Perempuan vs Handbag

Thursday, December 20, 2012

So excited bila sebut HANDBAG! yeah Sha memang suka handbag.
Sha rasa semua perempuan suka handbag. Tak kisah handbag dari brand apa sekali pun. Nowadays Sha tengok teenagers pun dah pakai designer handbags paling koman pun COACH.

Sha start kerja dulu pakai handbag Vincci & MNG je, itu je yang termampu..Alhamdulillah dari takde kan..tu pun rasa dah cukup bergaya..tp Sha memang simpan azam yang satu hari nanti aku nak jugak pakai designer handbag! Masa tu Sha just aim nak beli Coach, maklum la i tak expose sangat..i tau coach je that time hehe, lepas tau harga Coach berapa terus rasa cam..OMG habis kot setengah gaji aku..nak bayar hutang lagi. So simpan je la IMPIAN tu senyap-senyap.

Dalam simpan impian tu Sha started blog hopping. Segala blog yang jual designer handbags Sha browse & sampai terjumpa blog my mentor Hanis, perkara wajib Sha buat before start kerja ialah baca blog Hanis & blog yang jual designer handbags as a Motivation. Diam-diam Sha simpan IMPIAN yang satu hari nanti aku nak jugak pakai designer handbag. Aku nak rasa macamana pakai designer  handbag. Seriously memang my passion towards handbag Allah je yang tahu..tak kisah brand apa asalkan Sha suka confirm nak juga beli..

And this is also ONE of my REASON why i choose to venture in this business, sebab nak fullfil my dream to wear designer handbags. Sebab all this 7 years kerja makan gaji memang Sha tak penah sekali pun dapat beli designer handbag paling mampu pon Coach from my friend's blog. So dapat a bit cheaper, Alhamdulillah masa tu pon dah rasa feel sebab dah dapat apa yang diidamkan.


Bila dah buat business Sha rasa dah mampu beli designer handbag guna duit sendiri & all my designer handbags have their own sentimental value.

Started from my first GUCCI, Sukey Guccissima Medium yang Sha beli guna my first BONUS from my side income business.

premium beautiful
lunyai dah pakai, puas hati !

Next target masa tu nak beli lagi handbag, and kebetulan masa tu ada FREE Trip to Hong Kong. And Hong Kong plak one of the country yang sangat best if nak shopping designer handbag. Terus aim nak beli PRADA! and masa tu Sha bawak duit shopping15k ke Hong Kong and beli my first Prada handbag & first LV wallet!

premium beautiful
gambar blur plak..  Ini lah my first Prada, PRADA Gaufre Nylon Tote & LV Insolite wallet

Bila dah dapat GUCCI & PRADA rasa ok lah cukup la tu..kira dah dapat 2 ni rasa puas hati sebab sebelum ni rasa cam mimpi je nak wearing all those designer handbags ni..sehingga la free trip ke HOLLAND & BELGIUM! Sebab bila melancong Sha tak perlu fikir apa-apa except SHOPPING. So, I bought my first BURBERRY

premium beautiful
ni handbag yang Sha paling suka pakai ;-)  Haymarket Check Tote bag

Bila dah rasa pergi travel beli handbag especially Europe Trip memang terus simpan impian nak beli dan beli lagi designer handbag. And my target for FOC Trip to LONDON & PARIS nak beli Chanel @ DIOR and LV Handbag! In Sha Allah..will reveal soon my wish list ;-)

And sebagai PENUTUP 2012, Alhamdulillah dari BIG BONUS from my business dan juga sebagai self reward untuk segala penat lelah berbisnes
Sha menghadiahkan diri sendiri sebiji lagi PRADA 

premium beautiful
Prada Vitello Daino in  Edera. Im in LOVE with this color!

premium beautiful
my NEW BABY & penutup tirai 2012! 

Honestly, I aim for more and more designer handbags in future besides others targets in my LIFE ;) In Sha Allah. Syukur Sha berani memulakan langkah pertama dulu untuk buat business, dari tak mampu  nak beli Alhamdulillah mampu dan in sha Allah satu lagi impian akan tercapai.....





You Might Also Like

0 comments

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Like us on Facebook

Subscribe