Advertisement

Testimoni Hebat Premium Beautiful Corset

Sha nak share beberapa feedback daripada customers yang pakai Premium Beautiful. Sha sendiri memang dah pakai corset ni selama 6 tahun, so memang percaya kesan corset ni. Bila dah pakai dan rasa sendiri effect Premium Beautiful ni, lagi yakin nak share dengan semua orang.

Di bawah ni antara testimonial daripada customers yang dah pakai Premium Beautiful.



Bila pakai Premium Beautiful ni, tak kisah baju apa yang kita pakai. Yang bagusnya, lepas pakai Premium Beautiful, badan kita akan lebih kemas. Pakai la baju apa pun, takkan nampak lebihan-lebihan yang tak diingini.. ;)


Premium Beautiful ni bantu untuk reposition lemak-lemak kat badan. Lemak-lemak tu akan ditolak ke tempat yang sepatutnya. So, bila konsisten pakai, barulah badan tak menggelebeh.



Yang ni pulak kesan serta merta untuk mengempiskan perut bila pakai premium beautiful corset.

Pada yang berminat nak pakai Premium Beautiful ni, cepat-cepat contact Sha. Confirm puas hati!!



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Testimoni Hebat Premium Beautiful Corset

Contest Premium Beautiful PERCUMA

Assalamualaikum & morning.

Harini isnin terakhir di bulan Ramadhan. Semoga masih kekal bertenaga di bulan Ramadhan ni k. Orite harini Sha ada special announcement untuk semua my blog readers. 

Seperti yang uols tau blog ni wujudnya masa Sha mula-mula berkecimpung dalam bidang bisnes Premium Beautiful back in 2010. Rasanya if tak buat bisnes memang tak wujud kot blog ni. So, basically dalam blog ni memang Sha banyak post mengenai Premium Beautiful, journey Sha dalam bisnes dan juga sikit tentang life Sha. So, bagi menghargai readers blog shakhalid.com ni Sha ada special contest untuk uols.


Yeahh ni la dia untuk korang. Dengan contest ni korang berpeluang untuk dapat 1 set Premium Beautiful secara PERCUMA. YES! its FREE okkk.. Worth RM2500 memang sangat la berbaloi-baloi.

Untuk dapatkan FREE Premium Beautiful ni of course ada syaratnya tau. So, kalo korang memenuhi criteria-criteria di bawah ni jommm join contest ni tau 

Syarat-syarat :

  1. Bukan agen Premium Beautiful corset
  2. Belum pernah pakai Premium Beautiful corset
  3. Perempuan sejati 😛
hah tu je syaratnya. Senangkan so next step yang korang kena buat ialah whatapps pada Sha di 011-3775 8674 atau submit form contest details ni
  1. Nama
  2. Lokasi
  3. Ukuran Badan click sini CARA UKUR
  4. Snap gambar dari bahu ke kaki untuk Sha dapatkan ukuran yang lebih accurate
so itu je.. senangkan 😊  jangan lambat-lambat untuk submit contest ni dan inshaAllah pemenang Sha akan umumkan selepas cuti raya ni. Cubalah k..Mana tau ni rezeki korang untuk dapat 1 set Premium Beautiful PERCUMA

Have a nice day 💝



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Contest Premium Beautiful PERCUMA

Dilema isteri : Antara suami dan kerjaya

Assalamualaikum & selamat bekerja semua 💞

Harini Sha nak share sikit ilmu dari buku yang Sha baru baca. Actually lama dah beli buku ni tapi tak habis-habis baca sebab menghayati gitew heheh..Sha ni memang jenis suka beli buku banyak-banyak pastu akan baca sikit-sikit. Kira bukan abiskan satu buku then baca lagi satu buku hehe sebab sejenis perangai tak sabar so nak tau semua isi setiap buku. ok cerita panjang plak..

Orite berbalik pada tajuk kat atas tu, ni antara topik yang ada dalam buku yang Sha baca ni..ok jom sha share 

"    Ramai dalam kalangan para isteri pada zaman ini, tidak menafikan karier memainkan peranan penting walaupun pada masa yang sama menggalas tanggungjawab sebagai isteri. Mereka masih beranggapan, walaupun hebat mana pun jawatan yang disandang, ia tidak akan mengganggu tugas sebagai isteri.

