Advertisement

I am officially a Crown Diamond Manager!!


ALHAMDULILLAH.....SYUKUR KEHADRAT ALLAH S.W.T

Hanya itu yang mampu diucapkan bila Sha officially disahkan sebagai Crown Diamond Manager (CDM). Bukan suatu yang mudah BUT tidak mustahil untuk dicapai dalam my business as long as u buat TINDAKAN yang betul & di bawah pimpinan leader-leader yang hebat.

Entry ni special Sha buat untuk merakamkan Jutaan Terima Kasih untuk insan-insan istimewa yang sama-sama membimbing & melihat perjalanan business Sha sedari awal penglibatan Sha dalam business ni..

Teristimewa untuk husband tercinta yang sentiasa support & menjadi tulang belakang sepanjang Sha berbusiness..tanpa husbandku tak mungkin Sha sampai ke tahap ni..tolong jaga anak, tolong jadi PA, tolong jadi driver, tolong kemas rumah kadang2 hehee, tolong urut ahakss..Thanks abang I love u so much muahhss ;-)

Seterusnya untuk insan yang dulunya stranger tapi bertukar menjadi sahabat & mentor yang sangat-sangat supportive iaitu my leader CDM Hanis Haizi..tanpa canaian & strategi dari Hanis tak mungkin juga Sha akan berada di dalam business ini. Tersangat beruntung berada di bawah pimpinan group orang muda, sebab IDEA semua FRESH & SUPERB!! Thank you very much Hanis atas segala tunjuk ajar, dorongan & nasihat u selama ni...Seriously I really appreciate & hopefully u akan sentiasa guide I & my team yeh..love u..

Ok special thanks to 4 orang insan yang Sha kagumi & hormati iaitu CDM Chan, Madam Lam, CDM Kak Ana & CDM Abg Lan untuk segala tunjuk ajar, sokongan, dorongan & ilmu yang takkan Sha dapat di mana-mana..Thanks a lot sifooo...i love u olsss

Tak lupa untuk semua business partners yang jauh & yang dekat, sesungguhnya business partners lah menjadi penguat semangat untuk Sha berbusiness...love u alll...semoga kita sama-sama berjaya & mendapat nikmat dari business ni..insyaAllah..

So, my potong cake ceremony was held on 12 Mei 2012..rasa sangat-sangat bertuah berada di bawah pimpinan all leaders di B32..dah la diraikan penuh gemilang siap dengan potong cake..lepas tu dapat lagi handbag from Madam..memang rasa dihargai sangat-sangat..bukan 1 handbag pulak tu, my beloved leader pun bagi handbag jugakk...fuhhh memang berbaloi-baloi

Ingat lagi sethn yang lalu nak buat business ni bukan Sha nak kejar pangkat, just nak tambah 5k-8k everymonth pon dah memadai tapi yang dapatnya lebih dari tu, memang betul rezeki Allah di bumi ni memang sangat-sangat LUAS yang penting kita USAHA dan HASILNYA memang sangat-sangat luar biasa dengan hanya berbusiness secara PART TIME!!!

So, joms enjoy the pics during potong cake ceremony di B32 haritu ....

premium beautiful 1
dapat peluang berucap di pentas ;-)

premium beautiful 2
all of us di bawah pimpinan cdm hanis haizi...u olss rawkksss

premium beautiful 3
Part of business partners yang hadir with cdm hanis haizi

premium beautiful 4
malam tu juga my business partner Eija naik pangkat as Double Diamond Manager..congrats dear!!!!

premium beautiful 5
Bila naik pangkat leader pon bagi reward..bestkan business ni :-) so special gift for Eija 

premium beautiful 6
acara suap-suap plak heehhe..bukan senang nak dapat peluang macamnih!!!

premium beautiful 7
my mentor cdm hanis haizi, cdm kak ana our supermentor di B32 & cdm fazi my adik beradik in this beautiful biz

premium beautiful 8
flowers & gifts yang Sha dapat that night...
premium beautiful 10
Thanks Hanis for tis lovely handbag love itttttt!!

premium beautiful 11
Thanks Madam & CDM Chan for this beautiful handbag!!!!

