Advertisement

Diamond Night Award 2012

21 April 2012 lepas berlangsung Diamond Night Award 2012 yang gilang gemilang kat MIECC, Mines. Event start kul 8 malam. Alhamdulillah, sekali lagi Sha naik pentas untuk 2 award, Car Fund Achiever dan Double Diamond Manager (DDM). DDM selangkah lagi ke pangkat paling tinggi dalam bisnes ni iaitu CDM. Syukur sangat2. Perjalanan bisnes setahun lebih ni rasa berbaloi2 sangat bila dikenang.

Alhamdulillah business partners pun ramai yang datang meraikan. Lagi la seronok sebab dapat jadi peransang pada mereka. Kepada mereka semua, sama2 kita capai kejayaan dan enjoy sepanjang perjalanan bisnes ni. Sha akan sentiasa ada untuk guide & bantu korang semua. Muahsss.

Selain Sha, bisnes partner lain yang naik pentas ialah Ieja dan Yong. Tahniah kat mereka. Keep up the great work. Together we achieve more.

premium beautiful corset 1
Ready nak terima award. Perjalanan majlis memang berjalan lancar. Tabik kat organizer

premium beautiful corset 2
First award haritu, Car Fund Achiever.

premium beautiful corset 3
Group photo lepas terima award.

premium beautiful corset 5
Second time naik pentas, untuk pangkat DDM

premium beautiful corset 6
Ieja, terima award Diamond Sales Manager (DSM) & Car Fund

premium beautiful corset 7
Dengan 'ibu' kami dalam bisnes, Madam Lam. Tenkiu madam for all the support.

premium beautiful corset 10
Dengan group SSM Za dan SSM Yanti

premium beautiful corset 12
Dengan group DSM Ieja

premium beautiful corset 13
Dengan group bakal DSM Mimie

premium beautiful corset 14
Memang ramai orang malam tu, penuh dewan MIECC!

premium beautiful corset 16
Bersama orang kuat syarikat, founder dan MD, Mr Tan Kai Hee dan Advisor, En Kamaruzzaman

premium beautiful corset 17
Beautiful ladies under my TEAM!!

premium beautiful corset 18
Semua yang naik pentas malam tu dalam group kami.. Go Go CDM!!

Hopefully you all enjoy the photos. Ramai yang tanya macam mana Sha achieve all these dalam masa yang singkat, walaupun just part time buat bisnes. Sha boleh share, let's meet up and have a chat. Siapa tahu, you are the next yang diraikan dalam majlis anugerah akan datang!! 

Keep my contact info yea:

012-2151541
kebayalabuh@gmail.com
FB : sha khalid





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Diamond Night Award 2012

Premium Beautiful Trip Part 2 : Rosada & Dam Square, Holland

Hello, my beautiful readers. This is my second entry about our trip to Holland & Belgium. This entry is about the places that we visited in Holland. You can also read my first entry about our trip to Belgium. Enjoy reading as much as I am writing it. :D

Lepas meninggalkan Belgium, we went to the first place for shoppinnggg... Hehe. Tempatnya nama Rosada, kat sini la locals shopping. Harga kat sini memang murah2 compare to Malaysia. Dan satu lagi Sha lupa mention, kalau shopping kat Belgium dan Holland (dan mana2 negara Eropah) boleh claim tax rebate. Quite a lot, from 10 to 14 percents. That is on top of any discounts kat store tu.

Lepas Rosada, we had our lunch kat Indonesian restaurant kat Amsterdam.

Lepas tu, shoppinnng lagiiii.. Kali ni kat Dam Square. Kawasan square ni banyak boutique2 yang terkenal. Ada jugak kedai2 souvenir. Tempat ni jugak dekat dengan Royal Palace (tempat Queen Beatrice buat acara rasmi) dan National Monument. Memang seronok shopping kat sini. Harganya lebih kurang RM500 - RM700 murah daripada kat Malaysia.

Acara shopping sampai la malam.. Hehe.. Dan malam tu we ollss check in kat Mecure Hotel Amsterdam. Hotel ni lebih kurang 15 minit dari center bandaraya Amsterdam. Belakang hotel ni ada terusan yang cukup cantik.

