Advertisement

I LOVE My PART TIME Business !!!



Bermula hanya mahu dapat additional income untuk SAVING..Tapi seiring dengan income yang dapat 5 figures every month Alhamdulillah dapat jugak benefits lain..syukur sangat..semuanya dalam masa setahun & konsisten..sesungguhnya apa yang dapat ni memang tak pernah Sha terfikir & termimpi nak dapat...tapi memang setiap USAHA yang kita lakukan pasti Allah akan bagi ganjaran yang setimpal..


FOC Trip 3 Kali Setahun dengan Package VIP.. Hong Kong Disneyland, Holland & Belgium, Vietnam & NOW Guangzhou

Rewards for achievement : Tabung Kereta, Jam tangan for 100,000 sales/month & Pen for Double Diamond Manager

Perempuan memang tak boleh dipisahkan dengan SHOPPING!!!Alhamdulillah boleh shopping tanpa was-was ;)

Sambil bercuti sambil jumpa clients..memang best..HAPPY bila tengok anak-anak HAPPY!!

Melaram;-) hehe kalo tak buat business tatau bila nak pakai dress cantek-cantek..Biasa la kan perempuan memang suka pada kecantikan ..

Be in the RIGHT GROUP, RIGHT LEADER & GOOD TEAMWORK !!! 
Sha : 012-2151541
Email : kebayalabuh@gmail.com





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
I LOVE My PART TIME Business !!!

iCity Shah Alam

12 February 2012 yang lepas Sha n Hubby bawak anak-anak berkunjung ke iCity Shah Alam. Ramai yang bagi komen seronok kat situ, so nak tahulah apa yang specialnya. Time pegi ni memang sangat-sangat sesak maybe sebab cuti panjangkan..so agak panas laa sebab sangat pack dengan orang.


lampu merata-rata

Kitorang pegi dengan Ain n family. Kitorang sampai dalam pukul 8 malam. Masa ni kereta banyak beratur nak masuk, yang nak keluar pun banyak. So, kesimpulannya, iCity ni memang attraction kat Shah Alam ni sebab tak de tempat lain kot nak pegi ;-)



Tapi sesiapa nak pegi sini diberikan amaran, pakai kasut yang selesa ye. Sebab ada pendakian-pendakian dan penapakan yang perlu dibuat heehe memang rasa sangat-sangat tah ape2...tapi layankan je..berbukit bukau..

 muka selebet sebab dari biz apmt terus lari ke sini hihi
Me & Ain..rumah we ols dekat so senang nak plan g mana2

Adik dengan pedang saktinyaa ehehe

Q nak naik eye on malaysia ;-)

Dari kemuncak eye on malaysia...wuhuuuuu...gayat!!!

Overall budak-budak ni yang paling seronokss...puas hati sebab dapat bawak dorang jalan-jalan..cuma nak kata best sangat pon ermmmm...biasa je laa..tapi kalo budak-budak mana ade memilih dorang ok je..mak budak plak lagi prefer pegi shopping complex ;-)



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
iCity Shah Alam

SM/SSM Award 2012

Alhamdulillah, event SM/SSM Award 2012 berjalan dengan jayanya pada 18 Februari lepas di Menara PGRM, Cheras. Sangat excited sebab event ni untuk award mereka dalam business yang sama-sama Sha buat. Sha kira-kira dalam 700 orang yang terima award kali ni. Rasa cam sekejap je masa berlalu sebab dulu Sha yang  ambil award but now meraikan business partners yang ambil award..

Bestnya business ni sebab 3 kali setahun sure ada grand event yang macam ni..seronok sangat bcos time ni la kita boleh nak melaram, boleh shopping dress, make up dengan make up artist. Sangat teruja sebab dalam dewan tu meriah dengan dress yang cantik-cantik color hitam/merah...if tak buat business memang  tak boleh la nak melaram macamni. Untuk event ni Sha prepare last minutes, sehari sebelum event baru prepare huhu so, hasilnya tak de la meriah sangat hehe..


So, meh kita enjoy gambar-gambar sekitar event ni ye...

Abaya & selendang from Najjah & Make up from Marina Muhielara

Me & Hubby
With my mentor, CDM Hanis Haizi

SM Yanti, Me, CDM Hanis Haizi, SSM Iza
my biz partners with CDM Hanis Haizi

SSM Ekah tengah Q nak ambil award

Turn Iza plan for award








All of us di bawah pimpinan CDM Hanis Haizi

So, Congratulations untuk semua yang dapat award SM & SSM!!Semoga business kita semua makin maju untuk tahun 2012 ni..insyaAllah.


Pinjam kata-kata salah sorang speaker petang tu, Dr Hafiz:-
Kalau makan gaji, memang cukup-cukup untuk makan...

