Ads

Advertisement

Dah plan ke tema baju raya tahun depan ? ;-)

hah??dah ada jawapan ke belum? hehe dah ada ke in mind nak buat tema apa untuk baju raya tahun depan?

tup tap tup tap dah nak masuk tahun 2017 kan ? so antara salah satu persiapan kalo masuk tahun 2017 ni confirmlaa preparation untuk raya.

Sha nak berkongsi panduan yang dikeluarkan oleh Pantone untuk trend warna tahun 2017. Pantone (Pantone Color Institute) ni ada autoriti dalam trend terkini. Tiap tahun mereka keluarkan panduan trend dan kebiasaannya ramalan mereka agak tepat.

Jadi, untuk tahun 2017 ada 10 warna telah terpilih.

1. Flame

2. Hazelnut

3. Island Paradise

4. Lapis Blue

5. Kale

6. Niagara

7. Pale Dogwood

8. Primrose Yellow

9. Pink Yarrow
10. Greenery

Tips daripada Sha, setelah kajian dibuat hehe:

1. Pilih satu sahaja daripada warna-warna Pantone ni. Jangan campurkan sekali dua tiga warna sekaligus nanti hilang seri hehe
2. Boleh gabungkan warna serasi dengan warna Pantone yang anda pilih. Contohnya, jika pilih Hazelnut, mungkin gabungkan dengan aksesori warna light blue.
3. Eksperimen dengan warna-warna Pantone di atas & cari yang paling sesuai dengan bentuk badan dan warna kulit kita.

Selamat Berinspirasi!!

Kalau untuk pilihan lace cantik, menarik & terkini korang boleh check it out Mode Fabrics page & Instagram Mode Fabrics ok ;)

P/S: pilihan color ni maybe boleh jadikan panduan untuk tema wedding tahun hadapan



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Dah plan ke tema baju raya tahun depan ? ;-)

Promo 1 Wanita 1 Premium Beautiful

SEMUA wanita perlukan paling kurang satu set Premium Beautiful dan pakailah Premium Beautiful dari umur muda. 

Wanita ni ada beberapa fasa dalam hidup - remaja, bujang, berkahwin, mempunyai anak, umur tua. Kebiasaannya, umur remaja dan bujang tidak ramai wanita yang ada masalah kesihatan dan kegemukan. 

Bermula mengandung, mulalah tubuh badan nampak 'berisi', lagi-lagi bila anak sudah lebih daripada seorang. 

Mengapa tunggu begitu lama untuk menjaga badan? Mengapa tidak daripada awal-awal lagi ambil langkah-langkah pencegahan? 

Apabila umur semakin meningkat, tapi amat kurang bersenam, lemak-lemak semakin bertambah. Beberapa tempat yang selalunya lemak berkumpul:

* Bahagian belakang badan
* Lengan
* Perut
* Pinggul
* Peha

Lemak-lemak yang berkumpul di bahagian-bahagian berkenaan, jika dibiarkan akan menjadi 'menggelebeh'. 

'Invest' untuk badan anda sebab ia adalah aset yang tidak ternilai harganya.

PROMO : sekarang sedang berlangsung harga terbaik untuk Premium Beautiful
















If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Promo 1 Wanita 1 Premium Beautiful

Promosi Hari Merdeka alang-alang terus ke Promosi Raya Haji :)

Salam uolss..

Alhamdulillah Sempena Hari Merdeka aritu beberapa buyer bertuah dah merasa harga Promo Merdeka dari Sha. 

Alang-alang nak raya Haji dah ni Sha teruskan jela PROMO AIDILADHA ni untuk semua yang masih berminat nak pakai corset PREMIUM BEAUTIFUL ni ye..

SPECIAL PROMO masih kepada 3 produk di bawah ni ye. Produk ni memang Sha sendiri guna dan banyak kebaikannya.



SATU SET PREMIUM BEAUTIFUL

premium beautiful merdeka offer


If uolls beli 1 full set Premium Beautiful, Sha nak bagi offer 20% less. Set dijamin:

* Set baru
* Semua saiz available
* Boleh tukar saiz masa fitting if tak muat/selesa


2 KOTAK MIN KAFFE


Min Kaffe ni salah satu favourite Sha sendiri. Dulu namanya Mineral Coffee, rebranding kepada Min Kaffe. Penggemar kopi mesti rasa Min Kaffe. Kopi ni high in mineral sebab salah satu ingredientnya adalah Garam Buluh yang tinggi khasiat. Rasanya lemak-lemak gituuu..


