Advertisement

MY DREAM VACATIONS

ARE YOU INTERESTED ....


1. To go to VACATIONS 3 times a year?

2. To go to London, Paris, Amsterdam, Belgium & other EUROPE countries?

3. To have FUN at Warner Bro. Movie World, Disneyland and enjoy the theme parks?

4. To go SHOPPING and RIVER CRUISE without any distractions?

5. To spend more TIME with your husband/wife?

6. To have all the ABOVE for FREE????


If you fit into any of the above categories, this is your opportunity to travel the world and definitely transform your life and fulfil you wildest DREAMS.

Call/contact me
Sha 012-2151541
sha@shakhalid.com


Guangzhou Pearl River Cruise

Amsterdam Canal Cruise

Disneyland Hong Kong

Royal Albert Hall, London

Arc de Triomphe, France

Eiffel Tower, France
Dam Square, Amsterdam

Harbour City, Hong Kong

Bicester Village, London






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
MY DREAM VACATIONS

Business Opportunity for Johoreans

Morning lovelies

Sha nak introduce my new business partner from Johor. Business partner yang tak disangka-sangka. Kami terpisah lebih kurang 18 tahun. I still can remember how close we were masa boarding school dulu, tapi after abis je exam PMR beliau terus je balik Shah Alam. My friend ni agak homesick and gembeng hehehe jangan marah darling..Sha close dengan dia masa form 3, banyak share kisah suka duka..but character we all berbeza Sha suka cakap but dia sangat-sangat pendiam. Masa dia dah pindah ke Shah Alam last contact masa dia form 4. Hantar surat and gambar pengubat rindu lepas tu tak contact dah sampai laaa bulan 11, 2013 Sha dapat whatapps from her. Sangat-sangat terkejut bila dapat whatapps dari dia and dalam masa yang sama happy because memang mencari tapi tak jumpa-jumpa.


Sha & Fasny, first dating after 18 tahun terpisah

So, begitulah ceritanya.. hehe insan tersebut ialah Fasny Hennieza Bt Faisal aka Fasny. Macamana Fasny dapat cari Sha semula pun melalui baca blog. She's been my silent reader since 2012..Sha actually tak sangka dapat jumpa Fasny balik tapi Alhamdulillah blog Sha menemukan kami semula.

Fasny actually based in Johor Bahru. So, orang Johor yang nak cari side income, nak try Premium Beautiful, nak try Mineral Coffee and BB Plus or yang lain-lain boleh directly contact Fasny. She's doing this business fulltime and Insha Allah Fasny and Sha akan bantu.. 

For business now ada extra bonus up to RM7000/month & for Premium Beautiful still ada promotion.

For details boleh directly contact 
 Fasny : 012-6950403 
 & feel free to visit her blog 


Our first business appointment & meeting her client






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Business Opportunity for Johoreans

Family Day Out : Bowling

Dah lama plan nak buat family day out dengan my business partners tapi disebabkan kekangan masa so asyikla tertangguh. Akhirnya plan menjadi kenyataan juga, we all decided nak main bowling. Seronok sangat sebab jarang-jarang dapat berkumpul sekali dengan husband and anak-anak.  We all main dekat Pin Junction, e@Curve, Damansara. Yang best tu siap book 3 games sampai lenguh-lengh la tangan membaling bola mengalahkan orang pro kan. Memang sangat-sangat happening event ni dengan anak-anak pun sibuk nak baling bola. Husbands pun sangat-sangat sporting, bersungguh membaling bola.

Insha Allah next time akan buat lagi family day out macamni, disamping boleh have fun together boleh juga mengeratkan silaturrahim kami bersama. Thanks to all partners & husbands yang sama-sama datang memeriahkan majlis tanpa you all siapalah Sha ;-) 

group photo wajib ada..yeayy 

Sue & Sharifah

Syafi kat kampung..sian taleh join 

tengok tu anak-anak pun sibuk nak main

Semangat ni nak main 

Me & Sharifah


gaya masing-masing

the result! congratss top 5. Top 5 dari bawah tu saje je tanak tunjuk hebat ;p


xoxo




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Family Day Out : Bowling

Premium Beautiful - Cara Penjagaan

Hi All,

This entry Sha nak share info berguna untuk existing Premium Beautiful users. Sha nak share cara-cara penjagaan Premium Beautiful ni. Premium Beautiful corset sangat-sangat special compared to other corsets, sebab ada terkandung FIR yang disulam tenun pada setiap pieces Premium Beautiful & material Akwatek Akwadyne ni juga memang perlu penjagaan yang betul untuk mengekalkan dan menjadikan Premium Beautiful ni tahan lama. 

