Advertisement

The journey to Budapest : Day 1 - KLIA to Budapest

Dekat setahun tak travel akhirnya hari yang ditunggu-tunggu pun tiba...yeaayyy! Budapest here we come..

12 January 2015 : The journey began


1 flight from B32 diterbangkan ke Budapest dengan Emirates EK373. Departed from KLIA to Dubai International Airport pada pukul 1.10pagi. Transit for 4 hours at Dubai sebelum terbang pula ke Budapest. First time experience di Dubai International Airport. Airport yang sangat besar & dari satu terminal ke satu terminal tersangat jauh. Just sempat shopping perfume je sebab tak cukup masa even masa ada 4 jam. Solat, makan & bersiap untuk next flight ke Budapest.

Europe free trip is a MUST pada Sha, sebab if nak pergi sendiri kos sahaja cecah puluhan ribu tu belum masuk duit shopping. So, dari kena bayar baiklah kita grab FREE 6 stars treatment daripada company. First time juga merasa naik Emirates, ramai cakap best naik Emirates and yess! memang best. For economy class Emirates memang superb. Dari seat, food & in-flight entertainment semua 5 stars so the journey around 7-8 hours memang enjoy dan siap boleh pumping 4 kali dalam flight. 

3/4 bas dari HBO Team

Baru sampai Dubai International airport. Q for meal voucher

Let's fly with Emirates

From Dubai to Budapest. Excited so much 

13 January 2015 : Arrived at Budapest

After lebih kurang 7 hours journey dari Dubai International Airport. Alhamdulillah kami selamat sampai ke Budapest Airport. Cecah je bumi Europe pilot announce suhu kat luar 2 degrees..phewww dari dalam flight dah terasa seram sejuk nyaa hehe sebab terlebih excited!! Every time sampai mana-mana negara Europe Sha memang akan excited terlebih, wehhh sapa tak excited negara kat Europe ni semua unik-unik, kat Asia memang tak sama dan lagi pulak Budapest ni memang one of the country yang dalam list Sha nak lawati..Alhamdulillah even now masa buat entry ni pun  terasa seronoknya kat Budapest haritu..rinduuuu 

Geng bas sekolah haha bising gile dalam bas

first stop lunch, lepas lunch ini la aktviti kami dok bergambar kat tengah-tengah jalan

bergelak sakan..kalo kat kl ni nan hado laa nak duduk kat tengah jalan gini haha

So sampai je Budapest around 12pm, bersiap-siap kat airport untuk pergi lunch & first tempat nak pergi ialah Hard Rock Budapest. Masa ni free & easy so just amik-amik gambar & video. Seb baik tak sejuk sangat so memang enjoy laa. Pastu check in at our Hotel, Hilton Budapest! Hotel yang betul-betul sebelah shopping complex, West End Shopping Mall..haha memang heaven betul laa trip kali ni..


wehuuuu 
shopping kat Hard Rock, Budapest

Malam we had our dinner dekat one of famous local restaurant pastu balik hotel ...terusss zzzzzz kena simpan tenaga untuk next exciting activity untuk esok hari pulakkkk... Stay tune... muahsss



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
The journey to Budapest : Day 1 - KLIA to Budapest

PREMIUM BEAUTIFUL 2015 SPECIAL PROMO

premium beautiful promotion



SPECIAL PREMIUM BEAUTIFUL 2015 PROMO*
GRAB NOW!!


Pengumuman untuk semua yang teringin nak pakai corset Premium Beautiful.

Sekarang Sha buat limited time SPECIAL PROMO dengan HARGA ISTIMEWA. Hanya untuk bulan ni saja.

For this promo price of Premium Beautiful Classic or Elegance, just call/sms/whatsapp me:

 Sha 012-2151541 
 sha@shakhalid.com 

* while stocks last



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
PREMIUM BEAUTIFUL 2015 SPECIAL PROMO