Travel for Free for Life

Tuesday, February 24, 2015

Suka tak kalau dapat pergi travel overseas? Travel tanpa keluarkan duit poket or duit saving kita? Pernah tak termimpi dalam hidup kita dapat peluang macam ni? Peluang untuk travel overseas percuma?

hehe Sha tanya dan Sha sendiri nak jawab soalan-soalan kat atas tu...

Secara ikhlas dari hati Sha memang suka jalan, mak Sha sendiri cop Sha ni kaki jalan..haha pantang okkk kalau dari kecil dulu mak cakap nak pergi rombongan ke or mana-mana laa aku laa yang terhegeh-hegeh excited. Dan Sha mengaku Sha kaki jalan, mak cakap panas bontot kalau dok lama-lama kat umah haha..

Dan secara ikhlas juga nak bagitau, awal-awal berkecimpung dalam business ni juga sebab excited tengok orang dapat travel overseas. Lebih-lebih lagi time tu dorang baru je balik dari main salji kat banjaran Alps Switzerland. Merembesss ok ayaq liuqq!!

Dan Alhamdulillah itu lah yang Sha kecapi almost 3++ years dalam dunia business ni. Syukur sangat, tatau nak gambarkan macamana dengan perkataan tapi Allah tahu segala yang Sha rasa ... Setiap kali sampai setiap negara yang Sha jejak tu memang bersyukur sangat pada Allah... Sebab setiap negara yang Sha pergi tu semua ditanggung sepenuhnya oleh Syarikat, dari tambang flight, Hotel yang 4 stars-5 stars, makanan, transportation kat setiap tempat & semua tiket-tiket if masuk theme park. Tak perlu nak sibuk-sibuk buat saving & keluarkan duit poket untuk dapatkan nikmat travel.

Dan ikhlas dari lubuk hati ;-) tak pernah termimpi akan dapat nikmat ni dari Allah. YaAllah besar sungguh nikmat ni.. dapat tengok setiap keindahan ciptaan Allah, lebih-lebih lagi negara Eropah yang Allah jadikan memang sangat-sangat unik. Ingat lagi first time rasa salji kat London, Subhanallah..kat Malaysia tak rasa semua tu dan rezeki Sha dapat rasa sendiri titisan-titisan sajli. Maybe untuk orang lain yang belajar oversea apa la sangat tapi untuk saya anak Felda yang belajar local je ni memang rasa sangat jakun dan syukur dapat merasai semua ni... Alhamdulillah...dari Asian Country ke Europe Country dari negara kecil ke negara besar semua yang Sha pergi semua memberi seribu satu kenangan dan pengalaman baru.

Bila duduk sendiri rasa bagai mimpi semua ni, Alhamdulillah Allah buka kan hati Sha untuk buat business dengan sungguh-sungguh dan merasai travel for Free ni as a business reward. Yang pastinya setiap orang ada peluang. Mungkin ada orang berpeluang melancong free sebab background family kaya atau suami kaya. mungkin juga company hantar untuk kerja kat oversea dan merasa sekali melihat dunia orang. Dan ini cara yang Sha dapat rasai dari business, buat business sampai masa company bagi reward melancong laa ke negara mana pun yang company bagi for free.

work hard & play hard

And now, tengah hangat dengan free trip ke Bangkok. Semua dalam bisnes ni tengah fight untuk qualify. So, sesiapa yang jenis macam Sha yang suka jalan tu, nak tau macam mana nak qualify, just contact Sha. Let's have a cup of coffee (or tea) ;)


BUDAPEST

BELGIUM

GOLD COAST

GUANGZHOU

HOLLAND

HONG KONG

BUDAPEST

KOREA

LONDON

PARIS

SALZBURG

VIENNA

VIETNAM

Jangan takut untuk mencuba. Langkah beribu bermula dengan langkah nan satu.

You Might Also Like

0 comments

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Like us on Facebook

Subscribe