Ads

Advertisement

Dah plan ke tema baju raya tahun depan ? ;-)

hah??dah ada jawapan ke belum? hehe dah ada ke in mind nak buat tema apa untuk baju raya tahun depan?

tup tap tup tap dah nak masuk tahun 2017 kan ? so antara salah satu persiapan kalo masuk tahun 2017 ni confirmlaa preparation untuk raya.

Sha nak berkongsi panduan yang dikeluarkan oleh Pantone untuk trend warna tahun 2017. Pantone (Pantone Color Institute) ni ada autoriti dalam trend terkini. Tiap tahun mereka keluarkan panduan trend dan kebiasaannya ramalan mereka agak tepat.

Jadi, untuk tahun 2017 ada 10 warna telah terpilih.

1. Flame

2. Hazelnut

3. Island Paradise

4. Lapis Blue

5. Kale

6. Niagara

7. Pale Dogwood

8. Primrose Yellow

9. Pink Yarrow
10. Greenery

Tips daripada Sha, setelah kajian dibuat hehe:

1. Pilih satu sahaja daripada warna-warna Pantone ni. Jangan campurkan sekali dua tiga warna sekaligus nanti hilang seri hehe
2. Boleh gabungkan warna serasi dengan warna Pantone yang anda pilih. Contohnya, jika pilih Hazelnut, mungkin gabungkan dengan aksesori warna light blue.
3. Eksperimen dengan warna-warna Pantone di atas & cari yang paling sesuai dengan bentuk badan dan warna kulit kita.

Selamat Berinspirasi!!

Kalau untuk pilihan lace cantik, menarik & terkini korang boleh check it out Mode Fabrics page & Instagram Mode Fabrics ok ;)

P/S: pilihan color ni maybe boleh jadikan panduan untuk tema wedding tahun hadapan



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Dah plan ke tema baju raya tahun depan ? ;-)

Promo 1 Wanita 1 Premium Beautiful

SEMUA wanita perlukan paling kurang satu set Premium Beautiful dan pakailah Premium Beautiful dari umur muda. 

Wanita ni ada beberapa fasa dalam hidup - remaja, bujang, berkahwin, mempunyai anak, umur tua. Kebiasaannya, umur remaja dan bujang tidak ramai wanita yang ada masalah kesihatan dan kegemukan. 

Bermula mengandung, mulalah tubuh badan nampak 'berisi', lagi-lagi bila anak sudah lebih daripada seorang. 

Mengapa tunggu begitu lama untuk menjaga badan? Mengapa tidak daripada awal-awal lagi ambil langkah-langkah pencegahan? 

Apabila umur semakin meningkat, tapi amat kurang bersenam, lemak-lemak semakin bertambah. Beberapa tempat yang selalunya lemak berkumpul:

* Bahagian belakang badan
* Lengan
* Perut
* Pinggul
* Peha

Lemak-lemak yang berkumpul di bahagian-bahagian berkenaan, jika dibiarkan akan menjadi 'menggelebeh'. 

'Invest' untuk badan anda sebab ia adalah aset yang tidak ternilai harganya.

PROMO : sekarang sedang berlangsung harga terbaik untuk Premium Beautiful
















If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Promo 1 Wanita 1 Premium Beautiful

Promosi Hari Merdeka alang-alang terus ke Promosi Raya Haji :)

Salam uolss..

Alhamdulillah Sempena Hari Merdeka aritu beberapa buyer bertuah dah merasa harga Promo Merdeka dari Sha. 

Alang-alang nak raya Haji dah ni Sha teruskan jela PROMO AIDILADHA ni untuk semua yang masih berminat nak pakai corset PREMIUM BEAUTIFUL ni ye..

SPECIAL PROMO masih kepada 3 produk di bawah ni ye. Produk ni memang Sha sendiri guna dan banyak kebaikannya.



SATU SET PREMIUM BEAUTIFUL

premium beautiful merdeka offer


If uolls beli 1 full set Premium Beautiful, Sha nak bagi offer 20% less. Set dijamin:

* Set baru
* Semua saiz available
* Boleh tukar saiz masa fitting if tak muat/selesa


2 KOTAK MIN KAFFE


Min Kaffe ni salah satu favourite Sha sendiri. Dulu namanya Mineral Coffee, rebranding kepada Min Kaffe. Penggemar kopi mesti rasa Min Kaffe. Kopi ni high in mineral sebab salah satu ingredientnya adalah Garam Buluh yang tinggi khasiat. Rasanya lemak-lemak gituuu..


SABUN MARINE ESSENCE


Sabun Marine Essence aka Sabun Hijau ni amat bagus untuk kulit. Antara ingredientnya aloe vera dan tea tree oil.