Tetapi dalam hal ini, mungkin ramai isteri yang terlupa, ketika berhadapan dengan ALLAH S.W.T di akhirat kelak, mereka akan ditanya sejauh manakah mereka melaksanakan amanah dan tanggungjawabnya sebagai isteri?

Mana satukah yang lebih penting, mengutamakan karier atau melaksanakan hak terhadap suami? Berdasarkan situasi sekarang ini, mereka akan mengatakan kedua-duanya sama penting. Cuba perhalusi apakah pesanan Rasulullah SAW kepada kaum wanita ini:

'Wahai para wanita, kalaulah kalian mengetahui hak suami ke atas kalian, nescaya salah seorang kalian akan sangup menyapu debu yang ada pada kedua-dua telapak kaki suami menggunakan kemuliaan kulit mukanya.'- HR Ibn Hibban dan Al-Bazzar

Berdasarkan pesanan Rasulullah SAW ini, diharapkan kaum wanita segera menyedari perkara ini. Tidak dinafikan ada juga wanita yang berjaya dalam kerjaya tetapi gagal dalam menguruskan rumah tangga dan hak terhadap suaminya.

Tetapi apalah makna kejayaan itu sekiranya suasana rumah tangga tidak terurus. Mereka lebih berkiblatkan kerjaya berbanding menguruskan rumah tangga sedangkan tugas sebagai ibu dan isteri yang baik itulah yang dituntut oleh agama.

Wanita solehah sentiasa sedar tanggungjawabnya terhadap rumahtangga. Meskipun berjawatan tinggi dan berpengaruh tetapi itu hanya di tempat kerja. Manakala apabila berada di rumah, mereka tetap sebagai ibu dan isteri yang perlu memberi perhatian kepada keluarga dan tidak menyerahkan sepenuhnya kepada pembantu rumah.

Wanita bekerjaya wajib meletakkan suami dan rumahtangga di tempat teratas kemudian barulah kerjaya di tempat kedua. Namun yang penting setiap wanita yang bekerjaya, meniatkan segala apa yang dilakukan untuk mendapat redha  ALLAH S.W.T dan suaminya.

Jika mereka mendapat redha kedua-duanya, masalah tidak akan timbul dan ALLAH SWT akan memberikan jalan keluar penyelesaian apabila berhadapan dengan sebarang masalah."


okeh tu je hehehe copy paste je..so ni apply untuk kita semua kot sebagai isteri dan dalam masa yang sama still kerja or buat bisnes. Peringatan untuk Sha juga, sama-sama la kita buat yang terbaik. If korang nak baca banyak lagi pesanan Rasulullah pada kita sebagai wanita. Boleh cari buku ni, memang sangat touching bila baca. Kadang kita rasa susah dengan ujian sebagai wanita tapi nasihat dan wasiat Rasulullah pada kita ni boleh jadi penyedap hati kita inshaAllah 😘



ok selamat berpuasa & happy reading uols



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Dilema isteri : Antara suami dan kerjaya

HARI RAYA GIVEAWAY

Assalamualaikum semua 💞

Sempena dengan Ramadhan yang mulia dan kedatangan Syawal nanti. Sha nak buat promosi istimewa untuk peminat Premium Beautiful dan Bio Velocity Sleep Mate (BVSM).

Dengan setiap satu pembelian secara TUNAI atau CREDIT CARD untuk Premium Beautiful & BVSM korang berpeluang untuk dapat satu CABUTAN BERTUAH. Lagi banyak beli lagi banyak la peluang korang dapat kay. Hadiah istimewa untuk CABUTAN BERTUAH ni ialah SMARTPHONE 😍😍  yeayyy hehhe

So, jangan lepaskan peluang keemasan. Mana tau dapat beraya dengan smartphone baru kan kan kan. Nak beli? Contact je Sha 011-3775 8674.







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
HARI RAYA GIVEAWAY

PUASA dan GASTRIC ?

Salam 12 Ramadhan untuk semua. Semoga puasa kali ni baik-baik dan sihat-sihat semua. InshaAllah kalau badan sihat nak beribadat pun mudah kan?

Biasa masalah sejagat kalau time puasa ni ialah gastric. Rasanya ramai yang masa puasa ni akan kena gastric tapi actually ada je cara untuk prevent dari semua ni berlaku.


