Advertisement

Halal Food in Seoul, Korea

Halal Food ni salah satu yang memang tak boleh diabaikan bila travel oversea. Sama jugalah masa travel ke Korea kali ni. Kat Korea, especially Seoul, yang paling senang cari makanan halal adalah di Itaewon. Banyak restoran halal, cuma menunya mostly makanan Pakistan, Indian atau Arabic. So, tiap-tiap hari memang kami naik bas ke sini untuk makan. Kat sini ada satu masjid Seoul Central Mosque.


Sha memang naik bas tiap kali ke sini, tapi ikutkan survey Sha, ada subway dari Seoul ke sini, Seoul Subway 6. Lebih kurang 40 minit dari Seoul ke sini naik subway.

So, Sha share restoran-restoran yang kitorang pegi kat sini.

Foreign Restaurant

Makanan kat sini Indian & Arabic style. Makanan dia memang sedap. Sha memang recommend restoran ni.




Tour guide kami yang sporting, Fish Tee dari Malaysia & Alice dari Korea





Maharaja Restaurant

Makanan kat sini Pakistani style.



Usmania Restaurant

Makanan kat sini pun ala-ala Pakistani.







Antara tiga-tiga restoran ni Sha recommend Foreign Restaurant. Senang je nak cari restoran ni. Dia betul-betul kat lorong yang meghala ke masjid dan selepas 7-Eleven dari jalan besar.

Hopefully, sesiapa yang nak pergi Seoul, then ada idea restoran mana yang nak pegi ye...







If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Halal Food in Seoul, Korea

0 comments:

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.