SABUN MARINE ESSENCE


Sabun Marine Essence aka Sabun Hijau ni amat bagus untuk kulit. Antara ingredientnya aloe vera dan tea tree oil.

So sesape nak dapatkan offer ni Whatsapp Sha ye.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Promosi Hari Merdeka alang-alang terus ke Promosi Raya Haji :)

Promo premium beautiful datang lagi!!!

SELAMAT PAGI SAYANGG!

Rugi sapa tak grab promotion ulung & terulung ni..yang dah lama ngidam nak pakai . Yang dah lama riki2..usha2 line..cepat-cepat merebut promosi yang Sha bagi ni confirm PUAS HATI & SENYUM SAMPAI TELINGA 😆😄 

Whatapps ye dedarling 012-2151541




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Promo premium beautiful datang lagi!!!

Premium Beautiful & Punggung Yang Mantap

testimonial premium beautiful

Assalamualaikum & Selamat Pagi ;-)

Harini Sha nak share testimoni latest yang customers Sha share bila dah pakai corset Premium Beautiful ni. Kebanyakkannya yang beli corset Premium Beautiful dengan Sha ni ada pelbagai size badan ada yang kurus, sederhana & berisi. Tapi masalah yang dorang hadapi biasanya sebab perut buncit & punggong lebar dan jatuh. Alhamdulillah happy bila dorang pakai corset ni dapat atasi masalah-masalah yang dorang hadapi 



Testimoni fresh from oven. Thanks to my customer Ina.

Baru last week beli Premium Beautiful Classic & Premium Beautiful Elegance dah macam nak melompat ke bintang 😍😍 
 Tu baru sarung PB seminggu, kalau dah pakai
 sebulan rasanya suami pun tanak 😱😱 berenggang!! Yang penting confirm nampak meletopsss pakai baju raya baru tahun ni. 💃🏻💃🏻







Alhamdulillah happy bila jual Premium Beautiful dan customer bagi feedback yang menggembirakan hati. .
.
💟 Punggung yang lebar semakin kecil

💟 Pinggang semakin ramping 

💟 Husband puji tu paling bermakna 💑❤️ 





Alhamdulillah great feedback dari customer premium beautiful..Baru pakai sebulan & pakai pon tak konsisten dah dapat hasil lumayan 😍



Moral of the story, badan kurus ke gemok tak penting sangat yang penting untuk wanita ialah bentuk badan yang menarik, sekurang-kurangnya bila pakai baju tu tak dela orang cakap tengah pregnant 3 bulan. Ini la fungsi corset Premium Beautiful yang sebenar, instant shaping. Dan bila pakai konsisten tu automatically shape badan akan dapat dan masa tu nak pakai corset on off pon dah boleh hehhe 



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful & Punggung Yang Mantap

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1437H/2016

Assalamualaikum & morning ...

phewww lama gile tak update blog.. dari Ramadhan sampai ke Syawal busy hehhe...

OK Sha nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada semua followers dan clients Sha. Maaf jika ada salah dan silap sepanjang kita berurusan dan semoga Syawal kali ni adalah yang terbaik buat kita semua. 

Tahun ni Sha raya simple je..My mom tak sihat so feel raya tu memang tak de rasa sangat. apa pun Alhamdulillah syukur masih berkesempatan nak sambut Syawal kan.. So this year turn raya di Ipoh belah husband & raya ke-2 balik ke Johor..Nak share gambar raya pun takde snap banyak sebab takde pergi beraya ke mana pun ;(





OK jangan sedih-sedih raya kan sebulan heehe..enjoy your open house & makan la berpada-pada if rasa dah gimokk or perut buncit boleh la beli corset PREMIUM BEAUTIFUL dengan HARGA KASIH SAYANG dari www.shakhalid.com hehehhe lebiuuuuuu ketat-ketat muuaxxxx






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Selamat Hari Raya Aidilfitri 1437H/2016

Salam Ramadhan 1437H

Assalamualaikum untuk semua my blog reader's

Dikesempatan ini, Sha ingin mengucapkan Salam Ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua pembaca shakhalid.com

Sha doakan semoga semua amal ibadah kita di bulan Ramadhan yang mulia ini diterima Allah S.W.T dan inshaAllah Ramadhan tahun ini yang terbaik untuk kita semua dan bertemu kita dengan malam Lailatul Qadar dengan izin Allah aminn..

