Ads

Advertisement

Selamat HARI IBU

Pengalaman yang tidak mungkin dapat dijual beli. Berilah sejuta ringgit pun, nilai seorang ibu takkan boleh diganti. Daripada seorang ibu lahirnya zuriat yang bakal mewarnakan dunia ini.

Alhamdulillah, Sha dikurniakan tiga orang cahayamata yang berlainan perangai, tapi merekalah penyejuk hati. Kadang-kadang lelah melayan diorang, tapi Sha selalu ingat supaya 'enjoy the moment'. Sekejap sahaja diorang akan membesar dan meninggalkan rumah. Maybe Along yang akan mula bersekolah asrama nanti.

Buat semua ibu di luar sana, Sha ingin mengucapkan 'Selamat Hari Ibu'. Moga korang terus tabah mendidik anak-anak syurga.







Sempena Hari Ibu, Sha buat offer Mother's Day untuk Premium Beautiful. Khusus untuk ibu-ibu kat kat luar sana, special price untuk korang satu set Premium Beautiful atau mana-mana piece. Untuk dapatkan offer ni, contact Sha sekarang.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Selamat HARI IBU

Penangan 15 Minit Premium Beautiful


Semalam terima whatsapp daripada salah seorang customer Premium Beautiful Sha. Alhamdulillah, syukur kepadaNya, dia sedang pregnant. I'm happy for her. Itu cita-cita semua wanita kan, menjadi ibu setelah mendirikan rumahtangga.


Customer : Salam Sha, nak tanya if pregnant boleh ke pakai corset ni lagi?

Sha : Wahh, dah pregnant ye?Alhamdulillah. If dah pregnant tak perlu pakai dah. Tunggu lepas deliver nanti

Customer : Thank you.. ok Sha ;-)


Sebenarnya, customer Sha ni pakai Premium Beautiful lebih kurang 6 bulan sebelum ke jinjang pelamin.

Customer Sha ni tidaklah berbadan besar. Comel je, tapi still confident dengan Premium Beautiful sebab dia dah banyak buat research mengenai Premium Beautiful. Dia tahu yang Premium Beautiful dapat membentuk badan yang cantik untuk hari bahagianya.

Gambar customer Sha sebelum pakaikan PB
Customer Sha ni terjumpa Sha melalui blog. Thanks pada dia yang beli Premium Beautiful dengan Sha. :D

Gambar selepas pakaikan Premium Beautiful
Boleh nampak kan dari gambar di atas beza sebelum dan selepas pakai Premium Beautiful dalam masa 15 minit. Walaupun badan kurus, tapi Premium Beautiful mencantikkan lagi shape badan si pemakai. Premium Beautiful ni tak sama dengan mana-mana lingerie dalam pasaran sebab kuasa 'fat repositioning' yang ada padanya.

Pada customer Sha ni, berbaloi beli sebab lepas bersalin boleh pakai Premium Beautiful ni menggantikan bengkung tradisional. Sebenarnya, lebih kurang seminggu lepas bersalin dah boleh mula pakai Premium Beautiful. InsyaAllah akan dapat effect:

1. Mempercepatkan keluar darah kotor.
2. Mempercepatkan kenaikan rahim (lepas bersalin rahim wanita akan jatuh ke bawah).
3. Kembalikan shape badan seperti sebelum bersalin.

Kepada yang bersalin secara caesar, boleh pakai waist nipper untuk tampung bahagian perut yang baru dijahit. Premium Beautiful, 'long term investment' untuk seseorang wanita.

PROMO : Sesiapa yang berminat beli Premium Beautiful secara ansuran boleh whatsapp Sha. Limited time only.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Penangan 15 Minit Premium Beautiful

Bisnes Premium Beautiful Memang 'Menipu'

premium beautiful penipu

Assalamualaikum & morning semuaaa...

hehe baca tajuk sure macam...errrkkkkk haha ..Don't jump to conclusion ye jommm baca sampai abis :-)

Bila Sha reflect balik, selama Sha buat bisnes Premium Beautiful ni memang rasa 'tertipu'. Banyak perkara yang tak sama seperti yang dijanjikan seperti mula-mula Sha buat bisnes ni. Cuba nilai sendiri apa yang Sha akan luahkan ni.

