Advertisement

Dah plan ke tema baju raya tahun depan ? ;-)

hah??dah ada jawapan ke belum? hehe dah ada ke in mind nak buat tema apa untuk baju raya tahun depan?

tup tap tup tap dah nak masuk tahun 2017 kan ? so antara salah satu persiapan kalo masuk tahun 2017 ni confirmlaa preparation untuk raya.

Sha nak berkongsi panduan yang dikeluarkan oleh Pantone untuk trend warna tahun 2017. Pantone (Pantone Color Institute) ni ada autoriti dalam trend terkini. Tiap tahun mereka keluarkan panduan trend dan kebiasaannya ramalan mereka agak tepat.

Jadi, untuk tahun 2017 ada 10 warna telah terpilih.


1. Flame

2. Hazelnut

3. Island Paradise

4. Lapis Blue

5. Kale

6. Niagara

7. Pale Dogwood

8. Primrose Yellow

9. Pink Yarrow
10. Greenery

Tips daripada Sha, setelah kajian dibuat hehe:

1. Pilih satu sahaja daripada warna-warna Pantone ni. Jangan campurkan sekali dua tiga warna sekaligus nanti hilang seri hehe
2. Boleh gabungkan warna serasi dengan warna Pantone yang anda pilih. Contohnya, jika pilih Hazelnut, mungkin gabungkan dengan aksesori warna light blue.
3. Eksperimen dengan warna-warna Pantone di atas & cari yang paling sesuai dengan bentuk badan dan warna kulit kita.

Selamat Berinspirasi!!

Kalau untuk pilihan lace cantik, menarik & terkini korang boleh check it out Mode Fabrics page & Instagram Mode Fabrics ok ;)

P/S: pilihan color ni maybe boleh jadikan panduan untuk tema wedding tahun hadapan



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Dah plan ke tema baju raya tahun depan ? ;-)

0 comments:

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.