Sha juga nak mohon maaf jika ada salah & silap walaupun ada yang mengenali hanya di alam blog hehe... LOVE u all 






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Salam Ramadhan 1437H

Special Offer - Premium Beautiful

premium beautiful set offer

For a LIMITED TIME and LIMITED PIECES only, Sha nak bagi offer terbaik untuk set Premium Beautiful.

Jangan fikir banyak kali nak beli Premium Beautiful. PB ni long term investment akak-akak dan adik-adik. Kalau bukan kita yang jaga diri kita sendiri sape yang nak jaga. Tutupkan yang menggelebeh-menggelebeh tu cepattt.

Contact Sha SEKARANG untuk limited offer ni.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Special Offer - Premium Beautiful

Selamat HARI IBU

Pengalaman yang tidak mungkin dapat dijual beli. Berilah sejuta ringgit pun, nilai seorang ibu takkan boleh diganti. Daripada seorang ibu lahirnya zuriat yang bakal mewarnakan dunia ini.

Alhamdulillah, Sha dikurniakan tiga orang cahayamata yang berlainan perangai, tapi merekalah penyejuk hati. Kadang-kadang lelah melayan diorang, tapi Sha selalu ingat supaya 'enjoy the moment'. Sekejap sahaja diorang akan membesar dan meninggalkan rumah. Maybe Along yang akan mula bersekolah asrama nanti.

Buat semua ibu di luar sana, Sha ingin mengucapkan 'Selamat Hari Ibu'. Moga korang terus tabah mendidik anak-anak syurga.







Sempena Hari Ibu, Sha buat offer Mother's Day untuk Premium Beautiful. Khusus untuk ibu-ibu kat kat luar sana, special price untuk korang satu set Premium Beautiful atau mana-mana piece. Untuk dapatkan offer ni, contact Sha sekarang.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Selamat HARI IBU

Penangan 15 Minit Premium Beautiful


Semalam terima whatsapp daripada salah seorang customer Premium Beautiful Sha. Alhamdulillah, syukur kepadaNya, dia sedang pregnant. I'm happy for her. Itu cita-cita semua wanita kan, menjadi ibu setelah mendirikan rumahtangga.


Customer : Salam Sha, nak tanya if pregnant boleh ke pakai corset ni lagi?

Sha : Wahh, dah pregnant ye?Alhamdulillah. If dah pregnant tak perlu pakai dah. Tunggu lepas deliver nanti

Customer : Thank you.. ok Sha ;-)


Sebenarnya, customer Sha ni pakai Premium Beautiful lebih kurang 6 bulan sebelum ke jinjang pelamin.

Customer Sha ni tidaklah berbadan besar. Comel je, tapi still confident dengan Premium Beautiful sebab dia dah banyak buat research mengenai Premium Beautiful. Dia tahu yang Premium Beautiful dapat membentuk badan yang cantik untuk hari bahagianya.

Gambar customer Sha sebelum pakaikan PB
Customer Sha ni terjumpa Sha melalui blog. Thanks pada dia yang beli Premium Beautiful dengan Sha. :D

Gambar selepas pakaikan Premium Beautiful
Boleh nampak kan dari gambar di atas beza sebelum dan selepas pakai Premium Beautiful dalam masa 15 minit. Walaupun badan kurus, tapi Premium Beautiful mencantikkan lagi shape badan si pemakai. Premium Beautiful ni tak sama dengan mana-mana lingerie dalam pasaran sebab kuasa 'fat repositioning' yang ada padanya.

Pada customer Sha ni, berbaloi beli sebab lepas bersalin boleh pakai Premium Beautiful ni menggantikan bengkung tradisional. Sebenarnya, lebih kurang seminggu lepas bersalin dah boleh mula pakai Premium Beautiful. InsyaAllah akan dapat effect:

1. Mempercepatkan keluar darah kotor.
2. Mempercepatkan kenaikan rahim (lepas bersalin rahim wanita akan jatuh ke bawah).
3. Kembalikan shape badan seperti sebelum bersalin.