Mula-mula dulu join bisnes, leader beritahu boleh dapat income dari bisnes RM2,000 - RM8,000 sebulan (sebab tu sebab Sha join bisnes dulu - nak dapat side income). Sha buat punya buat, Sha memang rasa tertipu. Income yang Sha dapat bukan RM3,000 tapi boleh lebih daripada kerja Sha sebagai Software Engineer. Sehinggalah Sha terpaksa berhenti kerja dan terpaksa buat bisnes ni full time. hihi Alhamdulillah..memang korang boleh target berapa income korang nak & jangan sekat keupayaan diri atau potensi diri yang kita ada.

Dulu leader Sha bagitau, jual 9 sets Premium Beautiful corset sahaja seumur hidup. Masa Sha bermula dengan 9 sets Premium Beautiful. Itulah investment awal bisnes, tak perlu keluar modal lagi. Sha percaya cakap leader. Tapi, setelah bertahun buat, berpuluh-puluh set Sha dah pakaikan pada customers dan dah jual pada customers. Memang bila pakai sendiri dan rajin buat sharing, terpaksa jugalah layan customers yang nak beli Premium Beautiful ni. Alhamdulillahh hehe so pada customer ku semua teruskan membeli dengan Sha ye ..inshaAllah service Sha tiptop ;-)

Sebelum buat bisnes, leader bagitau bisnes ni tak perlu pun ramai rakan kongsi. 4 orang biz partner dah cukup. Itula, Sha percaya sangat pada leader, tapi lama-kelamaan network bisnes berkembang serata Malaysia. Ada juga dari Brunei dan Singapura. Sha tak buat apa pun, tapi bila fikir-fikir balik, maybe dapat sebab ada 'power of duplication'. Ramai yang kat susah nak kembangkan network. Sebab bila kita lakukan secara berkumpulan dan dengan cara yang BETUL inshaAllah semua ni akan terjadi ;-)

Sha masih 'tertipu' sampai sekarang. Uolss fikirlah sendiri betul ke tak bisnes Premium Beautiful ni. Lama-lama buat bisnes ni, rasa seronok pulak. Jika macam inilah bisnes, ramai lagi 'tertipu' pun tak apa. 

So apa lagi jommm buat bisnes. Yang dah ada kerjaya tetap jadikan ini pendapatan kedua.. kan kerajaan galakkan buat 2 kerja dalam 1 masa. Yang tak kerja or surirumah ini lah masanya untuk bermula sebagai seorang usahawan.  ;-)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Bisnes Premium Beautiful Memang 'Menipu'

Cara Pembelian Premium Beautiful

cara pembelian premium beautiful

Bagi sesiapa yang berminat membeli set Premium Beautiful daripada Sha, ini cara-caranya:

1. Whatsapp

Whatsapp ke nombor  012-2151541 . Beritahu yang anda berminat dengan set Premium Beautiful. Sha akan inform jika Sha sedang buat harga promosi. Then Sha boleh explain lebih detail mengenai Premium Beautiful.


Jenis-jenis 'shape' badan. Kredit : Calculator.net
2. Ukur
Jika anda tinggal/bekerja sekitar Selangor/KL, kebiasaannya Sha akan set appointment untuk ambil ukuran badan. Salah satu ciri unik Premium Beautiful ni, ia bukan 'one size fits all' atau ikut saiz S, M, L ke. Setiap kita bentuk badan berbeza, jadi perlu ambil empat ukuran (dalam centimeter) - puncak dada, bawah dada, pinggang dan puncak punggung untuk Sha kirakan saiz yang sesuai. Daripada situ, Sha akan suggest saiz Long Bra, Waist Nipper dan Long Girdle specially untuk anda.

Bagi yang di luar Selangor/KL anda boleh ambil ukuran sendiri, bagi pada Sha, then Sha boleh tahu saiz apa yang sesuai. Whatsapp Sha 012-2151541 untuk cara ambil ukuran sendiri.


3. Payment

Lepas ukur, boleh proceed dengan payment, sama ada cash/transfer, kad kredit atau kad debit. Opsyen kad kredit/debit ni Sha offer sebab memudahkan pada customers. Jika nak guna kad, Sha akan create dan emel Paypal invoice kepada customer. Sha prefer Paypal sebab mudah dan secure. Jika nak  sebahagian guna cash, sebahagian guna kad  pun boleh. Untuk details, boleh Whatsapp Sha kat 012-2151541.