Lastly, enjoys the photos in Rosada and Dam Square.

premium beautiful 1
Rosada welcomes us

premium beautiful 2
Time ni sampai awal, Rosada pun tak bukak lagi

premium beautiful 3
Bodyguards

premium beautiful 4
Ready to shop!!

premium beautiful 5
Muke happy dapat shopping. :D

premium beautiful 6
Hasil tangkapan

premium beautiful 7
Landskap Amsterdam memang lawa dan bersih

premium beautiful 8
Kat Amsterdam dapat penarafan UNESCO. So, bangunan lama mmg dijaga.


premium beautiful 12
Restoran yg kitorag makan

premium beautiful 13
Makan time!!

premium beautiful 14
Palace yg Sha cakap tu

premium beautiful 15
Kesejukan tapi puas sebab dpt shopping


premium beautiful 16
Ni kat kedai kebab dekat Dam Square

premium beautiful 17
Ni kat Dam Square. Ala2 bird feeding.. Kat belakang tu National Monument

premium beautiful 18
Bilik kitorang

premium beautiful
Ni la terusan yg Sha cakap belakang hotel tu

premium beautiful 19
I am in Amsterdam!!


Ramai yang tanya, macam mana cuaca kat sana. Masa pergi haritu agak sejuk. Sha pakai baju 3 lapis, long john, t-shirt dan jaket pun still rasa sejuk. Sarung tangan WAJIB, kalau tak memang tak tahan sejuk. Lip glose pun WAJIB sebab lama2 bibir akan pecah2. If you have any enquiries about the trip, do drop your comments.. :D 


Dan, banyak lagi gambar2 yang Sha upload kat fb. Do add me as your friend yea, boleh layan gambar2 tu.




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Trip Part 2 : Rosada & Dam Square, Holland

Premium Beautiful Trip Part 1 : Brussels

From 11 until 17 April 2012, Sha, husband and my beautiful business partners went to Belgium & Holland. It was a FREE trip sponsored by our company and around 120 of us qualified for it. It was really an enjoyable trip and this is one of the entry of the places that we go. Enjoyysss.

This entry is about Brussels. Kami pergi ke sana straight dari Schipol airport. It took around 3 hours to reach Brussels. Sha suka kat Brussels ni sebab bandaraya dia tersusun. Ada bangunan baru dan lama. Dan orang2 kat sini really properly dressed. Semua nampak bergaya.

Kat Brussels, kami pergi ke Atomium. Atomium ni bangunan bentuk atom tapi dibesarkan berbillion kali ganda!! It was built in 1958 dan masih berfungsi sehingga sekarang. Just imagine skills dan teknologi orang2 Belgium jauh ke hadapan berbanding kita.

Pastu, we had our lunch kat La Moule Sacree, one of the restaurant dekat dengan Royal Museums of Fine Arts.

After that, we went for shopping near the Manneken Pis. Manneken Pis ni actually lagenda orang2 Belgium. Panjang citernye, klu nak tau Google ye.. :D

Malam tu we stayed at Thon Hotel Brussels City Center. Hotel ni memang tengah2 bandaraya Brussels. Enviroment dia pun cantik, dan one thing Sha perasan, town dia amat bersih.

So, enjoy photos masa trip kat Belgium ni ye..

premium beautiful 12
Eija, Ain & me at Manneken Pis

premium beautiful 1
all of us Green Leader at Atomium

premium beautiful 10
Me kat tgh2 bandar Brussel

premium beautiful 11
Dalam restoren nak lunch ..sejuksss


premium beautiful 13
Me at Hotel Lobby

premium beautiful 14
muka fresh pagi2 di Brussels

with my biz partner Eija & Duan..muka happy jee dapat trip FOC ;-)

premium beautiful 16
kt area hotel


premium beautiful 2
Suka pic ni..sebelum ni google je tgk Atomium ni now betol2 depan mata..likeee

premium beautiful 3
tulips di Atomium

premium beatiful 4
bandar Brussels

premium beatiful 5

premium beautiful 6

premium beautiful 7


premium beautiful 9

premium beautiful 12
Muka happy lepas shopping ;-)

premium beautiful 17

premium beautiful 8


Alhamdulillah, trip ni hasil kerja keras dalam bisnes. Selepas experience ni, memang rasa berbaloi buat bisnes walaupun just part time. Ramai yang teruja tengok gambar2 trip ke Europe, especially gambar bunga tulips dalam fb Sha (tu nanti Sha buat entry lain ye), tapi apa kata kita sama2 join dalam trip akan datang? Do give me a call/sms or e-mail.

012-2151541
kebayalabuh@gmail.com



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Trip Part 1 : Brussels