Ads

Advertisement

What I LOVE Most About My Business!

Alhamdullillah, pejam celik pejam celik dan 5 tahun Sha venture in this beautiful business. 5 years filled with meaningful & wonderful experiences I should say. Just nak share dengan all my blog readers apa yang buat Sha SAYANG sangat dengan my business. 

So let's check it out NOW!!



Bonus & Payslip

First sekali of course sebab dapat duit every month. Bonus will be banked in to my account setiap 10 or 11hb ever since first month Sha buat business until NOW!  The more you get, the more you can SAVE & SHOP more :)

Lepas tu company juga sediakan payslip! untuk surirumah yang buat bisnes ni lepas ni tayah risau nak beli kereta sendiri kay sebab dari payslip bisnes korang boleh beli kereta or rumah sendiri. Sebab Sha sendiri apply loan kereta guna payslip bisnes :-)

premium beautiful
pic google


Free Trip 2 times/year

Masa started this business dulu tak pernah target pun actually nak pergi melancong. Focus at least dapat 2k-3k pun dah cukup. Tapi bila first time Sha qualified FREE trip ke Hong Kong Disneyland terus set in mind, setiap kali ada FREE trip mesti nak pergi. And sampai sekarang dah 8 free packages Sha dah qualify dan 11 buah negara/negeri Sha dah pergi, started with Hong Kong, Vietnam, Holland, Belgium, Guangzhou, London, Paris, Korea, Gold Coast, Austria dan Hungary. Ni lah namanya 'Tuah Ayam nampak di Kaki, Tuah Nor Hafizsha Allah sahaja yang tahu ;) ' Alhamdulillah syukur syukur..Sebenarnya dalam business ni nak qualify melancong senang sangat-sangat sebab semua perkara buat sama-sama as a TEAMWORK, and in sha Allah next trip would be Beijing, so jomsss follow Sha pergi sama-sama pulak k :)



Bebas Hutang

Alhamdulillah...ni antara achievement yang memang nak sangat capai sejak dari dulu lagi. Dan syukur sangat now Sha dah bebas dari segala hutang piutang Credit Card dan Personal Loan. Bila berniaga ni kita boleh plan berapa income yang kita nak setiap bulan. Kalo nak tutup Credit Card hutang 10k dan plan nak setelkan dalam masa 6 bulan ..sangat-sangat tak mustahil untuk di buat. Untuk yang makan gaji, jangan usik duit gaji untuk setelkan hutang credit card yang 10k ni tapi buat additional income dari bisnes ni untuk dapatkan extra income RM2000 untuk setelkan credit card tadi setiap bulan so dalam masa 6 bulan habis dah hutang credit card tadi.. macamana nak dapat RM2000 dari bisnes ni??? YaAllah senang sangat!! product semua memang hangat di pasaran ..dengan jual mineral coffee or bio seleza pun korang boleh dapat RM2000 extra sebulan tau..




Produk yang Senang Jual

Bila sebut tentang produk je Sha suka..hehe sebab dulu masa memula Sha start bisnes produk sangat limited. Masa tu yang paling win sekali Premium Beautiful je. Tapi sekarang sangat-sangat seronok, sebab Syarikat dah bagi kita banyak pilihan produk dan semua produk ni dah terkenal, di mana-mana je orang tau. Sebut je Mineral Coffee, Garlic, Set Kurus Bajet, Bio Seleza, Marine Essence, Sabun ketiak aka sabun hijau, ubat gigi, Cozuma lipstick, Bio Evolve, Bio Velocity Sleepmate (BVSM), Alfalfa dan macam-macam lagi laa...banyakk kan?? tu laa memang tak susah nak jual, so bila produk murah dan famous ni nak menjual memang takde masalah tu yang boleh dapat duit harian RM200-RM300 tu sebab jual kopi je.. Senangkan?? heheh



Car Fund

Angan-angan nak pakai kereta sendiri sejak dari first job lagi, tapi tak pernah tercapai. Mana tak nya sayang nak keluar duit untuk buat downpayment kereta haha tah apa2 kan..sampai la husband kesian tolong bayarkan downpayment beli Viva, but again tak pernah terfikir nak keluar kereta besar..syukur dari business ni juga Sha merasa drive Mercedes C Class..Alhamdulillah..sebab from this business korang akan dapat Car Fund untuk beli apa sahaja your Dream Car!




Mentor & Support System

Untuk berjaya dalam apa bisnes pun, kena ada mentor dan sistem. Ikut pengalaman Sha, bila ada 2 perkara ni, LEBIH CEPAT kita berjaya. Satu yang penting, kita dapat elak kesilapan dan ditunjuk teknik dan cara yang menjadi. InsyaAllah, Sha sendiri akan ajarkan perkara yang sama kepada biz partners yang baru.





Untuk yang berkira-kira untuk start berniaga, tak tau apa bisnes nak start ..nasihat Sha you all kena start something somewhere, yang paling utama kena ada mentor untuk guide dan kena ada ILMU. Sebab masa Sha mula dulu pun buat part time je, tapi syukur sebab ada mentor & ada kelas ilmu yang Sha pergi seminggu sekali je dan FREE. Sejujurnya bila kita ada ilmu untuk berniaga ni nak dapat RM2000-RM5000 sebulan tu memang tak ada masalah..inshaAllah. Sama juga macam bisnes Sha ni, jangan risau tentang modal sebab modal tu takde beribu riban pun tapi kesungguhan & keinginan nak buat bisnes tu paling utama.



'A Journey of a Thousand Miles begins with a Single Step'



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
What I LOVE Most About My Business!

0 comments:

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.