Advertisement

Business Opportunity for JOHOREAN

Salam Ramadhan & Good Day everyone!!

Good news to Johorean. Sha will be in Johor on 31-7-2013 until 1-8-2013 for GLAM Johor. Anyone interested to be part of GLAMpreneur's family are invited to GLAM Johor training center (UTM Skudai).  Whatapps or SMS me for more details Sha : 012-2151541

GLAMpreneur Program Benefits :-


  • Solid Company Background
  • Low Capital
  • Free training by Successful mentor
  • Free Personal Coaching 1:1
  • No Restock Products
  • No Repeat Sales
  • Free Travel 3 Times a Year
  • Car Fund for the whole Life
  • Payout Bonus up to 67%
  • Online Marketing pioneer in Malaysia








If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Business Opportunity for JOHOREAN

My Testimony : Mineral Coffee

Salam Ramadhan everyone! 

Hopefully semua bertenaga even dalam bulan Ramadhan ni...for me Alhamdulillah this year Ramadhan memang sangat-sangat berbeza. If tahun-tahun sebelum ni bila puasa je for sure akan migraine. Dan biasanya migraine yang teruk sampai muntah-muntah.. tapi Sha sangat-sangat bersyukur sebab Ramadhan kali ni Alhamdulillah bertenaga and so far berpuasa belum lagi kena migraine..syukur Alhamdulillah..

Ni memang testimoni Sha sendiri. Real & fresh testimoni. Actually Sha just minum Mineral Coffee everyday masa sahur. Sebelum ni memang takut nak minum coffee sebab coffee la penyebab migraine ku...Sha akan migraine bila perut masuk angin or minum coffee or chocolate but Alhamdulillah bila minum Mineral Coffee ni lain...



Actually dalam Mineral Coffee contains Garam Buluh. That's this coffee is not like a normal coffee, taste pun different tapi sedap! Actually benefit Garam Buloh ni sangat-sangat banyak but before this Sha just ignore je, but bila minum Mineral Coffee ni and its work for me memang wajib share to my blog readers. So, anyone yang ada migraine can try this coffee.

If u can see, ni cara Garam Buloh dibuat
Antara penyakit yang boleh dirawati dengan pemakanan Garam Buluh secara konsisten

It really works for my migraine and u can also give it a try..mana tau kan..kita just ikhtiar Allah yang menentukan..in shaa Allah


1 sachet of Mineral Coffee every morning for Sahur

If interested can directly msg/whatapps/call 
Sha : 012-2151541





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
My Testimony : Mineral Coffee

Enjoying the Business Life

Happy Tuesday everyone!

Dah masuk minggu ke-3 July kan..memang cepat betul masa berlalu sekarang ni..Sha rasa baru je start puasa now rasa dah nak raya dah..Weekend aritu pergi Omar Ali cari baju Syafi & Syakir pun dah ramai orang bershopping..Makin cepat dunia berputar sekarang ni eh

Sha just nak share my life as a businesswoman ever since Sha started this business journey until now. Actually bila buat business ni kita tak de la focus 100% on business sampai tak ada masa untuk buat benda lain. It's up to us how to manage our time. Still boleh pergi shopping, massage, pedicure  manicure and etc in between appointment. Especially yang buat fulltime business lagi la banyak masa we all ada hehe...

Tapi today just nak share my business activity with business partners. Seriously i enjoy every moment with my business partners. I think dorang ni half of my life. Bila nak buat business ni we can share kisah suka & duka, and boleh bertukar-tukar idea. Mostly my business partners are strangers but Alhamdulillah lama-lama we all boleh jadi rapat & mesra.


So, sempena bulan puasa ni GLAM itself ada buat buka puasa bersama-sama di JW Marriot Hotel. Food was really awesome & we enjoyed the session very much.

Antara pics yang sempat disnap. Semua busy makan & borak 
Yang ni berbuka with my Gorgeous Network partners. Kebetulan one of them owner Steam Boat restaurant hehe..so we all gather la sekali. Kalau sesiapa nak rasa Steamboat yang marvelous kedai ni kat Kg Melayu Subang. Klu nak tau direction dia, contact Sha ye..

Our business memang fully use Internet. My husband as a GURU for blogging will conduct the training every month. So that, semua akan dapat skills yang sama.

Blogging session
And we also amalkan budaya coaching 1 to 1. Bila ada personal coaching kita akan lagi senang nak discuss heart to heart with business partners. This is the beauty of our business because we gets closer as we share.

One of the coaching session with DSM Arlina Majid, a Finance Director by profession
Special in GLAM every month akan ada GLAM's award. Masa ni kita akan recognize semua kejayaan GLAMpreneur yang berjaya dapat Car Fund, 100G award, pangkat DDM & CDM. The appreciation buat kita lagi semangat untuk berbusiness. And masa ni la GLAM, TTDI akan penuh & havoc. Love this!

