Ads

Advertisement

Day 3 : Han River Cruise, Myeongdong & Lotte Duty Free, Korea

Ini lagi satu entry daripada beberapa siri story mory trip Sha and business partners ke Korea from 16 until 20 September 2013.

Day 3 ni bermula dengan kitorang pergi ke Lotte Duty Free dan bergambar kat Lotte Star Avenue. Lotte Duty Free pada Sha, untuk barang branded tak la murah sangat (walaupun nama Duty Free). Sha rasa orang Korea lebih prefer brand diorang sendiri, so harga barang-barang luar agak mahal.

Day 3 juga paling seronok sebab dapat lunch atas bot. Kitorang menikmati lunch masa Han River Cruise. Agak panas sikit.. rasanya kalau dapat pergi waktu malam mesti lagi meriah. Makanannya sedap, tak risau sebab siap ada certification halal lagi untuk meal kitorang.

Waktu cruise ni semua feeling-feeling bergambar dengan pasangan masing-masing atas bot. hehehe..

Lepas cruise, kitorang pergi shopping kat Myeongdong. Myeongdong ni antara tempat paling popular night shopping. Luas jugak area shopping ni, ada la kot dalam 10 km, sebab banyak simpang-simpang dia.. Kat situ waktu tu, dah start jual winter apparels. Harga barang-barang kat sini depends, ada yang murah dan ada yang mahal, just kena pandai cari. Myeongdong ni actually tak jauh dari tempat kitorang menginap Best Western Kukdo Hotel. Naik teksi dalam 15 minit, 27,000 2,700 WON sehala.

Oraits.. Enjoyss the pics..

Dalam Lotte Duty Free taleh tangkap gambar.. so uolss tengok logo jela ye.. hehe

Bergambar kat Lotte Star Avenue

Our group photo before boarding the boat

Diorang ni memang giler2..

Liza, KP, Ekah & Nana

We want you to join our next trip to GOLD COAST!

Sumer enjoying the food



Merasa la meal atas boat kan.. hehe







Ehh, macam filem hindustan plak..

Masa ni dah start shopping kat Myeongdong

Banyak options kat sini, sama ada yang ada brand atau tak..

Tengok la berapa ramainya orang kat sini




Bila tengok gambar-gambar ni teringat balik saat-saat indah kat Korea.. Memang tak boleh dijual beli. Seronok dapat pergi dalam group yang besar & masing-masing pun sekepala.

Nak enjoys lagi camni kat Gold Coast nanti!! :)

Baca travelog Korea yang lain:
1. Day 1 : KLIA - Incheon, Korea
2. Day 2 : Paju Premium Outlet & Lotte World






If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Day 3 : Han River Cruise, Myeongdong & Lotte Duty Free, Korea

2 comments:

bestnye dapat naik+makan atas boat, masa sye pegi sini dulu tak dapat naik bot sbb smpai han river pukul 2 pagi. huhu rugi betul T_T

Yee.. memang best mazni.. bila mazni pergi sana?

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.