So sesape nak dapatkan offer ni Whatsapp Sha ye.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Promosi Hari Merdeka alang-alang terus ke Promosi Raya Haji :)

Promo premium beautiful datang lagi!!!

SELAMAT PAGI SAYANGG!

Rugi sapa tak grab promotion ulung & terulung ni..yang dah lama ngidam nak pakai . Yang dah lama riki2..usha2 line..cepat-cepat merebut promosi yang Sha bagi ni confirm PUAS HATI & SENYUM SAMPAI TELINGA 😆😄 

Whatapps ye dedarling 012-2151541




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Promo premium beautiful datang lagi!!!

Premium Beautiful & Punggung Yang Mantap

testimonial premium beautiful

Assalamualaikum & Selamat Pagi ;-)

Harini Sha nak share testimoni latest yang customers Sha share bila dah pakai corset Premium Beautiful ni. Kebanyakkannya yang beli corset Premium Beautiful dengan Sha ni ada pelbagai size badan ada yang kurus, sederhana & berisi. Tapi masalah yang dorang hadapi biasanya sebab perut buncit & punggong lebar dan jatuh. Alhamdulillah happy bila dorang pakai corset ni dapat atasi masalah-masalah yang dorang hadapi 



Testimoni fresh from oven. Thanks to my customer Ina.

Baru last week beli Premium Beautiful Classic & Premium Beautiful Elegance dah macam nak melompat ke bintang 😍😍 
 Tu baru sarung PB seminggu, kalau dah pakai
 sebulan rasanya suami pun tanak 😱😱 berenggang!! Yang penting confirm nampak meletopsss pakai baju raya baru tahun ni. 💃🏻💃🏻







Alhamdulillah happy bila jual Premium Beautiful dan customer bagi feedback yang menggembirakan hati. .
.
💟 Punggung yang lebar semakin kecil

💟 Pinggang semakin ramping 

💟 Husband puji tu paling bermakna 💑❤️ 





Alhamdulillah great feedback dari customer premium beautiful..Baru pakai sebulan & pakai pon tak konsisten dah dapat hasil lumayan 😍



Moral of the story, badan kurus ke gemok tak penting sangat yang penting untuk wanita ialah bentuk badan yang menarik, sekurang-kurangnya bila pakai baju tu tak dela orang cakap tengah pregnant 3 bulan. Ini la fungsi corset Premium Beautiful yang sebenar, instant shaping. Dan bila pakai konsisten tu automatically shape badan akan dapat dan masa tu nak pakai corset on off pon dah boleh hehhe 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful & Punggung Yang Mantap

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1437H/2016

Assalamualaikum & morning ...

phewww lama gile tak update blog.. dari Ramadhan sampai ke Syawal busy hehhe...

OK Sha nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada semua followers dan clients Sha. Maaf jika ada salah dan silap sepanjang kita berurusan dan semoga Syawal kali ni adalah yang terbaik buat kita semua. 

Tahun ni Sha raya simple je..My mom tak sihat so feel raya tu memang tak de rasa sangat. apa pun Alhamdulillah syukur masih berkesempatan nak sambut Syawal kan.. So this year turn raya di Ipoh belah husband & raya ke-2 balik ke Johor..Nak share gambar raya pun takde snap banyak sebab takde pergi beraya ke mana pun ;(





OK jangan sedih-sedih raya kan sebulan heehe..enjoy your open house & makan la berpada-pada if rasa dah gimokk or perut buncit boleh la beli corset PREMIUM BEAUTIFUL dengan HARGA KASIH SAYANG dari www.shakhalid.com hehehhe lebiuuuuuu ketat-ketat muuaxxxx






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Selamat Hari Raya Aidilfitri 1437H/2016

Salam Ramadhan 1437H

Assalamualaikum untuk semua my blog reader's

Dikesempatan ini, Sha ingin mengucapkan Salam Ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua pembaca shakhalid.com

Sha doakan semoga semua amal ibadah kita di bulan Ramadhan yang mulia ini diterima Allah S.W.T dan inshaAllah Ramadhan tahun ini yang terbaik untuk kita semua dan bertemu kita dengan malam Lailatul Qadar dengan izin Allah aminn..

Sha juga nak mohon maaf jika ada salah & silap walaupun ada yang mengenali hanya di alam blog hehe... LOVE u all 






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Salam Ramadhan 1437H

Special Offer - Premium Beautiful

premium beautiful set offer

For a LIMITED TIME and LIMITED PIECES only, Sha nak bagi offer terbaik untuk set Premium Beautiful.