Pada sesiapa yang nak tahu mengenai bisnes ni
call/sms Sha, 012-2151541.



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
SM/SSM Award 2012

Premium Beautiful Reward Jam Tangan ~ 100,000 sales in a month

Alhamdulillah sebagai pembuka tirai 2012, my husband achieved 100,000 sales in a month..ini semua dengan product Premium Beautiful sahaja yee ;-) so, jejaka diluar sana ni memang peluang yang sangat-sangat luas untuk uols juga explore. Jual 'baju dalam' tapi boleh dapat 5 figures every month..why not?betol tak?? hehe. Alhamdulillah, it's is all about T.E.A.M.W.O.R.K.

CDM Kak Ana sampaikan reward

So, last week at out centre B32 ada penyampaian reward untuk excellent achievers and my husband one of them. Ini la menariknya business ni, mula-mula husband support dari belakang jee..teman ke sana sini, jadi driver, jadi technical advisor tapi sikit-sikit mula berjinak terus dalam bidang business, sebab husband sendiri nampak from the business boleh saving lebih dari biasa..Alhamdulillah..

My business partners with CDM Hanis & CDM Raz

Me & Hubby, DSM Zaer 
Untuk closing January sahaja 31 orang dapat reward Jam Tangan di B32..fuhhhh memang sangat-sangat luas pasaran Premium Beautiful kan??ni yang lagi bersemangat nih!!yang bestnya dapat reward Jam Tangan as a symbolic for 100,000 sales/month dapat jugak FOC trip to Vietnam. Memang kalo dari kerja hakiki sukar lah nak dapat..tapi from this business IMPOSSIBLE IS NOTHING!!


Qualifiers Guangzhou!!!!

Antara yang dapat reward

Semua bersemangat waja & bakal-bakal diamond!!

Bakal DDM Eija, Bakal DSM Fetty & Me 

Me with Bakal DSM Mimie Yasmien

So, anyone interested to get this free JAM TANGAN + GUANGZHOU FOC TRIP???
Sha : 012-2151541
Cepat grab peluang ni sementara Trip Guangzhou masih ada!!!



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Premium Beautiful Reward Jam Tangan ~ 100,000 sales in a month

Upcoming Great Leader

Alhamdulillah...rasa syukur sangat-sangat ke hadrat Allah Sha dipertemukan dengan business Premium Beautiful ni..Syukur sebab dipertemukan dengan leaders yang sangat-sangat memahami keperluan usahawan..Alhamdulillah sepanjang Sha berbusiness sudah setahun ni sentiasa dicurahkan dengan ILMU. Kalau TANPA ILMU, Sha rasa memang takkan sampai ke tahap sekarang ni..Betul la kan bak kata pepatah 'Tuntutlah ILMU sampai ke Negeri China' Kalau ikutkan sebenarnya, sampai kita tutup mata pun ILMU kena ada.


Suami yang sentiasa menjadi tulang belakang kejayaan isteri..syukurr

So, baru-baru ni, our great leaders CDM Chan, CDM Abg Lan & CDM Kak Ana telah menganjurkan Seminar DSM yang sangat-sangat BERPRESTIJ di Awana Genting, ilmu yang diorang bagi ni memang tak boleh dapat kat mana-mana seriously. Seminar ni diadakan pada 4 February 2012 - 5 February 2012, 2 hari 1 malam lah we ols bekampung mengaut ilmu di sana.



Insan yang bertanggungjawab mencanai Sha sehingga menjadi DDM Sha Khalid, Thanks CDM Hanis

Our idol, CDM Kak Ana multimillionaire..kagum sebab setiap anak beliau dah ada saving 1 juta.
yup! Sha buat business ni pon untuk dapatkan savings.

Syukur sebab bernaung di bawah bumbung yang betul-betul kukuh. Kukuh dari segi Kepimpinan, Ilmu, Budaya & Silaturrahim. Tak ternilai rasanya dengan apa yang Sha dah dapat sekarang ni. Thanks my great mentor CDM Hanis Haizi yang sentiasa support & beri bimbingan pada Sha sampai ke tahap ini. Alhamdulillah first time Sha pergi seminar berprestij ni dah bawa my business partners together iaitu DSM Eija & Husband. Seronok & manisnya business ni sebab kita memang tak boleh berjaya berseorangan kena ada TEAMWORK. InsyaAllah my target next year boleh bawak seramai mungkin untuk sama-sama rasa seminar yang sangat-sangat berprestij ni. Ameennn.

