Aidilfitri 2012

Monday, August 27, 2012


Amaran : Entry ini adalah sangat panjang ..so berhati-hati bila baca takut Boss korang tengok je dari belakang ;-)

Sebelum Sha cerita lebih lanjut. Di kesempatan ni Sha nak ucapkan

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN KALO ADA SALAH & SILAP DAN HALALKAN MAKAN & MINUM..

Alhamdulillah Aidilfitri 2012 Sha & family sambut dengan sederhana sahaja. Maybe ada antara my blog reader yang dah tau yang nenek Sha telah kembali ke rahmatullah 3 hari before menyambut Aidilfitri. So, family memang sangat terasa kehilangan beliau malahan pulak beliau adalah satu-satunya nenek yang tinggal, lepas ni saya tiada lagi insan bergelar nenek even sebelah my side or my husband side..ermmm Al-fatihah semoga roh beliau sentiasa dicucuri rahmatNya & ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman..ameeennn..


Raya kali ni patutnya turn Perak, tapi telah bertukar turn ke Johor pulak ;-) hehe. For me terasa gak nak raya kat Perak tapi we all decide the whole cuti raya we spend in Johor, insyaAllah merdeka day ni baru balik Perak. So orang Ipoh jom meets up ;)


Kalo raya Johor, biasa la memang akan busy kol 5 pagi lagi dah bangun prepare all the food. My mum punye menu sejak berabad yang lalu kalo tak nasi minyak, nasi beriani or nasi jagung dengan segala lauk-lauk yang biasa 3 4 jenis huhu..tapi seronok sebab buka selalu dapat rasa camni kan..


Nasi beriani, daging beriani, rendang daging & sayur 

korang pernah makan ni??cam Sha orang Johor yang tak makan lemang just makan pulut ni je. ni namanya Pulut Kera kikiki..sedappsss uolsss. Husb first time makan dulu pon terus jatuh chenta..

After solat raya then baru buat acara bermaaf-maafan & bagi duit raya. For family pic plak tak cukup korum coz family Along & Angah takde :( dann lagi tak best sebab gambar pon limited coz husb tak bawak balik dslr..huhu tension!

Dengan bonda tercinta

gambar family yang proper..tapi Syakir tu pandang mana pon tatau lah..

tengok la nihh..pengsan okkk!

dengan my mum, budak belakang tu memang tak sah kalo tak berkepit

Ni tak sure acara bermaafan ke acara apa..haha
Syafi sedih sangat ..haha  
nak pergi menziarahi pusara Bak (ayah) & sedara-mara

Pusara my dad, Bak pergi meninggalkan kami sekeluarga sama dengan date Sha deliver Syafi. ok taleh imbas sure sebaldi air mata nanti.. semoga roh Bak sentiasa dicucuri rahmatNya..Alfatihah..

Makanya hari raya pertama hanya dihabiskan di kampung melawat sedara mara side arwah my dad. Makin tua terasa raya ni biasa-biasa je..yang bestnya dapat kumpul adik-beradik, betul tak??


Then, we all plan adik beradik raya ke Muar pulak on 3rd day raya, kami breakfast sate, lontong & soto kat Muar..seriously if korang pegi Muar sila breakfast sate k..memang marvelous..meh enjoy gambar lagi keh ;)


Gambar sate & lontong tak sempat ambil..gambar orang yang tukang makan je k..hehe. Me with Angah. Abg yang paling sempoiii
with my nephew...pendeknyee haku!
Rumah ke-2, with my nephew Ustaz Zarul..study kat Mesir tapii rawkss..
Ni kelompok orang-orang muda yee ;-)

Syakir & Afif
Then sempat juga beraya di rumah my biz partner from Ireland. Doctor Ain Kasuan, Ain ni kerja di Ireland now tengah balik bercuti kat Malaysia. We all just kenal thru blog & sebelum ni business together pon melalui Skype. Even jarak jauh memisahkan kami tapi tak de alasan untuk Ain buat biz side income & doctor pulak tu..memang respect betul dengan Ain ni. Jumpa Ain ni rasa tak puas, sebab macam-macam menda yang kitorang borak. InsyaAllah we will meet up again next time before Ain fly back to Ireland. 

Ain yang still in confinement period..tapi muka berseri-seri

OK itu sahaja cerita Hari Raya Aidilfitri 2012 saya..harap korang semua terhibur..mcmana pulak hari raya korang eh???nanti comment la entry ni & paste link cerita hari raya korang k..kita share kemeriahan hari raya bersama..till we meet again....daaaaa



You Might Also Like

0 comments

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Like us on Facebook

Subscribe