Advertisement

Colors of my LIFE - SM/SSM Award 2013

Selain dari my own family, Sha ada satu lagi family besar which is all my business partners. I love all of them very much..Alhamdulillah sambil buat income at the same time knowing more people and kenal hati budi masing-masing. From strangers we become close friends. One way that makes us closer are company events. Masa ni boleh melaram, posing-posing cantik, gelak-gelak and most importantly gathering yang sangat fun. Last week baru je selesai SM/SSM Awards for new managers in the business and as usual dibuat di PGRM Cheras. 

Meraikan orang yang naik pentas, Sha wore the dress from PU3 Designs and make up done by my business partner Ekah ;-) untung ada business partners dari macam-macam background ni..cakap je semua tersedia..syukur sangat 

So jom enjoys the pictures with my beloved business partners here..


Ekah & Ariana

Ariana, Ain, Ekah, Mieza, Liza & Nana

Me & Mieza

Ain, a nurse with KPJ



Kak Mie from Perwaja datang all the way dari Kemaman.. Congrats Kak

Me & Liza

Ekah & Ariana

Ekah & part of her part















“Although time seems to fly, it never travels faster than one day at a time. Each day is a new opportunity to live your life to the fullest. In each waking day, you will find scores of blessings and opportunities for positive change. Do not let your TODAY be stolen by the unchangeable past or the indefinite future! Today is a new day!” 






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Colors of my LIFE - SM/SSM Award 2013

Jauh Perjalanan Luas Pandangan

Lately ni Sha dapat ramai client yang memang suka sangat pergi melancong. Sha pun excited nak share keseronokan pergi melancong dengan company. 

The latest trip yang Sha pergi was London & Paris. The most memorable & wonderful trip sepanjang Sha buat business ni. Firstly, because London & Paris is my dream place memang sejak dulu-dulu lagi dah berangan & kumpul duit nak pergi ke London & Paris, second because Sha dapat rasa Salji! fuhh memang tak dapat imagine akan rasa winter tapi bila pergi London & Paris ni dapat rasa winter. 

Sha selalu cakap kat husband, seronok buat business ni.  Dapat income and at the same time dapat travel.  Tayah teruk-teruk nak plan for travel because everything dah ada. Kalo kita sendiri nak plan for travelling banyak juga nak kena fikir. Bila date yang sesuai, hotel, tourist guide dan sebagainya lah. But it's different bila travel with company just kena block the date yang company dah provide. If masa kerja dulu plan for leave je la..best kan?

Ada yang tanya Sha, tak susah ke qualify travel. For me, tak susah sebab ada cara & kena follow the guidance yang mentor dah bagi. Kalo tengok experience pun qualifiers melancong everytime pergi memang akan bertambah bukan semakin berkurang so maknanya makin lama makin senang nak pergi travel :-) 

Some of clients yang Sha jumpa dah success in business tapi dorang cakap nak pergi melancong memang tak ada masa compared to this business sambil berbusiness kita boleh treat diri kita dengan melancong. Sebenarnya if buat other business bukan tak ada masa tapi travel is not included in the business requirement, thats why tak push for travel compared to this business..memang melancong dah dikira tahap wajib so nak tanak memang kena pergi ;-) 

Feeling everytime pergi travel memang berlainan. Setiap negara yang pergi ada keistimewaan masing-masing so experience pun lain-lain. This business is a Business Trip tapi tayah fikir business bila pergi melancong macamana tu? sebab masa ni laa nak enjoy sakan & have fun with business partners. Boleh kenal lagi rapat & mengeratkan silaturrahim tu je kita perlu buat..

Banyak pulak membebel kan..sebab sangat-sangat excited bila cerita bab pergi melancong ni..The sooner trip is Korea. In shaa Allah GLAM akan terbang ke Korea on 16-September-2013 seriously can't wait for this trip sebab ramai my business partners yang akan pergi. 

And untuk yang looking forward for side income and at the same time nak pergi travel for FREE now is GOLD COAST, AUSTRALIA package. Grab this opportunity while it is still ON, sebab peluang tak datang selalu dalam hidup kita.

With the right guidance and clear GOAL in shaa Allah semua orang can qualify this trip. 






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Jauh Perjalanan Luas Pandangan

L l F E

Sha terpanggil nak buat entry ni because terbaca satu status friend dalam my Facebook.

Ia berkaitan dengan Kejayaan. For me tak kisah laa apa kita buat, kerja, business, perkahwinan dan sebagainya semua berkait dengan kejayaan. Ada orang Allah anugerahkan rezeki untuk berjaya dalam pekerjaan, tanpa perlu buat side income mereka dah mampu untuk tolong family, shopping dan capai impian.

Ada orang kahwin sekali je kekal sampai bila-bila. Ada orang kahwin baru 2 tahun dah bercerai-berai. Makanya yang kahwin sekali & bahagia selamanya tu BERJAYA la beliau dalam alam perkhawinan & sebaliknya. Ada orang masa sekolah dulu pandai, pelajar cemerlang tapi bila dewasa tak jadi apa-apa.

As for me Allah tunjukkan Sha jalan dalam business ni untuk Sha bantu family & capai impian yang Sha nak. Sha juga pernah makan gaji dulu and rasa pengalaman sebagai pekerja. Kadang-kadang rindu saat-saat masa bekerja dulu sebab hubungan dengan colleagues sangat rapat tapi Sha buat business ni fulltime bila TANGGUNGJAWAB dah semakin besar dalam business ni. Sha still bukan dalam kategori orang yang dah capai sepenuhnya KEJAYAAN but Alhamdulillah berkat Usaha yang Sha buat selama ini banyak memberi impact dalam diri. 