4. Fitting

Lepas payment, Sha akan beli dan deliver Premium Beautiful kepada customer. Sha biasanya tidak simpan stok. Semua stok yang Sha deliver adalah  set baru . Fitting dengan customer boleh dibuat di rumah atau tempat kerja. Masa fitting inilah customer akan dapat feel Premium Beautiful. Jika set memang ngam dengan customer, confirm tersenyum lebar, sebab instantly customer akan nampak perbezaan lepas pakai Premium Beautiful. Jika tak selesa masa fitting, Sha akan tukarkan dengan saiz yang lain.


5. After Sales Service

Jangan tak tau ye, Premium Beautiful ni ada lifetime warranty untuk sebarang kerosakan. Jika ada kerosakan, just bagitau Sha. Sha boleh tolong hantar ke service center.


So, jika nak servis dan harga terbaik Premium Beautiful, just  Whatsapp Sha 012-2151541 .



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Cara Pembelian Premium Beautiful

Jangan Jual Premium Beautiful

premium beautiful jangan jual untuk agen

Memang betul, Sha nak beritahu kepada semua agen dan bakal agen Premium Beautiful, JANGAN JUAL Premium Beautiful. Memang susah kalau jual Premium Beautiful. Dari awal, Sha tak jual Premium Beautiful. 'Ehh.. biar betul ko ni Sha Khalid. Yang ko buat entry bagai pasal Premium Beautiful tu apa?'

Ok ok, rileks semua. Chilllss. :D

I mean, masuk asap keluar angin, tugas kita sebagai agen Premium Beautiful adalah BERKONGSI (SHARING), mengenai Premium Beautiful, bukan MENJUAL. Berkongsi apa? Kongsikanlah:

* kebaikan Premium Beautiful
* bagaimana Premium Beautiful boleh menyelesaikan masalah customers
* siapa yang pernah pakai Premium Beautiful & kesan kepada mereka
* cara-cara yang betul memakai Premium Beautiful
* bagaimana nak berjaya sebagai agen Premium Beautiful, dsb..

Haa! Kan lain tu.. Bila dari awal niat kita untuk berkongsi, bukan menjual, impak kepada diri kita dan bakal customers jauh bezanya. Waima, Sha letakkan beberapa syarat untuk seseorang agen Premium Beautiful:


1. Kena Pakai Premium Beautiful

Bila dah pakai & dah feel sendiri Premium Beautiful ni baru ada 'rasa' dan senang untuk berkongsi pula dengan orang lain. Tak perlu tunggu kurus untuk menjual, sebab corset premium beautiful ni bukan untuk kurus tapi 70% direkabentuk untuk kesihatan. InshaAllah bila dah pakai sendiri akan rasa perubahan dari segi kesihatan, jika tak pakai lagi macamana nak berkongsi kehebatan produk pada orang lain.. betul tak?


2. Tuntut ILMU

Untuk berjaya dalam apa saja bidang, perlukan ILMU. Buatlah apa sajakan, daripada nak memasak nasi putih sampailah nak bina bangunan pencakar langit, boleh berjaya tanpa ilmu? So, mantapkan ilmu mengenai kesihatan, kecantikan dan korset Premium Beautiful. Selain itu, ilmu produk, cara berkongsi, cara ambil ukuran, cara close deal, cara servis customers dan lain-lain.

Sha memang tekankan kepada rakan-rakan kongsi, attend kelas-kelas atau seminar yang group Sha atau company adakan. Banyak peluang sebenarnya. Luangkan sedikit masa.


3. Sentiasa Rujuk

Satu perkara yang Sha amat appreciate dalam bisnes Premium Beautiful ni adalah konsep Belajar, Buat, Improve. Kita takkan berterusan ambil ilmu, dah pandai baru buat. Tak!! Belajar sedikit, terus praktikkan. Selepas itu, kita akan rujuk pada leader yang juga biz partner kita. Leader kita telah bertahun-tahun berbisnes, tanyalah sebarang soalan, besar kemungkinan situasi yang kita hadapi telah dilalui oleh leader kita.

