Movie Animation Park Studios (MAPS)

Tuesday, December 05, 2017

Hi semua

Hopefully semua enjoy year end holiday ye.. For sure ramai yang tengah cuti-cuti Malaysia mahu pun cuti-cuti oversea. hehe so harini Sha nak share tentang MAPS Perak. Sebab ramai juga yang mintak review tentang MAPS ni kan so here it goes ....

wajib la gambar depan entrance kan 



Actually our trip ke MAPS ni pada 3 Disember 2017. Sha pergi Family Day MMG together dengan semua usahawan-usahawan under MMG group. First time jejakkan kaki ke MAPS ni memang super excited. Anak-anak lagi la super duper excited asik membilang hari je ... Ok, MAPS ni terletak kat Meru, Ipoh Perak. Hotel terdekat yang uols boleh stay ialah Casuarina Hotel Meru. Boleh la check it out Traveloka or Agoda untuk harga. 

antara top leaders under MMG yang dapat join our Family Day

Orite untuk tiket MAPS plak..Korang boleh beli by group dan boleh request voucher makan. Dapat RM30 untuk voucher makan. Tapi sekarang sampai 1 January 2018 ada promotion 5TOGO. Which is beli tiket 5 to max 7 orang dalam RM98.50 seorang. So, tersangat laa jimat kay. Tapi ni memang untuk walk in sahaja ye. Yang ni uols boleh call MAPS Perak kay untuk details. Untuk promo ni memang kena rajin tengok kat website dorang. InshaAllah dorang akan buat promo. 






Ok, bercerita tentang Park dalam MAPS ni actually ada yang tak buka lagi iaitu Dream Zone. Actually pada Sha Dream Zone ni la main attraction kat MAPS ni sebab dalam Dream Zone lagi best!! ada casper ada Megamind Megadrop Tower yang tertinggi kat Asia tu yang confirm leh gegar jantung korang kalo naik. hahaa sedihhh tak buka lagi.. kalo korang nak pergi tunggu je Dream Zone tu buka baru berbaloi heheheh...




Tapi actually takde Dream Zone tu pun dah best sebab yang park lain tu pun semua menarik. Yang Sha, hubby dan Syafi naik Asteroid Attack memang rasa kena heart attack kay..hahha sepanjang naik tu Sha tutup mata seram gile!!!! yang park lain untuk anak-anak semua dorang naik. Best dan tak busan. Kat situ ada playground juga nama Coral Kingdom yang korang leh tinggal anak kat situ. Ada pekerja dorang tolong jagakan. Ada juga air pancut yang besar nama Coliseum Water Play, kalau anak korang suka main air letak je kat situ bagi dia main air. Tapi make sure bawa baju spare sebab once dah masuk tak boleh keluar dah. 

ini lah dia asteroid attack 









First tempat yang kitaorang masuk ialah Boboiboy 4D. Yang ni memang best gile!! Cumanya bila dah pernah tengok yang kat Hong Kong Disneyland & USS punye 4D so tercompare sikit laa...4D dia tak berapa nak real ..Macam boboiboy tu tak betul-betul depan mata. Tapi overall anak-anak memang happy tengok. Antara yang lain buat dorang happy ialah gambar dengan cartoon characters. Excited la ada smurfs, boboiboy, yaya segala kannn






Untuk food pulak we all makan kat Starship restaurant. Makan nasi beriani set RM28 dapat air dan ice cream. Ayam besar gile. pastu untuk kids we ols amik set Fish & Chip RM18. Alhamdulillah makanan sedap dan banyak. Memang kenyang dari lunch sampai petang. Dalam MAPS ni tayah rushing tau korang kena rileks2 je.. So makanan semua senang hadam. Jalan pun tak kalut. Nak solat semua ada dan selesa. Toilet selesa bersih tip top. Macam aritu we ols masuk kol 10.30 keluar pukul 5.30. Tu pun kalo ikut Syafi dan Syakir tanak balik lagi. Tapi letih dah wehhh...Malam ada Parade all characters pukul 9.15malam. Kalo pergi Sabtu & Ahad buka dari 10pagi sampai 10malam so memang banyak masa ada. 

maaf la ye..gambo makanan takde ehehe 

Lepas main-main tu anak-anak dahaga bawak pergi Kokotiam Tok Aba. Minum koko Tok Aba hehe segelas RM9.50 besaq gileee...hahah fefeling la Tok Aba yang buat kay.. anak-anak of course la excited.

gambo ayaq pun takde..takut korang terliuq hehe

Overall memang best MAPS ni, if korang nak bawa anak-anak cuti malaysia boleh la bawak. Lepak la seharian dalam MAPS tu. inshaAllah tak menyesal. Hopefully apa yang Sha share kat sini membantu la untuk uols ye..byeee

You Might Also Like

0 comments

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Like us on Facebook

Subscribe