Anyone yang looking for side income every month & at the same time boleh pergi melancong ke PARIS & LONDON boleh call/sms or email Sha k..i'll show u the way 

012-2151541
kebayalabuh@gmail.com



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
I am officially a Crown Diamond Manager!!

Tips Berjaya Bisnes Part Time

Ramai yang tanya Sha macam mana boleh still kerja dan buat part time pada masa yang sama. Kat sini Sha nak share sikit tips buat bisnes part time. Harapnya readers semua boleh manfaatkan sharing Sha ye.

1. Cari environment kerja yang supportive untuk kita buat part time

Kerja yang korang buat sekarang patut tak terlalu bebankan untuk buat part time. Sesetengah company terlalu strict atau kena spend masa lebih kat office. Kadang-kadang bukan company yang wajibkan tapi culture dah macam tu. Environment macam ni tak mustahil nak buat part time, tapi pressure lebih bila nak spend masa untuk bisnes. Bos jugak mainkan peranan yang penting. Actually nak handle bos senang je. Kebanyakan bos nak kita perform. Deliver kerja kita as expected, then bos takde la kacau.

premium beautiful corset 1
[Photo Source]


2. Fokus pada kerja dan bisnes

Macam Sha, dah jadi habit masa kerja fokus kerja, tapi lepas pukul 5.30, it's time for my business. Mula-mulanya memang susah nak tune, tapi lama2 minda akan setting automatik. Alah bisa tegal biasa sebab kita yang mencorakkan minda kita berfikir. Moralnya masa kerja, buat betul2 dan lepas tu FOCUS 100% pada bisnes. Kebanyakan kita takde modal yang besar untuk bisnes. So, apa modal kita?? MASA!! Kita ada masa, then manfaatkan masa sebaik mungkin.

premium beautiful corset 2
[Photo Source]

 3. Ubah minda kita

Untuk jadi luar biasa, kena buat sesuatu yang luar biasa. Jangan duduk dalam kepompong keselesaan kita. Sebelum buat bisnes rutin hidup Sha, kerja pagi balik petang, malam-malam golek dengan anak2 depan TV. Tapi, rugi sebab kita tak manfaatkan masa yang ada. 
Semua orang yang berjaya spend masa untuk orang, lebih daripada untuk family sendiri. Ambil contoh motivators yang terkenal (cuba research live diorang ye). Masa diorang tak menentu. Kadang2 program sampai ke pagi, even weekend pun ada program. Adakah family diorang terbiar, anak2 tak pandai? Sebaliknya, anak2 mereka pun jadi hebat dalam pelajaran. Sebabnya, mereka akan tengok parents. Kalau parents hebat, mereka juga akan jadi hebat. Tanamkan dalam minda, kita sacrifice kesenangan sekarang untuk kesenangan masa depan. InsyaAllah

premium beautiful corset 3
[Photo Source]

Ini sahaja tips untuk kali ni. Actually tips2 ni boleh apply untuk sape saja yang buat bisnes part time. Yang penting ada KEMAHUAN, yang lain akan menyusul. Dan kalau minat nak jadikan Premium Beautiful sebagai bisnes korang contact la Sha ye. Sha boleh share lebih banyak tips macam mana nak berjaya dalam bisnes ni.

kebayalabuh@gmail.com
012-2151541






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Tips Berjaya Bisnes Part Time

Premium Beautiful Trip Part 4 : Keukenhof

Sha sengaja tulis entry mengenai Keukenhof ni last sekali. Subhanallah, Sha impress sangat dengan Keukenhof. Tempat ni just buka untuk public dari bulan Mac hingga Mei je tiap2 tahun. Dan masa ni la bunga tulips tengah mekar berkembang. Tak tau nak cakap apa lagi, enjoy pics yang Sha amik ye..


me & hubby kt main entrance

first stop amik gambar..tulips biasa2 je time ni

cantekkk sgt!!!!
cantekkk kann...smpi skrg still teringat2 kenangan kat sana
SUBHANALLLAHH

terujaaa...

owhhhh pinkkkk matakuu

windmill

masa ni rushing nak pegi kat bas sbb masa dah cukup..tp mmg 3 jam kt sini pon tak cukup okkk

hamparan tulipsss

yeayyyy all of us!!!!!

last pic sebelum meninggalkan Keukenhof...rinduuuunyaa moments indah disini!!!