Macam Sha dulu-dulu if puasa kalo salah sikit je confirm akan migrain, normally migrain ni sebab angin dalam badan. Dan tatau laa punca angin ni dari mana huhuhu.. If pergi jumpa doctor kalo migrain dia akan cakap sebab minum teh or coffee, makan coklat, cuaca terlalu panas.. tu je la alasan yang doktor akan bagi padahal takde la plak macam minum or makan sangat semua tu. Masalah utama rasa sebab angin dalam badan.

Tapi Alhamdulillah macam pengalaman Sha sendiri berpuasa masa pregnantkan Zulaykha & ganti puasa masa breastfeeding kan Zulaykha ni memang kurang masalah migrain or angin ketika puasa. And until now pun actually Sha still breastfeedkan Zulaykha. Apa yang Sha noticed masa sahur sha minum Min Kaffe & makan 2 biji Hai-O garlic. Actually garlic ni memang sangat-sangat membantu untuk buang angin dalam badan. Sangat-sangat membantu..try laa kalau uols ada masalah sama dengan Sha.. Sha just share tapi it really worked for me...Alhamdulillah






Satu lagi cara yang korang boleh pratikkan ialah pakai fullset Premium Beautiful corset masa puasa. Sebab bila pakai premium beautiful ni akan buatkan korang tak rasa lapar dan bantu untuk elakkan gastric. heheh boleh la recap balik testimoni salah sorang yang ada gastric yang pakai corset Premium Beautiful 8 jam sehari masa berpuasa. yeahhh its really helps




Premium Beautiful : Real Testimoni dari Ayuni

So far, saya dah pakai Premium beautiful ni selama 2 bulan dan saya pakai konsisten, 8 jam or lebih dalam masa sehari. Yang bestnye uollss, bile uollss pakai Premium Beautiful ni, uollss x rasa lapar. Seyes nokk.. Mak dah tried and memang berkesan. Itu yang boleh turun berat badan tewww


Actually, saya ni ada gastrik tau. Saya tahu saya ada gastrik bile 1 hari tu, saya diserang hendap dengan sakit perut yang sangat kritikal. Apa2 yang saya makan, saya akan muntah balik even air masak. So, saya pergi jumpa doc, and she said that I have a gastric.. OMG!!


*terkejut campur sedih waktu ni..

So berbekalkan hati yang lara ini, saya pon informed my parents and mr supportive about this. How shocked and sad they are.. *tragis waktu ni.. hehehe.. Jadi, after I meet this lovely motivated person, Kak Sha Khalid, she did informed me that wearing Premium Beautiful also can help you reduce your gastric. Bile saya dengar statemenet Kak Sha tu, saya terus terkebil-kebilkan mata saya yang comel, and berazam untuk melupuskan gastrik dari hidup saya.. Hahaha *gelak jahat

And memang betul apa yang Kak Sha cakap. Alhamdulillah, saya dah x perlu risau pasal gastrik, sebab saya pakai Premium Beautiful. Sebelum bulan puasa hari tu, saya puasa sunat bulan Rejab and Syaban, everything going on well. Pernah satu hari tu nookk, mak x bangun sahur. Tapi, disebabkan mak pakai Premium Beautiful ni, mak condifent confident, mak puasa jeww.. And Alhamdulillah saya dapat bertahan sampai time buka puasa and paling happy sebab dalam bulan puasa ni, if x terbangun sahur pon, saya confident saya akan OK! 

Sebenarnye, bile kita pakai satu set Premium Beautiful ni, secara automatik, die akan memeluk erat *x tahu nak bagi ayat apa yang sesuai* tubuh badan kite. Sebab itulah, angin x akan masuk dalam perut kita and itu yang mencegahkan kite dari kena serang hendap dengan gastrik teww.. 

And bile uollss pakai Premium Beautiful ni jugak, uollss x akan rasa nak makan banyak, so it reduces your meal quantity and consequences of that, berat badan uollss akan turun la.. Especially dalam bulan puasa ni.. Cepat je turun, macam saya.. hihi


So apa lagi korang.. Sambil membantu menghilangkan gastrik, hilangkan jugak lemak-lemak di badan, ramping dan melaram di hari raya nanti kan hikss.. just whatapps or call sha untuk fitting yeah ;p



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
PUASA dan GASTRIC ?