May Celebration, DDM Ekah for Car Fund achiever

Our big family! Celebrated Shaliza Aziz for CDM award! 
And we also provide training classes, Green Leaders Orientation Workshop (GLOW) for new comers. In each training session we will share the tips & strategy untuk success with GLAM.

Photo session with our mentor CDM Hanis 
Photo session with partners after GLOW session
Alhamdulillah with all these approach it is proven that there are so many successful entrepreneurs born in GLAM. We  are not only learning how to succeed but we are also enjoying this journey together. Syukur and may Allah strengthen our relationship.







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Enjoying the Business Life

Islamic Sharing : Kepentingan Membayar Hutang

Ok arini nak post islamic sikit..sekadar perkongsian dari apa yang Sha baca & belajar..

Bila sebut pasal hutang, yes rasanya semua orang berhutang and dalam Islam sendiri berhutang itu harus tetapi juga WAJIB dibayar even ketika hidup atau pun setelah meninggal dunia. If dah meninggal waris-waris wajib tau apa hutang kita and kena lunaskan segala hutang yang telah kita buat.


Dari Abi Hurairah Radiallahuanhu katanya: Telah bersabda Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam: Roh seseorang mukmin itu tergantung-gantung (dihalang daripada tempat yang mulia) dengan sebab hutangnya sehinggalah hutangnya itu dilunaskan.’’ (Riwayat Al-Imam Al-Tarmizi).

Nauzubuillah hi min zalik...Semoga kita semua dijauhkan dari semua ni..Ini juga peringatan untuk diri Sha juga...thats the reason why Sha buat business, nak dapat income lebih untuk cepat-cepatkan setelkan segala hutang credit card. Maklumla start kerja je dah gedik-gedik bershopping kan..Alhamdulillah memang banyak sangat membantu duit dari business ni untuk setelkan hutang-hutang yang ada.




Hukum tidak membayar hutang

Berdosa besar bagi orang yang sengaja tidak membayar hutang. Seseorang yang suka melewat-lewatkan bayaran hutang setelah berkemampuan untuk membayar-nya, boleh mendatangkan kesan buruk dalam hidupnya bukan sahaja di dunia bahkan di akhirat antaranya :

i.    Hidup akan ditimpa kehinaan dan hilang maruahnya.
ii.   Hidup mereka tidak akan mendapat keredhaan dan keberkatan Allah.
iii.  Perbuatan mereka itu digolongkan dalam perbuatan zalim.
iv.  Amalan kebajikan mereka tidak akan diterima.

For me kalo kita ada hutang especially dengan manusia just bayar je berapa amount yang kita mampu dari tak bayar langsung..at least we show the effort..betul tak?

Just nak share 1 doa yang boleh kita amalkan selepas solat. In Shaa Allah Dia akan sentiasa permudahkan urusan kita semua di muka bumi ini...



Oleh itu, Sha harap kepada kawan-kawan seagama, segerakan lah membayar hutang, tak kira walau hanya 10sen kita pinjam, sekurangnya minta dihalalkan darinya. Ataupun beritahu waris-waris kita bahawa kita ada berhutang. And salah satu cara lagi kita boleh buat wasiat..Nanti Sha nak share juga useful info about wasiat..till next post muahhsss








If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Islamic Sharing : Kepentingan Membayar Hutang

I'm a Proud Mommy

Salam Ramadhan

How's your Puasa so far? In shaa Allah semoga semua urusan kita dipermudahkan.. harini nak share about my son, Syafi..for sure all mommies out there yang anak-anak dah umur 5 tahun ke atas dah start ajar puasa kan? Sha baru je ajar Syafi this year, which is umur dia 7 tahun la..last year try ajar.. tapi tak berjaya maybe more to kesian kot..sebab still pre-school and school provide food so takut dia meleleh ayaq liuq hehe

So, this year Syafi dah start puasa and Alhamdulillah dah 10 hari puasa baru missed 2 kali tu pon because of Mommy :(( haish..i donno nak describe feeling loser tu macamana..tapi yes im felt like loser bila tak jaga sahur and Syafi tak dapat puasa...masa tak jaga sahur tu Syafi siap nak puasa lagi and dia berjaya abiskan 1/2 day but after came back from school dah melepek...and my hubby pun suruh je dia buka...pity him.. huhu

Syafi & Syakir
Experience first dia puasa agak mencabar actually, memang nampak dia letih gile & fighting..we all memang tak buat pendekatan nak bagi duit raya or whatnot sebab husband Sha tak bagi ...kalo ikot Sha ok je heheh...dia just semangat nak puasa sebab tengok Upin & Ipin puasa haha pengaruh cartoon sungguh...ok back to story, kebetulan first day puasa tu cuti sekolah agama then balik rumah dari sekolah rendah memang tidur jeee...and BEHAVE..haha Syafi bukan jenis yang reti nak duduk diam..tapi actually for me Puasa ni memang sangat-sangat bagus untuk budak yang aktif..So far bila Syafi puasa dia akan behave, tak melompat-lompat, tak kacau adik, makan pun banyak and rajin siapkan homework awal..Alhamdulillah..

