Peluang ....

Monday, August 08, 2011

salam semua...rasanya x terlambat lg sha nak ucakan selamat berpuasa & moga kita sama2 dapat manfaat dlm bulan puasa ni..for me ni first time berbiznes dalam bulan puasa mmg pengalaman yang menarik la...hehe ye laa org nak raya kan so semua nak cantek makanya demand corset premium beautiful & lacto lite sgt2 menggalakann hehe..ye la bulan ramadhan kan bulan rahmat,for sure rezeki lg murah kan...Alhamdulillahhh...

so  sempena bulan ramadhan ni jom kita renungkan ayat di bawah ni:

"PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA. DATANG TIDAK MENENTU MASA. DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!” - Prof Dr Hamka

bila sha renung2 qoute ni teringat masa awal2 jumpa hanis & dia share this biz opp, Alhamdulillah sha amik peluang dalam biz ni coz mmg byk mengubah kehidupan hidup sha & family...

jom kita tgk plak situation kat bwh ni

1 - Masa banyak, duit kurang (Banyak buang masa)




2 - Duit OKlahh, Masa plak kurang (Selalu sibuk & tak tahu sampai bila)




3 - Masa banyak,duit pon banyak (Kualiti hidup bersama keluarga)


Ermmmm kalo mcm sha sendiri pernah rasa pada situasi 1 & 2..pernah rasa byk gile masa smpi tatau nak buat ape..tp duit ar plak kan tgh2 bulan sure bernafas dalam lumpur & bila duit dah ada tp masa plak xde...ye aarr kena stayback smpi kol 2 pagi siapkan project 'mara' hehe..
so skrg mmg sha sedang berusaha utk capai situasi yg no 3..nak byk masa dgn anak2..my target mmg by syafi masuk darjah 1 sha nak retire at least blh hantar & jemput syafi dari sekolah...weeee doakan sha nye target tercapai yeeee...sha ada masa 1 1/2 year lg utk saving at least blh retire young & rich (in terms of saving)  :) ade double income (makan gaji + side income ) mmg x mustahil utk saving byk every month..if harap duit gaji...mmg susah..ye laa dah kerja 8 thn tp saving tak cecah lg 80k dlm bank...huhu..tp bila top up dgn duit biz side income ni every month blh dpt at least 10k..insyaAllah if consistently saving by 8-10 months mmg blh dpt saving 80k -100k...insyaAllah bila ada usaha yg berterusan & matlamat yang jelas x de yang mustahil utk kita capai..betol tak???

You Might Also Like

1 comments

  1. Assalamualaikum,

    Sis Sha,

    First of all congrats on ur achievement. Ive been following your blog quite sometimes and really adore you.

    anyways just wanted to share with u one of the secrets on how to generate passive income from their savings. How? The answer is by putting their money in many types of investment that can provide better returns than fixed deposits, ASB and etc

    That’s how the rich get richer and the poor get poorer.

    if you wanted further clarifications please do not hesitate to call me. i'm more than happy to help u

    Public Mutual Unit Trust Consultant,

    Emy
    emy.fadzlyyn@gmail.com
    0193505428

    ReplyDelete

Thanks for dropping by. Let me hear from you.

Like us on Facebook

Subscribe