Advertisement

Boleh Ke Sara Hidup?

Selamat Tahun Baru 2014!

2013 yang ditinggalkan penuh makna, 2014 bakal mendatang dengan harapan yang menggunung.

Topik yang tak lekang sekarang ni adalah sara hidup kita tahun ni, akan terus meningkat. Surf punya surf kat internet & Sha buat research sikit, memang 2014 akan jadi tahun yang mencabar. Jom tengok calculation untuk kos hidup sekarang:


Itu baru expenses apa yang perlu. Sesetengah orang maybe lebih lagi. Bagaimana dengan:-

  • Saving education anak-anak
  • Saving untuk family vacation
  • Insurans anak-anak
  • Sewa rumah/Saving downpayment rumah
  • Tambahan belanja mak & ayah

* hopefully, tak la naik banyak sangat

* realiti harga rumah sekarang, macam mana dengan rumah yang selesa untuk keluarga?

* Kos pendidikan pada 2024 (tak jauh pun, klu anak sekarang darjah satu, 7 tahun, by the time 2024 dah masuk universiti)

Daripada merungut pasal inflasi, harga tol naik, harga rumah naik dan sebagainya, kita patut take charge hidup kita. Kebanyakan yang naik tu adalah di luar kawalan kita. Apa yang kita boleh buat adalah:

 Tambahkan Income! 

Kita boleh kurangkan expenses, tapi amat-amat terbatas, sebab even belanja kita pun dah tahap basic, nak kurang kat mana lagi?

Sha nak invite anda semua bersama dengan team Sha. Kita bukan setakat cover expenses harian, tapi capai apa yang tak pernah imagine sebelum ni.

You can always contact Sha. Just listen, and you decide for yourself.

Sha Khalid
012-2151541
sha@shakhalid.com
your business coach

#teamaces





If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Boleh Ke Sara Hidup?

0 comments:

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.