Kepada yang bersalin secara caesar, boleh pakai waist nipper untuk tampung bahagian perut yang baru dijahit. Premium Beautiful, 'long term investment' untuk seseorang wanita.

PROMO : Sesiapa yang berminat beli Premium Beautiful secara ansuran boleh whatsapp Sha. Limited time only.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Penangan 15 Minit Premium Beautiful

Bisnes Premium Beautiful Memang 'Menipu'

premium beautiful penipu

Assalamualaikum & morning semuaaa...

hehe baca tajuk sure macam...errrkkkkk haha ..Don't jump to conclusion ye jommm baca sampai abis :-)

Bila Sha reflect balik, selama Sha buat bisnes Premium Beautiful ni memang rasa 'tertipu'. Banyak perkara yang tak sama seperti yang dijanjikan seperti mula-mula Sha buat bisnes ni. Cuba nilai sendiri apa yang Sha akan luahkan ni.

Mula-mula dulu join bisnes, leader beritahu boleh dapat income dari bisnes RM2,000 - RM8,000 sebulan (sebab tu sebab Sha join bisnes dulu - nak dapat side income). Sha buat punya buat, Sha memang rasa tertipu. Income yang Sha dapat bukan RM3,000 tapi boleh lebih daripada kerja Sha sebagai Software Engineer. Sehinggalah Sha terpaksa berhenti kerja dan terpaksa buat bisnes ni full time. hihi Alhamdulillah..memang korang boleh target berapa income korang nak & jangan sekat keupayaan diri atau potensi diri yang kita ada.

Dulu leader Sha bagitau, jual 9 sets Premium Beautiful corset sahaja seumur hidup. Masa Sha bermula dengan 9 sets Premium Beautiful. Itulah investment awal bisnes, tak perlu keluar modal lagi. Sha percaya cakap leader. Tapi, setelah bertahun buat, berpuluh-puluh set Sha dah pakaikan pada customers dan dah jual pada customers. Memang bila pakai sendiri dan rajin buat sharing, terpaksa jugalah layan customers yang nak beli Premium Beautiful ni. Alhamdulillahh hehe so pada customer ku semua teruskan membeli dengan Sha ye ..inshaAllah service Sha tiptop ;-)

Sebelum buat bisnes, leader bagitau bisnes ni tak perlu pun ramai rakan kongsi. 4 orang biz partner dah cukup. Itula, Sha percaya sangat pada leader, tapi lama-kelamaan network bisnes berkembang serata Malaysia. Ada juga dari Brunei dan Singapura. Sha tak buat apa pun, tapi bila fikir-fikir balik, maybe dapat sebab ada 'power of duplication'. Ramai yang kat susah nak kembangkan network. Sebab bila kita lakukan secara berkumpulan dan dengan cara yang BETUL inshaAllah semua ni akan terjadi ;-)

Sha masih 'tertipu' sampai sekarang. Uolss fikirlah sendiri betul ke tak bisnes Premium Beautiful ni. Lama-lama buat bisnes ni, rasa seronok pulak. Jika macam inilah bisnes, ramai lagi 'tertipu' pun tak apa. 

So apa lagi jommm buat bisnes. Yang dah ada kerjaya tetap jadikan ini pendapatan kedua.. kan kerajaan galakkan buat 2 kerja dalam 1 masa. Yang tak kerja or surirumah ini lah masanya untuk bermula sebagai seorang usahawan.  ;-)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Bisnes Premium Beautiful Memang 'Menipu'

Cara Pembelian Premium Beautiful

cara pembelian premium beautiful

Bagi sesiapa yang berminat membeli set Premium Beautiful daripada Sha, ini cara-caranya:

1. Whatsapp

Whatsapp ke nombor  012-2151541 . Beritahu yang anda berminat dengan set Premium Beautiful. Sha akan inform jika Sha sedang buat harga promosi. Then Sha boleh explain lebih detail mengenai Premium Beautiful.