So, lepas ni jangan sibuk nak menjual. Mantapkan ilmu & BERKONGSI dengan prospek anda.

sekian ..daripada Coach Premium Beautiful anda, Sha Khalid.. (eceh ceh ceh..) :D



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Jangan Jual Premium Beautiful

Premium Beautiful Calculator (Web) 2.0

premium beautiful calculator web version 2.0

Kepada yang follow blog Sha akan tahu yang sebelum ni Sha ada develop simple Premium Beautiful Calculator yang boleh dimasukkan ke blog (seperti kat sebelah kanan blog ni). Tapi disebabkan google code hosting dah stop service, sesiapa yang dah gunakan calculator tu kat blog masing-masing tak lagi nampak calculator berkenaan.

Jadi Sha dah update calculator ni, so uolss boleh la remove yang lama & guna yang latest ni. Steps nak guna calculator ni:

1. Edit Layout blog (ada menu Layout kat Blogger)
2. Add gadget HTML/JavaScript di sidebar
3. Copy paste code kat bawah ni ke gadget yang baru tu



4. Save gadget tu

Uolss boleh la test calculator ni. Any feedbacks, boleh komen di sini.




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Calculator (Web) 2.0

Premium Beautiful Q & A

premium beautiful q & a

Ada beberapa soalan lazim (frequently asked questions) yang customers selalu tanya mengenai Premium Beautiful corset. Sha listkan di sini. Hopefully dapat menjawab beberapa persoalan yang maybe readers pun tertanya-tanya. Jika ada soalan mengenai Premium Beautiful, Sha alu-alukan contact Sha 012-2151541, emel ke sha@shakhalid.com atau isi form di menu Contact Me di atas.



Soalan Umum

1. Adakah pemakaian Premium Beautiful akan mengganggu peredaran darah dan kesihatan seseorang? Adakah ia akan mengakibatkan perubahan bentuk badan?

Tidak. Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini diperbuat daripada fabrik semula jadi seperti fiber, nilon, tetron serta fabrik lain dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (far infrared ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. Ia menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme badan.

Selain itu, fabriknya mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian. Pemakaian Premium Beautiful tidak akan menjejaskan kesihatan dan peredaran darah seseorang, malah pemakaian untuk jangka masa panjang dapat menghasilkan kontur badan yang menarik.

2. Adakah pemakaian Premium Beautiful akan menyebabkan badan berasa panas?

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara. Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah anda akan berasa selesa di samping memiliki bentuk badan yang menarik.

3. Sekiranya kita ingin memakainya selepas bersalin, bilakah masa yang sesuai untuk mendapatkan ukuran badan?

Anda dicadangkan supaya membuat ukuran badan pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar.

Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin. Selain itu, bagi mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 7-10 hari selepas bersalin. Manakala, bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin. 

Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan organ dalaman rahim ke tempat asal.

4. Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?

Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda.

Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa. 

5. Adakah long brassiere harus dipakai bersama dengan long girdle dan waist nipper?

Long brassiere dan long girdle Premium Beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan yang berfungsi untuk menyelaraskan kontur-kontur di bahagian dada, pinggang, perut, pinggul, paha dan keseluruhan badan. Bagi waist nipper pula, ia dapat menyelaraskan kontur dada dan perut, meningkatkan kedudukan dada dan menjadikannya lebih berisi serta memperbaiki postur seseorang. Semasa anda memakai pakaian yang ketat, waist nipper diperlukan untuk memenuhi ruang antara brassiere dan long girdle untuk membentuk pinggang yang ramping dan seterusnya memperbetulkan postur badan. Maka, mereka yang memakai long brassiere, waist nipper dan long girdle pada masa yang sama dapat membentuk kontur badan yang menarik.


Long Bra

1. Adakah pemakaian Premium Beautiful dapat membantu masalah payudara yang kendur dan menggelebeh?

Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin. Premium Beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul. Selain itu, ia juga dapat menyelaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh.

2. Adakah Premium Beautiful tidak dapat menampung payudara yang terlalu besar dan menyebabkannya melimpah keluar?

Premium Beautiful mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik, rawan keluli dan reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul serta menegak dan mengukuhkan kedudukan payudara. Maka, ia dapat menampung payudara yang besar sepenuhnya.

