Rafizah (MARA/Melaka/Gombak)
0192690747

Wahida (MARA/Ampang/Wangsa Maju)
010-2265853

We also offer 12 month installment plan via cash (bank in monthly) or credit card! For Full Cash discount will be given!

And every purchase of PB, you'll get a PB wash for FREE!!! yahuu!!



Psstt.... Anyone recommend a friend to buy PB RM200 will be given as a REWARD!



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Interested in Premium Beautiful?

Tips Murah Rezeki & Jauhi Kesulitan



Bangun pagi ni..mcm2 perkara bermain kt fikiran ni..aku mmg jenis camni...bgn tido je sure dh terpikir ape nak buat kat ofis karang..ape nak setelkan utk harini..aku ni mmg jenis suka pk sket..kdg2 menda remeh pon leh jagi menda besar...hehe..ok laa hari ni sha nak share tips utk murah rezeki & jauhi kesulitan..yelaa dlm hidup kita ni kena saling ingat-mengingati... :)

Pernahkah anda terasa suatu hari yang malang? Pernahkah anda mengalami kesulitan yang tidak berkesudahan?
Adakah anda rasa gaji anda tidak pernah mencukupi? Adakah anda rasa perniagaan anda tidak membuat keuntungan? Adakah anda letih berusaha tetapi tidak pernah berhasil?
 Sekiranya anda pernah mengalami salah satu situasi di atas, kisah berikut mungkin sesuai untuk dijadikan tips supaya dimurahkan rezeki dan dijauhkan kesulitan oleh Allah s.w.t.
Abu Yazid Al Busthami, seorang ahli sufi, pada suatu hari pernah didatangi seorang lelaki yang wajahnya kusam dan berkerut. Dengan murung lelaki itu mengadu,
“Tuan Guru, sepanjang hidup saya, rasanya tak pernah saya tinggal ibadah saya kepada Allah. Sewaktu orang lain sedang tidur, saya masih bermunajat. Isteri saya belum bangun, saya sudah mengaji. Saya juga bukan pemalas yang enggan mencari rezeki. Tetapi mengapa saya selalu malang dan kehidupan saya penuh kesulitan?”
Tuan Guru menjawab sederhana,
“Perbaiki penampilanmu serta ubah air muka dan raut wajahmu. Tahukah kamu, Rasulullah s.a.w adalah seorang yang miskin namun wajahnya tak pernah keruh dan selalu ceria. Sebab menurut Rasulullah s.a.w, salah satu tanda penghuni neraka ialah muka masam yang membuat orang curiga kepadanya.”
Lelaki itu tertunduk. Ia pun berjanji akan memperbaiki penampilannya.
Mulai hari itu, wajahnya senantiasa berseri. Setiap kesedihan diterima dengan sabar, tanpa mengeluh.
Alhamdullilah sesudah itu ia tak pernah datang lagi untuk berkeluh kesah. Keserasiannya juga selalu dijaga. Sikapnya ramah, wajahnya sentiasa mengukir senyum mesra. Air mukanya berseri.
Tidak hairanlah jika Imam Hasan Al Basri berpendapat, tanda-tanda di awal sesuatu pekerjaan yang berhasil adalah air muka yang ramah dan penuh senyuman.
Bahkan Rasulullah s.a.w menegaskan, senyum adalah sedekah paling murah tetapi paling besar pahalanya.
Demikian pula dengan perhubungan suami isteri. Alangkah celakanya rumahtangga jika suami isteri selalu berwajah tegang.
Tidak ada masalah yang dapat diselesaikan dengan mudah melalui kekeruhan dan ketegangan. Sebaliknya dengan hati yang tenang, fikiran yang segar dan wajah yang ceria, insya-Allah segala masalah dapat diatasi.
Inilah yang dinamakan keluarga sakinah, yang di dalamnya penuh dengan cinta dan kasih sayang.
Wallahu a’lam.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Tips Murah Rezeki & Jauhi Kesulitan

Keputihan dalam hidup wanita :)

Last week masa kelas product, yg share pasal premium beautiful adalah seorg lelaki aka suami org la...mmg sgt menakjubkan ilmu yg dia share tu membuatkan aku terbuka hati nak share pasal masalah keputihan di dalam hidup wanita..

Adakah Sebelum Ini Anda Mengalami Perkara Seperti Berikut:

   * Terpaksa memakai ‘panty-liner’ tiap-tiap hari?
   * Selalu keluar cecair yang berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
   * Kegatalan pada kemaluan?
   * Ketidakselesaan apabila “bersama” suami?

Jika JAWAPAN anda kepada persoalan diatas “YA”... Maka pasti ada kerunsingan dan keresahan terhadap perkara tersebutkan...


Ramai wanita termasuk diri saya menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Tetapi, Keputihan adalah lebih jauh daripada itu...

Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.


Jika berlaku kerosakkan begini maka risiko untuk sesorg yg dijangkiti keputihan utk hamil adalah sangat TIPIS sekali. Antara langkag bijak yang perlu diambil segera adalah dgn menghalang keputihan ini daripada dijangkiti. Dan jika kita sudah dijangkiti keputihan, kita perlu merawatnya dengan kadar yang segera.



Dengan pemakaian Premium Beautiful it really HELPS!! Seriously, sesiapa yang mengalami masalah keputihan or trying to conceive baby, I would 100% recommend Premium Beautiful!! Girdle PB ada jaring-jaring lubang udara yang function dia untuk menggalakkan pengaliran udara, elakkan kelembapan dan juga prevent from bacteria growth, fungus dan bau. It's very comfortable and stay 'fresh' everyday!! Reduce white discharge and lepas tu akan hilang teruss InsyaAllah :)

 

 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Keputihan dalam hidup wanita :)

Ibuku di dalam bisnes :)

Hehe..2 org ibuku di dalam bisnes CDM K.Ana & CDM Hanis :)





Potong cake sempena hari ibu lepas NDO semlm...



Loves u both..thanks sbb menurunkan ilmu yg berguna utk sha praktikkan dlm bisnes ni..

- Posted using BlogPress from sha's iPhone



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Ibuku di dalam bisnes :)

Mother's day Celebration


The guys...

Takde plan pun nak celebrate hari ibu, coz aku ade new distributor orientation (NDO) harini..jadinya mmg tak plan nak celebrate pon..so last2 nak abes NDO tu mr hubby sms tanya nak balik kol bape..so terus la plan nak celebrate...so rawang ni mmg takde tempat yang menarik pon nak makan2 ..hehe..yg paling gah pon Secret Receipe jeklaa..so layannnnn :)



 
Melayan 2 org heroes ni

mamy & along mmg ske posing :)

Mommy with 2 sons :)

merenung masa depan ...

dedy ..

syakir mmg anak dedy :)

Along aka syafi anak mamy :)

peace !!

adik pon nak peace gak...
Overall sgt seronok eventho penat sangat...Alhamdulillah aku bersyukur dikurniakan suami & anak-anak yg cute dan comel..moga ikatan kami sekeluarga kekal hingga hujung nyawa & semoga rezeki mommy dalam bisnes sentiasa murah...ameennnn



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Mother's day Celebration