Tunggu mommy shopping masa kat Hong Kong

One thing bila Syafi dah puasa mommy pun bertukar sifat hehe..Sha jenis yang garang compared to husband yang cool. So bila dia puasa ni pun jadi kesian nak garang so mendidik diriku juga jadi cool haha..in shaa Allah..and the best part masa buka puasa. Syafi akan makan banyak compared to normal day. Syafi is not the type of budak-budak yang pemakan, tapi bila dia buka memang akan makan banyak so buat kita as a mom rasa happy & sedih..ke aku sorang yang touching tatau laa..but tu yang Sha rasa..Rasa proud dia boleh habiskan satu hari puasa, dia boleh makan banyak apa yang Sha masak and dia akan behave seharian bila puasa...and bila jadi macam ni memang Sha akan make sure boleh buka sekali dengan dia and tanak dia buka puasa kat Taska sebab tau keadaan dekat situ macamana...



Yeah 20 days to go and hopefully Syafi boleh abiskan puasa hingga ke akhirnya & Mommy kena make sure dia bangun for sahur in Shaa Allah...and I'm sure all mommies out there pun bangga dengan anak masing-masing yang dah start puasa & tak ponteng puasa lagi...in shaa Allah semoga kita boleh menjadi mommy yang terbaik untuk our kids...









If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
I'm a Proud Mommy

Success with Mentoring/Coaching System

Salam Ramadhan semua...

Sha just nak share a little bit experience Sha so far dalam buat bisnes Premium Beautiful ni. And this time nak share mengenai mentoring system. In this business, there is no formal like mentor mentee gitu. It's just whenever you join this business, your leader would be your mentor. So far, until today, Hanis Haizi has always been my mentor.

Masa kerja, takde konsep mentor-mentor ni. Yang ada maybe someone yang kita tag along masa mula-mula masuk kerja. Tapi, just untuk beberapa lama, sampai kita familiar dengan environment kerja. Tu lain, sebab kekdahnya just nak make sure kita boleh follow company guidelines, cepat adjust dengan tempat kerja dan ada tempat untuk rujuk kalau ada masalah. Dan salah satu sebabnya, nak mudahkan kerja bos. Taklah apa-apa tanya kat dia je kan! :D

Kalau kita nak success dalam something,  we need a mentor , dan make sure mentor tu dah ada track record kejayaan dia. Mentor or coach ni macam guidance kita, or maybe Sha boleh kata jalan singkat untuk berjaya. Sebabnya, mentor kita telah lalui jalan yang nak kita lalui. So, dia akan make sure every steps kita sama dengan yang telah dia lalui. Dalam erti kata lain, kita takkan buat silap or at least kurangkan kesilapan-kesilapan yang mungkin kita buat.

Biasanya, mentor akan tegur kita kalau kita buat silap. Teguran tu untuk pastikan kita berjaya, bukan untuk susahkan kita. Selalunya, kita takkan sedar apa yang kita buat tu silap, tapi orang lain yang akan nampak. Dan as a mentor, tanggungjawab dia untuk tegur.

As a mentee, komitmen kepada mentor kita amatlah penting. Segala guidance yang diberikan mesti kita follow rapat-rapat, sebab kalau kita tak ikut then besar kemungkinan kita akan tersalah langkah.

Dan sekarang, turn Sha untuk guide business partners. Sebagai leader, it's always my dream untuk tengok mereka berjaya. That's the beauty of this business, you ada tangan yang membimbing dan you pula akan bantu orang lain dengan buat perkara yang sama.

Sha always willing to share dengan sesiapa yang ingin berjaya. To my readers, kalau rasa teringin tahu experience Sha so far, you can always contact me. Sha boleh share while having a cup of coffee (or teh tarik...).

Luv,

Sha Khalid



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Success with Mentoring/Coaching System

Premium Beautiful Next Trip to Gold Coast!

Great News in Ramadhan!! 
Company just announced that our next FREE Trip will be.. 
Gold Coast Australia!!


Alhamdulillah... Gold Coast ni salah satu tempat yang Sha memang nak sangat-sangat pergi.. One of the places in my visit list.. Actually by now pun dah terbayang diri ni dah ada di Gold Coast. Amat seronok tengok scenery di negara orang. Before this dah tengok scenery di Europe, Alhamdulillah rezeki nak jejakkan kaki ke bumi Australia pula.. and yes its FREE.. everything will paid by the company.. you just enjoy yourself! I'm really blessed ..syukur..