So, cara-cara penjagaan Premium Beautiful ni :-

1. Basuh dengan Premium Beautiful Wash (PB Wash) 

PB Wash ni specially made untuk membasuh Premium Beautiful. Ia bersifat lembut terhadap fabric Premium Beautiful. Antara ingredient yang terkandung dalam PB wash ni ialah Aloe Vera, so sangat sesuai juga untuk basuh fabric lain yang lembut macam kain sutera. Alternatively, gunakan sabun bayi atau sabun mandi yang kita guna harian untuk basuh Premium Beautiful. Normally, Sha just rendam dalam 10 minit and sental pada bahagian yang sensitive then bilas and tak perlu perah.




2. Jemur di tempat redup

Premium Beautiful sangat sensitive pada cahaya matahari. So, lepas bilas just jemur je di tempat redup. Sha biasa bilas then bila air dah kering pada Premium Beautiful terus je letak dalam bilik ada aircond or kipas esok pagi nak pakai dah kering. Sebab material Premium Beautiful ni cepat kering.



3. Jangan guna washing machine

If nak tahan lama jangan sesekali basuh guna washing machine. Especially long bra ni kalo termasuk washing machine for sure structure bra tu akan berubah..so nehi nehi nehi 



4. Cara jaga Long Girdle

Long girdle ni bahagian paling sensitif ialah yang bahagian pinggul. Yang dah ada long girdle sure notice bahagian belakang tu berbentuk Love shape, bahagian ni memang nipis sebab nak push up kan kita punya pinggul. So, kalo kuku panjang memang kena beware sebab senang tercarik dan akan mudah koyak. 

Actually, Premium Beautiful corset ni tak perlu basuh hari-hari. If 2-3 hari pakai still ok lagi sebab materialnya yang anti-bau unless u rasa tak selesa or ada rasa gatal-gatal so advisable di basuh hari-hari sebab hygiene kan..Sha masa first week pakai memang rasa gatal, that one because of healing crisis, proses pembuangan toksin dalam badan. So masa awal-awal tu memang basuh hari-hari tapi lama-lama pakai ok so tak perlu la basuh setiap hari.

ok thats all and hopefully it helps untuk pengguna-pengguna premium beautiful out there.



xoxo




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful - Cara Penjagaan

Kenangan Terindah - UUM

Masa trip ke Penang aritu, Sha sempat singgah UUM. Excited sangat dapat jejakkan ke UUM after 10 years ditinggalkan, last masa convo degree. Actually tak plan pun nak pergi UUM, disebabkan Sha ada business appointment kat Aloq Setar then husband pula dok bakar-bakar ajak pergi then terus la kami ke UUM. Seronok juga bila Syafi & Syakir pon excited sekali ia lah, dapat la diorang tengok tempat mommy dia belajar kan. 

Dia punya teruja tu sampai Changloon terus terimbas kenangan silam. Teringat kenangan Pasar Malam Changloon (PMC), Changloon ni pekan paling dekat dengan UUM. Kira dapat keluar dari Sintok p Changloon pun dah kira ok dah. Pergi PMC ni cari tengkorak ayam (rangka ayam) hehe tu yang paling favourite sekali. Seriously belajar UUM memang jimat, makan kalo lebih rm5 tu kira mahal dah la...semua murah and sepanjang kat UUM Sha tak pernah mintak duit parents totally belanja guna duit PTPTN. 

P/S Entry ini sangat panjang and sorry gambar tak berapa nak sharp because guna Handphone je & ada gambar throwback ;-)

Simpang 4 kat Changloon nak ke UUM
Dari Changloon ke UUM tak banyak yang berubah since tinggalkan masa 2002 dulu. Bagus gak dorang kekalkan kehijauan kat area tu. Tapi ada satu tempat yang dah takde, masa we all study dulu ada 1 kedai bawah pokok. Sedap gileerss ikan bakar, ulam & sambal belacan dia...tapi sekarang dah tak ada kedai tu..dulu boleh dikatakan kalo free tak de kelas je confirm we all makan situ..haha dulu Sha ada geng sendiri kat UUM. Geng gagak hitam haha..we all 10 orang rapat macam adik beradik..since Matrik UUM sampai la graduate dan sampai la sekarang ni. So, dengan geng ni la segala aktiviti kami buat. Masa final year paling best sebab we all 6 orang satu kolej and dorang semua ada motor kecuali Sha & Mer. So keja kami asik merempit je la..sampai orang tak berani nak mengorat.. sebab tu masa study tak ada boipren hahaha..