Sesungguhnyaa trip Holland & Belgium ni memang tak boleh & takkan Sha lupakan seumur hidup. Dah la memang IMPIAN Sha selama ni nak jejakkan kaki ke Europe & Alhamdulillah first trip ke Europe pun hasil dari titik peluh dari business ni..hanya Allah je yang tahu perasaan ni.. Selain trip ni fully sponsored, yang paling best sebab pergi dengan rakan seperjuangan dalam bisnes. Ini la seronoknya bisnes ni sebab dapat reward instant. Dan company tak lokek nak spend untuk kami semua. Alhamdulillah..

Dengarnya trip seterusnya sama ada Australia atau London. Siapa yang nak tau macam mana nak dapat trip free camni, contact Sha cepat!!

kebayalabuh@gmail.com
012-2151541
Fb : Sha Khalid



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Trip Part 4 : Keukenhof

Premium Beautiful Trip Part 3 : Zaanse Schans & Volendam

Ada lagi entry mengenai trip Holland & Belgium. Harap2 readers semua enjoy photos yang Sha upload kat sini. Kalau perasan, Sha just highlight tempat2 menariks je sepanjang trip ni. Ada few places dan aktiviti yang kitorang buat tapi, Sha tak tulis la semuanya. Dan banyak lagi gambar2 menarik di fb Sha yee.

The second last day kat Holland kitorang pergi ke Zaanse Schans, Volendum dan had our group dinner kat Asian Plaza, Amsterdam. Last day punya aktiviti actually packing dan terbang balik ke negara tercenta Malaysia la.Kat Zaanse Schans we ols tgk cara dorg buat keju & wood clog..seronok sangat dapat experience camni. 
Volendum pulak actually kampung nelayan, tapi dah jadi tourist spot. Kitorang serbu beli souvenir kat sini. Tempat ni memang betul2 tepi laut. Kalau yang belajar Geografi dulu dan belajar mengenai 'Low Land Countries', Holland adalah salah satu daripadanya. Negara2 ni di bawah paras laut. So, keliling negara ni dibina tambak yang tinggi.

premium beautiful corset 1
Baru sampai Zaanse Schans, sejukss gileess


premium beautiful corset 2
minah ni tinggi melangit!!dia tgh explain bagaimana keju dibuat

premium beautiful corset 3
para suami bersama sifoo, cdm abg lan yg sangat sempoi..

premium beautiful corset 4
Melompat berlatarbelakangkan kincir angin...fuhhh tak pernah mimpi dapat lompat kat sini ;-)

premium beautiful corset 5
husband yang super sporting kat sini sbb enjoyyy!!

premium beautiful corset 6
kat tempat buat wood clog..muka ceria je semua!!

premium beautiful corset 7
with our mentor, CDM Hanis..gambar dgn pasangan masing2

premium beautiful corset 8
stop kt tepi bukit ni before masuk ke Volendam..sejuk mmg tahap mencucuk tulang dok atas bukit ni!!

premium beautiful corset 9
Lunch di Volendam, fish dia fresshhh sangat!!!

premium beautiful corset 10
Dah kenyang lompat lagi sebelum acara menghabiskan duit euro ..

premium beautiful corset 11
Group Dinner...semua in black..teringat2 salmon yg sedap ittew

premium beautiful corset 12
we ols menang lucky draw, present from Gassan Diamond uuuu!!mak melompat tak hengatt

premium beautiful corset 13
Woman in black :)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Trip Part 3 : Zaanse Schans & Volendam