Advertisement

Aqeqah Syakir

Plan nak buat aqeqah ni dah lama since pas syakir 7 hari lagi..tp sebab nak buat ramai2 kan..so asik la tertunda..sampai anak teruna ku umur 2 tahun baru la buat qeqah..tapi takpe yang penting sangat puas hati..
So, disebabkan dah buat bulan 11 so celebrate la skali belated birthday syakir..

budak yang nak di aqeqahkan





 


Acara sembelih lembu tu buat kat kebun kelapa sawit.. knowing husband ku yang kaki redah tu, habis diredahnye latio masuk dlm kebun ngan segala lecak, lopak air bagai..haihhh sakit ati den..tp half way je stop sebab tak sanggup nak redah lain le kalo naik 4wd kan logik ar nak redah..huhu

sang lembu yang sudah rebah..

sudah selamat disembelih oleh tok imam tu..
 aku siap amik video masa sembelih lg..pestime tgk org qeqah/korban, cam syahdu jek...

Acara melapah..

ok dah selesai, so kena la menapak pegi kat keta...huhu

gotong royong ..

perot yang mau dicuci..tgk cam erkkkk..tak lalu je nak makan..tp setapnyee satay perot..

sup tulang..siap sedut ngan straw lagi..marbeless...

beday girl & boy..dua2 lahir lan 11..

adik yang teruja nak tiop lilin..cake adalah sgt setapp...

mamy yg over..muka dh berminyak gilee..sbb panass..

syafi pon sebok nak potong kek..adik tak puas ati je...

si kecit ni pon sebok gak....

so abis sudah cerita qeqah..Alhamdulillah semuanya berjln dengan lancar..selamat sudah..gambo makanan mak tak sempat nak snap..sebab penat + period pain..so keje mak adalah tido seblm berlangsungnye cake cutting...hehe..



If you like this post and think it would be valuable to your followers, share it for me, would you? ;)
Aqeqah Syakir

0 comments:

Post a Comment

Thanks for dropping by. Let me hear from you.