Jenis-jenis 'shape' badan. Kredit : Calculator.net
2. Ukur
Jika anda tinggal/bekerja sekitar Selangor/KL, kebiasaannya Sha akan set appointment untuk ambil ukuran badan. Salah satu ciri unik Premium Beautiful ni, ia bukan 'one size fits all' atau ikut saiz S, M, L ke. Setiap kita bentuk badan berbeza, jadi perlu ambil empat ukuran (dalam centimeter) - puncak dada, bawah dada, pinggang dan puncak punggung untuk Sha kirakan saiz yang sesuai. Daripada situ, Sha akan suggest saiz Long Bra, Waist Nipper dan Long Girdle specially untuk anda.

Bagi yang di luar Selangor/KL anda boleh ambil ukuran sendiri, bagi pada Sha, then Sha boleh tahu saiz apa yang sesuai. Whatsapp Sha 012-2151541 untuk cara ambil ukuran sendiri.


3. Payment

Lepas ukur, boleh proceed dengan payment, sama ada cash/transfer, kad kredit atau kad debit. Opsyen kad kredit/debit ni Sha offer sebab memudahkan pada customers. Jika nak guna kad, Sha akan create dan emel Paypal invoice kepada customer. Sha prefer Paypal sebab mudah dan secure. Jika nak  sebahagian guna cash, sebahagian guna kad  pun boleh. Untuk details, boleh Whatsapp Sha kat 012-2151541.


4. Fitting

Lepas payment, Sha akan beli dan deliver Premium Beautiful kepada customer. Sha biasanya tidak simpan stok. Semua stok yang Sha deliver adalah  set baru . Fitting dengan customer boleh dibuat di rumah atau tempat kerja. Masa fitting inilah customer akan dapat feel Premium Beautiful. Jika set memang ngam dengan customer, confirm tersenyum lebar, sebab instantly customer akan nampak perbezaan lepas pakai Premium Beautiful. Jika tak selesa masa fitting, Sha akan tukarkan dengan saiz yang lain.


5. After Sales Service

Jangan tak tau ye, Premium Beautiful ni ada lifetime warranty untuk sebarang kerosakan. Jika ada kerosakan, just bagitau Sha. Sha boleh tolong hantar ke service center.


So, jika nak servis dan harga terbaik Premium Beautiful, just  Whatsapp Sha 012-2151541 .



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Cara Pembelian Premium Beautiful

Jangan Jual Premium Beautiful

premium beautiful jangan jual untuk agen

Memang betul, Sha nak beritahu kepada semua agen dan bakal agen Premium Beautiful, JANGAN JUAL Premium Beautiful. Memang susah kalau jual Premium Beautiful. Dari awal, Sha tak jual Premium Beautiful. 'Ehh.. biar betul ko ni Sha Khalid. Yang ko buat entry bagai pasal Premium Beautiful tu apa?'

Ok ok, rileks semua. Chilllss. :D

I mean, masuk asap keluar angin, tugas kita sebagai agen Premium Beautiful adalah BERKONGSI (SHARING), mengenai Premium Beautiful, bukan MENJUAL. Berkongsi apa? Kongsikanlah:

* kebaikan Premium Beautiful
* bagaimana Premium Beautiful boleh menyelesaikan masalah customers
* siapa yang pernah pakai Premium Beautiful & kesan kepada mereka
* cara-cara yang betul memakai Premium Beautiful
* bagaimana nak berjaya sebagai agen Premium Beautiful, dsb..

Haa! Kan lain tu.. Bila dari awal niat kita untuk berkongsi, bukan menjual, impak kepada diri kita dan bakal customers jauh bezanya. Waima, Sha letakkan beberapa syarat untuk seseorang agen Premium Beautiful:


1. Kena Pakai Premium Beautiful

Bila dah pakai & dah feel sendiri Premium Beautiful ni baru ada 'rasa' dan senang untuk berkongsi pula dengan orang lain. Tak perlu tunggu kurus untuk menjual, sebab corset premium beautiful ni bukan untuk kurus tapi 70% direkabentuk untuk kesihatan. InshaAllah bila dah pakai sendiri akan rasa perubahan dari segi kesihatan, jika tak pakai lagi macamana nak berkongsi kehebatan produk pada orang lain.. betul tak?