3. Adakah masalah payudara yang kendur dapat diperbaiki dengan memakai Premium Beautiful? Ada orang mengatakan bahawa dengan memakai Premium Beautiful, payudara akan menjadi besar? Adakah ia benar?

Saiz payudara mungkin akan berubah berpandukan kepada keadaan fisiologi seseorang. Namun sekiranya kita memakai pakaian dalam yang baik seperti Premium Beautiful dalam jangka masa yang panjang, ia dapat memperbaiki masalah payudara yang kendur dan menggelebeh, seterusnya membentuk kontur badan yang menarik.

4. Bilakah Long Brassiere Premium Beautiful sesuai dipakai? Apakah tempat yang sesuai untuk memakainya?

Anda akan memperolehi kesan yang terbaik sekiranya anda memakai Long Brassiere Premium Beautiful setiap hari. Apabila bentuk badan sudah dikekalkan, anda boleh memakai Long Brassiere Premium Beautiful bersama-sama dengan singlet, skirt atau seluar pendek mengikut kehendak anda. Namun, sekiranya anda tidak dapat memakai Long Brassiere Premium Beautiful setiap hari, anda boleh memilih untuk memakainya bila-bila masa sahaja misalnya semasa anda menghadiri majlis perkahwinan atau majlis makan malam. Ia dapat menonjolkan bentuk badan yang langsing dan menarik.


Long Girdle

1. Mengapakah kita perlu memakai brassiere Premium Beautiful? Bolehkah kita hanya memakai long girdle?

Lemak mudah terbentuk di bahagian bawah punggung serta bahagian dalam dan luar paha. Sekiranya kita mengabaikan bahagian-bahagian ini, lama-kelamaan lemak akan terbentuk. Jika anda hanya memakai long girdle untuk jangka masa panjang, lemak mudah terbentuk di bahagian perut dan paha luar, maka kontur badan akan menjadi tidak menarik.

2. Long girdle Premium Beautiful sangat ketat dan susah untuk dipakai, apakah cara yang betul untuk memakainya?

Pertama, anda harus memilih saiz long girdle yang sesuai untuk anda. Untuk memastikan keselesaan anda apabila memakainya untuk jangka masa yang panjang dan membentuk kontur bahagian pinggul, perut dan paha yang cantik. Namun, cara pemakaian long girdle tidak sama dengan cara anda memakai seluar dalam di mana anda terus menariknya. Tindakan ini akan merosakkan fabrik long girdle dan menyebabkan bentuk pinggul berubah. 

Cara pemakaian long girdle yang tepat adalah seperti berikut:

1. Pakaikan seluar dalam.
2. Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang, kemudian bengkokkan kaki dan tarik. Selaraskan seluar dalam.
3. Tumpukan lemak yang mengalir ke sekitar bahagian paha ke dalam cawan pinggul.

Ingat! Sekiranya tangan anda tidak dapat memasuki long girdle, ini bermakna ia terlalu ketat.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Q & A

Betul Ke FIR Premium Beautiful Ni?

Premium Beautiful dan FIR kesannya kepada pengguna


APA ITU FAR INFRARED RAYS (FIR) ?

Far Infrared Ray is one of the ‘good’ energy wave that comes from our Sunlight. Unlike the ‘bad’ waves such as Ultraviolet & Microwaves which is harmful if exposed to, FIR can provide positive effects and is proven to be beneficial to humans. In recent years, FIR has also been widely accepted as alternative therapy for various diseases


FIR in premium beautiful

Far Infrared Rays (FIR) pada Premium Beautiful membantu untuk melancarkan peredaran darah dan juga meningkatkan kadar metabolisme tubuh.

Fungsi FIR pada PREMIUM BEAUTIFUL

  1. Memperbaiki dan memulihkan ketidakseimbangan sistem saraf autonomi serta menstabilkan fungsi organ-organ dalam badan
  2. Merangsang sel-sel yang lemah dan tidak aktif untuk meningkatkan kadar metabolisma
  3. Membersihkan darah daripada toksik dan menukarkan darah berasid kepada darah beralkali lemah