Pintu gerbang baru UUM
tak ingat gambar masa bila. 3rd year kot..wakaka skema.. From left Ayjay, Sha, Fida & Mer. Missing Ita, Semah, Ina, Ulen, Along & Pooh here.
Masa ni p wedding kot kat Taiping.  Fida, Sha, Ayjay, Mer & Ina

Kami berlima sama course IT. Ni la geng merempit hihihi dan sekolej. Sempoiii
Masa kursus protokol dengan Semah

Throwback sangat gambar-gambar kat atas ni..terus teringat segala kenangan kat UUM. Memang seronok sangat and banyak memori indah kat UUM. Dari geng kelas, geng kolej semua sekepala and baik-baik. Kalo ikot dalam ingatan ni takde lagi kenangan tak best kat UUM. Hah paling tak best masa accident bas balik dari Segamat-UUM. Masa tu time matriks, accident kat Tangkak haha tapi kalo kenang bukan pahit tapi lawak sebab tak de la cedera teruk just bus je teruk. Masa tu geng2 matrik yang duduk Segamat semua balik sekali naik Cepat Ekspress. So, accident pon bersama-sama lah haha..terpelanting la segala kasut baju berdarah bagai.. haih kenangan sungguh


Course mate. Muka inesen je masing-masing. Geng meniru assignment haha
Betullah orang cakap kan, zaman remaja la yang paling menyeronokkan. Langsung takde problem masa tu. Happy je dengan kehidupan kat UUM even dalam hutan Sintok. Pergi kelas pun seronok sebab course mate semua sekepala.. dari kolej ke kelas agak jauh gak la nak menapak so kenderaan rasmi ialah bas..masa final year je senang sebab tumpang motor orang haha..menumpang je la mampu ;) Lagi satu masa UUM dulu Sha jarang balik kampung kecuali masa cuti panjang. Jauhkan dari Kedah-Segamat and costly tambang je dah dekat RM50 then penat lagi travel, so activity kalo tak balik tu pergi la balik kampung my besties. P langkawi, penang, jitra and kola perlis susun tempat je sampai jadi anak angkat family dorang dah sebab selalu sangat ikot balik Alhamdulillah ditemukan dengan kawan-kawan yang baik sebab tu kot boleh rapat sampai sekarang..i love them all 

Sampai je UUM first tempat kami tuju ialah Kolej MAS. Ni lah first kolej masa degree, sampai 3rd year duduk kat Kolej ni. Dari satu blok ke blok lain laa pindah hehe..macam-macam kenangan ada kat kolej ni. Hah lagi satu kalo kat UUM dulu suka makan tapau, jarang la makan kat cafe. Satu bilik suka makan budu sebab my roomate orang kelantan..masa ni la belajar makan ikan goreng dengan budu. Best duduk MAS ni sebab hujung dunia tapi tak best sebab kalo naik Bas jadi laluan terakhir sekali turun. 

Now panggil DPP plak..dulu Kolej MAS 
huwaaaa bestnyaa kenangan kat sini.. koleh kediaman kitorang

gigih tak..gambar pejabat pon nak amik haha
Cafe pon amik..ni la cafe tempat tapau makanan dulu

Next, we all pergi The Mall pulak, now dah bagi nama Varsity Mall. The Mall ni la tempat nak withdraw duit, beli barang-barang and tempat melepak kalo tak keluar dari UUM. Pergi the mall ni je pun rasa dah release stress. Sebab UUM kan dalam hutan kadang-kadang tu rasa busan gak kalo tak pergi mana-mana.

sampai juga Syafi & Syakir ke UUM
Dedua sama UUM tapi tak pernah bertemu..tapi kalo dah jodoh jumpa juga gituuu ;-)

ni la rupa dalam The Mall, tak silap dulu kedai-kedai dalam ni student yang sewa

hah ni la coop tempat beli barang dulu 

hahaha seb baik tak beli t-shirt UUM aritu 

Last check point is Kolej Aseana, kolej masa Sha final year. Dulu kolej ni untuk students tak aktif, kolej anak-anak terbuang hahaa...ni dulu laa.. sekarang ni nama kolej ni pun dah yang berubah.

