Ads

Advertisement

My Personal Experience as a Part Time Businesswoman

Salam Ramadhan kepada semua readers blog Sha. Semoga Ramadhan kali ni memberi seribu satu makna dalam kehidupan kita semua ..insha Allah

Rasa macam sekejap je Tahun 2013 ni berlalu..now dah masuk bulan July and bulan Ramadhan and less than 1 month from now dah raya. How time flies kan, and untuk entry kali ni Sha just nak share my own experiences buat business secara part time sebelum ni.. Sebab ramai sangat orang tanya, tak kira clients or my business partners sendiri.. So why not Sha just share in public kan..

Sha started business ni 2 years ago when I was still a Software Engineer at IBM. Kerja 10am-6pm as a normal worker. Ada deadline..ada Manager..ada team lead..ada team members..ada semuanya macam orang yang bekerja..and as a software engineer satu perkara yang betul-betul Sha tak suka is bila ada project..sebab kalo ada project confirm ada deadline..kalo ada deadline so akan busy..kalo busy tak boleh focus business..oh no no no ..hehehe sebenarnya if ada project ke tak de project ke kalo tak ada planning and time management yang betul satu apa pun tak boleh buat..

So normally apa yang Sha buat simple je.. You have to PLAN your work & work your PLAN.. and the best thing is, I am just using Internet in my business.. So anytime anywhere Sha boleh on business mode..contohnya update Facebook, Instagram or Twitter just guna smartphone je. Pagi before start kerja, during lunch time or after work u all boleh update all your necessity. And clients can reach you anytime..best kan? sambil-sambil meeting pun ada orang hantar email tanya 'u buat business apa?' 'share macamana you buat business boleh?' 'bila nak set appointment nak jumpa i' hehe ..sebab tu masa meeting boleh sengih-sengih sendiri and kena perli dengan boss..

During bulan Ramadhan buat business lagi best sebab by the time nak raya bonus dah masuk ..and bulan Ramadhan ni rezeki memang sangat-sangat murah sebab semua orang nak cantik di Hari Raya so demand Premium Beautiful memang banyak.. 2013 tahun ke 2 Sha berbusiness di bulan Ramadhan and Alhamdulillah rezeki berniaga di bulan Ramadhan memang luar biasa..

For me doesn't matter you buat business full time ke part time, if kita ada desire untuk berjaya insha Allah jalan and cara sentiasa ada. It's all in your hand so, 

Just Do It :) 

premium beautiful business days
With my besties, Puteri & Zaira at IBM..







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
My Personal Experience as a Part Time Businesswoman

0 comments:

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.