Advertisement

2nd Day : FOC Trip Hong Kong!!



Morning uolsss....yeahh dah jumaat...so arini sha nk continue day 2 at Hong Kong...tp entry akan ade bykkkk gambar..hee so layan jelaa ye..hari kedua ni full day we ols akan berada di Hong Kong Disneyland...seawal pukul 7.30am dah kena breakfast..Hong Kong ni malam pendek..so kol 4++am dah masuk subuh..uhuksss...so pas breakfast kitaorg kena berkumpul naik bas masing2 utk ke HONG KONG DISNEYLAND...sgttt teruja time ni..seriously..hati berbunga2 riang..




Excellent Achiever katanya ;)

with my beloved biz partners

mr hubby :)

harini blue theme plak :)

dgn kak ayu, mai & ain

hotel ni la saya stay :)

so lepas acara bergambar dengan bermcm aksi ala2 artis ..kitaorg terus naik bas..perjlnan dlm setgh jam ...masa atas bas tu ala2 dah mendung dah..mmg dah prepare siap2 payung...tgk2 mmg smpi disneyland hujan...uwaa tp seb baik sekejap je..pastu panasss terik..

geng bas biru..

smpi2 je ujan ..

dgn mak dlm bisnes...hanis haizi
happy faces..

hanimun katanya ;)

seronok korangg...seriously...

tak sabo2 dah time ni...

yeaahh dah masuk disneyland..

dlm ni ade suma restoren2...


pooh adventures ni sgt menarik..best kalo bwk anak2...
Ok pasni gambo adalah carca marba..hehe mls nak susun byk sgt..so kitaorg tak duduk lama dalam disneyland..sbb tergedik2 nak g soping & alasan lain sbb tak best tak bwk anak..haha...so lepas pukul 3..we ols keluar naik MTR pegi Harbour City utk SHOPPING!!!
purak2 sesat..pastu betol2 sesat..ekkeke

geng-geng yg keluar awal utk soping :)

last soping b4 pegi harbour city...

gembira uolss...

phewwww
yeahh..smpi2 harbour city we ols berpecah..first skali p butik Gucci..tgk la tu suma dgn beg gucci...

Canton Road...suma designer ade just name it :)
 
ni lunch b4 keluar shopping..
 
Small Land









Ok byk lagi gambar2 kat facebook..kalo nak tgk kt facebook eh..so penutup ialah hasil2 penyopingan hari ke 2 plak hehhe..ok babai selamat berhujung minggu uolssss

My dream bag & wallet ...finally :) :) :)
 
hasil soping kat disneyland & canton road...

Prada diapit oleh Gucci ..hihi

insolite yg diidam2kan...

My 1st PRADA :)
So, anyone yang nak cari side income & nak merasa trip FOC ke Holland & Belgium..do contact me yeahh...InsyaAllah sha will guide u all the way!!
*012-2151541*



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
2nd Day : FOC Trip Hong Kong!!

1st day : FOC trip Hong Kong!!


Alhamdulillah..sha & semua biz partners selamat pergi & balik dari Hong Kong dengan jayanya..hihi..mmg pengalaman yang sangat2 indah & tak boleh dilupakan..seriously..walaupon sgt letih berjalan..tp having so much fun ...sangat-sangat..tak terucap dengan kata-kata..wahhh gituuu..keke..

So, 1st day 16-6-2011, seawal 3am sha & husb dah keluar umah..sbb nak pegi klia sekali dgn ain ..so pg2 buta tu sha dah ngeteh roti canai..ekeke lapo oulss..pastu excited sama kan..hehe..so kitaorg smpi klia dlm kol 530am..ngam2 soi la sebab kena register by 6am..

muka ceria di subuh hari..

we ols ber2 menten la kan..
So, lepas sessi registration ape lagi camwhoring la we ols..suma kaki posing lak tu ..flite kol 9 lak tu ..sempat breakfast kat kfc seblm take off..masih terngiang2 lagi kenangan2 b4 smpi hong kong..kat klia pon dah seronok..blom smpi hong kong lg..hehe 

dengan my biz partners yg qualify
   
isi minyak dulu ;)

nak naik train..

dengan qualifiers Hong Kong

we ols the charlie's angle..hehe
So, we arrive at Hong Kong International Airport dalam pukul 1 tgh ari..sampai2 je destinasi pertama ialah Ladies market...haha smpi2 terus shopping gila tak..kekeeke..kat ladies market ni ala2 mcm petaling street laa..pastu ade satu shop nama Bonjour...walaweeyy murah ok perfumes kt Bonjour ni..berjaya la bli..estee lauder pleasure peberet ku dgn kenzo..pastu miniature aku bli berkotak2..keke utk bg gift kt org kan hehe alang2 murah...

safely arrived :)

busy reply msg hantar msg..hehe maklomla kt airport ade wifi ;)
aku & da geng under group A5..

muka-muka ceria nak pegi shopping..

bangunan kat Hong Kong suma tinggi-tinggi dah la guna buloh je..kagomm..

tour leader yg awesome ..Martin :)

1st day ni HK hujan menyambut kedtgan ktorg..hujan2 pon menten je shopping
Lepas dah menghabiskan duit kat ladies market..terus pegi dinner kt Spice Restaurant...food sedap & masa ni mmg sgt2 kebuluran..keke..seb baik ade nasi..pastu dah maghrib kitaorg di bawa pegi Avenue of Stars..kat sini yg istimewanya sebab ade kesan tapak tangan pelakon2 Hong Kong..mcm jackie chan, jet li tu jekla aku tau..ekkeke..

muka kekenyangan..ekkeke

dkt Avenue of stars..masa ni hujan dh renyai2..

kat sini byk restaurants..salah satunya Spice Restaurant..

cantek actually kat sini..tp den dah tak larat time ni..penat berjalan..

ade cruise..
Dah penat tgk tapak tangan artis kat sini..next aktviti ialah naik open-top bus by Big Bus Company..time ni ujan turun makin lebat..haha mmg adventure gile la..so we ols suma kena pki rain coat..so bermula tragedi mandi air hujan..haha..duduk kt open space..dgn angin + ujan..bygkan la cemana..tp seronok ..yg tak tahan tu..dh last destination ujan pon berhenti..ekeke  

hujan lebat time nih...

2 minah gonjeng..kekek

get ready utk terbangggg....
So, pastu terus balik hotel..we ols stay kat L'hotel Nina et Convention Centre, sgt curlast hotel ni taraf 6 stars..

spacious...
 
Overall first day sgt happening..dengan aktivities & org2 sekeliling yang sgt sporting...so sha tinggalkan first day dengan tatapan hasil rampasan utk hari pertama ..ehehe...

sapa nak souvenirs angkat tangan!!!




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
1st day : FOC trip Hong Kong!!