Kesan FIR pada PREMIUM BEAUTIFUL :-

  1. Membantu mencegah kanser 
  2. Membantu kesuburan wanita 
  3. Merawat penyakit sengugut 
  4. Membantu menyembuhkan buasir 
  5. Mengurangkan berat badan 
  6. Untuk sakit pundi kencing 
  7. Menaikkan dan mengecutkan rahim 
  8. Memulihkan sakit saraf di kepala & muka (migrain)
  9. Memelihara daripada mendapat penyakit jantung
  10. Menghilangkan sembelit, sakit bahu, pinggang, lutut, kaki dan kesukaran untuk tidur lena
Di mana terdapatnya FIR pada Premium Beautiful corset? Refer pada gambar di bawah (kawasan bertanda kuning di bawah). Bukan semua bahagian Premium Beautiful ditenun dengan FIR, tapi bahagian-bahagian tertentu yang dapat memberikan kesan paling efektif kepada si pemakainya.


Long Bra 


Waist Nipper 



Long Girdle 

Kajian saintifik telah dibuat oleh Dr. Luis Augusto Lupato Conrado dari Camilo Castelo Branco University mengenai keberkesanan FIR yang ditenun dalam pakaian. Hasil daripada kajian beliau menyatakan:

The experimental data showed a reduction in body measurements, which may be a consequence of an increment in microcirculation and peripheral blood flow, and these changes might promote improved general health.

Rujuk pada kajian Dr. Luis di sini --> http://onlinelibrary.wiley.com/enhanced/doi/10.1111/j.1473-2165.2010.00537.x.

Selain itu, terdapat juga kajian yang dijalankan di Federal University of São Paulo bahawa fabrik yang mengandungi FIR dapat mengurangkan kesakitan. Rujuk kajian berkenaan di sini --> http://www.scielo.br/pdf/anp/v67n4/16.pdf.

Premium Beautiful sememangnya unik, telah lebih 10 tahun dalam pasaran dan ramai yang telah mendapat manfaatnya. InsyaAllah CONFIRM puas hati kepada pemakainya.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Betul Ke FIR Premium Beautiful Ni?

Agents Wanted - Mineral Coffee

mineral coffee agents wanted

Peluang untuk sesiapa yang nak buat side income!! Sha memang pengguna tegar Mineral Coffee dan at the same time juga edarkan Mineral Coffee ni.

Mineral Coffee ni minuman kesihatan..

+ Tinggi dengan mineral yang baik untuk badan
+ Kurang caffeine
+ TIADA GULA

Extra minerals dalam Mineral Coffee ni daripada garam buluh yang ditambah dalamnya. Garam buluh ni diproses secara semulajadi, tanpa tambahan apa-apa chemicals. Banding dengan garam biasa, garam buluh lebih lebih lebih baik.

Sesiapa yang nak jadi agents, boleh contact Sha. Nanti Sha explain caranya. Especially siapa yang memang minum mineral coffee, instead jadi pengguna, boleh bertukar kepada pengguna usahawan. Sha akan turunkan ilmu produk, teknik marketing dan cara-cara besarkan income dengan menjadi agen.


mineral coffee healthy breakfast



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Agents Wanted - Mineral Coffee

What I LOVE Most About My Business!

Alhamdullillah, pejam celik pejam celik dan 5 tahun Sha venture in this beautiful business. 5 years filled with meaningful & wonderful experiences I should say. Just nak share dengan all my blog readers apa yang buat Sha SAYANG sangat dengan my business. 

So let's check it out NOW!!



Bonus & Payslip

First sekali of course sebab dapat duit every month. Bonus will be banked in to my account setiap 10 or 11hb ever since first month Sha buat business until NOW!  The more you get, the more you can SAVE & SHOP more :)

Lepas tu company juga sediakan payslip! untuk surirumah yang buat bisnes ni lepas ni tayah risau nak beli kereta sendiri kay sebab dari payslip bisnes korang boleh beli kereta or rumah sendiri. Sebab Sha sendiri apply loan kereta guna payslip bisnes :-)

premium beautiful
pic google


Free Trip 2 times/year

Masa started this business dulu tak pernah target pun actually nak pergi melancong. Focus at least dapat 2k-3k pun dah cukup. Tapi bila first time Sha qualified FREE trip ke Hong Kong Disneyland terus set in mind, setiap kali ada FREE trip mesti nak pergi. And sampai sekarang dah 8 free packages Sha dah qualify dan 11 buah negara/negeri Sha dah pergi, started with Hong Kong, Vietnam, Holland, Belgium, Guangzhou, London, Paris, Korea, Gold Coast, Austria dan Hungary. Ni lah namanya 'Tuah Ayam nampak di Kaki, Tuah Nor Hafizsha Allah sahaja yang tahu ;) ' Alhamdulillah syukur syukur..Sebenarnya dalam business ni nak qualify melancong senang sangat-sangat sebab semua perkara buat sama-sama as a TEAMWORK, and in sha Allah next trip would be Beijing, so jomsss follow Sha pergi sama-sama pulak k :)