Jangan fikir banyak kali nak beli Premium Beautiful. PB ni long term investment akak-akak dan adik-adik. Kalau bukan kita yang jaga diri kita sendiri sape yang nak jaga. Tutupkan yang menggelebeh-menggelebeh tu cepattt.

Contact Sha SEKARANG untuk limited offer ni.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Special Offer - Premium Beautiful

Selamat HARI IBU

Pengalaman yang tidak mungkin dapat dijual beli. Berilah sejuta ringgit pun, nilai seorang ibu takkan boleh diganti. Daripada seorang ibu lahirnya zuriat yang bakal mewarnakan dunia ini.

Alhamdulillah, Sha dikurniakan tiga orang cahayamata yang berlainan perangai, tapi merekalah penyejuk hati. Kadang-kadang lelah melayan diorang, tapi Sha selalu ingat supaya 'enjoy the moment'. Sekejap sahaja diorang akan membesar dan meninggalkan rumah. Maybe Along yang akan mula bersekolah asrama nanti.

Buat semua ibu di luar sana, Sha ingin mengucapkan 'Selamat Hari Ibu'. Moga korang terus tabah mendidik anak-anak syurga.







Sempena Hari Ibu, Sha buat offer Mother's Day untuk Premium Beautiful. Khusus untuk ibu-ibu kat kat luar sana, special price untuk korang satu set Premium Beautiful atau mana-mana piece. Untuk dapatkan offer ni, contact Sha sekarang.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Selamat HARI IBU

Kebaikan Premium Beautiful

kebaikan premium beautiful

Sha nak share kelebihan-kelebihan Premium Beautiful. Sha percaya ramai yang tahu Premium Beautiful Corset ni ada '3 pieces'. So, tiap-tiap piece ada rekabentuknya sendiri. Dan setiap satunya ada kelebihan-kelebihannya tersendiri.


Long Brassiere
premium beautiful long bra

Kelebihan Long Brassiere

1. Mengelakkan bengkak susu
2. Mengelakkan payudara berdarah
3. Menyokong payudara besar
4. Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
5. Meransang pengeluaran susu ibu
6. Mengelakkan gastrik



Long Girdle 

premium beautiful long girdle

Kelebihan Long Girdle

1. Menyokong rahim selepas melahirkan anak
2. Menstabilkan hormon
3. Mengurangkan senggugut
4. Membantu perlekatan janin
5. Mencantikkan punggung
6. Mengurangkan keputihan



Waist Nipper

premium beautiful waist nipper

Kelebihan Waist Nipper

1. Menyokong tulang belakang
2. Memecahkan batu karang kecil
3. Mengempiskan perut
4. Menghilangkan 'stretch mark'
5. Membentuk pinggang
6. Elok untuk mencegah demam kuning
7. Mengubat lenguh kaki

So, sesiapa yang nak tahu lebih lanjut mengenai Premium Beautiful, boleh call/sms/whatsapp Sha, 012-2151541. Dan kalau nak buat group demo pun boleh. Just inform Sha and Sha boleh share secara 'live'.





premium beautiful promotion



SPECIAL PREMIUM BEAUTIFUL PROMO*
GRAB NOW!!


Pengumuman untuk semua yang teringin nak pakai corset Premium Beautiful.

Sekarang Sha buat limited time SPECIAL PROMO dengan HARGA ISTIMEWA. Hanya untuk limited time and stocks.

For this promo price of Premium Beautiful Classic or Elegance, just call/sms/whatsapp me:

 Sha 012-2151541 
 sha@shakhalid.com 

atau klik sini untuk fill up inquiry form

* while stocks last



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Kebaikan Premium Beautiful

Penangan 15 Minit Premium Beautiful


Semalam terima whatsapp daripada salah seorang customer Premium Beautiful Sha. Alhamdulillah, syukur kepadaNya, dia sedang pregnant. I'm happy for her. Itu cita-cita semua wanita kan, menjadi ibu setelah mendirikan rumahtangga.


Customer : Salam Sha, nak tanya if pregnant boleh ke pakai corset ni lagi?

Sha : Wahh, dah pregnant ye?Alhamdulillah. If dah pregnant tak perlu pakai dah. Tunggu lepas deliver nanti

Customer : Thank you.. ok Sha ;-)


Sebenarnya, customer Sha ni pakai Premium Beautiful lebih kurang 6 bulan sebelum ke jinjang pelamin.

Customer Sha ni tidaklah berbadan besar. Comel je, tapi still confident dengan Premium Beautiful sebab dia dah banyak buat research mengenai Premium Beautiful. Dia tahu yang Premium Beautiful dapat membentuk badan yang cantik untuk hari bahagianya.