2. Tuntut ILMU

Untuk berjaya dalam apa saja bidang, perlukan ILMU. Buatlah apa sajakan, daripada nak memasak nasi putih sampailah nak bina bangunan pencakar langit, boleh berjaya tanpa ilmu? So, mantapkan ilmu mengenai kesihatan, kecantikan dan korset Premium Beautiful. Selain itu, ilmu produk, cara berkongsi, cara ambil ukuran, cara close deal, cara servis customers dan lain-lain.

Sha memang tekankan kepada rakan-rakan kongsi, attend kelas-kelas atau seminar yang group Sha atau company adakan. Banyak peluang sebenarnya. Luangkan sedikit masa.


3. Sentiasa Rujuk

Satu perkara yang Sha amat appreciate dalam bisnes Premium Beautiful ni adalah konsep Belajar, Buat, Improve. Kita takkan berterusan ambil ilmu, dah pandai baru buat. Tak!! Belajar sedikit, terus praktikkan. Selepas itu, kita akan rujuk pada leader yang juga biz partner kita. Leader kita telah bertahun-tahun berbisnes, tanyalah sebarang soalan, besar kemungkinan situasi yang kita hadapi telah dilalui oleh leader kita.

So, lepas ni jangan sibuk nak menjual. Mantapkan ilmu & BERKONGSI dengan prospek anda.

sekian ..daripada Coach Premium Beautiful anda, Sha Khalid.. (eceh ceh ceh..) :D



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Jangan Jual Premium Beautiful

Premium Beautiful Calculator (Web) 2.0

premium beautiful calculator web version 2.0

Kepada yang follow blog Sha akan tahu yang sebelum ni Sha ada develop simple Premium Beautiful Calculator yang boleh dimasukkan ke blog (seperti kat sebelah kanan blog ni). Tapi disebabkan google code hosting dah stop service, sesiapa yang dah gunakan calculator tu kat blog masing-masing tak lagi nampak calculator berkenaan.

Jadi Sha dah update calculator ni, so uolss boleh la remove yang lama & guna yang latest ni. Steps nak guna calculator ni:

1. Edit Layout blog (ada menu Layout kat Blogger)
2. Add gadget HTML/JavaScript di sidebar
3. Copy paste code kat bawah ni ke gadget yang baru tu



4. Save gadget tu

Uolss boleh la test calculator ni. Any feedbacks, boleh komen di sini.




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Calculator (Web) 2.0

Premium Beautiful Q & A

premium beautiful q & a

Ada beberapa soalan lazim (frequently asked questions) yang customers selalu tanya mengenai Premium Beautiful corset. Sha listkan di sini. Hopefully dapat menjawab beberapa persoalan yang maybe readers pun tertanya-tanya. Jika ada soalan mengenai Premium Beautiful, Sha alu-alukan contact Sha 012-2151541, emel ke sha@shakhalid.com atau isi form di menu Contact Me di atas.



Soalan Umum

1. Adakah pemakaian Premium Beautiful akan mengganggu peredaran darah dan kesihatan seseorang? Adakah ia akan mengakibatkan perubahan bentuk badan?

Tidak. Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini diperbuat daripada fabrik semula jadi seperti fiber, nilon, tetron serta fabrik lain dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (far infrared ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. Ia menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme badan.

Selain itu, fabriknya mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian. Pemakaian Premium Beautiful tidak akan menjejaskan kesihatan dan peredaran darah seseorang, malah pemakaian untuk jangka masa panjang dapat menghasilkan kontur badan yang menarik.

2. Adakah pemakaian Premium Beautiful akan menyebabkan badan berasa panas?

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara. Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah anda akan berasa selesa di samping memiliki bentuk badan yang menarik.

3. Sekiranya kita ingin memakainya selepas bersalin, bilakah masa yang sesuai untuk mendapatkan ukuran badan?

Anda dicadangkan supaya membuat ukuran badan pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar.

Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin. Selain itu, bagi mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 7-10 hari selepas bersalin. Manakala, bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin. 

Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan organ dalaman rahim ke tempat asal.

4. Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?

Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda.

Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa. 