Moral of the story, dalam apa jua yang kita lakukan. Doa, Usaha, Tawakal & Ikthiar. Orang berjaya dalam kerja confirm diorang Workholic untuk sampai ke tahap tertentu begitu juga dengan orang buat business pasti mereka juga Usaha tanpa jemu untuk capai kejayaan dalam business. Allah bagi kita kudrat untuk berusaha terpulang pada kita apa yang nak kita buat & berusaha lah sehingga berjaya sesungguhnya KEJAYAAN takkan datang bergolek jika hanya bertawakal dan KEJAYAAN juga tidak datang jika hanya berusaha tanpa BERDOA dan BERTAWAKAL kepada Allah. After all, apa jua yang kita lakukan di muka bumi ini semua atas qada' & qadarNya


Exactly ;)





Percayalah dengan janji Allah, sesiapa yang BERUSAHA pasti akan BERJAYA.



*pic googled





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
L l F E

Life : Small Change Big Impact

Salam Lebaran Sha ucapkan kepada semua readers. Rasanya tak terlambat lagi kan still dalam bulan Semoga Syawal. Semoga Syawal ini memberi seribu pengertian buat diri kita.

For sure semua orang ada pengalaman tersendiri Raya ni kan. Cepat betul masa berlalu sekarang. Habis Ramadhan, masuk Syawal. Tak lama lagi masuk Zulkaedah pulak. Pada Sha, bila tiba saat Raya sebenarnya hati rasa sayu sangat-sangat..sebab Sha tau bila bergema je takbir raya roh-roh simati akan pulang ke alam barzakh. Ketika ini lah rindu pada arwah Ayah yang Sha panggil Bak makin menjadi-jadi, tahun ni genap 7 tahun Sha beraya tanpa arwah. 

Actually bila Sha kenangkan dulu ketika arwah masih ada tak banyak yang Sha boleh beri pada beliau..tak kisah laa dari segi harta and kasih sayang. Arwah pergi mengadap Ilahi masa Sha 26 tahun and masa tu baru je khawin, hidup masa tu pun berbudget nak kasi pada dia lebih pun tak mampu. Seriously now bila Sha dah dapat semua ni terasa banyaknya jasa arwah yang Sha tak terbalas lagi. Rasa rugi juga sebab arwah tak dapat tengok kejayaan yang Sha kecapi sekarang.



Sekadar berkongsi dengan my blog readers. Duit memang bukan segala-galanya dalam hidup kita, tapi segala-galanya dalam hidup ni memerlukan duit even nak beli semeter kain kapan pun. Ibu bapa kita memang tak mengharapkan sikit pun duit anak-anak tapi sebagai anak Sha rasa tak salah untuk kita bahagiakan hati ibu & ayah. Sedihkan kalo jadi parents if anak-anak berkira nak bagi duit belanja untuk mereka and end up dorang sendiri bersusah payah untuk sambut hari raya. Nowadays macam-macam kisah kat kampung Sha dengar, adik beradik gaduh sapa nak keluar duit beli daging, sapa nak beli lemang, sapa nak belanja barang dapur and macam-macam lagilaa..and Sha bersyukur di kurniakan rezeki yang boleh dikongsi dengan Mak & adik-beradik. Dan bila difikir balik diorang semua jadi macamni because of diorang sendiri tak ada budget yang cukup untuk berbelanja thats why diorang berkira.

Sha selalu terfikir sendiri, selagi ada umur Mak akan cuba bahagiakan beliau bukan dengan harta tapi dengan kesenangan perasaan. Actually bila tak ada duit perasaan pun boleh terganggu tau..agree?? in shaa Allah selagi ada tulang 4 kerat ni Sha akan terus berusaha & bekerja keras untuk bantu & gembirakan hati Mak selagi ada hayat beliau. Kalau dulu masa arwah Bak ada Sha hanya mampu chip in RM1000 untuk belanja Bak & Mak menunaikan Haji di Mekah now Sha berdoa pada Allah semoga ada rezeki & umur Sha untuk bawa Mak tunaikan umrah bersama-sama pula. In Shaa Allah semoga doa Sha dimakbulkan Allah.

Dalam kita mencari rezeki jangan lupa sentiasa minta Mak or Ayah doakan kejayaan kita, selagi mereka masih ada. Ini kerana doa ibu bapa sangat-sangat mustajab dan tiada hijab. Mudah-mudahan dengan berkat doa Ibu Bapa kita berjayalah kita di Dunia lebih-lebih lagi di Akhirat. In shaa Allah..amin






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Life : Small Change Big Impact

PREMIUM BEAUTIFUL PROMOTION FOR RAMADHAN & AIDILFITRI

[This is a sticky post. Scroll down for latest entry.]

SPECIAL PROMOTION


Assalamu'alaikum & salam sejahtera my beautiful readers..

For this Ramadhan and upcoming Aidilfitri, Sha is having a special Premium Beautiful corset promotion for you. This promotion is during this Ramadhan only.

Since it's Ramadhan and some of us wanna lose some weight ;) Premium Beautiful can help you and you shall look great in your Hari Raya outfit too.

So, wait no more, contact Sha NOW.

 012-2151541 
 kebayalabuh@gmail.com 

*this promotion is for cash or credit card buyer only and while stocks last.







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
PREMIUM BEAUTIFUL PROMOTION FOR RAMADHAN & AIDILFITRI