Bebas Hutang

Alhamdulillah...ni antara achievement yang memang nak sangat capai sejak dari dulu lagi. Dan syukur sangat now Sha dah bebas dari segala hutang piutang Credit Card dan Personal Loan. Bila berniaga ni kita boleh plan berapa income yang kita nak setiap bulan. Kalo nak tutup Credit Card hutang 10k dan plan nak setelkan dalam masa 6 bulan ..sangat-sangat tak mustahil untuk di buat. Untuk yang makan gaji, jangan usik duit gaji untuk setelkan hutang credit card yang 10k ni tapi buat additional income dari bisnes ni untuk dapatkan extra income RM2000 untuk setelkan credit card tadi setiap bulan so dalam masa 6 bulan habis dah hutang credit card tadi.. macamana nak dapat RM2000 dari bisnes ni??? YaAllah senang sangat!! product semua memang hangat di pasaran ..dengan jual mineral coffee or bio seleza pun korang boleh dapat RM2000 extra sebulan tau..




Produk yang Senang Jual

Bila sebut tentang produk je Sha suka..hehe sebab dulu masa memula Sha start bisnes produk sangat limited. Masa tu yang paling win sekali Premium Beautiful je. Tapi sekarang sangat-sangat seronok, sebab Syarikat dah bagi kita banyak pilihan produk dan semua produk ni dah terkenal, di mana-mana je orang tau. Sebut je Mineral Coffee, Garlic, Set Kurus Bajet, Bio Seleza, Marine Essence, Sabun ketiak aka sabun hijau, ubat gigi, Cozuma lipstick, Bio Evolve, Bio Velocity Sleepmate (BVSM), Alfalfa dan macam-macam lagi laa...banyakk kan?? tu laa memang tak susah nak jual, so bila produk murah dan famous ni nak menjual memang takde masalah tu yang boleh dapat duit harian RM200-RM300 tu sebab jual kopi je.. Senangkan?? heheh



Car Fund

Angan-angan nak pakai kereta sendiri sejak dari first job lagi, tapi tak pernah tercapai. Mana tak nya sayang nak keluar duit untuk buat downpayment kereta haha tah apa2 kan..sampai la husband kesian tolong bayarkan downpayment beli Viva, but again tak pernah terfikir nak keluar kereta besar..syukur dari business ni juga Sha merasa drive Mercedes C Class..Alhamdulillah..sebab from this business korang akan dapat Car Fund untuk beli apa sahaja your Dream Car!




Mentor & Support System

Untuk berjaya dalam apa bisnes pun, kena ada mentor dan sistem. Ikut pengalaman Sha, bila ada 2 perkara ni, LEBIH CEPAT kita berjaya. Satu yang penting, kita dapat elak kesilapan dan ditunjuk teknik dan cara yang menjadi. InsyaAllah, Sha sendiri akan ajarkan perkara yang sama kepada biz partners yang baru.





Untuk yang berkira-kira untuk start berniaga, tak tau apa bisnes nak start ..nasihat Sha you all kena start something somewhere, yang paling utama kena ada mentor untuk guide dan kena ada ILMU. Sebab masa Sha mula dulu pun buat part time je, tapi syukur sebab ada mentor & ada kelas ilmu yang Sha pergi seminggu sekali je dan FREE. Sejujurnya bila kita ada ilmu untuk berniaga ni nak dapat RM2000-RM5000 sebulan tu memang tak ada masalah..inshaAllah. Sama juga macam bisnes Sha ni, jangan risau tentang modal sebab modal tu takde beribu riban pun tapi kesungguhan & keinginan nak buat bisnes tu paling utama.



'A Journey of a Thousand Miles begins with a Single Step'



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
What I LOVE Most About My Business!