DPP Bank Muamalat gethuuu 
Final year paling best sekali, enjoy memang terlebih-lebih. Geng-geng dah ada motor so lagi la bebas nak ke sana kemari. Enjoy pon tapi pointer still 3.5 ke atas haha sebab skema kan..overall trip ke UUM memang sangat-sangat best, terubat segala rindu, terimbas segala kenangan daun pisang dulu-dulu yang boleh buat tersenyum sendiri. Kenangan yang mengajar erti kehidupan untuk jadi lebih dewasa and matang. 5 tahun di UUM since matrik sampai ke degree memang sangat-sangat bermakna, 5 tahun zaman remaja banyak dihabiskan di UUM, mendewasakan diri di UUM. Semoga nanti Syafi & Syakir pun dapat pengalaman manis yang sama dan membesar jadi insan berguna. Ameennnn


Convocation Day with Ulen, Wafi and Mer

Last but not least, lagu khas untuk kawan-kawan UUM ku


Di atas bumi ini ku berpijak

Pada jiwa yang tenang di hariku
Tak pernah ada duka yang terlintas
Ku bahagia



Ingin kulukis semua hidup ini
Dengan cinta dan cita yang terindah
Masa muda yang tak pernah kan mendung
Ku bahagia



Dalam hidup ini
Harungi semua cerita indah ku
Saat-saat remaja yang terindah
Tak bisa terulang



Kuingin nikmati
Segala jalan yang ada di hadapku
Kan kutanamkan cintaku kasihku
Agar ku bahagia



UUM di hati
Bye UUM, Thank you so much for all the sweet memories 




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Kenangan Terindah - UUM

Short Trip - Penang

Morning lovelies

This entry nak share pics masa pergi Penang aritu. It was a short trip je sempena cuti sekolah. Last minute plan dengan husband nak bawa Syafi and Syakir bercuti..sebab we all plan nak sunatkan Syafi on December. Kira bagi hadiah la gethuu...

We all stay 3 days 2 nights kat Penang Island. First night stayed kat Hydro Hotel and second day stayed kat Lone Pine Hotel. We olls pergi hari Rabu. Seronoknya bila dah buat bisnes full time ni is time freedom. Boleh pergi weekdays dan tak ramai orang macam weekend. On the first day tu kebetulan ada GLAM Utara, Alhamdulillah dapat la join sekali share knowledge untuk GLAMpreneurs di Utara.

Actually bila sampai Penang ni yang paling best is makan. Syurga makanan so macam-macam pilihan makanan boleh makan. Sampai-sampai je dah pekena Nasi Kandar Hameediyah, makan pasemboq and sotong bakar padang kota. Heaven sungguh dapat makan kari marvellous Penang. Duduk Hydro hotel saje je nak feling-feling Love you Mr. Arrogant haha poyo je  laa kan..sesekali..tapi paling best stay kat Lone Pine. View and hotel yang sangat-sangat best. Merasalaa berjalan-jalan ditepian pantai. Syafi & Syakir pon enjoy mandi swimming pool. Paling best sekali trip kali ni sebab dapat pergi UUM after 10 tahun tak tengok UUM. Kebetulan ada business sharing kat Alor Setar and husband pun ajak p UUM so sangat-sangat la excited. Nanti cite UUM next entry ok :) Jomss kita enjoy pics Penang dulu ....


view from our room di Hydro Hotel

My hero yang dah besar, Zulfan Syafi

Forever my baby, Zaim Syakir

Lobby Hydro Hotel
Lone Pine Hotel

Comfortable and spacious

Bathroom pon cantek

Balcony siap ada ala2 bath tub 

Syakir pun feling-feling makan buah kat balcony. 

Nak pergi pantai pon walking distance je dari Lone Pine

Syafi yang seronok

Lone Pine view dari pantai 

Bestnya hari-hari kalo dapat duduk tepi pantai

Syafi enjoy mandi swimming pool

Syakir enjoyyyy
















If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Short Trip - Penang