Joms kita layan pics masa di Seminar ni..enjoysss


With CDM Hebat di B32, CDM Kak Ina

Nasihat & tips bagi memudahkan semua leaders berbusiness

Sambil makan sambil gosip ;-)

We ols sidelines..tapi ikatan silaturrahim antara kami sangat-sangat utuh..Alhamdulillah..


Tea time..food kat sini memang sedapp...
Ini lah bilik we ols..sangat selesa..

Usahawan-usahawan jelitass & bergayass ;-) Sahabat Sejati insyaAllah

Diamonds yang bersinar-sinar!!first time attend seminar yang memang tak ngantuk langsung!!!!

Gedixxx
syukur..syukur..syukur..itu sahaja perkataan yang boleh describe apa yang Sha rasa selama dalam business ni. Apa yang diidamkan dulu hanya la SIDE INCOME untuk buat SAVINGS sendiri & anak-anak...tapi Alhamdulillah apa yang Sha dapat LEBIH dari tu, ialah dapat kenal erti sahabat sejati, dapat pengalaman hidup yang tak boleh dijual beli, dapat kenal erti cinta suami (yelah sanggup je ikot Sha kemana-mana & tolong jaga anak2) & dapat mengajar Sha erti SABAR, sebab saya bukan seorang yang penyabar..tp Alhamdulillah memang dari business ni boleh membersihkan hati luar & dalam insyaAllah..

Doa & Harapan Sha untuk Tahun 2012, agar diberi kesihatan & kewarasan untuk Sha guide & bantu seramai mungkin business partners & future business partners untuk sama-sama menyinar bergemerlapan pada TAHUN 2012 insyaAllah.

For future business partners, Interested to be part my team??? 
Call/sms Sha : 012-2151541






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Upcoming Great Leader

FOC Trip to Guangzhou, China

Tuah ayam nampak dikaki, tapi tuah manusia tiada siapa yang tahu. Macam tu la boleh diibaratkan life Sha sekarang. Bila difikirkan & diimbas setelah hampir 9 tahun bekerja belum pernah sekali pon Sha pergi bercuti ke Oversea. Tak pernah termimpi, passport pon tak pernah ada sebelum ni. Tapi, syukur sangat-sangat Allah bukakan hati Sha seluas-luasnya untuk buat business Premium Beautiful ni & Alhamdulillah bertitik tolak dari business ni jugak Sha merasa menjejakkan kaki ke luar negara. Passport kali pertama buat pon sebab dapat free trip daripada business ni. 

Pakej melancong dari business ni semua 5 stars treatment, naik MAS, tinggal di 5 stars Hotel, makan semua ditanggung even duit shopping pon dapat dari buat business jugak. Makna kata semuanya dari business tayah pening-pening nak fikir duit gaji. 

Alhamdulillah, 1st Trip Sha dengan business ialah Hong Kong Disneyland, memang sangat-sangat seronok sebab pergi dengan business partners & rakan-rakan business yang lain. Memang kitaorang all out shopping & bersuka ria..sangat seronok!!!

happe faces!!sebab boleh enjoy all out!!!

2rd Trip to Holland & Belgium, my very first trip ke Europe. Angan-angan selama ni Alhamdulillah jadi kenyataan. InsyaAllah akan terbang ke Europe bersama-sama dengan my business partners on April 2012. April = my wedding anniversary..wehuuu anniversary celebrate kat Eiffel Tower ke??hehe mana tau terlajak ke Paris ye tak?. Ya Allah syukurnya..sebab dulu nak jalan setahun sekali pon berkira sebab budget tak ada..Alhamdulillah sekarang dah mampu nak melancong sebab nya FOC ;-)





3nd Trip, tak pergi pon lagi :-). Baru je berakhir pakej ni bulan January yang lepas iaitu pakej ke Vietnam!!! InsyaAllah Sha & my business partners akan terbang pada March 2012, March = my birthday month ;-) so memang plan nak celebrate birthday di Vietnam nanti..can't wait!!!! Fuhh 2 bulan berturut-turut melancong FOC. 




and.......for my 4th Trip pula ialah Guangzhou, China.







dan ini lah PELUANG keemasan untuk sesiapa jugak di luar sana nak merasa melancong FOC sebab pakej ni baru sahaja bermula so peluang memang sangat-sangat cerah untuk korang semua melancong at least 3 kali setahun. Siapa tahu mungkin ini TUAH korang pulak kan ;-)



SO, just call/sms/email Sha for appointment & Sha akan SHARE macamana nak dapat FOC Trip!!
012-2151541 / kebayalabuh@gmail.com


~~~ Tiada kali kedua, kali ketiga mahupun kali ke-seratus, sekiranya TIADA kali pertama ~~~ DDM Fazi




If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
FOC Trip to Guangzhou, China