5. Adakah long brassiere harus dipakai bersama dengan long girdle dan waist nipper?

Long brassiere dan long girdle Premium Beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan yang berfungsi untuk menyelaraskan kontur-kontur di bahagian dada, pinggang, perut, pinggul, paha dan keseluruhan badan. Bagi waist nipper pula, ia dapat menyelaraskan kontur dada dan perut, meningkatkan kedudukan dada dan menjadikannya lebih berisi serta memperbaiki postur seseorang. Semasa anda memakai pakaian yang ketat, waist nipper diperlukan untuk memenuhi ruang antara brassiere dan long girdle untuk membentuk pinggang yang ramping dan seterusnya memperbetulkan postur badan. Maka, mereka yang memakai long brassiere, waist nipper dan long girdle pada masa yang sama dapat membentuk kontur badan yang menarik.


Long Bra

1. Adakah pemakaian Premium Beautiful dapat membantu masalah payudara yang kendur dan menggelebeh?

Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin. Premium Beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul. Selain itu, ia juga dapat menyelaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh.

2. Adakah Premium Beautiful tidak dapat menampung payudara yang terlalu besar dan menyebabkannya melimpah keluar?

Premium Beautiful mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik, rawan keluli dan reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul serta menegak dan mengukuhkan kedudukan payudara. Maka, ia dapat menampung payudara yang besar sepenuhnya.

3. Adakah masalah payudara yang kendur dapat diperbaiki dengan memakai Premium Beautiful? Ada orang mengatakan bahawa dengan memakai Premium Beautiful, payudara akan menjadi besar? Adakah ia benar?

Saiz payudara mungkin akan berubah berpandukan kepada keadaan fisiologi seseorang. Namun sekiranya kita memakai pakaian dalam yang baik seperti Premium Beautiful dalam jangka masa yang panjang, ia dapat memperbaiki masalah payudara yang kendur dan menggelebeh, seterusnya membentuk kontur badan yang menarik.

4. Bilakah Long Brassiere Premium Beautiful sesuai dipakai? Apakah tempat yang sesuai untuk memakainya?

Anda akan memperolehi kesan yang terbaik sekiranya anda memakai Long Brassiere Premium Beautiful setiap hari. Apabila bentuk badan sudah dikekalkan, anda boleh memakai Long Brassiere Premium Beautiful bersama-sama dengan singlet, skirt atau seluar pendek mengikut kehendak anda. Namun, sekiranya anda tidak dapat memakai Long Brassiere Premium Beautiful setiap hari, anda boleh memilih untuk memakainya bila-bila masa sahaja misalnya semasa anda menghadiri majlis perkahwinan atau majlis makan malam. Ia dapat menonjolkan bentuk badan yang langsing dan menarik.


Long Girdle

1. Mengapakah kita perlu memakai brassiere Premium Beautiful? Bolehkah kita hanya memakai long girdle?

Lemak mudah terbentuk di bahagian bawah punggung serta bahagian dalam dan luar paha. Sekiranya kita mengabaikan bahagian-bahagian ini, lama-kelamaan lemak akan terbentuk. Jika anda hanya memakai long girdle untuk jangka masa panjang, lemak mudah terbentuk di bahagian perut dan paha luar, maka kontur badan akan menjadi tidak menarik.

2. Long girdle Premium Beautiful sangat ketat dan susah untuk dipakai, apakah cara yang betul untuk memakainya?

Pertama, anda harus memilih saiz long girdle yang sesuai untuk anda. Untuk memastikan keselesaan anda apabila memakainya untuk jangka masa yang panjang dan membentuk kontur bahagian pinggul, perut dan paha yang cantik. Namun, cara pemakaian long girdle tidak sama dengan cara anda memakai seluar dalam di mana anda terus menariknya. Tindakan ini akan merosakkan fabrik long girdle dan menyebabkan bentuk pinggul berubah. 

Cara pemakaian long girdle yang tepat adalah seperti berikut:

1. Pakaikan seluar dalam.
2. Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang, kemudian bengkokkan kaki dan tarik. Selaraskan seluar dalam.
3. Tumpukan lemak yang mengalir ke sekitar bahagian paha ke dalam cawan pinggul.

Ingat! Sekiranya tangan anda tidak dapat memasuki long girdle, ini bermakna ia terlalu ketat.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Q & A