Gambar customer Sha sebelum pakaikan PB
Customer Sha ni terjumpa Sha melalui blog. Thanks pada dia yang beli Premium Beautiful dengan Sha. :D

Gambar selepas pakaikan Premium Beautiful
Boleh nampak kan dari gambar di atas beza sebelum dan selepas pakai Premium Beautiful dalam masa 15 minit. Walaupun badan kurus, tapi Premium Beautiful mencantikkan lagi shape badan si pemakai. Premium Beautiful ni tak sama dengan mana-mana lingerie dalam pasaran sebab kuasa 'fat repositioning' yang ada padanya.

Pada customer Sha ni, berbaloi beli sebab lepas bersalin boleh pakai Premium Beautiful ni menggantikan bengkung tradisional. Sebenarnya, lebih kurang seminggu lepas bersalin dah boleh mula pakai Premium Beautiful. InsyaAllah akan dapat effect:

1. Mempercepatkan keluar darah kotor.
2. Mempercepatkan kenaikan rahim (lepas bersalin rahim wanita akan jatuh ke bawah).
3. Kembalikan shape badan seperti sebelum bersalin.

Kepada yang bersalin secara caesar, boleh pakai waist nipper untuk tampung bahagian perut yang baru dijahit. Premium Beautiful, 'long term investment' untuk seseorang wanita.

PROMO : Sesiapa yang berminat beli Premium Beautiful secara ansuran boleh whatsapp Sha. Limited time only.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Penangan 15 Minit Premium Beautiful

Bisnes Premium Beautiful Memang 'Menipu'

premium beautiful penipu

Assalamualaikum & morning semuaaa...

hehe baca tajuk sure macam...errrkkkkk haha ..Don't jump to conclusion ye jommm baca sampai abis :-)

Bila Sha reflect balik, selama Sha buat bisnes Premium Beautiful ni memang rasa 'tertipu'. Banyak perkara yang tak sama seperti yang dijanjikan seperti mula-mula Sha buat bisnes ni. Cuba nilai sendiri apa yang Sha akan luahkan ni.

Mula-mula dulu join bisnes, leader beritahu boleh dapat income dari bisnes RM2,000 - RM8,000 sebulan (sebab tu sebab Sha join bisnes dulu - nak dapat side income). Sha buat punya buat, Sha memang rasa tertipu. Income yang Sha dapat bukan RM3,000 tapi boleh lebih daripada kerja Sha sebagai Software Engineer. Sehinggalah Sha terpaksa berhenti kerja dan terpaksa buat bisnes ni full time. hihi Alhamdulillah..memang korang boleh target berapa income korang nak & jangan sekat keupayaan diri atau potensi diri yang kita ada.

Dulu leader Sha bagitau, jual 9 sets Premium Beautiful corset sahaja seumur hidup. Masa Sha bermula dengan 9 sets Premium Beautiful. Itulah investment awal bisnes, tak perlu keluar modal lagi. Sha percaya cakap leader. Tapi, setelah bertahun buat, berpuluh-puluh set Sha dah pakaikan pada customers dan dah jual pada customers. Memang bila pakai sendiri dan rajin buat sharing, terpaksa jugalah layan customers yang nak beli Premium Beautiful ni. Alhamdulillahh hehe so pada customer ku semua teruskan membeli dengan Sha ye ..inshaAllah service Sha tiptop ;-)

Sebelum buat bisnes, leader bagitau bisnes ni tak perlu pun ramai rakan kongsi. 4 orang biz partner dah cukup. Itula, Sha percaya sangat pada leader, tapi lama-kelamaan network bisnes berkembang serata Malaysia. Ada juga dari Brunei dan Singapura. Sha tak buat apa pun, tapi bila fikir-fikir balik, maybe dapat sebab ada 'power of duplication'. Ramai yang kat susah nak kembangkan network. Sebab bila kita lakukan secara berkumpulan dan dengan cara yang BETUL inshaAllah semua ni akan terjadi ;-)

Sha masih 'tertipu' sampai sekarang. Uolss fikirlah sendiri betul ke tak bisnes Premium Beautiful ni. Lama-lama buat bisnes ni, rasa seronok pulak. Jika macam inilah bisnes, ramai lagi 'tertipu' pun tak apa. 

So apa lagi jommm buat bisnes. Yang dah ada kerjaya tetap jadikan ini pendapatan kedua.. kan kerajaan galakkan buat 2 kerja dalam 1 masa. Yang tak kerja or surirumah ini lah masanya untuk bermula sebagai seorang usahawan.  ;-)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Bisnes Premium Beautiful Memang 'Menipu'