Advertisement

MY DREAM VACATIONS

ARE YOU INTERESTED ....


1. To go to VACATIONS 3 times a year?

2. To go to London, Paris, Amsterdam, Belgium & other EUROPE countries?

3. To have FUN at Warner Bro. Movie World, Disneyland and enjoy the theme parks?

4. To go SHOPPING and RIVER CRUISE without any distractions?

5. To spend more TIME with your husband/wife?

6. To have all the ABOVE for FREE????


If you fit into any of the above categories, this is your opportunity to travel the world and definitely transform your life and fulfil you wildest DREAMS.

Call/contact me
Sha 012-2151541
sha@shakhalid.com


Guangzhou Pearl River Cruise

Amsterdam Canal Cruise

Disneyland Hong Kong

Royal Albert Hall, London

Arc de Triomphe, France

Eiffel Tower, France
Dam Square, Amsterdam

Harbour City, Hong Kong

Bicester Village, London






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
MY DREAM VACATIONS

Business Opportunity for Johoreans

Morning lovelies

Sha nak introduce my new business partner from Johor. Business partner yang tak disangka-sangka. Kami terpisah lebih kurang 18 tahun. I still can remember how close we were masa boarding school dulu, tapi after abis je exam PMR beliau terus je balik Shah Alam. My friend ni agak homesick and gembeng hehehe jangan marah darling..Sha close dengan dia masa form 3, banyak share kisah suka duka..but character we all berbeza Sha suka cakap but dia sangat-sangat pendiam. Masa dia dah pindah ke Shah Alam last contact masa dia form 4. Hantar surat and gambar pengubat rindu lepas tu tak contact dah sampai laaa bulan 11, 2013 Sha dapat whatapps from her. Sangat-sangat terkejut bila dapat whatapps dari dia and dalam masa yang sama happy because memang mencari tapi tak jumpa-jumpa.


Sha & Fasny, first dating after 18 tahun terpisah

So, begitulah ceritanya.. hehe insan tersebut ialah Fasny Hennieza Bt Faisal aka Fasny. Macamana Fasny dapat cari Sha semula pun melalui baca blog. She's been my silent reader since 2012..Sha actually tak sangka dapat jumpa Fasny balik tapi Alhamdulillah blog Sha menemukan kami semula.

Fasny actually based in Johor Bahru. So, orang Johor yang nak cari side income, nak try Premium Beautiful, nak try Mineral Coffee and BB Plus or yang lain-lain boleh directly contact Fasny. She's doing this business fulltime and Insha Allah Fasny and Sha akan bantu.. 

For business now ada extra bonus up to RM7000/month & for Premium Beautiful still ada promotion.

For details boleh directly contact 
 Fasny : 012-6950403 
 & feel free to visit her blog 


Our first business appointment & meeting her client






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Business Opportunity for Johoreans

Family Day Out : Bowling

Dah lama plan nak buat family day out dengan my business partners tapi disebabkan kekangan masa so asyikla tertangguh. Akhirnya plan menjadi kenyataan juga, we all decided nak main bowling. Seronok sangat sebab jarang-jarang dapat berkumpul sekali dengan husband and anak-anak.  We all main dekat Pin Junction, e@Curve, Damansara. Yang best tu siap book 3 games sampai lenguh-lengh la tangan membaling bola mengalahkan orang pro kan. Memang sangat-sangat happening event ni dengan anak-anak pun sibuk nak baling bola. Husbands pun sangat-sangat sporting, bersungguh membaling bola.

Insha Allah next time akan buat lagi family day out macamni, disamping boleh have fun together boleh juga mengeratkan silaturrahim kami bersama. Thanks to all partners & husbands yang sama-sama datang memeriahkan majlis tanpa you all siapalah Sha ;-) 

group photo wajib ada..yeayy 

Sue & Sharifah

Syafi kat kampung..sian taleh join 

tengok tu anak-anak pun sibuk nak main

Semangat ni nak main 

Me & Sharifah


gaya masing-masing

the result! congratss top 5. Top 5 dari bawah tu saje je tanak tunjuk hebat ;p


xoxo




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Family Day Out : Bowling

Premium Beautiful - Cara Penjagaan

Hi All,

This entry Sha nak share info berguna untuk existing Premium Beautiful users. Sha nak share cara-cara penjagaan Premium Beautiful ni. Premium Beautiful corset sangat-sangat special compared to other corsets, sebab ada terkandung FIR yang disulam tenun pada setiap pieces Premium Beautiful & material Akwatek Akwadyne ni juga memang perlu penjagaan yang betul untuk mengekalkan dan menjadikan Premium Beautiful ni tahan lama. 

So, cara-cara penjagaan Premium Beautiful ni :-

1. Basuh dengan Premium Beautiful Wash (PB Wash) 

PB Wash ni specially made untuk membasuh Premium Beautiful. Ia bersifat lembut terhadap fabric Premium Beautiful. Antara ingredient yang terkandung dalam PB wash ni ialah Aloe Vera, so sangat sesuai juga untuk basuh fabric lain yang lembut macam kain sutera. Alternatively, gunakan sabun bayi atau sabun mandi yang kita guna harian untuk basuh Premium Beautiful. Normally, Sha just rendam dalam 10 minit and sental pada bahagian yang sensitive then bilas and tak perlu perah.




2. Jemur di tempat redup

Premium Beautiful sangat sensitive pada cahaya matahari. So, lepas bilas just jemur je di tempat redup. Sha biasa bilas then bila air dah kering pada Premium Beautiful terus je letak dalam bilik ada aircond or kipas esok pagi nak pakai dah kering. Sebab material Premium Beautiful ni cepat kering.



3. Jangan guna washing machine

If nak tahan lama jangan sesekali basuh guna washing machine. Especially long bra ni kalo termasuk washing machine for sure structure bra tu akan berubah..so nehi nehi nehi 



4. Cara jaga Long Girdle

Long girdle ni bahagian paling sensitif ialah yang bahagian pinggul. Yang dah ada long girdle sure notice bahagian belakang tu berbentuk Love shape, bahagian ni memang nipis sebab nak push up kan kita punya pinggul. So, kalo kuku panjang memang kena beware sebab senang tercarik dan akan mudah koyak. 

Actually, Premium Beautiful corset ni tak perlu basuh hari-hari. If 2-3 hari pakai still ok lagi sebab materialnya yang anti-bau unless u rasa tak selesa or ada rasa gatal-gatal so advisable di basuh hari-hari sebab hygiene kan..Sha masa first week pakai memang rasa gatal, that one because of healing crisis, proses pembuangan toksin dalam badan. So masa awal-awal tu memang basuh hari-hari tapi lama-lama pakai ok so tak perlu la basuh setiap hari.

ok thats all and hopefully it helps untuk pengguna-pengguna premium beautiful out there.



xoxo




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful - Cara Penjagaan