Here Sha just nak share few interesting photos of Gold Coast.. Bayangkan diri dah sampai sana... I likee...

Surfers Paradise at night Gold Coast Australia
Night view of Gold Coast, Australia

Gold Coast from a distance
The building over the sea 

Movie World Entrance
Must visit place in Gold Coast! Movie World !!! wehuuu

GOLD COAST, AUSTRALIA  WB MOVIE WORLD  ..PARADE 4...
Seriously i cant wait for these!!

GOLD COAST, AUSTRALIA  WB MOVIE WORLD  ..STUNT ACT 2...
nice huh!

GOLD COAST, AUSTRALIA  WB MOVIE WORLD  ..STUNT ACT 3...
Sure amazing experience

The Batman and the Batmobile
nak jumpa Batman ;)

P1000024
Roller coaster! wahh bestnya.. eventho penakut tapi nanti nak try juga naik

Shark Bay, Sea World, Gold Coast
BIG Aquarium

Sea World Sea Lion
Dolphin show!

Insha Shaa Allah this trip will be another memorable trip too.. 2 years in the business and 6 Free trip all together was really unimaginable for me.. but Alhamdulillah with this business nothing is impossible..

This Gold Coast Australia trip is still open. Just make your appointment to know details about this offer. Who knows this trip will be your first FREE trip with us. Don't hesitate. In Shaa Allah Sha can share this great opportunity with all of you out there...






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Next Trip to Gold Coast!

Eyeing for these!

Dah lama tak cerita about handbag kan..untuk tahun 2013 ni memang tak target nak beli handbag dah..cukup la penutup dengan handbag Balenciaga ku ittew hehe...

Tapi........ 

Terasa nak membeli handbags di bawah ni..berangan je dulu if ada rezeki dariNya InshaAllah  ;-)


premium beautiful handbag celine
Celine Trapeze.. cantek kan? Matching dengan baju and seluar I ;-)

premium beautiful chloe paraty celebrity
ha ni plak Chloe Paraty.. fefeling celebrity kan 

premium beautiful chloe paraty blue
Suka this color.. so far tak de lagi bag color ni.. Sha nak yang medium size...

premium beautiful handbag chloe paraty red
Syoknya kalo kurus macamni & bawa Chloe Paraty camni kan.. Kita kena berimiginasi kay

Ok tu je handbag yang rasa-rasa menawan mata sekarang ni... Insha Allah Yakin Boleh dapat one day ;-)

Every great dream begins with  a dreamer . Always remember, you have within you the strength, the patience, and the passion to   reach for the stars to change the world  
- Harriet Tubman







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Eyeing for these!

The Glittering Diamond Night 2013

Diamond Night 2013 was my turn meraikan business partners. Alhamdulillah, if last year Sha naik stage for pangkat Double Diamond Manager (DDM) & Car Fund achiever..tahun ni meraikan pula business partners naik stage untuk pangkat Diamond Sales Manager (DSM), Double Diamond Manager (DDM) & Car Fund Achievers.

Malam penuh berprestij ini diadakan di MIECC, Mines Resort City. More than 300 people datang meraikan majlis and as usual macam-macam fesyen baju ada ;)

So, lets enjoy the pics during the event.


premium beautiful sha khalid with MUA Kak Ina
Make up by MUA, Kak Ina

premium beautiful sha khalid after make up
Ready for the event! 
premium beautiful business partners proteges
My direct proteges, Sue, Alin, Liza & Ina

premium beautiful mieza rahman
With Mieza, next year her turn naik stage 3 kali!
premium beautiful GLAM CDMs Hanis Haizi, Naa Kamaruddin & Faziha
GLAM's CDMs

premium beautiful Refqah Talib
DDM Refqah received her Car Fund award. Proud of you!!

premium beautiful Johor Ain
DDM Ain from JB dengan kunci keramat!

premium beautiful GLAM Hanis Haizi
Us with mentor CDM Hanis Haizi
premium beautiful Shaliza Aziz
CDM Shaliza for DDM award!
Pics for Diamond Sales Manager (DSM) achievers photographers tak sempat snap. Congrats to DSM Ariana the one and only Chinese lady in GLAM, DSM Ain & DSM Syikin from JB and DSM Hafiza from Penang.

premium beautiful group photo
Group photos! Next year semua naik stage!

premium beautiful GLAM
GLAMpreneurs! spot me ;-)

and last but not least myself in PU3 Design!

premium beautiful sha khalid


To be my direct protege just whatapps / sms me:

 Sha : 012-2151541 




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
The Glittering Diamond Night 2013